evripidis4
Member
Ήταν Πρωτοχρονιά 2017 όταν αφήναμε πίσω μας την Νέα Υόρκη την οποία είχαμε επισκεφτεί για πρώτη φορά με την μέλλουσα, τότε γυναίκα μου. Μια εβδομάδα υπέροχη. Μια εβδομάδα γεμάτη εικόνες, συναισθήματα, εμπειρίες και έναν έρωτα που γεννήθηκε..αυτόν με την Νέα Υόρκη. Δύσκολα μπορεί κάποιος να επισκεφτεί αυτή την πόλη και να μην την ερωτευτεί...να μην θέλει να ξαναγυρίσει...Μετά από μια μαγευτική εβδομάδα, περίοδος εορτών γαρ, όταν φεύγαμε νιώθαμε και οι δύο ότι δεν μας ήταν αρκετό. Ότι έπρεπε κάποια στιγμή να επιστρέψουμε. Όχι γιατί παραλείψαμε κάτι να δούμε. Το κάθε άλλο. Απλά νιώθαμε ότι δεν ήταν αρκετό. Επί ένα χρόνο δεν μπορούσα να βγάλω το ταξίδι αυτό από το μυαλό μου...έτσι λοιπόν τα Χριστούγεννα του 2017 μαζί με την πρόταση γάμου (ναι, είπε το ναι...), σκάει μια ακόμα πρόταση... Pre-wedding ταξίδι - μέλιτος - στην Δυτική ακτή των ΗΠΑ... Οι ''δικαιολογίες'' πολλές.. Θέλεις ότι ένα φιλικό ζευγάρι που ζει και εργάζεται στο Σαν Φραντσίσκο, ότι είμαστε ακόμα μικροί και δεν έχουμε παιδιά (μόνο σκυλί) ή ότι δεν είχε λήξει ακόμα η ESTA; Δεν θέλαμε και πολύ. Φεύγουμε WEST COAST!!! Με την πρώτη έρευνα διαπιστώσαμε το πόσο ακριβά είναι τα εισιτήρια για Σαν Φραντσίσκο, χωρίς να υπολογίζουμε τα εντός των ΗΠΑ δρομολόγια που θέλαμε να κάνουμε. Κι εδώ κολλάει η εισαγωγή της ιστορίας... Μετά από ιδέα του γαμπρού μου κοιτάω τα εισιτήρια για ΝΥ....Boom!!!Θα πάμε μέσω ΝΥ!!! χμμμμ...και αφού θα πάμε μέχρι εκεί, γιατί να μην μείνουμε και λίγο;;; Με τα πολλά και τα λίγα το αρχικό πρόγραμμα του ταξιδιού άλλαξε...Το αποτέλεσμα; Με 500 ευρώ λιγότερα από τα εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Σαν Φραντσίσκο, κλείσαμε όλα τα αεροπορικά εισιτήρια του ταξιδιού. Και η διαφορά στα λεφτά; New York baby!!!! Ήταν αρχές Μαρτίου και το ταξίδι έκλεισε για μέσα Ιουνίου. Αρκετός χρόνος για να ετοιμαστούμε αλλά και πολλά μέτωπα να αντιμετωπίσουμε. Τι ήταν στο πρόγραμμα; New York, Las Vegas (αχ αυτο το Las Vegas) με εκδρομή στο Grand Canyonν, Los Angeles, Santa Barbara, roadtrip στον Highway 1, San Francisco και επειδή είμαστε και άπλες (στην κούραση) μια εκδρομή στο Yosemite National Park...Όλα αυτά σε 2 εβδομάδες..Θα μου πείτε είστε τρελοί; Maybe.. Λες ένα ''ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ'' και ξεκινάς... Η προετοιμασία ήταν μπελαλίδικη. Είχαμε και έναν γάμο να ετοιμάσουμε, οπότε τα χωρίσαμε...εγώ το ταξίδι, αυτή τον γάμο (δεν με χάλασε φυσικά). Αφού έκλεισαν όλες οι πτήσεις, το πρώτο μέλημα ήταν το αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα;;; Μια Ford Mustang Convertible!!!!!! Από την στιγμή που έκανα την κράτηση πραγματικά ΔΕΝ περνούσαν οι μέρες (ευτυχώς πέρασαν). Η τιμή εξευτελιστική, 50 δολάρια την μέρα..(εδώ με τα ίδια λεφτά κλείνεις κάρο)..Mustang (αχ αυτή η Mustang!!!!) λοιπόν για το roadtrip και μετά ένα πιο μικρό για το San Francisco. Παρόλο που την αποχωρίστηκα πολύ δύσκολα, νομίζω ήταν μια σωστή επιλογή να αλλάξουμε αυτοκίνητο. Σειρά μετά είχαν τα δωμάτια και ένας συνδυασμός ξενοδοχείων για New York, Las Vegas και roadtrip, και airbnb για το Los Angeles. Στο San Francisco θα μας φιλοξενούσαν οι φίλοι μας. Από την στιγμή που κλείσανε τα δωμάτια σειρά είχαν οι επισκέψεις που θα κάναμε. Στην Νέα Υόρκη δεν είχαμε πολλά καινούρια πράγματα να δούμε. Στο μόνο που δεν είχαμε πάει είναι στο παρατηρητήριου στο One World Center οπότε έκλεισα εισιτήρια για εκεί και τέλος. Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα θα το αφιερώναμε στην πόλη. Περπάτημα και πάλι περπάτημα για να την χορτάσουμε. Επόμενο ήταν το Grand Canyon. Οι επιλογές πάρα πολλές για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Από εκδρομή (από το Las Vegas) με λεωφορείο έως deluxe εκδρομή με ελικόπτερο και γεύμα μέσα στο Grand Canyon στις όχθες του Colorado river με σαμπάνιες. Ούτε το ένα μας έκανε (λόγω χρόνου) ούτε το άλλο (λόγω $$$). Απλή εκδρομή με αεροπλανάκι, λίγο ακριβή για τα κυβικά μας μεν πολύ βολική σε θέμα χρόνου δε. Πολύ ωραία εμπειρία by the way, περισσότερα όταν θα έρθει η ώρα. Επόμενο 'αξιοθέατο' για το οποίο θέλαμε εισιτήρια ήταν τα Universal Studios..Μετά το πρώτο σοκ με τις τιμές και μια βαθιά ανάσα, αποφασίσαμε να κλείσουμε εισιτήρια Front of Line και ήταν ότι καλύτερο κάναμε..Επίσης δεν είναι της παρούσης αλλά η μέρα εκείνη στα U.S. παίζει να είναι μια από τις καλύτερες της ζωής μου. Αξίζει every cent.. Επόμενο αξιοθέατο, στο San Francisco πλέον, ''The Rock''...και, tickets booked για απογευματινή επίσκεψη (για διάφορους λόγους αυτό). Τέλος είδαμε ότι είχε αγώνα των San Francisco Giants στο AT&T Park και αποφασίσαμε να πάμε να δούμε ένα ( ματσάκι baseball. Και μέσα σε όλη αυτή τη χαρά και ανυπομονησία, τσαααααα, πάρε και την σφαλιάρα σου... πρώτη είδηση παντού στις ΗΠΑ οι κατολισθήσεις που έγιναν νότια του Big Sur με αποτέλεσμα να κλείσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Highway 1... οι εικόνες αποκαρδιωτικές και τα νέα έλεγαν ότι θα πάρει πολύ καιρό για να απομακρυνθούν οι τόνοι λάσπης που έπεσαν στον δρόμο και φτιαχτεί και μια γέφυρα που γκρεμίστηκε.. και μαζί με την γέφυρα άρχιζαν να γκρεμίζονται και τα όνειρα για το roadtrip. Και γιατί να τύχει αυτό σε εμάς και τι να πάμε να δούμε, και αυτή ήταν η ατραξιόν της εκδρομής και άλλα τέτοια. Επειδή όμως όπως είπαμε και πιο πάνω ''ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ'', δεν μασήσαμε, προσαρμόσαμε το πρόγραμμά μας, κάναμε λίγα χιλιόμετρα παραπάνω αλλά είδαμε όσο κομμάτι της διαδρομής ήταν ανοιχτό. Το υπόλοιπο; ε κάτι πρέπει να μείνει για να δούμε όταν ξαναπάμε!!! Έτσι με αυτή την γλυκόπικρη γεύση, περνούσαν οι μέρες μέχρι να έρθει η 17ή Ιουνίου...Η αρχή του USA Party!!!
To be Continued!!!
To be Continued!!!