• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Xai Xitler........

Traveller

Member
Κίτρινος Τύπος η Bild ναι, κίτρινο και το τρωκτικό
στον ίδιο ντορβά και το Φόκους...
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗμαρτον!!! οπως λέει και ο φαφούτης αθλητικογράφος!!!
Τώρα το διάβασα... έχεις απόλυτο δίκιο βρε... δεν είναι καθόλου κίτρινο... ένας απλός λίβελος είναι... άκου εκεί κίτρινο αυτό το άρθρο... ήμαρτον!!!

άνευ πλάκας ο τύπος και εμπαθής είναι και άσχετος με την Ελληνική πραγματικότητα και χειρότερος κι από τον Τριανταφυλλόπουλο...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Το εξώφυλλο του Focus που προκαλεί αντιδράσεις

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

Τίτλος: “Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας

...
Δεν είναι αυτό το άρθρο.
Το πραγματικό άρθρο τιτλοφορείται "προδότες στην Ευρω-οικογένεια", είναι οικονομικο-πολιτικού περιεχομένου, και αναφέρεται πρωτίστως στην Ελλάδα, και δευτερευόντως στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Παράκληση μην αναπαράγετε ότι σκουπίδι κυκλοφορεί από mail σε mail.

Dafni

Member
είναι ενδιαφέρον πάντως να διαβάζει κανεις πως μας βλεπουν οι ξένοι....έστω και τραβηγμενα κάποια ,η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν δε το βλέπουμε,διαφέρουμε καλώς ή κακώς πολύ από άλλους λαους που δεν είναι και τοσο μακριά μας....φανταστήτε πως φαινόμαστε σε λαους που δεν γνωρίζουν και πολλά για την ελληνική καθημερινότητα...είναι λίγο άσχετο άλλα θυμήθηκα ένα ρεπορτάζ που είχα δει στην τηλεοραση παλιοτερα,,,ένας δημοσιογράφος με το συνεργειο του ακολουθουσε ένα γκρουπ κινέζων στη σαντορίνη νομιζω για να καταγράψει τις εντυπωσεις τους...ο ξεναγός αναφέρθηκε στα πολυάριθμα εξωκλησια και στις λειτουργειες που τελουνται σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεια...τοτε ένας κινέζος ρώτησε πως καταφέρνουν και συνενοουνται οι έλληνες σε ποιο από τα τόσα εκκλησάκια θα συναντηθουν και ποιά ώρα:lol:...

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΕΛΙΚΑ;
Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει υπευθυνα το υπερδραστήριο γκρουπ των γερμανόφιλων;

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
το θυμάμαι κι εγώ αυτό που λες. Όπως και ότι τους έκανε εντύπωση πώς είναι δυνατό με τέτοιους μισθούς να έχουμε τέτοια έξοδα. Έλεγαν χαρακτηριστικά "κάποιο λάθος θα κάνετε. Δεν βγαίνουν με μαθηματικά".
Με λύπη μου αναφέρω ότι τις τελευταίες μέρες έχω ακούσε και αν έχω ακούσει για το λαό μας, από τους Ολλανδούς συμφοιτητές.Ένας σήμερα δεν άντεξε και μου λέει "είστε τρελοί εσείς οι Έλληνες! Και τώρα με αυτά που γίνονται, δεν μπορούμε να σας πούμε και τίποτα για κανένα λαό. Αν σας πούμε για τους Τούρκους, θυμώνετε, αν σας πούμε για τους Αλβανούς θυμώνετε, αν σας πούμε για τους Γερμανούς θυμώνετε, αν σας πούμε για την Κύπρο, θυμώνετε, αν σας πούμε για τη Μακεδονία θυμώνετε. Έχετε πρόβλημα!"

Traveller

Member
Aντιγράφω από άλλο forum συνεπώς είμαι επιφυλακτικός για την πιστότητα των γραφέντων.
Προσωπικά συμφωνώ στο 80% του άρθρου αν ισχύει η μετάφραση.

Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα... εγώ σηκώνομαι κάθε πρωί και πάω στη δουλειά μου... δουλεύω μέχρι το βράδυ και ουδέποτε ζήτησα από κανένα υπουργό κανένα ρουσφέτι... κτίζω νόμιμα το σπίτι μου, τρώω κανονικότατα ντολμαδάκια και θεωρώ φυσιολογικό στο σχολείο να μαθαίνω την ιστορία και την γραφή της χώρας μου... ναι κάνω το έγκλημα και βγαίνω με παρέα έξω και τρώμε πάντα όσο γουστάρουμε χωρίς να μετράμε τις μπουκιές μας... στο τέλος πληρώνουμε ρεφενέ ή άμα γουστάρω κερνάω ή εγώ ή κάποιος φίλος... πουρμπουάρ πάντα αφήνουμε και το θεωρώ κι αυτό λογικό... πιστέψτε με δεν πηγαίνω κάθε βράδυ στα μπουζούκια ούτε δινω παραγγελιές για να χορέψω χασάπικο... δεν έχω εικόνες πάνω από το γραφείο μου ούτε στα supermarket βλέπω αγίους και ένας φίλος έβγαλε τον γιό του Αλέξανδρο επειδή απλά γούσταρε το όνομα... δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα κακό να πιστεύω στο Θεό ούτε με κάνει λιγότερο Ευρωπαίο να πιστεύω ότι ο Αγ.Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών... υποθέτω ότι για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί κάποιοι διάολο τις έδιναν αυτές τις μίζες και η siemens μου κάνει για γερμανική εταιρία... δεν μισώ τους φίλους μου ούτε τους συμπατριώτες μου αλλά αντίθετα βγαίνουμε όσο πιό συχνά μπορούμε έξω τρώμε κουβεντιάζουμε και πιστεύω πως περνάμε καλά..θα σας φαίνεται παράξενο αλλά ταξιδεύω στο εξωτερικό και ξέρω να διαβάζω χάρτες αλλά το καλοκαίρι είναι η αλήθεια πηγαίνω διακοπές σε ένα Ελληνικό νησί για να κάνω μπάνιο και γιατί είναι ωραία... και ρε γαμώτο έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν είμαι η εξαίρεση αλλά ο μέσος όρος...

Υ.Γ. Γνωρίζω άριστα ότι η χώρα μου δεν είναι παράδεισος και έχει χίλια δυό στραβά... αλλά δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει αυτό το κατακίρινο άρθρο... μίζες ρεμούλες ξεφτύλες συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο όχι μόνο εδώ... κυκλοφοριακό χάος κορναρίσματα και βρισιές υπάρχουν σε όλες τις μεσογειακές χώρες κα ο πλέον αιματηρός εμφύλιος δεν έγινε στη χώρα μου...

Υ.Γ.1. Παρολα αυτά τα ανεκδιήγητα που γράφει ο συγγραφέας πάντα θα υποστηρίζω το δικαίωμα που έχει να τα γράφει ελεύθερα... είναι ψέμματα είναι κίτρινα αλλά δεν μπορούμε να τον φιμώσουμε... είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι χιλιάδες Γερμανοί που έρχονται κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας απλά θα γελάσουν με τις γραφικότητες του συγκεκριμένου άρθρου και θα το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων...

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΕΛΙΚΑ;
Μήπως μπορεί να μας ενημερώσει υπευθυνα το υπερδραστήριο γκρουπ των γερμανόφιλων;
Δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του. Όποιος θέλει να το διαβάσει, μπορεί να αγοράσει την online έκδοση του περιοδικού για 0.80 ευρώ.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
το αθρο που συνοδευε το εξώφυλλο του περιοδικού, δεν ειναι αυτό που αναρτηθηκε απόψε εδω.

αυτό που δημοσιεύθηκε εδω ως δήθεν αρθρο είχε αναρτηθει στην ονλάιν εκδοση του φοκους που μπορεί να διαβάσει ο καθεις και η καθεμιά και δεν αναφέρεται στο γιατι ειμαστε απατεώνες!

το αρθρο του περιοδικού μονο μετά πληρωμής μπορει να αναγνωστεί ονλάιν σε μορφή pdf και το περιεχόμενο του δεν ειναι αυτο που διαβάσατε απόψε εδώ!

καμία σχέση!

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
Ειχα γραψει ενα τεραστιο ποστ και πριν το δημοσιευσω βλεπω οτι το αρθρο αυτο ηταν τελικα αλλα αντ αλλων... στον κουβα!
Θα πω ομως τα εξης:

Εχει δικιο ο vagantos που λεει οτι δε μας φταινε οι γερμανοι για τα χαλια μας, αλλα δε νομιζω οτι κανεις εδω μεσα υποστηριξε οτι αυτοι φταινε. Μας φταινε ομως σε κατι αλλο. Στην ανευθυνη πολιτικη που ακολουθησαν ως Νο1 οικονομικη δυναμη της Ευρωπης. Οταν λοιπον μια αδυναμη οικονομια οπως η δικη μας τα βρηκε σκουρα, εγινε ο αποδιαπομπαιος τραγος. Ναι εμεις και αυτοι που ψηφιζουμε φταιμε που τα εχουμε κανει μπαχαλο, αλλα στη Γερμανια εχει κατσει πολυ ευχαριστα το οτι η θεση της κ η δυναμη της της επιτρεπουν να ριχνει ολο το φταιξιμο στην Ελλαδα. Και σε αυτο βοηθουν και τα σχετικα δημοσιευματα (οπως το παραπανω) και τυχον ''σατυρικες'' εκπομπες (οπως το αποσπασμα που ποσταρε συμφορουμιτισσα). Αυθορμητα ολα αυτα? Ισως.

Θα παραθεσω ενα αρθρο απο τα νεα που δινει την αποψη ενος σημαντικου γερμανου οικονομολογου. Δεν ειμαι αρμοδιος να κρινω αν εχει δικιο η αδικο, απλα ειναι μια επιπλεον αποψη. Σιγουρα παντως ο τιτλος ειναι προβοκατορικος.
TA NEA On-line - «Η Γερμανία φταίει για την κρίση στην Ελλάδα»

PS: Traveller, απαντωντας σε προηγουμενο ποστ σου, το γερμανικο Focus δεν εχει καμια σχεση με το ελληνικο. Το ελληνικο εχει τελειως αλλη θεματολογια και ανηκει σε αλλη οικογενεια και μαλιστα εβγαλε ανακοινωση στο σαιτ του διευκρινιζοντας αυτο ακριβως.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλά όλα αυτά...αλλά πως φτάσαμε πάλι από ένα χιουμοριστικό βίντεο των Ράδιο Αρβύλα να συζητάμε στα "σοβαρά" για την πολιτική, δεν το κατάλαβα!

Εγώ το βρήκα αστείο, και σαν αστείο το έχω εκλάβει...αν τώρα το πήραν κάποιοι τόσο στα σοβαρά... ...κι όλα αυτά άσχετα με τα άρθρα που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο για την ελληνική οικονομία, κάτι που είναι τελείως διαφορετικό θέμα!

amsterdam

Member
Μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα... εγώ σηκώνομαι κάθε πρωί και πάω στη δουλειά μου... δουλεύω μέχρι το βράδυ και ουδέποτε ζήτησα από κανένα υπουργό κανένα ρουσφέτι... κτίζω νόμιμα το σπίτι μου, τρώω κανονικότατα ντολμαδάκια και θεωρώ φυσιολογικό στο σχολείο να μαθαίνω την ιστορία και την γραφή της χώρας μου... ναι κάνω το έγκλημα και βγαίνω με παρέα έξω και τρώμε πάντα όσο γουστάρουμε χωρίς να μετράμε τις μπουκιές μας... στο τέλος πληρώνουμε ρεφενέ ή άμα γουστάρω κερνάω ή εγώ ή κάποιος φίλος... πουρμπουάρ πάντα αφήνουμε και το θεωρώ κι αυτό λογικό... πιστέψτε με δεν πηγαίνω κάθε βράδυ στα μπουζούκια ούτε δινω παραγγελιές για να χορέψω χασάπικο... δεν έχω εικόνες πάνω από το γραφείο μου ούτε στα supermarket βλέπω αγίους και ένας φίλος έβγαλε τον γιό του Αλέξανδρο επειδή απλά γούσταρε το όνομα... δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα κακό να πιστεύω στο Θεό ούτε με κάνει λιγότερο Ευρωπαίο να πιστεύω ότι ο Αγ.Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών... υποθέτω ότι για να παίρνουν μίζες οι πολιτικοί κάποιοι διάολο τις έδιναν αυτές τις μίζες και η siemens μου κάνει για γερμανική εταιρία... δεν μισώ τους φίλους μου ούτε τους συμπατριώτες μου αλλά αντίθετα βγαίνουμε όσο πιό συχνά μπορούμε έξω τρώμε κουβεντιάζουμε και πιστεύω πως περνάμε καλά..θα σας φαίνεται παράξενο αλλά ταξιδεύω στο εξωτερικό και ξέρω να διαβάζω χάρτες αλλά το καλοκαίρι είναι η αλήθεια πηγαίνω διακοπές σε ένα Ελληνικό νησί για να κάνω μπάνιο και γιατί είναι ωραία... και ρε γαμώτο έχω την εντύπωση ότι μάλλον δεν είμαι η εξαίρεση αλλά ο μέσος όρος...

Υ.Γ. Γνωρίζω άριστα ότι η χώρα μου δεν είναι παράδεισος και έχει χίλια δυό στραβά... αλλά δεν είναι έτσι όπως την παρουσιάζει αυτό το κατακίρινο άρθρο... μίζες ρεμούλες ξεφτύλες συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο όχι μόνο εδώ... κυκλοφοριακό χάος κορναρίσματα και βρισιές υπάρχουν σε όλες τις μεσογειακές χώρες κα ο πλέον αιματηρός εμφύλιος δεν έγινε στη χώρα μου...

Υ.Γ.1. Παρολα αυτά τα ανεκδιήγητα που γράφει ο συγγραφέας πάντα θα υποστηρίζω το δικαίωμα που έχει να τα γράφει ελεύθερα... είναι ψέμματα είναι κίτρινα αλλά δεν μπορούμε να τον φιμώσουμε... είμαι απόλυτα σίγουρος ότι οι χιλιάδες Γερμανοί που έρχονται κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας απλά θα γελάσουν με τις γραφικότητες του συγκεκριμένου άρθρου και θα το πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων...

Περισσότερο κι από μένα συμφωνείς εσύ...

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
το θυμάμαι κι εγώ αυτό που λες. Όπως και ότι τους έκανε εντύπωση πώς είναι δυνατό με τέτοιους μισθούς να έχουμε τέτοια έξοδα. Έλεγαν χαρακτηριστικά "κάποιο λάθος θα κάνετε. Δεν βγαίνουν με μαθηματικά".
Με λύπη μου αναφέρω ότι τις τελευταίες μέρες έχω ακούσε και αν έχω ακούσει για το λαό μας, από τους Ολλανδούς συμφοιτητές.Ένας σήμερα δεν άντεξε και μου λέει "είστε τρελοί εσείς οι Έλληνες! Και τώρα με αυτά που γίνονται, δεν μπορούμε να σας πούμε και τίποτα για κανένα λαό. Αν σας πούμε για τους Τούρκους, θυμώνετε, αν σας πούμε για τους Αλβανούς θυμώνετε, αν σας πούμε για τους Γερμανούς θυμώνετε, αν σας πούμε για την Κύπρο, θυμώνετε, αν σας πούμε για τη Μακεδονία θυμώνετε. Έχετε πρόβλημα!"
Έλα μωρέ κάθεσαι εσύ και σκας για τους Ολλανδούς. Ε πες τους δυστυχώς για εμάς δεν έχουν σβήσει τα πάθη ούτε από εμάς ούτε από τους γείτονές μας. Αυτοί συνορεύουν με ήρεμες χώρες χωρίς προβλήματα τι να κάνουμε δεν είμαστε και σε εύκολη περιοχή. Αμά θες να τους τσιτώσεις ρώτα τους πότε επιτέλους θα διαλυθούν οι Ολλανδικές Αντίλλες...τόσα δημοψηφίσματα έχουν οι κάτοικοι στα νησιά εκεί και η Χάγη σφυρίζει αδιάφορα και όλο αναβάλει την ημερομηνία.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα