• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αγεωγράφητοι Αμερικάνοι...χάσαν την Αίγυπτο

Hyada

Member
Επόμενο Ταξίδι
Istanbul ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Ευρώπη
Εγώ έχω συμφοιτήτρια που νομίζει ότι το Ισλάμ είναι χώρα και ότι η Βενετία είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής. Και δεν είναι μόνο εκείνη. Οι περισσότεροι νέοι είναι παντελώς αδιάφοροι όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ιστορικά κτλ. Και δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο δικαιολογείται για κανένα λόγο.

PPhanny

Member
Κοιτάξτε, ασφαλώς δεν πρέπει να δογματίζουμε αφού δεν γνωρίζουμε προσωπικά το σύνολο, όμως οι συνεχείς επαναλήψεις μπορεί να είναι πάντα τυχαίες; Καταθέτω κι εγώ τη μαρτυρία μου : Στο μεταπτυχιακό στο Λονδίνο φοιτητές από όλη την Ευρώπη και δύο Αμερικάνες.Οταν έκανε ερωτήσεις κυρίως η μία η κατάσταση έμοιζε με ποντιακό ανέκδοτο. Στην αρχή νόμιζα ότι κάνει πλάκα, όμως ρωτούσε με κάθε σοβαρότητα. Φαίνεται ότι την κοιτούσα με απορία, γιατί γυρνάει ο Αυστριακός δίπλα μου και λέει :She's American

PPhanny

Member
"Εγώ έχω συμφοιτήτρια που νομίζει ότι το Ισλάμ είναι χώρα και ότι η Βενετία είναι χώρα της Λατινικής Αμερικής. Και δεν είναι μόνο εκείνη. Οι περισσότεροι νέοι είναι παντελώς αδιάφοροι όχι μόνο γεωγραφικά αλλά και ιστορικά κτλ."
Οταν όμως δεν πρόκειται για νέο αλλά γιά τον αντιπρόδρο των ΗΠΑ (Τσέυνυ) που τον βλέπουμε να λέει καλά δε μιλάνε λατινικά στη Λατινική Αμερική , τι να πείς;

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Φίλος που δουλεύει σε ξενοδοχειακή επιχείρηση προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βρει την πρωτεύουσα της Ιταλία. Κατέληξε στο Μιλάνο.
Ε, ο άνθρωπος έκανε τη λογική επιλογή. Βρήκε την πρωτεύουσα εκεί που θα έπρεπε να είναι. Μην κοιτάς που για να ικανοποιήσουν κάτι Πάππες πήγανε και βάλανε την πρωτεύουσα στα Νότια...

Ενδεχομένως όχι. Νομίζω, όμως, ότι θα γνώριζε κατά πού πέφτει η Ηλεία μετά τις πυρκαγιές (σε αντιπαραβολή με τη Λουϊζιάνα και την Κατρίνα).
Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα μεγάλη περίπου όσο η Ευρώπη. Επομένως, δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε τη γνώση των Ελλήνων για την Ηλεία με τη γνώση των Αμερικανών (γενικώς) για τη Νέα Ορλεάνη. Πιο σωστό παράδειγμα θα ήταν αν στην περίπτωση της Ηλείας, εξετάζαμε τη γνώση του μέσου Ευρωπαίου.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Και ακόμα, πόσοι Ευρωπαίοι (και Έλληνες) γνωρίζουν πού ακριβώς πέφτει η κάθε πολιτεία των ΗΠΑ?
Και πόσοι γνωρίζουν που βρίσκονται πάνω από πέντε μεγάλες αμερικανικές πόλεις?

Bahari

Member
Όλη αυτή η συζήτηση μου θύμισε δυο παρόμοιες περιπτώσεις:
1. Λέω εγώ: Έκλεισα εισιτήρια για Βουδαπέστη!
Απάντηση (από απόφοιτο ξενόγλωσσης φιλολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών): Α, εμάς όταν ήμασταν στην Ιταλία δε μας πήγαν σ' αυτήν την πόλη!!!

2. Μια φίλη μου δηλώνει: Θα μας πάνε στην Κρακοβία (ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα).
Εγώ: Α, ωραία θα πας Πολωνία
Εκείνη: Όχι, όχι Πολωνία. Στην Κρακοβία θα πάμε.
Εγώ: Μα, η Κρακοβία είναι στην Πολωνία.
Εκείνη: (έκπληκτη!!!) Αλήθεια; Νόμιζα πως η Κρακοβία ήταν χώρα.
Όταν γύρισε μου λέει: Το ταξίδι ήταν πολύ ωραίο. Περάσαμε και πάνω από τον Ψηλορείτη

PAPI_9

Member
Επόμενο Ταξίδι
Είμαστε στην έρευνα....
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΑΚΕΡΟΣ!!!
Τι περιμένεις από έναν λαό που (σύμφωνα με δική τους πανεπιστημιακή έρευνα) το 50% του πιστεύει ότι η Αγγλία είναι πολιτεία των ΗΠΑ?
Καλά που λέει και ο λαός μας, όταν θέλει να απαξιώσει κάποιον....αμερικανάκι είσαι:D...οπότε δεν κάνουν εντύπωση οι γεωγραφικές τους γνώσεις..., αν και στο συγκεκριμένο θέμα με την Αγγλία...αν το δείς από άλλη οπτική και όχι μόνο από το χάρτη....μπορεί να μην έχουν και πολύ άδικο :rolleyes:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Επικεντρώνεστε όλοι στα δικά σας παραδείγματα περί Ταλίν και Ηλείας.Γιατί δεν σχολιάζετε και λίγο ότι "In the Middle East, 63 percent could not find Iraq or Saudi Arabia on a map, and 75 percent could not point out Iran or Israel. Forty-four percent couldn't find any one of those four countries" ή το άλλο,το παρήγορο "On the positive side, the study noted, seven in 10 young Americans correctly located China on a map" στην έρευνα που υπέδειξε ο baba στις αρχές αυτού του θέματος.

Συγγνώμη αλλά εμένα αυτά μου φαίνονται αδιανόητα και τα παραδείγματα δεν είναι τυχαία αλλά μέρος συνολικής έρευνας.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Εγώ πάλι πιστεύω ότι, τουλάχιστον, το video είναι ψεύτικο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν σημαιάκι στην Αυστραλία θεωρώντας ότι είναι η Βορ. Κορέα ή η Γαλλία.. Αδυνατώ να το δεχθώ.. είχε την πλάκα του αλλά δεν είχε καμία δόση αληθοφάνειας

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Για την έρευνα τι έχεις να πείς.Μπορείς να δεχθείς ότι το 75% δεν ξέρει που πέφτει το Ιράν ή το Ισραήλ; (μεταξύ των υπολοίπων)

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εγώ πάλι πιστεύω ότι, τουλάχιστον, το video είναι ψεύτικο. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν σημαιάκι στην Αυστραλία θεωρώντας ότι είναι η Βορ. Κορέα ή η Γαλλία.. Αδυνατώ να το δεχθώ.. είχε την πλάκα του αλλά δεν είχε καμία δόση αληθοφάνειας
Μπα, έχω υπόψη μου και κάμποσους Έλληνες στην ίδια κατηγορία... (δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους εδώ μέσα, να το ξεκαθαρίσουμε....)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom