soudianos
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βερακρούζ
έτσι ακριβώσ τα πήρα κι εγώ. δημιουργεί διακρίσεις κι ανταγωνισμό..Έχουμε ανάγκη από followers;
Σε συνέχεια των επισημάνσεων που ανέπτυξα παραπάνω, θα ήθελα, αν και έχουν και άλλοι αναφερθεί στο θέμα και είναι σίγουρο ότι γι'αυτό δεν υπάρχει οδός επιστροφής, να υπογραμμίσω την ουσιαστική διαφωνία μου στο θέμα των followers. Νομίζω ότι είναι λάθος όλη η λογική βάση του θέματος. Το facebook όσον αφορά τα μέλη του - φυσικά πρόσωπα - μετράει φίλους, ενώ όσον αφορά στις σελίδες κινήσεων και νομικών προσώπων μετράει σε πόσους αρέσει η συγκεκριμένη σελίδα. Το youtube μετράει συνδρομητές, με την έννοια ότι κάποιος εγγράφεται συνδρομητής στο κανάλι κάποιου (όπως σε ένα περιοδικό) για να παρακολουθεί τις μουσικές αναρτήσεις που κάνει. Το twitter (στο οποίο δεν διαθέτω σελίδα και το οποίο συνεπώς δεν γνωρίζω πολύ καλά) έχει λανσάρει την έννοια των followers. Για τον λόγο αυτό είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσων μαζικής ενημέρωσης (νομικών προσώπων) και πολιτικών, που ενδιαφέρονται για λόγους διαφήμισης ή προσωπικής προβολής να ακολουθιούνται από ορδές followers. Δεν νομίζω ότι το travelstories ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Αντίθετα αυτό που εγώ προσωπικά εκτίμησα από την πρώτη στιγμή στο travelstories (και μάλιστα αποτέλεσε μίαν ευχάριστη αναπάντεχη έκπληξη, που δεν ανέμενα από ένα forum) είναι ότι αποτελεί μία κοινότητα μελών, που μετεξελίσσονται σιγά-σιγά σε πραγματικούς (προφανώς ισότιμους) φίλους, όχι μόνο διαδικτυακούς αλλά και φίλους στην καθημερινή ζωή. Φίλους που εκτιμά ο ένας τον άλλο, κανονίζουν και κάνουν μαζί ταξίδια, συνεισφέρουν ο ένας στον άλλο στην οργάνωση ταξιδιών, ανταλλάσουν με πλήρη ανιδιοτέλεια πολύτιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες. Τι νόημα έχει σε μία τέτοια κοινότητα η καθιέρωση των followers; Να δημιουργήσει "ντίβες" και "πρόβατα"; Πραγματικά νοιώθω εντελώς άβολα, που ενώ μέχρι χθες διέθετα 70 φίλους, βρέθηκα να ακολουθώ 49 εξ αυτών και να ακολουθιέμαι από 21.
(μάλλον παιδιά επηρεάστηκε από τη Μεγάλη Εβδομάδα.
μαθητές και οπαδούς του Χριστού. "όσοι πιστέυετε σε μέ ακολουθείαστε με")
ωχ προεσκόπιση μηνύματος που έχει;;;;;
Last edited by a moderator: