KIKI
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιορδανία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αφρική Ναμιμπια
Φυλή Αρι.
Δεν ξέρω δεν απαντώ! Φθάσαμε μεσημερι σε υψόμετρο 1200 μετρων για την επίσκεψη μας. Βλέπω μια μεγάλη κατηφόρα για το χωριό ,σκεφτομαι την ανηφόρα στο γυρισμό και αποφασιζω να μεινω εκει που παρκάραμε και να μην πάω.
Το τοπίο μεσα σε εθνικό δρυμο ηταν καταπληκτικό ειχε και ενα δέντρο με παχυ ίσκιο ,οτι επρεπε να παρω ανάσα μετά το εντονο πρωινο με τους Μούρσι.
Να δω και ντοπιους αφου ειχε πέσει σύρμα οτι ερχονται τουρίστες ,να μιλησω μαζι τους να παρω λίγο στιγμα εκτος της ατραξιόν της επισκεψης στον οικισμο οπου όλα ηταν προετοιμασμένα για την υποδοχη του γκρουπ. Περασα πολυ ομορφα ,μιλησα με παιδάκια που σχολαγαν εκεινη την ωρα επιτέλους συνάντησα μαθητες και χάρηκα πολύ. Δυο πολυ γλυκά και ευγενικά καθησαν δίπλα μου και μου εδειχναν τα τετραδια τους ειδικά αυτά με τα Αγγλικα για να τους βοηθησω με τις λέξεις που μάθαιναν.
Μίλησα με τον λιγόλογο σοβαρό οδηγό μας που καθαριζε το λεωφορειο μετά τη λασπουριά του πρωινου στους Μουρσι. Εμαθα για μισθους , εργασιακες συνθηκες ,κοστος ζωης και άλλα που με ενδιαφερουν οταν επισκεπτομαι μια χωρα απο τον εξαιρετικο σε ολα οικογενειάρχη που μιλουσε σπαστα Αγγλικά.
Με πλησίασε μια εφηβη με προταση να μου κάνει κοτσιδακια ,στην αρχη είπα οχι αλλά μου άρεσε η φάτσα της και η προσέγγιση και της ειπα ,κανε μου μόνο δύο αλλά γρηγορα γιατι αν γυρισει το γκρουπ φευγουμε. Η νεαρά γατόνι φωναξε την εξαδέλφη πιο μικρη σε ηλικία και μου εκαναν τα κοτσιδάκια στο τσάκα τσάκα.Δεν είχε ζητησει χρήματα και όταν τους εδωσα για τον κόπο τους χαρηκαν ,χάρηκα και εγω που πηγα κομμωτήριο ολοι ευχαριστημενοι.
Τα εφτειαξαν πολυ καλά ,κρατησαν τρια λουσίματα και ηταν γνήσια αφρικανικά πιο γνήσια δεν γινεται!
Οταν γυρισαν οι συνταξιδώτες ηταν ενθουσιασμενοι. Αλλος κόσμος σε σχέση με τις φυλές του κάμπου.Θα βρω φωτογραφίες απο το Θ. και θα ανεβασω καποιες ενδεικτικά.
Φυλή Αρι.Αλλος αέρας, βουνίσιος! Πλίνθινα σπιτια,εκκλησία,σχολείο, εργαστήριο αγγειοπλαστικής και χαρούμενοι ενήλικες.
Last edited: