Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ένα ΠΣΚ στην Πράγα είναι αυτό που λέμε, απόδραση στο παραμύθι…<O:p</O:p
Κουκλίστικη η πόλη του Κάφκα, μποέμ, με μεσαιωνική γοητεία και τον Μολδάβα να τη διασχίζει… Μια βόλτα το δειλινό στη γέφυρα του Καρόλου με τα επιβλητικά αγάλματα των αγίων…την ώρα που αρχίζει να φωτίζεται το Κάστρο…και οι εικόνες γοητευτικές, πανέμορφες μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό !...αλλά…<O:p</O:p
<O:p</O:p

η Βιέννη είναι μια πόλη που σου δίνει ισχυρές δόσεις πολιτισμού !<O:p</O:p
Είναι προσιτή και διαχρονική…Αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τα μνημεία, τα μουσεία της, την ανάλαφρη ορχηστρική της ατμόσφαιρα, τον πολιτισμό που ντύνει την καθημερινότητα του πολίτη !<O:p</O:p
Στο Πράτερ ξυπνά το παιδί που όλοι έχουμε μέσα μας, στο Δούναβη ο ρομαντισμός, στα πάρκα η επαφή με τη φύση και την τέχνη σε μαγεύει…στα καφέ εισπράττεις γευστική και αισθητική απόλαυση, το ίδιο στις βραδινές βόλτες…στις αυθεντικές μπυραρίες…<O:p</O:p
Γενικά, οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει η πόλη δεν τελειώνουν ποτέ, γι αυτό και επανέρχεσαι...;)
<O:p</O:p

Τρεις φορές στη Βιέννη και μια στην Πράγα…και βέβαια η ψήφος στη Βιέννη, μια πόλη πρότυπο σε όλα !<O:p</O:p

Traveller

Member
Ζαχερ Τορτε,εκεινο το μπαγιατικο πραγμα!Χαχα!,Εντουτοις,πρεπει να παω Βιεννη καλοκαιρι,για να ειμαι πιο αντικειμενικος!Προς το παρον,ομως η ψηφος στην Πραγα!
Έχετε χάσει τελείως την μπάλα... εγώ είπα να φας μια σοκολάτα στο Sacher και όχι να φας μια Sacher torte... υποθέτω δεν είχες μυρουδιά τι είναι το Sacher αλλά τώρα που σου έδειξε ο fitziano κατάλαβες για τι υπερθέαμα μιλάμε...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Το ότι κρίνουμε το επισκέψιμο τουριστικά κομμάτι κάθε πόλης μάλλον το έβγαλες από το μυαλό σου.. συνολικά τις πόλεις κρίνουμε και όχι μόνο το ιστορικό τους κέντρο... αν εσύ τώρα φοβάσαι να βγεις από τον ζωολογικό κήπο του κέντρου της Πράγας γιατί θα φρίξεις με το χάλι της και το τριτοκοσμικό της κατάστασης είναι σεβαστό αλλά έλα όμως που για μένα μια πόλη δεν είναι 10 τετράγωνα του ιστορικού κέντρου και μια βόλτα στο κάστρο...
Προσωπικά αξιολογώ τις πόλεις ως τουριστικούς προορισμούς και όχι ως τόπο διαμονής.
Για διακοπές πάω και όχι για δουλειά. Οπότε δε με ενδιαφέρουν οι φτωχογειτονιές είτε της Βιέννης είτε της Πράγας είτε του Λονδίνου κλπ. Αξιολογώ τα μέρη που θα επισκεφθούν το 99% των τουριστών.

Αν λατρεύεις τον Σοσιαλιστικό ρεαλισμό μπορώ να σου προτείνω την ένδοξη Πετρζάλκα της Μπρατισλάβας το ηρωικό Μίνσκ και το μαγευτικό Βουκουρέστι... σοβαρευτείτε λίγο μας διαβάζουν και μικρά παιδιά...
Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με την αρχιτεκτονική του Αγίου Βίτου,τον Πύργο της Πυρίτιδας, το νεο αναγγενησιακό κτίριο του Εθνικού Μουσείου, το μοναδικο Αστρονομικό Ρολόι,το μοντέρνο κτίριο που χορεύει που λέγεται και κτίριο Φρεντ και Τζίντζερ μόνο εσύ ξέρεις. Αν είναι να γράφεις ό,τι ναναι για εντυπώσεις μόνο....Είτε το θες είτε όχι η Πράγα έχει πανέμορφα κτίρια και γοτθικού ρυθμού και μπαροκ και αναγεννησιάκά, αλλά και αρτ νουβό. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι και πάλι στις εργατικές κατοικίες. Δικαιώμα σου.

Από πότε το Μαύρο θέατρο έγινε υψηλής μορφής τέχνη και είναι μάλιστα άμεσα συγκρινόμενο με την Όπερα? Για να καταλάβω συγκρίνουμε δηλαδή την Χριστουγενειάτικη συναυλία της Βιέννης και μια παράσταση στην Όπερα της Βιέννης με το Μαύρο θέατρο και 2-3 τουριστικά μπαράκια της Πράγα με τζαζ μουσική? Αυτά τώρα τα πιστεύετε που τα γράφετε?
Που είδες ότι συγκρίνω την όπερα της Βιέννης με το Μαύρο Θέατρο και τη τζαζ. Εξ αρχής έγραψα ότι η Βιέννη υπερέχει στην όπερα και στην κλασική μουσική, αλλά ταιριάζει περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία μου η τζαζ και το μαύρο θέατρο. Εσύ μάλλον κάθε πρωι ξυπνάς με Μότσαρτ. Και μην ξεχνάς μεγάλους μουσικούς έχουν γεννήσει πολλες χώρες, το Μαύρι Θέατρο δεν μπόρεσε να το αντιγράψει κανείς.

Το σκότωσες... καμιά σχέση η Σκλεναρίκοβα με την Πράγα και την Τσεχία γενικότερα...
Ένα λάθος έκανας Εύα Χερτζίκοβα ήθελα να γράψω. Αν θες και άλλες ψάξε για τη Βερόνικα Βαρέκοβα, Καρολίνα Κούρκοβα. Εκτός και αν είσαι βιτσιόζος και προτιμάς τις Αυστριακές

Σαφέστατα βρίσκεσαι σε άλλη εποχή... για την ακρίβεια χάνεις τα αυγά και τα πασχάλια από τις ορδές των τουριστών που πηγαίνουν σε όλες αυτές τις διαβόητες tourist traps...

Φυσικά ξέχασα στα Ανάκτορα της Σίσσυ δεν υπάρχει καθόλου κόσμος, περπατάς μόνος σου, όπως και στο Μουσείο της Τέχνης. Αμ δε το άλλο τι χάλι και αυτός ο Πύργος του Αιφελ που περιμένουν ορδές τουριστών να τον επισκεφθούν. Παγκόσμιος κανόνας: Στα πολυσύχναστα αξιοθέατα πας νωρίς για να τα απολαύσεις.

Mε όλο το θάρρος αλλά το Κάρλοβυ Βάρυ είναι στην καλύτερη αδιάφορο και στην χειρότερη χάλια... όσο για το Σάλτσμπουργκ έχω την εντύπωση ότι είναι παρασάγγες καλύτερο από το πανέμορφο είναι η αλήθεια Τσέσκυ Κρουμλοβ... αν κάποιος έπρεπε να διαλέξει μεταξύ των δύο Σαλτσμπουργκ θα διάλεγε...
Γούστα είναι αυτά, αλλά εξακολουθώ και ειμένω για το Τσεσκυ Κρουμλοβ.

Όσο για το φαγητό έγραψα ότι υπερέχει η Βιέννη, αν και η Σάχερ δε με τρέλανε κιόλας, ενώ όμορφα καφέ, αλλά λιγότερα βρίσκεις και στην Πράγα

Κοίτα κι εγώ έχω ένα μπάρμπα που έχει ένα αυθαίρετο στη Λούτσα και πηγαίνει συνέχεια, χειμώνα καλοκαίρι αλλά δεν το φωνάζει κιόλας...
Τελικά δε μας είπες έχεις πάει επτά φορές στην Πράγα, όπως γράφεται στο φορουμ ναι ή όχι. Και αν ναι γιατί ξαναπάς αφού η Πράγα είναι τόσο χάλια

Αντιγράφω από άρθρο του Χρήστου Μυστιλιάδη στο www.rodosport.gr:
«Η Πράγα ήταν πάντα κοσμοπολίτικη, αλλά δε θα γίνει ποτέ ένα παγκοσμιοποιημένο χωριό. Μόνο η τουριστική εισβολή φαίνεται να απειλεί την κουλτούρα της πόλης» δήλωσε ο Miroslava Hajek, ένας καλλιτέχνης διεθνούς αναγνώρισης.«Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι η πιο όμορφη της Ευρώπης» έγραψαν οι New York Times. «Δε χρειάζεται να πάτε στην Πράγα, αν ψάχνετε για ανέφελη ευτυχία», λέει ο Angelo Ripellino.«Είναι το ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορώνα του κόσμου», είπε ο Γκαίτε. «Είναι ένας τόπος μαγικός», έγραψε ο φιλόσοφος Blaise Cendrars.Ποιος είμαι εγώ για να τους αμφισβητήσω;
Για σένα φίλε Τraveller μάλλον όλοι οι ανωτέρω είναι άσχετοι.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Δεν αγαπάω τη Βιέννη! Είναι μεγάλη δύναμη, με ατελείωτο οπλοστάσιο, από αυτές που δε θέλεις να έχεις αντιπάλους. Είναι πλούσια, αποστειρωμένα καθαρή (με εξαίρεση τις καβαλίνες), μια ατελείωτη επίδειξη ακμής, ιστορικής συνέχειας, γερμανότροπης καλλιέργειας, εκνευριστικής συνέπειας. Εντυπωσιακή και με την πρώτη ματιά και μετά από βαθύ ψάξιμο, ψάξιμο που ποτέ δε θα είναι ενδελεχές, τέτοιο οπλοστάσιο διαθέτει. Βιέννη, αριστοκρατική, comme il faut, ψυχρή γεροντοκόρη.
Από την άλλη η Πράγα, μια πόλη μπουτίκ, δίνει αυτά που ζητάς σε ανθρώπινη κλίμακα. Ο υπερθετικός βαθμός ταιριάζει μόνο στο ανεπανάληπτο αρχιτεκτονικό της triggering. Είναι μούτρο, φυσιογνωμία, η συγκυριακά εύκολη αλήτισσα με τις προδιαγραφές αρχοντοκόρης. Σε μαγνητίζει σαν τη θερμή καλοφτιαγμένη της μιας βραδιάς που όμως δεν είναι ξεπεσμένη. Σίγουρα θα προτιμούσε σαν αντίπαλο μια πόλη με παρεμφερή ιστορική διαδρομή.
Προσωπικά δεν ψήφισα το κορίτσι για σπίτι, αλλά το ερωτεύσιμο!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
"Μπροστά μου η ζωή απλωνότανε σαν πολύχρωμο λιβάδι που μόλις οριοθετούσε ένας πολύ πολύ μακρινός ορίζοντας. Ήμουνα μέλος μιας χαρούμενης τρελής παρέας νεαρών αριστοκρατών, εκείνου του στρώματος που μαζί με τους καλλιτέχνες του παλιού Ράιχ μου ήταν το πιο αγαπητό. Μοιραζόμουνα μαζί τους τη δύσπιστη απερισκεψία, τη μελαγχολική περιπέτεια, την αμαρτωλή αμέλεια, την αλαζονική ασωτία, όλα συμπτώματα της επερχόμενης καταστροφής, που τότε ακόμα δε βλέπαμε. Πάνω απ' τα ποτήρια που αγέρωχα πίναμε, σταύρωνε κιόλας ο αόρατος θάνατος τα σκελετωμένα του χέρια. Βρίζαμε χαρούμενα και μάλιστα βλαστημούσαμε χωρίς περίσκεψη."

Γιοζεφ Ροτ: Η Κρυπτη των Καπουτσινων

"Η κρύπτη των Καπουτσίνων" είναι ίσως ο πιο σπαρακτικός και εκθαμβωτικός αποχαιρετισμός που έχει ποτέ απευθύνει συγγραφέας στο ίδιο του τον κόσμο. Το 1938, έτος κατά το οποίο γράφτηκε το μυθιστόρημα, η "ευδαίμων Αυστρία" παύει να υφίσταται συντετριμμένη κάτω από την μπότα του Χίτλερ, για να ολοκληρωθεί έτσι η διαδικασία που είχε αρχίσει μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη διάλυση της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας. Παντοτινός νοσταλγός του μεγαλείου της παρά τις φιλελεύθερες ιδέες του ο Ροτ, εξόριστος στο Παρίσι, εξιστορεί τη μοιραία περίοδο ανάμεσα στην έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στην ταπεινωτική ήττα που σώριασε σε ερείπια τον κόσμο στον οποίο πίστευε με τόσο πάθος. Ο ήρωας του βιβλίου, ο νεαρός Φραγκίσκος Φερδινάνδος Τρόττα, πλούσιος και ανέμελος, γόνος του νεότερου κλάδου μιας οικογένειας της όψιμης αριστοκρατίας, διανύει, την πολεμική εμπειρία ως αργή και βαθμιαία αλλά πάντοτε οδυνηρή αποκάλυψη της αλήθειας για τον άνθρωπο και την ιστορία, της ευθύνης των ατόμων και της συλλογικής ανεπάρκειας, όπου φανερώνεται το πεπρωμένο της καταστροφής ενός πολιτισμού που φαινόταν αιώνιος. Στην "Κρύπτη των Καπουτσίνων", στη Βιέννη, που φιλοξενεί τους τάφους των Αψβούργων αυτοκρατόρων, ο ήρωας στοχάζεται τη δική του ήττα, τη δική του αποτυχία, καταλήγοντας στη βαριά και ανησυχητική σιωπή του ανθρώπου που παρακολουθεί τη δύση ενός κόσμου. Η νοσταλγική αναδίφηση σε αυτόν τον κόσμο γίνεται από τον Ροτ με υποβλητική ευαισθησία και μαστοριά, γνωρίσματα που του χάρισαν την ξεχωριστή θέση του στο πάνθεον της μεγάλης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. (εφημερίδα "La Repubblica", Ιταλία)

Ενας απο τους τροπους που ονειρευομαι την Βιεννη...

Last edited by a moderator:

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Έχετε χάσει τελείως την μπάλα... εγώ είπα να φας μια σοκολάτα στο Sacher και όχι να φας μια Sacher torte... υποθέτω δεν είχες μυρουδιά τι είναι το Sacher αλλά τώρα που σου έδειξε ο fitziano κατάλαβες για τι υπερθέαμα μιλάμε...

Για να εξηγούμαι το Sacher είναι ένα από τα πιο όμορφα καφέ και όχι μόνο στην Ευρώπη και η παραπάνω κρίση μου αφορούσε το γλυκό. Αλήθεια μήπως έχει τύχει να περιμένεις μάζι με άλλους δεκάδες τουρίστες για ένα τραπέζι; Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν αξίζει το μέρος και χάνει την ομορφιά του;

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Δεν αγαπάω τη Βιέννη! Είναι μεγάλη δύναμη, με ατελείωτο οπλοστάσιο, από αυτές που δε θέλεις να έχεις αντιπάλους. Είναι πλούσια, αποστειρωμένα καθαρή (με εξαίρεση τις καβαλίνες), μια ατελείωτη επίδειξη ακμής, ιστορικής συνέχειας, γερμανότροπης καλλιέργειας, εκνευριστικής συνέπειας. Εντυπωσιακή και με την πρώτη ματιά και μετά από βαθύ ψάξιμο, ψάξιμο που ποτέ δε θα είναι ενδελεχές, τέτοιο οπλοστάσιο διαθέτει. Βιέννη, αριστοκρατική, comme il faut, ψυχρή γεροντοκόρη.
Από την άλλη η Πράγα, μια πόλη μπουτίκ, δίνει αυτά που ζητάς σε ανθρώπινη κλίμακα. Ο υπερθετικός βαθμός ταιριάζει μόνο στο ανεπανάληπτο αρχιτεκτονικό της triggering. Είναι μούτρο, φυσιογνωμία, η συγκυριακά εύκολη αλήτισσα με τις προδιαγραφές αρχοντοκόρης. Σε μαγνητίζει σαν τη θερμή καλοφτιαγμένη της μιας βραδιάς που όμως δεν είναι ξεπεσμένη. Σίγουρα θα προτιμούσε σαν αντίπαλο μια πόλη με παρεμφερή ιστορική διαδρομή.

αποδραση , σε ευχαριστω που εγραψες ... και για εμενα για τη Βιεννη , την άλλη κυρία δεν την γνωριζω .....

Πραγα δεν εχω παει , δεν εχω γνωμη ...
Δυσκολο να παω γιατι δεν με συγκινει καθολου η κεντρικη Ευρωπη .

Βιεννη πηγα , μαλλον τυχαια ,γιατι ποτε δεν ηταν στις
επιλογες μου , με γερμανοφωνες χωρες καμια σχεση ....
μου δοθηκε ομως ταξιδι - δωρο απο την austrian airlines , λογω επαγγελματος , με 4 ημερες δωρεαν στο Hilton Β/Β , οποτε μαζι με ενα συναδελφο ,σκεφθηκαμε οτι θα ηταν κουτο να κανουμε τους δυσκολους (γιατι ειχε ήδη παει Βιεννη και ηταν τουλαχιστον αδιαφορος )
τι θυμαμαι ;
Κρυο , πολυ κρυο γιατι ηταν Δεκεμβριος (σιχαινομαι το κρυο)
Φαγητο αδιαφορο ,για μενα . ( δεν μου αρεσει η κουζινα αυτων των χωρων ετσι και αλλοιως )
Το μονο που χαρηκα ,ηταν να χαζευω και να δοκιμαζω τα αλλαντικα και τα τυρια στη υπαιθρια αγορα που ειχε στηθει λογω Χριστουγεννων. ηταν τελεια .
Σοκολατακια , δοκιμασα και αγορασα πολλα ...Ωραιοτατα ,αλλά με τοση φήμη .... δεν ξερω , με καλυπτει καλιτερα το δικο μας "Αριστοκρατικον" και σε ποιοτητα και σε ποικιλια γευσεων.
τα γλυκα τους αδιαφορα - μου αρεσε ομως πολυ η σοκολατα ροφημα.

την αρχιτεκτονικη και τη ρυμοτομια , με τις φτωχες μου γνωσεις την βρηκα εκπληκτικη , αλλα επειδη με ενδιαφερουν πιο πολυ οι κατοικοι της πολης που βρισκομαι δεν με καλυψαν οι Αυστριακοι ...σε αυτο το τομεα ... να να μη παρεξηγουμαι ηταν αψογοι ολοι οσοι συναλλαχθηκα μαζι τους , αλλά για μενα που με καλυπτει η παρακμιακη Αβανα και η "αλητεια" της και άλλες παρομοιες πόλεις , στη Βιεννη αισθανομουν εξω απο τα νερα μου ...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ρε παιδιά,εσείς που υπερασπίζεστε την πράγα,το κάνετε λίγο..παθητικά!
βούρ να τους φάτε,με επιχειρήματα και νεύρο..ποιοι είναι δηλαδή αυτοί που ξέρουν τα παντα για την βιέννη...αλλα τόσα χώστε και σείς για την πράγα...
μη μασάτε....οι αγώνες θέλουν δύναμη και παθος!!!
αφήστε τα ευαγγέλια και θα δείτε οτι θα νικήσετε!!!!

εδώ έχομε πόλεμο και ούτε μιά σταγόνα αίμα δεν βλέπω!!:rolleyes:

Traveller

Member
Σε μαγνητίζει σαν τη θερμή καλοφτιαγμένη της μιας βραδιάς που όμως δεν είναι ξεπεσμένη. Σίγουρα θα προτιμούσε σαν αντίπαλο μια πόλη με παρεμφερή ιστορική διαδρομή.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω... πάντα μου άρεσαν τα εύκολα ερωτεύσιμα κορίτσια και με μάγευαν οι χυδαίες ίσως ομορφιές της Ανατολικής Ευρώπης... σε καμία περίπτωση όμως οι φτηνά φτιασιδωμένες πόρνες του λιμανιού...

Προσωπικά αξιολογώ τις πόλεις ως τουριστικούς προορισμούς και όχι ως τόπο διαμονής.
Για διακοπές πάω και όχι για δουλειά. Οπότε δε με ενδιαφέρουν οι φτωχογειτονιές είτε της Βιέννης είτε της Πράγας είτε του Λονδίνου κλπ. Αξιολογώ τα μέρη που θα επισκεφθούν το 99% των τουριστών.
Καμιά αντίρηση... εσύ είσαι τουρίστας κι εγώ ταξιδευτής... απλά μην αδικείς και τους υπόλοιπους συμφορμίτες...

Τώρα τι σχέση έχουν αυτά με την αρχιτεκτονική του Αγίου Βίτου,τον Πύργο της Πυρίτιδας, το νεο αναγγενησιακό κτίριο του Εθνικού Μουσείου, το μοναδικο Αστρονομικό Ρολόι,το μοντέρνο κτίριο που χορεύει που λέγεται και κτίριο Φρεντ και Τζίντζερ μόνο εσύ ξέρεις. Αν είναι να γράφεις ό,τι ναναι για εντυπώσεις μόνο....Είτε το θες είτε όχι η Πράγα έχει πανέμορφα κτίρια και γοτθικού ρυθμού και μπαροκ και αναγεννησιάκά, αλλά και αρτ νουβό. Εσύ μάλλον αναφέρεσαι και πάλι στις εργατικές κατοικίες. Δικαιώμα σου.
Αμεσότατη σχέση... η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων της Πράγας είναι σοσιαλιστικού ρεαλισμού... και ασφαλώς δεν μιλάω μόνο για φτωχογειτονιές... τα κτίρια που ανέφερες είναι από τις λαμπερές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα... αυτά και καμιά δεκαριά ακόμα τετράγωνα... από εκεί και μετά το χάος... η αρχιτεκτονική σύγκριση με την αυτοκρατορική Βιέννη αποτελεί ύβρη... αν δεν το βλέπεις τι άλλο να κάνω...

Και μην ξεχνάς μεγάλους μουσικούς έχουν γεννήσει πολλες χώρες, το Μαύρι Θέατρο δεν μπόρεσε να το αντιγράψει κανείς.
Ξαναρωτάω... είναι μορφή τέχνης το Μαύρο θέατρο? όσο ίσως και ο γνήσια λαικός Καραγκιόζης... για τα πανηγύρια ίσως...

Ένα λάθος έκανας Εύα Χερτζίκοβα ήθελα να γράψω. Αν θες και άλλες ψάξε για τη Βερόνικα Βαρέκοβα, Καρολίνα Κούρκοβα. Εκτός και αν είσαι βιτσιόζος και προτιμάς τις Αυστριακές
Πολλά λάθη έκανες όχι ένα... επί του συγκεκριμένου όμως δεν υπάρχει καμία αντίρηση... το γράφω και το βρονροφωνάζω... οι Τσέχες είναι άνετα στο Ευρωπαικό top five... δεν με παρακολουθεις μου φαίνεται...

Φυσικά ξέχασα στα Ανάκτορα της Σίσσυ δεν υπάρχει καθόλου κόσμος, περπατάς μόνος σου, όπως και στο Μουσείο της Τέχνης. Αμ δε το άλλο τι χάλι και αυτός ο Πύργος του Αιφελ που περιμένουν ορδές τουριστών να τον επισκεφθούν. Παγκόσμιος κανόνας: Στα πολυσύχναστα αξιοθέατα πας νωρίς για να τα απολαύσεις.
Επί της ουσίας καμία αντίρηση... απλά ο ζωολογικός κήπος της Πράγας είναι πάρα πολύ μικρός και τα κοπάδια συνωστίζονται προκαλώντας ασφυξία...

Τελικά δε μας είπες έχεις πάει επτά φορές στην Πράγα, όπως γράφεται στο φορουμ ναι ή όχι. Και αν ναι γιατί ξαναπάς αφού η Πράγα είναι τόσο χάλια
Βεβαίως και έχω πάει 7 φορές στην Πράγα... και στη Σαλαμίνα 100 και στη Λάρισα 50... αυτό σημαίνει ότι ότι είμαι ερωτευμένος με αυτές τις πόλεις... οι πιθανότητες να έχω πάει για δουλειές , ιατρικούς λόγους , γκόμενα, stop over βρίσκονται μάλλον στη σφαίρα του παράλογου ε?

Αντιγράφω από άρθρο του Χρήστου Μυστιλιάδη στο www.rodosport.gr:
«Η Πράγα ήταν πάντα κοσμοπολίτικη, αλλά δε θα γίνει ποτέ ένα παγκοσμιοποιημένο χωριό. Μόνο η τουριστική εισβολή φαίνεται να απειλεί την κουλτούρα της πόλης» δήλωσε ο Miroslava Hajek, ένας καλλιτέχνης διεθνούς αναγνώρισης.«Η πρωτεύουσα της Τσεχίας είναι η πιο όμορφη της Ευρώπης» έγραψαν οι New York Times. «Δε χρειάζεται να πάτε στην Πράγα, αν ψάχνετε για ανέφελη ευτυχία», λέει ο Angelo Ripellino.«Είναι το ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορώνα του κόσμου», είπε ο Γκαίτε. «Είναι ένας τόπος μαγικός», έγραψε ο φιλόσοφος Blaise Cendrars.Ποιος είμαι εγώ για να τους αμφισβητήσω;
Για σένα φίλε Τraveller μάλλον όλοι οι ανωτέρω είναι άσχετοι.
Ειλικρινά τον Χρήστο Μυστιλιάδη όπως και τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Miroslava Hajek και Αngelo Ripellino δεν τους γνωρίζω οπότε η πιθανότητα να είναι άσχετοι δεν μου φαίνεται και παράλογη... ο Γκαίτε πάλι έχει αποδημήσει αιώνες τώρα και δεν νομίζω ότι έχει αποψη για το σημερινό της χάλι... ο νομπελίστας Cendars αποχαιρέτησε το 1960 τον μάταιο αυτό κόσμο γιαυτό και δεν μου λέει πολλά και η δικιά του άποψη... όσο για τους New York Times δεν νομίζω να χρειάζεται να το σχολιάσω...

υ.γ. Ποιοί διάολο είναι αυτοί οι Μiroslava Hajek και Angelo Ripellino??

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Σοκολατακια , δοκιμασα και αγορασα πολλα ...Ωραιοτατα ,αλλά με τοση φήμη .... δεν ξερω , με καλυπτει καλιτερα το δικο μας "Αριστοκρατικον" και σε ποιοτητα και σε ποικιλια αλλά για μενα που με καλυπτει η παρακμιακη Αβανα και η "αλητεια" της και άλλες παρομοιες πόλεις , στη Βιεννη αισθανομουν εξω απο τα νερα μου ...
πω πω ρε kiki πως τα λές!!!:shock:
τους ισοπέδωσες του βιενεζόφιλους!!
και μενα η αλητεία μ αρέσει αλλα θα παω και στην ευρώπη για να δώ αν παιζονται οι σοκολάτες πιο πολυ απο την αγαπημένη μου διαχρονική ΙΟΝ αμυγδάλου:bleh::bleh:

Φίλοι βιεννέζοι εδώ η πρόκληση ειναι μεγάλη ...πρέπει να βγάλετε τα κανόνια και να δώσετε πύρ ...πως ανέχεστε να μιλάνε έτσι απαξιωτικά για την Βιέννη?:D

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Τοτε εγω καταλαβα λαθος.Απλως,εχω βαρεθει την ιδια πιπιλα.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Παντως,κακως εχει ανοιξει το τοπικ.Ετσι κι αλλιως,δεν μπορουμε να συγκρινουμε ανομοια πραγματα...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.387
Νεότερο μέλος
DaisyAkrita

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom