URBAN LEGENDS (Αστικοί μύθοι).Μπορούμε να τους καταγράψουμε;

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Όχι Νατάσα μου δυστυχώς (?) οι Μινωήτες δεν μιλούσαν ελληνικά. Ο Μινωικός πολιτισμός παραμένει ο πρώτος σπουδαίος της Ευρώπης αλλά δεν ήταν ελληνικός. Τώρα γιά ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μανία να βαφτίσουμε τα πάντα ελληνικά? Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες αρέσκονται σε (αστικούς) μύθους...
Δεν έχω καμία λαγνεία με την ελληνοποίηση των πάντων. Μην παρεξηγηθω κιόλας! Απλώς Borealis και η Πολυγιαννάκη και ο Πολύμερος
που εβγάλαν αυτά τα βιβλία δείχνει ότι ο δίσκος μιλάει ελληνικά. Απλώς η πρώτη καταλήγει σε κάποια ασυνάρτητα ελληνικά ενώ ο δεύτερος σε ελληνικά που βγαζεις νόημα. Αλήθεια το ήξερες ότι ο Πολυμερος δουλεύει σα λογιστής για να βγάλει μεροκάματο; Γλωσσολόγος με περγαμηνές...
Έχεις να μου προτείνεις να διαβάσω κάτι σχετικό με το θέμα;

Borealis

Member
Για αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ελληνική γλώσσα και γραφή είναι Γραμμική Α, γι αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είναι, είναι ιερογλυφικά.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Για αυτούς που πιστεύουν ότι είναι ελληνική γλώσσα και γραφή είναι Γραμμική Α, γι αυτούς που πιστεύουν ότι δεν είναι, είναι ιερογλυφικά.
Εντελως ασχετο με τους αστικους μυθους, αλλα τωρα που βρηκα παππα ας θαψω πεντε-εξι.... αποριες (καλα μη βαρας, πλακα σου κανω! :xmas_cheesygrin:)
Ο δισκος της Φαιστου εχει την ιδια γραφη με τις υπολοιπες πινακιδες της γραμμικης Α ;

Borealis

Member
Κορίτσια καλά ήταν σήμερα με την απεργία αλλά αύριο δουλεύουμε... καληνύχτα και αύριο θα ξημερώσει η μέρα με νέες προοπτικές στη κρητική αρχαιολογία...

NATASA 09

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λαος Καμποτζη Βιετναμ
Καλό βράδυ κι από μένα. Ελπίζω να επανέλθουμε στο θέμα.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Όχι Νατάσα μου δυστυχώς (?) οι Μινωήτες δεν μιλούσαν ελληνικά. Ο Μινωικός πολιτισμός παραμένει ο πρώτος σπουδαίος της Ευρώπης αλλά δεν ήταν ελληνικός. Τώρα γιά ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μανία να βαφτίσουμε τα πάντα ελληνικά?
Να και μια αλήθεια που επί δεκαετίες παραμένει ταμπού για την ελληνική κοινωνία.

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Δύο παρόμοιοι αστικοί θρύλοι, ο ενας ντόπιος και ο άλλος εισαγόμενος:

Σαν παιδί στο δημοτικό, θυμάμαι ότι κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι αν κάποιο παιδί καλούσε στον αριθμό 666 μετά τα μεσάνυχτα, άκουγε ήχους από την κόλαση (σα να λέμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ένα πράγμα) και πέθαινε από τον τρόμο του (κυριολεκτικά πέθαινε, όχι απλά τρόμαζε πολύ). Δεν ξέρω αν και άλλα παιδιά που σήμερα είναι μέχρι 24-25 το θυμούνται αυτό ή το είχαν ακούσει, αλλά στη δική μου περιοχή ήταν τρομερά δημοφιλές. Μάλιστα κάποια παιδιά ισχυρίζονταν ότι κάλεσαν και επέζησαν για να το παίξουν άνετα, ενώ όλoι ξεραμε ότι κανείς δε θα το τολμούσε. Εγώ ούτε να το σκεφτόμουν δεν ήθελα :xmas_mrgreen:

Στη Βουλγαρία τώρα, 2 χρόνια πριν μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας κατήργησε ένα από τα πιο εύκολα νούμερά της (κάτι του στυλ τηλέφωνο κλειδαρά) επειδή και οι τρεις ιδιοκτήτες του αριθμού πέθαναν φρικτά (οι περισσότεροι σε ενέδρες με όπλα κλπ) σε διάστημα 2 μηνών από τότε που πήραν το νούμερο. Σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε "δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε παραπάνω για το θέμα, ειδικά όταν εμφανώς το νούμερο είναι καταραμένο. Η εταιρία δε μπορεί να φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση..."

SkullFlower

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
Δύο παρόμοιοι αστικοί θρύλοι, ο ενας ντόπιος και ο άλλος εισαγόμενος:

Σαν παιδί στο δημοτικό, θυμάμαι ότι κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι αν κάποιο παιδί καλούσε στον αριθμό 666 μετά τα μεσάνυχτα, άκουγε ήχους από την κόλαση (σα να λέμε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας ένα πράγμα) και πέθαινε από τον τρόμο του (κυριολεκτικά πέθαινε, όχι απλά τρόμαζε πολύ). Δεν ξέρω αν και άλλα παιδιά που σήμερα είναι μέχρι 24-25 το θυμούνται αυτό ή το είχαν ακούσει, αλλά στη δική μου περιοχή ήταν τρομερά δημοφιλές. Μάλιστα κάποια παιδιά ισχυρίζονταν ότι κάλεσαν και επέζησαν για να το παίξουν άνετα, ενώ όλι ξεραμε ότι κανείς δε θα το τολμούσε. Εγώ ούτε να το σκεφτόμουν δεν ήθελα :xmas_mrgreen:
Το κάναμε στη κατασκήνωση!!!
Το χα διαγράψει από το μυαλό μου:xmas_lol:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Τώρα που είπες κατασκήνωση... Οι "μεγαλύτεροι" στην κατασκήνωση μας έλεγαν να μην πίνουμε το γάλα στο πρωινό διότι οι υπεύθυνοι του έχουν βάλει... ξεκαβλωτικό!

fotast

Member
Τώρα που είπες κατασκήνωση... Οι "μεγαλύτεροι" στην κατασκήνωση μας έλεγαν να μην πίνουμε το γάλα στο πρωινό διότι οι υπεύθυνοι του έχουν βάλει... ξεκαβλωτικό!
Αυτά δεν τα λέγαμε και στο στρατό??

Για όλα σχεδόν-γάλα,κοτόπουλο κτλ.:xmas_lol:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άλλος αστικός μύθος: Πήγε στο γήπεδο της Τούμπας ένας Ολυμπιακός που σπούδαζε στην Θεσ/κη μαζί με την κοπέλα του. Έκατσε στη Θύρα 4, αλλά τον πήραν χαμπάρι ότι είναι Ολυμπιακός (σύμφωνα με κάποιες εκδοχές επειδή φώναξε "γκολ") και τον ακινητοποίησαν και η μισή θύρα βίαζε τη γυναίκα του. Κατά μερικούς, μετά βίασαν κι αυτόν.

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα