• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αγεωγράφητοι Αμερικάνοι...χάσαν την Αίγυπτο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Για την έρευνα τι έχεις να πείς.Μπορείς να δεχθείς ότι το 75% δεν ξέρει που πέφτει το Ιράν ή το Ισραήλ; (μεταξύ των υπολοίπων)
Έλα ντε! Και ποιο το Ισραήλ, τι ποιο εύκολο να θυμάσαι πως πρόκειται για την οχυρωμένη πόλη εντός της Βηρυτού? Και το Ιράν? Κοτζάμ Ντουμπάι συζητάμε καθημερινά εδώ μέσα! Σε κανέναν δεν έμεινε τίποτα?

ΥΓ δύο υπογλώσσια καθημερινά μετά από το φαγητό για μια βδομάδα.. αυτό μου είπανε το πρωί..

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το σχόλιο ήταν ειρωνικό;

Όχι για να προσβληθώ,αλλά θεωρώ ότι το Ισραήλ ως χώρα σημαντική για τρείς εκ των σημαντικότερων θρησκειών του κόσμου θα είχε κάποιες πιθανότητες να είναι γνωστότερο.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Πολύ φοβάμαι ότι η ανεπαρκής γνώση, aka ασχετοσύνη, είναι σημείο των καιρών μας, παρά προνόμιο ενός μόνο λαού. Το αν κάποιοι το έχουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό, λίγη σημασία τελικά έχει.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Καλά γκάφες κάνουν όλα τα κανάλια. Θυμάμαι πριν χρόνια παρακολουθούσα ειδήσεις στην ΕΡΤΣΑΤ και μια δημοσιογράφος αφού είπε μια είδηση, περίμενε να πέσει το βίντεο, το βίντεο δεν έπεφτε υπήρχε μια αμηχανία και ξαφνικά ρίχνει μια ατάκα " τα κάναμε αρ...ίδια πατέρα'' γιατί προφανώς νόμιζε ότι δεν ήταν στον αέρα. Μετά δεν την έδειχνε το κανάλι και δεν έμαθα τι έγινε.
Aυτή δεν ξέρω αν είναι αγεωγράφητη, πάντως ανατομία γνωρίζει!;)

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Κάποτε οι αμερικανοί ήταν αγεωγράφητοι.
Οι έλληνες δεν ήταν αγεωγράφητοι όμως.
Σήμερα οι αμερικανοί παραμένουν αγεωγράφητοι.
Σήμερα οι έλληνες είναι πιο αγεωγράφητοι από τους αμερικανούς.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο

Μπερδέφτικα!:gr01::usa01:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Οκ παιδια σιγουρα να μην βαζουμε απολυτες ταμπελες ,αλλα δεν υπαρχει και καπνος χωρις φωτια ..λενε.
Οπως και για μας τους Ελληνες αναφερονται ορισμενοι χαρακτηρισμοι και οχι εντελως αβασιμα ..ετσι και οι Αμερικανοι ...δεν μπορει οι υπολοιποι να το εχουν τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι.
Να πω ομως και το αλλο:ισως δεν εχει να κανει μονο με διαχωρισμους μεταξυ εθνικοτητων(δηλ οι Αμερικανοι ειναι αυτο κι αυτο ..οι Ελληνες ειναι αυτο κι αυτο).
Εχει να κανει με το ποσο ενδιαφερει τον καθενα αυτο το αντικειμενο.Μην κοιτατε που εμεις εδω μεσα ειμαστε " geography freaks'"..ταξιδευουμε στον κοσμο..ξεψαχνιζουμε χαρτες κλπκλπ
Ο αλλος μπορει να ξερει την τελευταια τιμη του χρηματιστηριου και να μην ξερει που πεφτει το Ιραν ..γιατι δεν γουσταρει να ταξιδευει...δεν παρατηρει επικαιροτητα ...χε@@@@@ στην τελικη.

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Εδώ πριν λίγα χρόνια το CNN παρουσίαζε τα Σκόπια ως Μακεδονία με πρωτεύουσα την Πέλλα. Και οι δικοί μας εδώ δεν έχουν κάνει λίγα.Αλλά το ζήτημα είναι πιο ουσιαστικό θεωρώ. Πόσοι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση στη μόρφωση αλλά και αντίστοιχα πόσοι Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων έχουν σοβαρά προβλήματα κατανόησης ενός κειμένου, αδυναμία να εκφραστούν για κάποιο ζήτημα,να συνδυάσουν έστω τις γνώσεις που έχουν πάρει για να εξηγήσουν το οποιοδήποτε γεγονός είτε αυτό είναι ιστορικό, κοινωνικό κοκ. Κατά την άποψη μου όταν η μόρφωση γίνεται εμπόρευμα και κατάρτιση τέτοια φαινόμενα θα παρουσιάζονται όχι μόνο στην Αμερική που έχει 40 εκατομμύρια αναλφάβητους αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γιατί και στη "μορφωμένη" Ευρώπη πολύ μεγάλα ποσοστά ανθρώπων είναι αγεωγράφητoι, δεν μπορούν να κάνουν μια απλή αριθμητική πράξη xωρίς κομπιουτεράκι, δεν γνωρίζουν ιστορία. Εκεί που θέλω να καταλήξω και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο είναι ότι αν δεν πάρεις σφαιρική παιδεία αλλά εξειδικεύεις σε ένα και μοναδικό αντικείμενο τότε καταλήγεις στην πνευματική μονομέρεια. Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να εξετάζουμε ένα λαό όχι από προσωπικές εμπειρίες και να γενικεύουμε αλλά από τις γενικότερες συνθήκες στις οποίες γεννιέται, ζει, μεγαλώνει.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο

Μπερδέφτικα!:gr01::usa01:
Μη μπερδεύεσαι. Όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Αμερική, έβλεπα ανθρώπους που δεν ήξεραν τι είναι, ή που είναι η Ελλάδα. Είχα ακούσει απίστευτα πράγματα. Ήρθε και ένα αρθρο του National Geographic, που τόνιζε το πρόβλημα της νεολαίας της Αμερικής για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πίστευα λοιπόν, ότι στην Ελλάδα όλοι ξέρουμε γεωγραφία (ίσως επειδή εγώ ήξερα, όπως ήξερε και ο κοινωνικός μου περίγυρος).

Η πρώτη ψυχρολουσία ήταν όταν πήγα φαντάρος και διαπίστωσα το τι βόδια κυκλοφορούν ελεύθερα.
Άνθρωποι που όχι δεν ήξεραν που είναι η Γαλλία π.χ., αλλά που δεν ήξεραν - το ορκίζομαι, το είδα με τα ίδια μου τα μάτια!!!! - να πουν τι ώρα είναι, κοιτάζοντας ένα ρολόι.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγοί επαγγελματίες που δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα χάρτη. Είτε τον κρατάνε ίσια είτε ανάποδα, το ίδιο και το αυτό. Και δεν ξέρουν τι είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές που στριφιγυρίζουν ανάμεσα σε κίτρινες βουλίτσες...
Και αυτό το είδα με τα ίδια μου τα μάτια...

Αν σήμερα πάτε σε ένα σχολείο και ρωτήσετε τα παιδιά που είναι το Ιράν, ή ποια είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας, θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
το 1995 αν θυμαμαι καλα, ηθελα να παω Ικαρια....
κοιταξα λοιπον για εισητηρια στα γνωστα πρακτορεια των Ακτοπλοικων εδω στο λιμανι, και ειπα να παμε και σε ενα ταξιδιωτικο πρακτορειο καθ αυτο...
μπαινω και ρωταω αν μπορουν να μας βγαλουν ακτοπλοικα για Ικαρια και το κοστος κλπ....
με κοιταει ο τυπος και λεει....Ικαρια ε....πρεπει να πατε με το Κτελ στην Κυλληνη και απο εκει το φερρυ....
του λεω οχι ΙΘΑΚΗ...ΙΚΑΡΙΑ...και επιμενει ο τυπος, λιγο θυμωμενος που τον αμφισβητησα. σου ειπα: απο Κυλληνη...

και για να μην κραζουμε μονο τους αλλους...αν με ρωτησουν στον δρομο ποια η πρωτευουσα του Νομου ΧΧΧΧ της Στερας Ελλαδας πολυ πιθανο να μην ξερω τι να πω....ντρεπομαι που το λεω, αλλα.....

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
......
Η πρώτη ψυχρολουσία ήταν όταν πήγα φαντάρος και διαπίστωσα το τι βόδια κυκλοφορούν ελεύθερα.
Άνθρωποι που όχι δεν ήξεραν που είναι η Γαλλία π.χ., αλλά που δεν ήξεραν - το ορκίζομαι, .... να πουν τι ώρα είναι, κοιτάζοντας ένα ρολόι.

Ακόμα και σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα οδηγοί επαγγελματίες που δεν ξέρουν να διαβάσουν ένα χάρτη. Είτε τον κρατάνε ίσια είτε ανάποδα, το ίδιο και το αυτό. Και δεν ξέρουν τι είναι αυτές οι κόκκινες γραμμές .....

Αν σήμερα πάτε σε ένα σχολείο και ρωτήσετε τα παιδιά που είναι το Ιράν, ή ποια είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας, θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις.....
Nαι, σύμφωνοι, αλλά εδώ δεν προκειται ούτε "για βοδια" που κυκλοφορούν ελεύθερα ούτε για επαγγελματίες, έστω, οδηγούς ούτε για μαθητές σχολείου,πρόκειται για το FOX NEWS, τηλεοπτικό κανάλι ειδήσεων της μοναδικής υπερδύναμης! Δεν είναι το ίδιο!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Καλά και συ πιστεύεις ότι το fox είναι σοβαρό κανάλι? και ότι απασχολεί σοβαρούς δημοσιογράφους?
Το βλέπουν κάτι μικρομεσαίοι και κάτι τελειωμένοι οπαδοί της βίβλου του Μιντγουέστ.
Αν το έλεγαν στο cnn ή στο nbc να το καταλάβω, αλλά το fox είναι ότι πιο κακό, ακροδεξιό και λαϊκίστικο στις ΗΠΑ σήμερα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom