varioAthens
Member
Πολυ χαιρομαι!! Αξιζει!Καταπληκτική περίπτωση η οποία καταγράφηκε. Ευχαριστούμε!
Πολυ χαιρομαι!! Αξιζει!Καταπληκτική περίπτωση η οποία καταγράφηκε. Ευχαριστούμε!
Καταλαβαινω απολυτα! Πολυ θα ηθελα να μεινω παραπανω αλλα δυστυχως ταβλιαστηκα…Πριν δύο μήνες ήμουν στο illa grande και ξετρελαθηκα. Είχα κλείσει 3 νύχτες και όταν πήγαινα σκεφτομουνα μήπως βαρεθω. Τελικά προσπαθούσα να βρω τρόπο να κάτσω τουλάχιστον άλλη μια μέρα.
Ριο, illa grande, paraty, sao paolo. Ήταν το δεύτερο κομμάτι του ταξιδιού μου, με τη μερίδα του λέοντος να την έχει η αργεντινηΚαταλαβαινω απολυτα! Πολυ θα ηθελα να μεινω παραπανω αλλα δυστυχως ταβλιαστηκα…
Που αλλου πηγες;
Με έχει πιάσει νευρικό γέλιο! Είχα βρει εισιτήρια για Ριο με 520 ευρώ και δεν τα έκλεισα, δεν ξέρω γιατί.. Ευτυχώς που θα πάω Μεξικό (με εισιτήρια στα 750 τελικά) γιατί θα έτρωγα την αιώρα μου!
Πάντως όταν το συζητούσαμε με τους φίλους μου, λέγαμε να μείνουμε 3 μέρες στο νησί, νομίζω οτι είναι καλά.
Τελεια! Πολυ θα ηθελα να διαβασω ιστορια να δω τις πολεις μεσα απο τα ματια και καποιου αλλουΡιο, illa grande, paraty, sao paolo. Ήταν το δεύτερο κομμάτι του ταξιδιού μου, με τη μερίδα του λέοντος να την έχει η αργεντινη
Τα ίδια ακριβώς έπαθα κάτω απ τον καταρράκτη!!! Και είχα ρωτήσει και τον κυριούλη που ήταν υπεύθυνος κ μου είπε εεεεεε αν είναι να το κάνεις να πάρεις την wet εκδοχή!!!! Σοκ!!!!Iguazu IΙ
Την επόμενη μέρα, παρά το γεγονός ότι ήμασταν κομμάτια από την κούραση, ξυπνήσαμε με μεγάλη ευκολία στις 6.00 το πρωί (ας είναι καλά το jetlag) γιατί o στόχος μας ήταν να περάσουμε τα σύνορα όσο το δυνατόν νωρίτερα και να καταφέρουμε να μπούμε από τους πρώτους στο Πάρκο από την πλευρά της Αργεντινής.
Ήταν ακόμα νύχτα όταν σηκωθήκαμε και δεν κυκλοφορούσε ψυχή στο ξενοδοχείο. Ήπιαμε τον καφέ μας για ν' ανοίξει το μάτι μας και να ζεσταθούμε, γιατί είχε αρκετή ψύχρα (χειμώνας γαρ), και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την είσοδο του ξενοδοχείου να βρούμε τον ταξιτζή που θα μας μετέφερε στον προορισμό μας.
Φτάσαμε στα σύνορα Βραζιλίας - Αργεντινής την ώρα που χάραζε. Για μένα ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί δεν είχα διασχίσει ποτέ ξανά χερσαία σύνορα... απίστευτο? κι όμως αληθινό.
Περάσαμε πολύ γρήγορα τον έλεγχο λόγω της ειδικής σειράς που υπάρχει για τα ταξί και τα τουριστικά οχήματα και 8.10 ήμασταν στην είσοδο του Πάρκου.
View attachment 451720
Το Πάρκο είναι τεράστιο και έχει πολλά μονοπάτια και διαδρομές.
Ήμασταν αποφασισμένοι να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε με πρώτο και καλύτερο (για να προλάβουμε τα πλήθη) το Devil´s Throat, τον "Λαιμό του Διαβόλου" (ή "Λαρύγγι" κατά άλλους).
Επιβιβαστήκαμε στο τραινάκι που σε πάει μέχρι την αρχή του συγκεκριμένου trail για να συνεχίσεις από εκεί με τα πόδια.
Πήραμε το πρώτο δρομολόγιο οπότε ευτυχώς δεν καθυστερήσαμε καθόλου (προς το μεσημέρι η κατάσταση γίνεται δύσκολη... πολύς ο κόσμος, καθυστερήσεις στα δρομολόγια κ.λ.π.).
Λόγω του ότι το τραινάκι είναι ανοιχτό και κινείται με αργή ταχύτητα, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την πανέμορφη διαδρομή: την πυκνή βλάστηση ακούγοντας τα κρωξίματα, τα τιτιβίσματα και ένα σωρό άλλους ήχους της ζούγκλας.
View attachment 451721
Στο τέλος της διαδρομής, αποβιβάζεσαι και συνεχίζεις με τα πόδια για περίπου 1,5 km από μια σιδερένια γέφυρα. Βαδίζοντας στην γέφυρα, ακούς από κάπου μακριά τον βρυχηθμό του Λαρυγγιού και όσο ο ήχος δυναμώνει, σημάδι ότι πλησιάζεις, η προσμονή γίνεται ανυπομονησία μέχρι που τελικά φτάνεις δίπλα του και σε κατακλύζει η συγκίνηση.
Γιατί πραγματικά, όσα κι αν έχεις ακούσει ή διαβάσει, όσες φωτογραφίες κι αν έχεις δει, όσο προετοιμασμένος κι αν νομίζεις ότι είσαι, το θέαμα είναι τόσο μεγαλειώδες που σου κόβει την ανάσα.
Τα facts που είχα διαβάσει με είχαν βάλει λίγο στο κλίμα: το ύψος του καταρράκτη είναι ίσο με ένα κτίριο 30 ορόφων ενώ η ροή του είναι τέτοια που μπορεί να γεμίσει σε ΕΝΑ λεπτό 36 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων !!!
Πράγματι, η ορμή του νερού είναι τόσο δυνατή που ακόμα κι αν έχει ήλιο και ζέστη στο υπόλοιπο Πάρκο, στο συγκεκριμένο σημείο βιώνεις άλλες καιρικές συνθήκες: αέρα, βροχή και κρύο.
Είναι, ομολογουμένως, ο πιο εντυπωσιακός καταρράκτης και το γεγονός ότι φτάνεις τόσο κοντά του που σχεδόν τον "αγγίζεις" είναι μια απαράμιλλη εμπειρία που δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λέξεις.
Ούτε κι εγώ ξέρω πόση ώρα κάτσαμε εκεί μαγεμένοι να χαζεύουμε αυτό το θαύμα της φύσης.
View attachment 451722 View attachment 451723
Μετά από αρκετή ώρα, όταν άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα γκρουπς τουριστών, πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής ώστε να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα trails.
Kάναμε το Upper Walk (θέλει περίπου 1-1,5 ώρα) από το οποίο έχεις θέα από ψηλά και πανοραμικά, το Lower Walk (θέλει περίπου 1,5-2 ώρες) που σε βάζει πιο "μέσα" στην ζούγκλα Παρανά, καθώς και το Green Trail (γύρω στα 20').
Άμα υπολογίσουμε και το Devil's Throat Walk που είναι γύρω στην 1 ώρα, γίνεται αντιληπτό γιατί εκείνη την μέρα το app με τα βήματα με συνεχάρη ιδιαιτέρως που ξεπέρασα τα 10.000 πριν καν μεσημεριάσει.
Υπάρχει κι άλλο ένα trail από το οποίο καταλήγεις σε ένα καταρρακτάκι όπου μπορείς να κολυμπήσεις. Είναι και το μόνο σημείο που μπορείς να κολυμπήσεις στο Iguazu.
Γενικά, το Πάρκο είναι απίστευτης φυσικής ομορφιάς και αξίζει και από μόνο του να το επισκεφθεί κανείς. Μόνο τα αμέτρητα ουράνια τόξα που είδαμε... δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά μαζί...
View attachment 451724 View attachment 451725 View attachment 451726 View attachment 451727
Η μέρα ολοκληρώθηκε με speedboat.
Γι' αυτή την δραστηριότητα επιβιβαστήκαμε σε ένα ανοιχτό φορτηγό στον σταθμό που υπάρχει μέσα στο Πάρκο. Ακολουθήσαμε μια ψιλο-off road θα την έλεγα διαδρομή πνιγμένη μέσα στο πυκνό δάσος. Όλο και κατηφορίζαμε μέχρι που φτάσαμε στο χαμηλότερο επίπεδο του ποταμού.
Εκεί βγάλαμε παπούτσια, τα ρούχα που θέλαμε να μείνουν στεγνά, πολύτιμα αντικείμενα και μπήκαμε στα speedboats.
Εμείς το παίξαμε έξυπνοι ότι δεν θα βραχούμε γιατί είχαμε μεριμνήσει να φορέσουμε κάτι αδιάβροχα μιας χρήσης που μας έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους άλλες φορές. Αμ δε!
Εκτός του ότι ο οδηγός οδηγούσε το speedboat σαν δαιμονισμένος και ήδη το νερό είχε αρχίσει να εισχωρεί μέσα από το αδιάβροχο, όταν πια προσεγγίσαμε και μπήκαμε κάτω από τους Καταρράκτες γίναμε μούσκεμα μέχρι το μεδούλι. Φωνές, ουρλιαχτά, τσιρίδες ... χαμός... εμένα προσωπικά μου κόπηκε η ανάσα και δεν εννοώ μεταφορικά... κυριολεκτικά... ήταν τέτοια η ορμή του νερού που δεν μου έφτανε η αναπνοή μου...ήταν σαν να πνιγόμουν...
Και δεν μας έφτανε η μία φορά, με το που βγήκαμε κάτω από τον Καταρράκτη, κάνει ο αχαΐρευτος ο οδηγός μεταβολή και άντε πάλι με τις μπάντες κάτω από τον Καταρράκτη.
Δεύτερος γύρος πανικού για μένα, δεύτερος γύρος ενθουσιασμού για τους υπόλοιπους, ειδικά για τα παιδιά.
View attachment 451728 View attachment 451729 View attachment 451730
Απόγευμα πια, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο κατάκοποι αλλά πολύ γεμάτοι από τις απίστευτες εμπειρίες που ζήσαμε μέσα σε μία, μόλις, μέρα.