KIKI
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ιορδανία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αφρική Ναμιμπια
Τριτη επισκεψη σε φυλή στην κοιλαδα ήταν στους φημισμένους Μούρσι.
Πήγαμε πρωι πρωι γιατι τότε ειναι συνήθως τα γυναικόπαιδα και δεν γίνονται παρατράγουδα στις επισκεψεις των λευκών τουριστών. Απο το μεσημερι και μετά που γυρίζουν οι αντρες απο το κυνηγι ή τη βοσκή των ζώων αρχίζουν συνήθως φασαριες που καταλήγουν και σε ξύλο.
Αιτία η κατανάλωση αλκοολ και η πολεμική φύση της κουλτούρας τους.
Ειναι δίμετροι έχουν και όπλα τυπου Καλάσνισκωφ παράνομα αγορασμένα απο λαθρέμπορους που να τους αντιμετωπίσεις .Επίσκεψη επι πληρωμή ηρθαμε να δουμε τα αξιόθεατα συνανθρώπους μας, δεν μας εφθαναν τα ντοκυμαντερ θέλαμε και το ζωντανό, αλλά να φας ξύλο χωρίς αφορμή απο μεθυσμένους γίγαντες δεν λεει.Ειχαμε μαζί και συνοδό σεκιούριτι ζωσμένο με μεγάλο οπλο αλλά τι να κάνει μόνος του άμα ξεκινούσαν τσαμπουκά ;
Το χωριό ,μετακινούμενος οικισμός όπως όλα τα χωριά τους ,ηταν δίπλα σε ποτάμι και μέσα σε εθνικό παρκο .Είχαμε πληρωσει είσοδο και για να διασχισουμε το παρκο που είναι πανέμορφο.
Βρώμα και δυσοσμία, ειχε βρεξει την νυχτα και οι μυρωδιές ήταν πιο έντονες.
Κάποια στιγμή ο ντόπιος ξεναγος ,ενας γιγαντοσωμος ράστα πηγε να μας δειξει τα περίχωρα και εκει η μπόχα ηταν αφόρητη.Ειδα ενα σωρο σκεπασμενο με χορτάρια που τελικα ηταν το μερος που είχαν αφήσει μια νεαρη κοπέλα με το μωρο της που πέθαναν στη γέννα.
Χους ει και εις χουν απελεύσει ,στην κυριολεξία.
Κάποια στιγμή δεν αντεξα άλλο και εβγαλα ενα μωρομάντηλο ,που το κράτησα στη μυτη μου μέχρι που φύγαμε.Πολύ μη μου άπτου προέκυψε η ανθρωπολόγος που κρύβω μέσα μου!
Αυτο που ζητάει η φυλή απο τους μουσαφίρηδες ειναι κυρίως σαπούνια. Οξύμωρο αλλά εχουν ποτάμι και τους αρεσει να πλένονται όλη την ώρα .Η Ε. το ήξερε απο την περσινή επίσκεψη και έδωσε στο φύλαρχο μια γεμάτη σακούλα.
Εχουν απομείνει μόνο 6 με 7 χιλιάδες Μουρσι σε όλη την Αιθιοπία .Η κυβέρνηση δεν θέλει να τους βλέπει στα μάτια της και δεν βοηθάει .Δεν είναι καλά παιδιά ,προκαλούν ταραχές με άλλες φυλές και βγαίνουν πάντα νικητές , είναι δυνατοί πολεμιστες και εχουν βαρύ οπλισμό .Δεν τους θέλει απέναντι της σε τυχόν σύρραξη στην περιοχή.Δυστυχως σε λίγα χρόνια μόνο θα διαβάζουμε για αυτούς .
Last edited: