• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Αγεωγράφητοι Αμερικάνοι...χάσαν την Αίγυπτο

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω παντως εχω φιλη που στο χαρτη της Ασιας δεν μπορει να βρει... την Ασια:shock:. Για την Ηλεια δεν τολμω να ρωτησω γιατι μαλλον θα ψαξει εκτος Ελλαδας...
Οχι, ο μεσος Ελληνας ειναι αγεωγραφητος. Το κακο με τους Αμερικανους ειναι οτι περα απο το μεσο Αμερικανο, αγεωγραφητοι ειναι και πολλοι -πολιτικοι και αλλοι- που ασχολουνται με την εξωτερικη πολιτικη.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ρε παιδιά, όλα καλά, αλλά από που βγαίνει ο "μέσος Αμερικανός" ? Ειδικά σε μια χώρα τόσο τεράστια και τοσο πολυ-πολιτισμική όπως είναι η Αμερική..

Έχω αρκετούς Αμερικανούς στη σχολή μου, με κάποιους απο αυτούς πίνουμε και τις μπίρες μας τακτικά. Οι γυναίκες Αμερικανίδες είναι όλες πανηλίθιες. Αυτό ακριβώς που περιγράφει τα βίντεο. Η μία δεν έχει βασικές γνώσεις για την ίδια της τη χώρα- να μη σας πω η αλλη, απο τον Αμερικανικο Νότο το τί μας ρωτάει για την Ευρώπη. Το τι ακούν τα αυτάκια μας καθημερινά..

Οι δύο μας άντρες αμερικανοί όμως, σε βάζουν κάτω και σου κάνουν πλήρη ανάλυση για τα προβλήματα ασφαλείας στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και για τη θέση του Κόσοβου στον χάρτη των βαλκανίων του μέλλοντος, που μένεις με τη γλώσσα κρεμασμένη έξω.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι statements τύπου: ο μέσος ελληνας είναι έτσι ο μέσος αμερικανός είναι αλλιώς, επειδή κάποιον γνωρίσαμε που έχει τα τάδε χαρακτηριστικά, είναι άστοχες και αντιεπιστημονικές, διότι παίρνουν μεμονωμένα περιστατικά και τα ανάγουν σε γενικούς κανόνες. Κι εγώ αν γνωριζα μόνο τις ηλίθιες αμερικανίδες μας, πιθανότατα να είχα τη χειρότερη γνώμη για τους αμερικανούς, αν είχα γνωρίσει μόνο τους άντρες, θα έλεγα ότι ο μέσος αμερικανός είναι υπερ-πληροφορημένος. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αν υπάρχει κάποια σοβαρή έρευνα που να βγάζει το μέσο όρο της Αμερικής, πολύ θα ήθελα να την ακούσω.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, το γεγονός ότι ακόμη κι αν είναι μύθος ότι "οι Αμερικανοί είναι αγεωγράφητοι", δεν κυκλοφορεί ανάλογος μύθος για τους, ας πούμε, Γάλλους, Ισπανούς, Έλληνες, κλπ. (εξ όσων γνωρίζω, τουλάχιστον).

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Προσωπικά δεν υποστηρίζω ότι είναι μύθος. Σίγουρα η Αμερική έχει πάρα πολλά θέματα, και το γεγονός ότι είναι τόσο μεγάλη και τόσο πληθυσμιακά ανομοιόμορφη, δεν βοηθά πολύ την κατάσταση. Λέω απλά να μη γενικεύουμε έτσι ελαφρά τη καρδία. Με τέτοιες γενικεύσεις έχει βγει και η φήμη μας στο εξωτερικό ότι είμαστε τεμπέληδες, ρατσιστές, δεν δουλεύουμε, είμαστε κουτοπόνηροι, και χίλια δυο άλλα που τα ακούω και γίνομαι Τούρκος...

ΥΓ> Έχω πικρή εμπειρία από τις κοτσάνες των Αμερικανών -τις πετούν σε ανύποπτο χρόνο και δεν μπορείς να φυλαχτείς κιόλας.. Να είσαι τώρα στη pub και να ακούς: η Ακρόπολη είναι στην Αθήνα? Εγώ νόμιζα πως ήταν στην Ελλάδα.. και να σου κάθεται το μπέργκερ στο λαιμό...

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Φίλος που δουλεύει σε ξενοδοχειακή επιχείρηση προσπαθούσε ανεπιτυχώς να βρει την πρωτεύουσα της Ιταλία. Κατέληξε στο Μιλάνο.
:shock:

.. Να είσαι τώρα στη pub και να ακούς: η Ακρόπολη είναι στην Αθήνα? Εγώ νόμιζα πως ήταν στην Ελλάδα.. και να σου κάθεται το μπέργκερ στο λαιμό...
:shock: (που το γνωρίζουν)

chrisbd

Member
Εντάξει παιδιά, όχι ότι και μεις είμαστε ο πλέον καταρτισμένος λαός, αλλά εδώ μιλάμε για κανάλι μεγάλης εμβέλειας. Κανένας από όπσους είδαν τον χάρτη, πριν βγεί στον αέρα, δεν κατάλαβε τίποτα.....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σάμπως αυτοί που τον είδαν στο αέρα καταλάβανε;

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Κανένας από όπσους είδαν τον χάρτη, πριν βγεί στον αέρα, δεν κατάλαβε τίποτα.....
Και πού ξέρεις πόσους δεν έδειξαν γιατί δεν τους βόλευε;

Εδώ το πρωί στον Alpha(στην Παπαβασιλείου :D) σε ρεπορτάζ ισχυρίζονταν ότι συμφέρει το αυτοκίνητο σε σχέση με τα ΜΜΜ για το κέντρο της Αθήνας. Μετά είπαν βέβαια και κάποια ψιλά γράμματα αλλά...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
ΥΓ> Έχω πικρή εμπειρία από τις κοτσάνες των Αμερικανών -τις πετούν σε ανύποπτο χρόνο και δεν μπορείς να φυλαχτείς κιόλας.. Να είσαι τώρα στη pub και να ακούς: η Ακρόπολη είναι στην Αθήνα? Εγώ νόμιζα πως ήταν στην Ελλάδα.. και να σου κάθεται το μπέργκερ στο λαιμό...
Απορίες Ιταλών (!!!) φοιτητών, παρουσία μου:
1) Η Αθήνα είναι μετά την Ελλάδα?
2) Τι γλώσσα μιλάτε στην Ελλάδα?
3) Έχετε καμήλες?
:shock::shock::shock:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Απαντάω:

1)Όχι,πριν
2)Αρμένικα
3)Ναι,ντιζελοκίνητες

chrisbd

Member
Καλά γκάφες κάνουν όλα τα κανάλια. Θυμάμαι πριν χρόνια παρακολουθούσα ειδήσεις στην ΕΡΤΣΑΤ και μια δημοσιογράφος αφού είπε μια είδηση, περίμενε να πέσει το βίντεο, το βίντεο δεν έπεφτε υπήρχε μια αμηχανία και ξαφνικά ρίχνει μια ατάκα " τα κάναμε αρ...ίδια πατέρα'' γιατί προφανώς νόμιζε ότι δεν ήταν στον αέρα. Μετά δεν την έδειχνε το κανάλι και δεν έμαθα τι έγινε.

GTS

Member
Δηλαδή ρε παιδιά για πες τε μου εμένα ο μέσος Ελληνας έχει ιδέα π.χ που είναι η Λευκορωσία? ή μήπως γνωρίζει άριστα που είναι το Βίλνιους και το Ταλλίν... αμα είσαι αδιάφορος και άσχετος είσαι αδιάφορος και άσχετος και στην Αμερική και στην Κίνα και στην Ελλάδα... έχω δει εγώ Ελληνικές δημοσιογραφικές γεωγραφικές και όχι μόνο πατάτες άνευ προηγουμένου... για κοιτάξτε λίγο την δική μας καμπούρα και ύστερα να την λέμε στους άλλους...
Απόλυτα σωστός.....αν είσαι αδιάφορος για ένα θέμα, πώς να το γνωρίζεις δηλ.? Με επιφοίτηση? Και μη τσιμπάτε με μερικούς πραγματικά αμόρφωτους που βρήκανε εδώ κι εκεί και τους δείχνουν....γιατί εδώ αν πας σε ένα ελληνικό σχολείο που τους ρωτάνε για την 25η Μαρτίου και απαντάνε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, τι να λέμε? Βέβαια, τείνω να πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι κατά μέσο όρο είναι πιο αμόρφωτοι από τους Ευρωπαίους π.χ., αλλά ως εκεί.

Πόσοι από εμάς τους Αθηναίους ξέρουν άραγε να δείξουν τη Δράμα με μια πινέζα?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom