• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μποτσουάνα Άγριες νύχτες στη Μποτσουάνα

GTS

Member
...ξεφορτωνόμαστε γρήγορα τα ρούχα μας και με τα μαγιό κολυμπάμε κατά μήκος του καταρράκτη προς τον προορισμό μας....βγαίνουμε από το νερό και ιδού…

The devil’s pool...
(σε περιγραφή του αφρικανού Γιάννη Μαμουζέλου)

Με ένα ρεσάλτο, βουτάω από τα βράχια στο ορμητικό νερό....η αίσθηση του να κολυμπάς 1 μέτρο από το χάσμα των καταρρακτών, εκεί στην άκρη τους, είναι πέραν πάσης περιγραφής.....νιώθω σαν μικρό παιδί, νιώθω τη σπάνια αυτή αίσθηση της πλήρους ευτυχίας, της αιώνιας αυτής στιγμής όπου νιώθεις πως βρίσκεσαι σε άλλο κόσμο....the devil’s pool….ποιος να συγκριθεί μαζί σου....απέναντι, από τη πλευρά της Ζιμπάμπουε, τουρίστες μας χαιρετάνε με σηκωμένα τα χέρια. Ανταποδίδουμε, είμαστε τρελαμένοι από τη χαρά μας...ποιος θα το πίστευε ότι θα βρισκόμασταν μια μέρα εδώ...

Μετά τις έντονες αυτές στιγμές αποχωρούμε, αλλά αρνούμαστε να εγκαταλείψουμε τους καταρράκτες. Ο ήλιος είναι καυτός και εμείς διψασμένοι για νέες βουτιές....φτάνουμε με τα πόδια στο λεγόμενο Ανατολικό Καταρράκτη και λίγα μέτρα από το χάσμα, το νερό σχηματίζει μικρές λιμνούλες καθώς κυλάει προς το γκρεμό, ιδανικές για μπάνιο....για 2 περίπου ώρες βρισκόμαστε μέσα στο νερό, θαυμάζοντας το φοβερό τοπίο, τη φύση ολόγυρα, δε πιστεύουμε ότι ζούμε τέτοιες στιγμές, ότι κολυμπάμε στους καταρράκτες της Βικτώρια, κάπου στην Αφρική, τσιμπιόμαστε...

Όταν ο κουμπάρος αποφασίζει να βγει από το νερό, εμφανίζεται ένα πιθανό πρόβλημα: ένας μεγάλος μπαμπουίνος, σε μέγεθος μικρού παιδιού εμφανίζεται στο δέντρο πάνω από τις τσάντες με τα πράγματά μας. Αρχικά φαίνεται ευτυχισμένος να τρέφεται με τους καρπούς του δέντρου, αλλά τον παρατηρώ προσεκτικά από το νερό, γνωρίζοντας τη κλεπτομανή φύση τους. Ο κουμπάρος αμέριμνος τον τραβάει με τη κάμερα, ενώ εγώ του εφιστώ τη προσοχή στις τσάντες μας. Λάου λάου, ο μπαμπουίνος μεταφέρεται αρκετά κοντά. Ο κουμπάρος, βλέποντας τόσο κοντά τον γιγαντιαίο πίθηκο, απομακρύνεται φοβισμένος....το πράγμα έχει γίνει πλέον επικίνδυνο: μέσα στις τσάντες μας έχουμε τα διαβατήρια και όλα μας τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες κτλ...σιγά σιγά κολυμπάω προς τα έξω. Ο μπαμπουίνος, νομίζει ότι έχει πλέον το πεδίο ελεύθερο. Νομίζει όμως....με τόσο σημαντικά πράγματα να διακυβεύονται, δε διστάζω καθόλου: μόλις κάνει τη κίνηση να αρπάξει τις τσάντες, κάνω ένα ρεσάλτο έξω από το νερό. Ευτυχώς για εμάς, το καημένο το ζώο φοβάται και απομακρύνεται....καλά λένε ότι το φοβερότερο ζώο είναι ο άνθρωπος....και είναι έτσι, ιδίως όταν δεν έχει καμία όρεξη να μείνει στην Αφρική χωρίς χρήματα και χωρίς διαβατήριο, που σήμαινε αντίο στην υπόλοιπη εκδρομή και πιθανώς μπελάδες.

Ο μπαμπουίνος όμως δε πτοείται, χαρίζοντάς μας μία κωμική στιγμή: μία οικογένεια, μητέρα με παιδιά, που γευματίζει λίγο παραπέρα από εμάς, δέχεται την «επίσκεψή» του. Ο ανεκδιήγητος βουτάει το τάπερ με το φαγητό τους και σαν κύριος στρογγυλοκάθεται και γευματίζει....κι εγώ, υπόλειμμα ανδρός, αντί να σπεύσω σε βοήθεια, κάθομαι και αποθανατίζω τις στιγμές...ντρέπομαι, αλλά έτσι είναι...

Μ’αυτά και μ’αυτά, η μέρα πέρασε και έκλεισε με ένα μεγαλειώδες δείπνο σε εστιατόριο ονόματι Armadillo, όπου απόλαυσα μία εκπληκτική μπριζόλα, από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Αν ποτέ σας φέρει ο δρόμος σε αυτή τη γωνιά της γης, θυμηθείτε το...

Πίνοντας αργά το βράδυ, στις όχθες του Ζαμβέζη, τις μπυρίτσες μας με την υπόλοιπη παρέα, δε ξέρουμε αν πρέπει να στεναχωρηθούμε, που το πρώτο μισό του ταξιδιού μας έχει ήδη τελειώσει, που εγκαταλείπουμε το όμορφο αυτό μέρος....πού να ξέραμε όμως τι μας περίμενε....αυτά που προηγήθηκαν ήταν αστεία, μπροστά σε αυτά που μας περίμεναν....

Το πραγματικό ταξίδι, μόλις τώρα ξεκινούσε....

::

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Α Π Ο Λ Α Υ Σ Η !!!!!:clap:

ΥΓ. Δεν ξέρω, αλήθεια, με τι κουράγιο επανήλθες στην καθημερινότητα...:roll:

GTS

Member
Και άλλη μία παρουσίαση με φωτογραφίες από τα διάφορα βιντεάκια του youtube...

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Α να και ο μπαμπουίνος και μετά και μετά...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Tέλειο GTS.
το κολύμπι σε τέτοια σημεία μένει αξέχαστο!!
ωραίο και το κούκου τσα με τον όμορφο μπαμπουίνο.
είναι σαν να κολυμπουσα και εγώ δίπλα..ωραία περιγραφή!!!

υγ.καλά εισαι αχόρταγος!!! θέλεις και ταυλάνδη ε??????????:bleh:

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Tέλειο GTS.
το κολύμπι σε τέτοια σημεία μένει αξέχαστο!!
ωραίο και το κούκου τσα με τον όμορφο μπαμπουίνο.
είναι σαν να κολυμπουσα και εγώ δίπλα..ωραία περιγραφή!!!

υγ.καλά εισαι αχόρταγος!!! θέλεις και ταυλάνδη ε??????????:bleh:
Και εσύ φιλενάδα αχόρταγη μου φαίνεσαι αν θυμάμαι καλά ο τελευταίος σου καταρράκτης σου κόστισε δύο δόντια ή όχι;;:D

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ο τελευταίος σου καταρράκτης σου κόστισε δύο δόντια ή όχι;;:D
καλά θυμάσαι!!
παραυτα,χώνομαι παντού με όποιο κόστος!!
που να ξαναβρεις την εμπειρία ...ευτυχώς έχω άλλα 30:D

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
καλά θυμάσαι!!
παραυτα,χώνομαι παντού με όποιο κόστος!!
που να ξαναβρεις την εμπειρία ...ευτυχώς έχω άλλα 30:D
Δίκιο έχεις για τους καταρράκτες της Βικτώρια θα έκανα και εγώ παρόμοιες θυσίες, να θυμηθείς όμως στο επόμενο ταξίδι σου να πάρεις και κανέναν οδοντίατρο μαζί σου.

GTS

Member
Το τοπίο αλλάζει δραματικά καθώς περνάμε την είσοδο του εθνικού πάρκου Chobe. Είμαστε και πάλι πίσω στα ιερά χώματα της Μποτσουάνας, μετά από μία ελαφρώς αγχωτική διάσχιση των συνόρων με τη Ζάμπια. Τέρμα η άσφαλτος, τέρμα το ηλεκτρικό ρεύμα, τέρμα το σήμα στα κινητά....καλώς ήρθατε στην άγρια Μποτσουάνα. Η σαβάνα κυριαρχεί στο τοπίο, η άμμος ροδοκόκκινη στον καυτό μεσημεριανό ήλιο, μερικά χλωρά και πολλά ξερά δέντρα εναλλάσσονται με θάμνους, ο δρόμος μας από χώμα και άμμο, το χορτάρι λιγοστό....είμαστε στη ξηρή περίοδο και είναι ολοφάνερο. Παντού περιττώματα ζώων, πολλά ανήκουν σε ελέφαντες, άλλωστε το Chobe φημίζεται για τον τεράστιο αριθμό ελεφάντων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 50.000, ναι 50 χιλιάδες, η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελεφάντων σε όλη την Μαύρη Ήπειρο.

Καθώς συναντάμε τα πρώτα σημάδια άγριας ζωής, μικρά κοπάδια από τα υπέροχα impala τα οποία και βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, έχουμε ξαφνικά σιωπήσει, νιώθοντας μια περίεργη ένταση στον αέρα....είμαστε εκεί που πρέπει, εκεί που πραγματικά λαχταράμε, είμαστε εκεί που ονειρευόμασταν.... λευκά σύννεφα κρύβουν πού και πού τον καυτό ήλιο, που τσουρουφλίζει το τοπίο και σίγουρα ταλαιπωρεί τα ζώα. Τα οποία είτε θα έχουν καταφύγει στις σκιές των δέντρων ή θα αναζητούν τη δροσιά του νερού....αλήθεια, πού βρίσκεται το νερό στο κατάξερο αυτό τοπίο?

Καθώς κατεβαίνουμε έναν ελαφρώς κατηφορικό χωματόδρομο, φτάνουμε σε μία μεγάλη πεδιάδα στα δεξιά μας και αντικρίζουμε ένα απίστευτο θέαμα, μία ανεπανάληπτη εικόνα που έχει μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μας:

Χιλιάδες ελέφαντες, από το πλάι του δρόμου έως και τον μακρινό ορίζοντα, σε όλο το μήκος και πλάτος της πεδιάδας, σε μεγάλα κοπάδια δροσίζονται γύρω από λίμνες, κυλιούνται στη λάσπη, τρέφονται με το λιγοστό χορτάρι....είναι η εντυπωσιακότερη είσοδος που θα μπορούσαμε να φανταστούμε....αμέτρητα πουλιά σβήνουν και αυτά τη δίψα τους, ιπποπόταμοι στο βάθος βόσκουν έξω από το νερό, αντιλόπες και γαζέλες μας κοιτούν με περιέργεια...αυτός είναι ο κήπος της Εδέμ....

Τα παχύδερμα είναι πραγματικά εντυπωσιακά καθώς τα παρατηρούμε συγκινημένοι: μητέρες με τα παιδιά τους, κάνουν πολύ πολύ αργές κινήσεις, σαν σε slow motion, καθώς πίνουν νερό, τρώνε, καθώς γυρνούν να μας κοιτάξουν...ένας λασπωμένος ελέφαντας στο πλάι του τζιπ τρίβεται σε ένα δέντρο, κοντεύει να το γκρεμίσει. Προχωράμε και λίγες εκατοντάδες μέτρα παραπέρα, μας κόβει το δρόμο ένα τεράστιο κοπάδι από βουβάλια....λίγο παρακάτω, ακόμα ένα κοπάδι ελέφαντες, αναζητεί καταφύγιο στη σκιά...ένας μεγάλος θηλυκός σε ρόλο φρουρού μας παρατηρεί από απόσταση 5-6 μέτρων. Οι φωτογραφικές έχουν πάρει φωτιά, αλλά είναι ώρα για λίγη ξεκούραση, η συναρπαστική εμπειρία του καμπ μας περιμένει...
:: ::
:: ::

GTS

Member

Αν δείτε το τέλος του βίντεο που τραβήξαμε, θα πάρετε μία αίσθηση του πλήθους των ελεφάντων και των άλλων ζώων που αντικρίσαμε στο Chobe riverfront...

emmy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΜΕΞΙΚΟ
Γλαφυρότατη περιγραφή, μοναδικές φωτογραφίες!
Μετά από αυτήν την διήγηση, νιώθω πως δεν έχω δει τίποτα στην ζωή μου...:roll:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou