Γαλλία Απορίες για Παρίσι

paefstra

Member
Συμφωνώ απόλυτα - γενικώς είναι ένα ταξίδι που δεν με ενθουσιάζει ακριβώς για τον λόγο που λες (χαοτικό μετρό, τεράστιες αναμονές) αλλά έπρεπε να κάνω το χατήρι της παρέας. Ξενοδοχείο δεν πλησιάζεις οι τιμές είναι εξωπραγματικές που βλέπω μέσω booking (θα δοκιμάσω πάντως και αυτό που λες αλλά λίγο πριν την πρωτοχρονιά δεν βλέπω φως)
Παντως μην καψεις για Ιταλια την ευκαιρια να πεταχτεις απο Παρισι. Ιταλια πας και εδω με 30 ευρω πτηση για Μπολονια- Φλωρεντια. Ψαξου για καπου που η Αθηνα ειναι ο φτωχος συγγενης και δεν πεταει απ' ευθειας η οι πτησεις ειναι πολυ ακριβες.
Για επαρχια, αν πας βορειοδυτικα, Νορμανδια η Βρεττανη, θα σας σκισει η βροχη, νομιζω λογω Ατλαντικου. Ομως δεν θα χρυσοπληρωσετε διαμονη και φαγητο.

COOPERMAN

Member
Παντως μην καψεις για Ιταλια την ευκαιρια να πεταχτεις απο Παρισι. Ιταλια πας και εδω με 30 ευρω πτηση για Μπολονια- Φλωρεντια. Ψαξου για καπου που η Αθηνα ειναι ο φτωχος συγγενης και δεν πεταει απ' ευθειας η οι πτησεις ειναι πολυ ακριβες.
Για επαρχια, αν πας βορειοδυτικα, Νορμανδια η Βρεττανη, θα σας σκισει η βροχη, νομιζω λογω Ατλαντικου. Ομως δεν θα χρυσοπληρωσετε διαμονη και φαγητο.
Εκ των υστέρων αυτό σκέφτηκα ότι τουλάχιστον φλωρεντια θα πάω σε ταξίδι μιας εβδομάδας για να γυρίσεις χωρια κτλ της Τοσκάνης - έχεις δίκιο θα ψάξω κανέναν προορισμο ακριβό από Αθήνα (αν έχεις καμία ιδέα κ Γι αυτό μου λες) - το έχω μετανιώσει ήδη πάντως βλεπω να ακυρώνουμε εισιτήρια κ να διαγράφω το post 🤣

paefstra

Member
Εκ των υστέρων αυτό σκέφτηκα ότι τουλάχιστον φλωρεντια θα πάω σε ταξίδι μιας εβδομάδας για να γυρίσεις χωρια κτλ της Τοσκάνης - το έχω μετανιώσει ήδη βλέπω να ακυρώνουμε εισιτήρια κ να διαγράφω το post 🤣
ΑΝ ειναι με μιλια μην ακυρωσεις, απλα τα μεταφερεις για αλλη ημερομηνια, πχ ενα τριημερο.
Αλλα Πρωτοχρονια στο Παρισι ΚΑΙ 10 μερες εκει ειναι για αρχοντους, κακα τα ψαματα...

COOPERMAN

Member
Εκ των υστέρων αυτό σκέφτηκα ότι τουλάχιστον φλωρεντια θα πάω σε ταξίδι μιας εβδομάδας για να γυρίσεις χωρια κτλ της Τοσκάνης - το έχω μετανιώσει ήδη βλέπω να ακυρώνουμε εισιτήρια κ να διαγράφω το post 🤣
ΑΝ ειναι με μιλια μην ακυρωσεις, απλα τα μεταφερεις για αλλη ημερομηνια, πχ ενα τριημερο.
Αλλα Πρωτοχρονια στο Παρισι ΚΑΙ 10 μερες εκει ειναι για αρχοντους, κακα τα ψαματα...
Δυστυχώς τα αγόρασα με 1+1 (κ όχι φτηνά 190€ το άτομο) - τα έλεγα εγώ ότι είναι πανάκριβα αλλά θα είμαστε αρκετοί κ δεν ήθελα να φανώ περισσότερο μίζερος (κακώς) - τώρα το βλέπουν οι άλλοι κ όπως πάντα έχω τον άχαρο ρόλο του διοργανωτή

paefstra

Member
Βαλτους να βγαλουν ενα ιντερειλ να κοιμουνται βραδυ παρα βραδυ τζαμπα στα νυχτερινα τρενα να στρωσουν χαρακτηρα και βαφτισε το "Μαγευτικος Γυρος Γαλλιας".
Περαστικα.

COOPERMAN

Member
Βαλτους να βγαλουν ενα ιντερειλ να κοιμουνται βραδυ παρα βραδυ τζαμπα στα νυχτερινα τρενα να στρωσουν χαρακτηρα και βαφτισε το "Μαγευτικος Γυρος Γαλλιας".
Περαστικα.
Πραγματικά - δεν θα έχει πάντως κ μεγάλη διαφορα από τα Airbnb που βρίσκουμε με το μπατζετ μας

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Εύκολα γεμίζεις 10 μέρες στο Παρίσι. Για επιπλέον μέρη θα κοίταγα προς Loire σε συνδυασμό με κάστρα, αμπελώνες κλπ και μέχρι mont saint Michel μπορείς να φτάσεις. Βέβαια λόγω καιρού μπορεί να είναι δυσάρεστη εμπειρία. Αναφέρομαι και στον παριζιανικο καιρό.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Το Παρίσι άνετα γεμίζει βδομάδα με την πληθώρα των αξιοθεάτων του. Αν ήθελες να δεις και κάτι εκτός, αυτή τη στιγμή μου έρχονται δύο επιλογές:

1. Λονδίνο, σε ένα δίωρο με το τρένο. Παίρνοντας κάποιο πρωινό δρομολόγιο από τον Gare du Nord και γυρνώντας με το τελευταίο της μέρας. Το είχα κάνει αυτό πέρυσι τον Ιούνιο, πρώτη φορά στο Λονδίνο και η πόλη με ενθουσίασε περισσότερο από το Παρίσι. Με το που επέστρεψα από εκείνο το ταξίδι, έψαξα και έκλεισα πάλι αυτή τη φορά μόνο για Λονδίνο, για τις αρχές του Δεκέμβρη. Μέσα σε μια μέρα προλαβαίνεις να περπατήσεις στα γνωστότερα σημεία της πόλης, και να δεις έστω και από έξω πολλά από τα αξιοθέατά του. Βέβαια θα γίνεται χαμός στον κόσμο.

2. Λουξεμβούργο. Από τις αγαπημένες μου ιστορίες στο forum είναι αυτή του @giannismits για το μεγάλο δουκάτο. Πολύ όμορφη περιγραφή και φωτογραφίες, από την περίοδο των εορτών και αυτή.

COOPERMAN

Member
Το Παρίσι άνετα γεμίζει βδομάδα με την πληθώρα των αξιοθεάτων του. Αν ήθελες να δεις και κάτι εκτός, αυτή τη στιγμή μου έρχονται δύο επιλογές:

1. Λονδίνο, σε ένα δίωρο με το τρένο. Παίρνοντας κάποιο πρωινό δρομολόγιο από τον Gare du Nord και γυρνώντας με το τελευταίο της μέρας. Το είχα κάνει αυτό πέρυσι τον Ιούνιο, πρώτη φορά στο Λονδίνο και η πόλη με ενθουσίασε περισσότερο από το Παρίσι. Με το που επέστρεψα από εκείνο το ταξίδι, έψαξα και έκλεισα πάλι αυτή τη φορά μόνο για Λονδίνο, για τις αρχές του Δεκέμβρη. Μέσα σε μια μέρα προλαβαίνεις να περπατήσεις στα γνωστότερα σημεία της πόλης, και να δεις έστω και από έξω πολλά από τα αξιοθέατά του. Βέβαια θα γίνεται χαμός στον κόσμο.

2. Λουξεμβούργο. Από τις αγαπημένες μου ιστορίες στο forum είναι αυτή του @giannismits για το μεγάλο δουκάτο. Πολύ όμορφη περιγραφή και φωτογραφίες, από την περίοδο των εορτών και αυτή.
Σ ευχαριστώ πολύ - έχω Πάει κ στις δυο πόλεις αλλά θα το σκεφτώ - πολύ όμορφο το Λουξεμβούργο

depo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Καβάλα
Ταξίδι-Όνειρο
νησί του Πάσχα
Καλησπέρα, θα είμαι στο Παρίσι για ένα μήνα το καλοκαίρι και έχω μερικές ερωτήσεις.
1) Κάνα καλό εστιατόριο για θαλασσινά και ratatouille;
2) Που αλλού να πάω για βόλτα εκτός από τα κλασσικά (Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg, Bois de Boulonge, Bois de Vincennes);
3) Από νεκροταφεία θα πάω σε Pere Lachaise, Montparnasse και Montmartre. Αξίζει κάποιο άλλο;
4) Σε ποιά μουσεία να πάω εκτός από τα γνωστά;
5) Κάποιες ενδιαφέρουσες εκκλησίες για επίσκεψη κυρίως προς τα προάστια;
6) Οι Βερσαλίες θα είναι ανοικτές για επίσκεψη; Θα πάω ούτως ή άλλως για μοντέρνο πένταθλο, αλλά έλεγα να πάω και στο παλάτι και τον κήπο. Την τελευταία φορά που ήμουν Παρίσι δεν πρόλαβα.
7) Υπάρχει περίπτωση να είναι ανοιχτή η Παναγία των Παρισίων;
8) Ως κλασσική βιβλιοφάγος έχω κάνει λίστα βιβλιοπωλείων που θα επισκεφτώ: San Francisco Book Company, Shakespeare and Co., Village voice, La hune, Liberty Joseph, Le divan, The red wheelbarrow bookstore, Librarie Galignani, Librarie du Marais, Comme un Roman, Le Manoeuvre. Υπάρχει κάποιο καλό που μου διέφυγε;
9) Mont Saint Michel γίνεται μονοήμερη από το Παρίσι ή καλύτερα να μείνω εκεί;

Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
1) Κάνα καλό εστιατόριο για θαλασσινά
1) θαλασσινά στο Παρίσι; Είναι κάπως περίεργο. Πάντως υπάρχει θέμα με φαγητό στο Παρίσι στο φόρουμ.

2) Που αλλού να πάω για βόλτα εκτός από τα κλασσικά (Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg, Bois de Boulonge, Bois de Vincennes);
2) palais royal με τις στοές (passages couverts) που βρίσκονται εκεί κοντά, saint germais des près με τα διάσημα καφέ. Γενικά με ένα μήνα μπορείς να γυρίσεις πολλά.

4) Σε ποιά μουσεία να πάω εκτός από τα γνωστά;
4)? Ποια εννοείς γνωστά; Το carnavalet με την ιστορία του Παρισιού που είναι δωρεάν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Υπάρχει το σπίτι του Ουγκο που είναι δωρεάν επίσης, το εργαστήριο της Curie επίσης δωρεάν, υπάρχει το Quai branly με εκθέματα από όλες τις αποικίες τους. Λίγο πιο έξω είναι το αρχαιολογικό μουσείο saint Germain en laye που έχει πολύ δυνατά εκθέματα. Γενικά από μουσεία να φάνε και οι κότες. Εξαρτάται τι ψάχνεις.

5) Κάποιες ενδιαφέρουσες εκκλησίες για επίσκεψη κυρίως προς τα προάστια;
5) Στο saint Denis είναι ο πρώτος ναός που χτίστηκε σε γοτθικό στυλ.

7) Υπάρχει περίπτωση να είναι ανοιχτή η Παναγία των Παρισίων;
7) Οχι.

8) Ως κλασσική βιβλιοφάγος έχω κάνει λίστα βιβλιοπωλείων που θα επισκεφτώ: San Francisco Book Company, Shakespeare and Co., Village voice, La hune, Liberty Joseph, Le divan, The red wheelbarrow bookstore, Librarie Galignani, Librarie du Marais, Comme un Roman, Le Manoeuvre. Υπάρχει κάποιο καλό που μου διέφυγε;
8) Δεν θα προτείνω βιβλιοπωλείο, απλά θα σου πω να ρίξεις μια ματιά στην εθνική βιβλιοθήκη Richelieu που είναι δωρεάν επίσης.

9) Mont Saint Michel γίνεται μονοήμερη από το Παρίσι ή καλύτερα να μείνω εκεί;
9) Ναι γίνεται με μονοήμερη. Πρακτικά θα βρεις σύνδεση. Δεν θα το συνιστούσα γενικά αλλά επειδή θα χεις ένα μήνα και μπορείς να πας την επόμενη μέρα πιο χαλαρά, ναι μπορείς να το κάνεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα