• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travelstories 2013

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τόφτιαξα, για κάποιο μυστήριο λόγο βλέπατε το default design αντί για το travelstories design. Τώρα πρέπει να βλέπετε ακριβώς ότι και οι υπόλοιποι. :)

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τόφτιαξα, για κάποιο μυστήριο λόγο βλέπατε το default design αντί για το travelstories design. Τώρα πρέπει να βλέπετε ακριβώς ότι και οι υπόλοιποι. :)
Αυτή ειναι εξυπηρετηση :clap: :clap: :clap:

Αλλαξαν και τα χρωματα, οι διαστασεις κλπ.
Πανω που πηγα να συνηθισω το προηγουμενο μου ηρθαν νεες αλλαγες :haha: :haha: :haha:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
AXAXAXAXAXA!!! :haha: :haha: :haha: μα πώς την πατήσαμε έτσι, τεσπα τώρα έτρεξα ένα sql query και έβαλα default design αυτό για όλα τα μέλη σε περίπτωση που κι'άλλοι βλέπανε άσχετα πράγματα :)

Για τους followers που έχει γίνει τόσος κακός χαμός, μην τρελαίνεστε, θα το κλείσω ως δυνατότητα και θα ησυχάσουμε. Προσωπικά δε βρίσκω καμία χρησιμότητα, όπως δεν έβρισκα και πριν με τους "φίλους" - εφόσον δε προσφέρανε καμία επιπλέον δυνατότητα μέσα στο φόρουμ. Απλά ποτέ πχ εγώ δεν είχα ασχοληθεί με τους "φίλους" και ούτε θα ασχολούμουν τώρα με τους followers, αλλά αφού ενοχλεί τόσο θα το κλείσουμε δε τρέχει μία.

paefstra

Member
Για τους followers που έχει γίνει τόσος κακός χαμός, μην τρελαίνεστε, θα το κλείσω ως δυνατότητα και θα ησυχάσουμε. Προσωπικά δε βρίσκω καμία χρησιμότητα, όπως δεν έβρισκα και πριν με τους "φίλους" - εφόσον δε προσφέρανε καμία επιπλέον δυνατότητα μέσα στο φόρουμ. Απλά ποτέ πχ εγώ δεν είχα ασχοληθεί με τους "φίλους" και ούτε θα ασχολούμουν τώρα με τους followers, αλλά αφού ενοχλεί τόσο θα το κλείσουμε δε τρέχει μία.
Μόνο που στις ρυθμίσεις απορρήτου μας δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε σαν φίλτρο της επικοινωνίας μας το αν κάποιος μας ακολουθεί. Επειδή το συμπέρασμα που βγάζω από χθες το βράδυ είναι ότι το καινούργιο forum είνιαι πιο κουτσομπόλικο και λιγότερο φιλικό στη χρήση, δεν θα ήταν κακό να έχουμε ένα τέτοιο φίλτρο :rolleyes:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ωραία, αφού τελείωσε αυτό με τους stalkers, εμ φίλους ήθελα να πω, αν φτιαχτεί και ο χάρτης και τα στατιστικά νομίζω τα πιο βασικά φτιάχτηκαν. Βάλτε και κανένα χρώμα στο background και μάλλον κινούμαστε στο παλιό μοτίβο.

Άντε να πω και δεύτερο θετικό, μετά τις ειδοποιήσεις: η αναζήτηση μελών μου κάνει.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μόνο που στις ρυθμίσεις απορρήτου μας δίνεται η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε σαν φίλτρο της επικοινωνίας μας το αν κάποιος μας ακολουθεί. Επειδή το συμπέρασμα που βγάζω από χθες το βράδυ είναι ότι το καινούργιο forum είνιαι πιο κουτσομπόλικο και λιγότερο φιλικό στη χρήση, δεν θα ήταν κακό να έχουμε ένα τέτοιο φίλτρο :rolleyes:
Μην μας το χαλας τωρα που τον πεισαμε.
Ασε που μπερδευτηκες η επιλογη απορρητου είναι για μελη που ακολουθουμε και οχι μας ακολουθουν.
Ο κακος χαμος βασικά έγινε διοτι οι φιλοι διαχωρίστηκαν σε ατομα που μας ακολουθουν (με το ετσι θελω μαλιστα) και σε μελη που ακολουθουμε (χωρις να τα ρωτησουμε επίσης).

Οι περισσότεροι πιστευω οτι δεν θα ειχαμε προβλημα να επανελθουμε στην παλια μορφή των φιλων, οπου απαιτειτο η αμοιβαιοτητα και των δυο μελών.

Και να εκλειψουν τελειως παντως no problem

Ασε που δε νομιζω στοχος του defk να ειναι να κανει το φορουμ περισσοτερο κουτσομπολιστικο και λιγοτερο χρηστικό

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Μόλις βρέθηκα σε υπολογιστή. Θα γράψω λοιπόν τις πρώτες μου εντυπώσεις-παρατηρήσεις για τις νέες αλλαγές. Γενικά η νέα εμφάνιση του travelstories είναι ευχάριστη, δίνει αμέσως την εικόνα της ανανέωσης και γενικά η εμφάνιση των θεμάτων είναι πιο οργανωμένη και λειτουργική. Θα εστιάσω τις παρατηρήσεις μου σε αδυναμίες και σε επιλογές που με βρίσκουν επιφυλακτικό, όχι από διάθεση γκρίνιας ή από επιθυμία διατήρησης του συνηθισμένου, αλλά από καθαρή διάθεση συμβολής στην προσπάθεια βελτίωσης του site.
1. Διαπίστωσα ότι μπαίνοντας στο site χωρίς σύνδεση μπορώ να βλέπω το social. Είναι νέα πολιτική αυτή ή απλά έχει ξεφύγει;
2. Με ξενίζει ότι δεν αναγράφεται σε όλες τις σελίδες του site το όνομα του χρήστη με το οποίο είναι κάποιος ήδη συνδεδεμένος. Αυτό όσον αφορά τα εκτός forum μέρη του site ίσως έχει μία λογική(π.χ. ταξιδιωτικές ιστορίες, αρχική σελίδα κλπ) , αν και πάλι νομίζω ότι είναι ενοχλητικό. Όμως ειδικά για το μέρος του forum θα έπρεπε πάντα να αναγράφεται το όνομα του χρήστη. Αυτό εξαφανίζεται όταν κάποιος μπει στον πίνακα ελέγχου και σε στοιχεία που ανήκουν σε αυτόν, όπως "εισερχόμενα", "ειδοποιήσεις" κλπ. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και λάθη, ειδικά στις περιπτώσεις που τον ίδιο υπολογιστή χρησιμοποιούν περισσότερα του ενός μέλη του forum.
3. Επίσης στην αρχή δυσκολεύτηκα να βρώ πως κάνει κάποιος login. Ειδικά η επιγραφή "Κάντε εγγραφή" είναι εντελώς παραπλανητική. Θα έπρεπε τουλάχιστον να γράφει "Είσοδος ή εγγραφή μέλους" ή να υπάρχουν δύο ξεχωριστά κουμπιά.
4. Διαπιστώνω ότι οι συνδέσεις με το youtube έχουν εντελώς εξαφανιστεί. Όχι μόνο οι μουσικές αναρτήσεις, αλλά και βίντεο που συνοδεύουν ταξιδιωτικές ιστορίες (π.χ. στην δικιά μου της Gucca). Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν χαθεί και φωτογραφίες, αλλά επιφυλάσσομαι να το ψάξω από βδομάδα που επιστρέφω στην βάση μου, να ελέγξω δηλαδή μήπως έχουν αλλάξει θέση οι ίδιες οι φωτογραφίες. Επ'ευκαιρία μία παράκληση : Μερικές φορές παρουσιάζεται ανάγκη μικροδιορθώσεων σε ταξιδιωτικές ιστορίες (π.χ. link που χάνονται). Μήπως θα μπορούσε να δίνεται μία πρόσκαιρη τέτοια δυνατότητα στο μέλος ύστερα από σχετικό αίτημα και όχι με την διαδικασία διόρθωσης μέσω των moderators, που εγώ προσωπικά την αποφεύγω.
5. Κάτι δεν δουλεύει καλά στις αναζητήσεις. Έψαξα να βρώ μέσω αναζήτησης ορισμένες ιστορίες μου και δεν μπορούσα να τις βρώ. Κατ'αρχήν δεν κάνει αναζήτηση μόνο με χώρα (πρότυπα θεμάτων - τι σημαίνει άραγε αυτό) και είδος (Αναζήτηση στα forum), αλλά ζητάει πάντα είτε κείμενο είτε όνομα μέλους. Έτσι εάν κάποιος ψάχνει μία ταξιδιωτική ιστορία της Ευρώπης, που αναφέρεται στο Μαυροβούνιο, χωρίς να θυμάται τίτλο ή χρήστη, τότε δεν μπορεί να την βρεί. (π.χ. η ιστορία μου "Βαλκανικό τουρλού" ενώ είναι καταχωρημένη και στο Μαυροβούνιο, δεν μπορεί να βρεθεί με την παραπάνω αναζήτηση.
6. Γενικά κάτι δεν πάει καλά με την ταξινόμηση-αναζήτηση των ταξιδιωτικών ιστοριών. Π.χ. η Ιρλανδία δεν υπάρχει καθόλου. Η δε ιστορία μου "Οι Δουβλινέζοι" δεν μπορεί να βρεθεί ούτε μέσω αναζήτησης "Ιρλανδία" (ενώ υπήρχε σχετικό tag), ούτε στις ταξιδιωτικές ιστορίες. Τέλος ήσσονος σημασίας, αλλά προκαλεί άσχημη εντύπωση, ότι ενώ ανοίγεις π.χ. τις ταξιδιωτικές ιστορίες του Μαυροβουνίου, εμφανίζονται ιστορίες με την ένδειξη π.χ. "αλβανία" ή άλλη διαφορετική χώρα, επειδή οι συγκεκριμένες ιστορίες αναφέρονται σε πολλές χώρες. Επίσης όταν οι ταξιδιωτικές ιστορίες μίας χώρας είναι πολλές σελίδες, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει τοπικά μία ειδική αναζήτηση.
7. Στα θετικά θεωρώ το ότι οι ταξιδιωτικές ιστορίες περιλαμβάνουν μόνο το κείμενο της ιστορίας και όχι όλη την συζήτηση. Ίσως η αναγραφή στο τέλος των ταξιδιωτικών "You must be logged in to post a comment" πρέπει να διορθωθεί (διότι δεν είναι ακριβής) και να συμπληρωθεί σε κάτι σαν "παρακολουθείστε την συζήτηση για την ταξιδιωτική ιστορία και γράψτε τις απόψεις σας μέσα από το forum"

paefstra

Member
Ασε που δε νομιζω στοχος του defk ειναι να κανει το φορουμ περισσοτερο κουτσομπολιστικο και λιγοτερο χρηστικό
Μα από χθες αυτά τα δύο ζητήματα προσπαθούμε να λύσουμε! Φυσικά εγώ δεν είπα οτι ο στόχος ήταν αυτός.

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Έχουμε ανάγκη από followers;
Σε συνέχεια των επισημάνσεων που ανέπτυξα παραπάνω, θα ήθελα, αν και έχουν και άλλοι αναφερθεί στο θέμα και είναι σίγουρο ότι γι'αυτό δεν υπάρχει οδός επιστροφής, να υπογραμμίσω την ουσιαστική διαφωνία μου στο θέμα των followers. Νομίζω ότι είναι λάθος όλη η λογική βάση του θέματος. Το facebook όσον αφορά τα μέλη του - φυσικά πρόσωπα - μετράει φίλους, ενώ όσον αφορά στις σελίδες κινήσεων και νομικών προσώπων μετράει σε πόσους αρέσει η συγκεκριμένη σελίδα. Το youtube μετράει συνδρομητές, με την έννοια ότι κάποιος εγγράφεται συνδρομητής στο κανάλι κάποιου (όπως σε ένα περιοδικό) για να παρακολουθεί τις μουσικές αναρτήσεις που κάνει. Το twitter (στο οποίο δεν διαθέτω σελίδα και το οποίο συνεπώς δεν γνωρίζω πολύ καλά) έχει λανσάρει την έννοια των followers. Για τον λόγο αυτό είναι το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσων μαζικής ενημέρωσης (νομικών προσώπων) και πολιτικών, που ενδιαφέρονται για λόγους διαφήμισης ή προσωπικής προβολής να ακολουθιούνται από ορδές followers. Δεν νομίζω ότι το travelstories ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Αντίθετα αυτό που εγώ προσωπικά εκτίμησα από την πρώτη στιγμή στο travelstories (και μάλιστα αποτέλεσε μίαν ευχάριστη αναπάντεχη έκπληξη, που δεν ανέμενα από ένα forum) είναι ότι αποτελεί μία κοινότητα μελών, που μετεξελίσσονται σιγά-σιγά σε πραγματικούς (προφανώς ισότιμους) φίλους, όχι μόνο διαδικτυακούς αλλά και φίλους στην καθημερινή ζωή. Φίλους που εκτιμά ο ένας τον άλλο, κανονίζουν και κάνουν μαζί ταξίδια, συνεισφέρουν ο ένας στον άλλο στην οργάνωση ταξιδιών, ανταλλάσουν με πλήρη ανιδιοτέλεια πολύτιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες. Τι νόημα έχει σε μία τέτοια κοινότητα η καθιέρωση των followers; Να δημιουργήσει "ντίβες" και "πρόβατα"; Πραγματικά νοιώθω εντελώς άβολα, που ενώ μέχρι χθες διέθετα 70 φίλους, βρέθηκα να ακολουθώ 49 εξ αυτών και να ακολουθιέμαι από 21.

Last edited by a moderator:

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Μα από χθες αυτά τα δύο ζητήματα προσπαθούμε να λύσουμε! Φυσικά εγώ δεν είπα οτι ο στόχος ήταν αυτός.
Επειδή το συμπέρασμα που βγάζω από χθες το βράδυ είναι ότι το καινούργιο forum είνιαι πιο κουτσομπόλικο και λιγότερο φιλικό στη χρήση, δεν θα ήταν κακό να έχουμε ένα τέτοιο φίλτρο :rolleyes:
Εγω παντως αυτο καταλαβα οτι εννοουσες

paefstra

Member
Εγω παντως αυτο καταλαβα οτι εννοουσες
Από πότε ο στόχος ταυτίζεται με το αποτέλεσμα; Και μόνο που ο Δευκαλίωνας ασχολείται με υπομονή με τις παρατηρήσεις μας, δείχνει ότι όλοι μαζί επεξεργαζόμαστε το αποτέλεσμα. Που βλέπεις καχυποψία;

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic