Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

Traveller

Member
Α πολύ επιεικής η παρατήρηση. Πώς τολμάς eva kas να χαλαρώνεις και να συσχετίζεις γλυκά με θρύλους;! Πώς τόλμησες να γράψεις αδιάβαστη στο φόρουμ;! Κι αν δεν ήξερες, δε ρώταγες; Εδώ δε θα πρέπει να σου διαφεύγει τίποτα. Εδώ είσαι για να διδαχθείς και για να δώσεις την πεμπτουσία της ύπαρξής σου! Ξέχνα το άνετο στυλάκι. Σε βουλευτικές εκλογές είσαι που δε μετράνε ακόμα IQ, για να έχουν ψηφοφόρους; Για να ψηφίζεις από δω και στο εξής, παρακαλώ να μελετήσεις το φωτεινό παντογνώστη, να βρεις τρόπο να αποκτήσεις και τη δέουσα -κατά παραγγελίαν- κρίση και μετά να ξαναπεράσεις από εδώ. Ορίστε μας! Πού νομίζεις ότι πας, στο σχολείο ή στο Πολυτεχνείο; Τσ τσ τς...
Είναι και αυτή μια άποψη... η άλλη είναι να γράφεις ότι σου έρχεται στο κεφάλι για να το παίζεις άνετη...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πέρα από τα κτίρια μια πόλη την κάνουν και οι άνθρωποί της. Και αν θυμάμαι καλά, σε αυτό το topic οι περισσότεροι έκράζαν τους ανθρώπους στην Πράγα.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Να μην πεις τίποτε τα είπες όλα... απλά να με ακούσεις και την άλλη φορά που θα πας στην Πράγα να πας να δεις Laterna Magica... εκεί θα δεις συνδιασμό χορού, μουσικής και κινηματογράφου... πραγματικά πρωτοποριακούς αυτοσχεδισμούς σε βασικές μορφές τέχνης... το Μαυρο θέατρο και απλοικό και βαρετό είναι... σαν την Πράγα... για μια φορά μια χαρά είναι... μετά βλάπτει στην υγεία...
Μα και το laterna magica εξέλιξη του μαύρου θεάτρου είναι:
Αντιγράφω από το επίσημο site www.laterna.cz:

In the half of seventieth became Laterna magika the part of the National Theatre in Prague, on the head with the artistic director Josef Svoboda, who was at the beginning of this special medium, which does not use the words, only the combination of film projection and life stage media?s - dance, sound, lights, pantomime, black-theatre e.t.c.

Ασε που σε όλα τα site της χώρας είναι στη λίστα με τα μαύρα θέατρα

Ξεπεσμένη είναι η Πράγα όχι η Τσεχία...
Ναι αλλά στην Πράγα άφησες να εννοηθείς ότι πας για δουλειές και γιατρούς

Συνοψίζοντας για μένα είναι όμορφη και αριστοκρατική η Βιέννη, αλλά η Πράγα είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη, τουλάχιστον εξίσου όμορφη, αλλά το κυριώτερο έχει απίστευτη ατμόσφαιρα και είναι παραμυθένια

ANEL

Member
Δεν αγαπάω τη Βιέννη! Είναι μεγάλη δύναμη, με ατελείωτο οπλοστάσιο, από αυτές που δε θέλεις να έχεις αντιπάλους. Είναι πλούσια, αποστειρωμένα καθαρή (με εξαίρεση τις καβαλίνες), μια ατελείωτη επίδειξη ακμής, ιστορικής συνέχειας, γερμανότροπης καλλιέργειας, εκνευριστικής συνέπειας. Εντυπωσιακή και με την πρώτη ματιά και μετά από βαθύ ψάξιμο, ψάξιμο που ποτέ δε θα είναι ενδελεχές, τέτοιο οπλοστάσιο διαθέτει. Βιέννη, αριστοκρατική, comme il faut, ψυχρή γεροντοκόρη.
Από την άλλη η Πράγα, μια πόλη μπουτίκ, δίνει αυτά που ζητάς σε ανθρώπινη κλίμακα. Ο υπερθετικός βαθμός ταιριάζει μόνο στο ανεπανάληπτο αρχιτεκτονικό της triggering. Είναι μούτρο, φυσιογνωμία, η συγκυριακά εύκολη αλήτισσα με τις προδιαγραφές αρχοντοκόρης. Σε μαγνητίζει σαν τη θερμή καλοφτιαγμένη της μιας βραδιάς που όμως δεν είναι ξεπεσμένη. Σίγουρα θα προτιμούσε σαν αντίπαλο μια πόλη με παρεμφερή ιστορική διαδρομή.
Προσωπικά δεν ψήφισα το κορίτσι για σπίτι, αλλά το ερωτεύσιμο!

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
έπεται συνέχεια!!!...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Η Βιέννη πάντως το έπιασε το double score και συνεχίζει ακάθεκτη! :clap:
Μάλλον κάποιο λάθος κάνεις. Άσε που έχουν ψηφίσει αποδεδειγμένα 3-4 τουλάχιστον άτομα που δεν έχουν επισκεφθεί τη μία ή την άλλη ή και τις δύο πόλεις.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Έχω επισκεφθεί μόνο την Πράγα. Μια για διασκέδαση και δύο για δουλειά, άρα έχω μια σχετικά καλή άποψη της πόλης.
Εμμένω στην απόφασή μου να μην ψηφίζω όταν δεν έχω άποψη και για τις δύο πόλεις του "πολέμου", αλλά θα κάνω τα παρακάτω σχόλια.

Η Πράγα είναι παραμυθένια και δύσκολα μπορώ να φανταστώ τη Βιέννη να τη φτάνει σε αυτό.
Το πολύ αριστοκρατικό της Βιέννης δε νομίζω ότι θα μου ταίριαζε.
Η Βιέννη έχει σίγουρα καλύτερο καφέ και σοκολάτα. Η Πράγα έχει όμως άπαιχτες μπύρες και προτιμώ να πίνω μπύρα.
Η Πράγα έχει καλό ποδόσφαιρο. Η Βιέννη ...μπα.!
Οι Τσέχες είναι πολύ όμορφες σε αντίθεση με τους Τσέχους οι οποίοι δε μου λένε τίποτα.
Οι Αυστριακές πάλι χλιαρές μου φάνηκαν. Οι Αυστριακοί όμως δεν είναι ...κακοί.

Σημείωση: Η Σκλεναρίκοβα που αναφέρθηκε πιο πάνω μπορεί να είναι Σλοβάκα, αλλά όταν γεννήθηκε ήταν Τσεχοσλοβάκα. Άρα δεν πειράζει κάποιοι να την υπολογίζουν στις ωραίες γυναίκες της περιοχής. :D

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Τουλάχιστον κάποιοι γράφουν μόνο όταν ξέρουν.
Είναι και αυτή μια άποψη... η άλλη είναι να γράφεις ότι σου έρχεται στο κεφάλι για να το παίζεις άνετη...
Και μάλιστα τα ξέρουν όλα.
Όμως δε διαφωνώ κατά βάση με την άποψή σας, ίσα ίσα! Διαφωνώ μόνο με την αποθάρρυνση, πίσω από κάθε λάθος. Ας τα εντοπίζουμε με πιο ευπρεπή τρόπο. Θα πω ό,τι λέω και για τα ορθογραφικά: σε όλους μας ξεφεύγουν.

GTS

Member
...σε όλους μας ξεφεύγουν.
Σαν τις κλ@**ες ένα πράμα, αλλά μάλλον μυρίζουν και ζητάμε και συγγνώμη :haha:

Δεν επεμβαίνω στον χαρτοπόλεμο της Πράγας, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα μεταξύ μιας πόλης που ζει και αναπνέει και ενός προκάτ, κατασκευασμένου "κέντρου" 10 τετραγώνων, που έχει μαντρωμένες χιλιάδες γιαγιάδες και ελληνίδες-έλληνες με χαζογκρούπ με σημαιούλες...η μέρα με τη νύχτα είναι...

ANEL

Member
Αναμφισβήτητα πολλά μέρη στον κόσμο είναι ωραία,αξιόλογα,με ιστορία και πολιτισμό.Σίγουρα σε πολλά μπορείς να φας νόστιμα ή ιδιαίτερα φαγητά.
Παντού μπορείς να δεις ωραίες γυναίκες και γοητευτικούς άντρες.
Σε πολλά θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική,να απολαύσεις την μουσική,
τον χορό ή το θέατρο.
Αναρωτιέμαι αν αυτό αρκεί και απαντώ πως όχι!
Γιατί για να είναι κάτι μοναδικό δεν αρκεί να είναι ωραίο,αξιόλογο,με πολιτισμό και ιστορία.
Για να είναι μοναδικό πρέπει να μπορεί να μαγεύει!!!!!
Και η Πράγα μαγεύει!!!
αυτούς φυσικά που έχουν την ικανότητα να μαγεύονται.....;)

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
να υποθέσω ότι το Παρίσι θα καλεστεί να αντιμετωπίσει την νικήτρια... (Βιέννη?..)? εκεί θα έχει γέλια! δύο, τεκμηριωμένα θεοποιημένες από το forum, πόλεις αντιμέτωπες! Θα χυθεί αίμα!

XRISTOS71

Member
Δεν επεμβαίνω στον χαρτοπόλεμο της Πράγας, δε νομίζω ότι τίθεται θέμα μεταξύ μιας πόλης που ζει και αναπνέει και ενός προκάτ, κατασκευασμένου "κέντρου" 10 τετραγώνων, που έχει μαντρωμένες χιλιάδες γιαγιάδες και ελληνίδες-έλληνες με χαζογκρούπ με σημαιούλες...η μέρα με τη νύχτα είναι...<!-- GAL --><!-- google_ad_section_end --><!-- / message -->
δηλαδη εσυ προσωπικα που είσαι υπεράνω και δεν επεμβαίνεις στον χαρτοπόλεμο όπως χαρακτηριστικά λές
στην βιέννη οταν πήγες δεν συνάντησες χιλιάδες γιαγιάδες και ελληνίδες-έλληνες με χαζογκρούπ με σημαιούλες.. μαλλον πήγες σε άλλη πόλη ..
και τι εννοείς όταν μιλάς για προκάτ κέντρο !!!! οτι το έφτιαξαν κάποιοι ΄πρίν 300-400 χρόνια για να πηγαίνει ο dik-7 , εγω, εσυ ο traveller και τόσοι άλλοι .............και να λέμε οτι είναι τουριστική παγίδα .ελεος μην τα ισοπεδώνουμε όλα

ψήφισα την Βιέννη αλλά μην γράφουμε και οτι θέλουμε

Υ.Γ υπάρχει έστω και ένας που γύρισε απο την Βιέννη και προτείνει το sacher torte ??
να μου πείς για τα γλυκα του central και του demel να σου πώ μάλιστα

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.386
Νεότερο μέλος
DaisyAkrita

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα