Señor_Nada
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Άβυσσος
Αυτό το Αθηνεζοι από που βγαίνει; Μου σηκώνεται η τρίχα οπότε το ακούω/βλέπω γραμμένο.Νομιζω μονο οι Αθηνεζοι
Έχετε γαλλική επιρροή βλέπωδεν είναι σάντουιτς, είναι σαντουήτς
Αυτό το Αθηνεζοι από που βγαίνει; Μου σηκώνεται η τρίχα οπότε το ακούω/βλέπω γραμμένο.Νομιζω μονο οι Αθηνεζοι
Έχετε γαλλική επιρροή βλέπωδεν είναι σάντουιτς, είναι σαντουήτς
Νομιζω μονο οι Αθηνεζοι και οι Πατρινοι το λενε ετσι,σε ολη την υπολοιπη ελλαδα λεγεται πιτογυρο απο το καθολου μπερδεμενο,Πιτα-γυρο.
Σ αυτο μονο οι Αθηναιοι μπορουν να το μπερδεψουν κ να λενε αλλα ντ αλλα,πιτογυρα-καλαμακια-σαντουιτς,μπουγατσες κλπ
Σιδ. Σταθμός στο Λιανοκλάδι, Δεκαετίες ‘80 και ‘90, ο κλασικός μικροπωλητής που διαλαλούσε το εμπόρευμα έτσι το έλεγε, σαντουήτς.είναι σαντουήτς, με ητα και τόνο
Πίτα-γύροΟι Αθηναίοι δεν το λένε τυλιχτό σουβλάκι με γύρο;
Συνήθως τυλιχτό με καλαμάκι, γύρο, μπιφτέκι κλπ. Αλλά ναι σουβλάκι εννοούν! Σουβλάκι εννοούν ό,τι μπαίνει σε πίτα, όχι το καλαμάκι. Πάντως και στη Ρόδο πιο πολύ σαν τους Θεσσαλονικεις το λέμε. Αλλά πιτογυρο είναι με γύρο στη Ρόδο. Δεν λέμε πιτογυρο με σουβλάκι όπως λένε στη Θεσσαλονίκη νομίζω. Βασικά στη Ρόδο λέμε μια πίτα σουβλάκι, μια πίτα γύρο, μια πίτα ...Οι Αθηναίοι δεν το λένε τυλιχτό σουβλάκι με γύρο;
Εννοείται το ξέρω! Εμένα μ αρεσει πολυ και food plaza.Κι αν φας από εδώ, ούτε το ένα δεν θα καταφέρεις να φας.
Ψητοπωλείο PRASSAS Online
Κανένας Θεσσαλονικιός το πιτόγυρο δεν το λέει σάντουιτς.
Μόνο το ψωμάκι με λουκάνικο ή αλλαντικό οτιδήποτε.
Ή θα πει πιτόγυρο ή γύρο με ψωμάκι.
Πεστα ντεμέχρι αρχές 2000 δεν υπήρχε η λέξη πιτόγυρο στη Θεσσαλονίκη...μόνο σάντουιτς...