• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μποτσουάνα Άγριες νύχτες στη Μποτσουάνα

GTS

Member

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
gts άλλαξε τίτλο της ιστορίας και βάλε : "που να πάτε την πεθερά σας......."

πως είπατε;;;;;όχι μόνο την πεθερά;;;;;;;;;;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη

GTS

Member
Mosi oa Tunya…The smoke that thunders….Οι περίφημοι καταρράκτες της Βικτώρια, το θαύμα της φύσης που όταν το πρωτοαντίκρισε ο Dr. David Livingstone αναφώνησε «ακόμα και οι άγγελοι στις ουράνιες πτήσεις τους θα έκαναν μια στάση για σκηνές τόσο θαυμαστές», βρίσκονταν μπροστά μας. Η ξηρή περίοδος που τους επισκεφτήκαμε, δεν μας έδωσε τη χαρά να τους δούμε στο πλήρες μεγαλείο τους, όταν κυριαρχεί η εκκωφαντική βοή από τους χιλιάδες τόνους νερού που γκρεμοτσακίζονται στα βράχια από κάτω και όταν από χιλιόμετρα είναι εμφανές το απίστευτο σπρέι νερού που βρέχει και καλύπτει την άγρια ομορφιά τους σαν διάφανο πέπλο. Παρόλα αυτά το θέαμα είναι μεγαλειώδες και το λίγο νερό που κυλάει εξυπηρετεί απόλυτα τον απώτερο σκοπό μου, ένα όνειρο χρόνων...

Στο βάθος, κυριαρχεί μια πυκνή ομίχλη, ένα σπρέι νερού, σε ένα σημείο όπου προφανώς το νερό είναι ακόμη και τώρα ορμητικό και πλούσιο. Είναι το σημείο λίγο μετά το ιδιωτικό νησάκι Livingstone, το οποίο και ανήκει εσχάτως σε ένα lodge και που σημαίνει πως πρέπει να πληρώσουμε αν θέλουμε να φτάσουμε ως εκεί. Με την υποχρεωτική συνοδεία ενός οδηγού λοιπόν, ξεκινάμε το περπάτημα κατά μήκος των καταρρακτών, άλλοτε πάνω σε ξέρες και άλλοτε πατώντας προσεκτικά σε γλιστερές πέτρες που μόλις ξεπρόβαλλαν από τα νερά. Κατά τη διαδρομή ο οδηγός μας εξηγεί τη γεωγραφία των καταρρακτών, μας βγάζει φωτογραφίες στην άκρη του χάσματος, όπου πανέμορφα ουράνια τόξα σχηματίζονται από τις στάλες του νερού. Περνάμε και το μνημείο αφιερωμένο στον Σκωτσέζο δόκτωρα-εξερευνητή και φτάνουμε στο σημείο εισόδου στο νησάκι, όπου ένας ένοπλος φρουρός, αφού τσεκάρει το εισιτήριο που αποκτήσαμε με 50$ μας αφήνει χαμογελώντας να περάσουμε.
::
Το θέαμα εκεί κόβει την ανάσα, αφού η πτώση του νερού εκεί θυμίζει το μεγαλείο των καταρρακτών. Φανταζόμαστε πώς θα ήταν οι καταρράκτες τη περίοδο των βροχών, με ένα τέτοιο υπερθέαμα σε όλο το μήκος τους, αλλά δε στεναχωριόμαστε καθόλου....ήρθαμε για άλλα....

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
GTS, η πολυαναμενόμενη ιστορία σου είναι απολαυστική.

Α εντάξει αφού συνοδεύονται από τους γονείς τους θα τα προσέχουν αυτοί και δεν θα έχουμε εμείς την ευθύνη τους. (Βαγγέλη καλό ταξίδι)
Ιωάννα ευχαριστώ ( κάτι λιονταράκια θα συνοδεύω)

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Sabadell, λίγο έξω απ τη Βαρκελώνη για μια βδομαδούλα Eρση.
(Sory για το οff topic)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλα και ανωδυνα να περασεις (γιατι αυτα θα περασουν θαυμα, δε γενναται θεμα). Σου ευχομαι να γυρισεις ολοκληρος και να μη σου εχουν μασησει κανενα κοψιδι τα συνοδευομενα ανηλικα αιλουροειδη.
Και εγω sorry για το off topic!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Και μετά από αυτό το ευχάριστο και επιμορφωτικό διάλλειμα και αφού ευχηθούμε στον αγαπητό φίλο μας να γυρίσει σώος να επανέλθω στην ιστορία με τα αληθινά λιονταράκια που ενίοτε είναι και πιο ακίνδυνα,
GTS δεν έχω λόγια, έχω μείνει άφωνη (πράγμα δύσκολο για μένα μπορούν να στο πιστοποιήσουν και οι φίλοι μου), κάθε μέρα περιμένω την συνέχεια της περιπέτειας σας, και σε ευχαριστώ, που πήγες, που γύρισες, και που μας καταθέτεις επιμελώς τις εμπειρίες σας.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Βρε GTS, τι να πω, ότι και να πω λίγο θα' ναι! Εχω μείνει άφωνη... Τι μεγαλείο... Νομίζω ότι όσα $$$ και να δώσεις αξίζουν και με το παραπάνω. Κάποια μέρη ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να τα δει μία φορά στη ζωή του...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα