Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ρε παιδιά,εσείς που υπερασπίζεστε την πράγα,το κάνετε λίγο..παθητικά!
βούρ να τους φάτε,με επιχειρήματα και νεύρο..ποιοι είναι δηλαδή αυτοί που ξέρουν τα παντα για την βιέννη...αλλα τόσα χώστε και σείς για την πράγα...
μη μασάτε....οι αγώνες θέλουν δύναμη και παθος!!!
αφήστε τα ευαγγέλια και θα δείτε οτι θα νικήσετε!!!!

εδώ έχομε πόλεμο και ούτε μιά σταγόνα αίμα δεν βλέπω!!:rolleyes:
Εμείς οι φίλοι της Πράγας έχουμε και ένα επίπεδο, όχι σαν τους αριστοκράτες της Βιέννης, πού έχουν αρχίσει και μιλάνε για πόρνες κλπ. Τους αφήνω στην ταπεινή κρίση του αναγνωστικού κοινού. Είναι τόσο φθηνά τα επιχειρήματα τους:haha::haha:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Εμείς οι φίλοι της Πράγας έχουμε και ένα επίπεδο, όχι σαν τους αριστοκράτες της Βιέννης, πού έχουν αρχίσει και μιλάνε για πόρνες κλπ. Τους αφήνω στην ταπεινή κρίση του αναγνωστικού κοινού. Είναι τόσο φθηνά τα επιχειρήματα τους:haha::haha:
συμφωνώ dk 007
άκου έκφραση!!! ανατρίχιασα!! διαβάζουν και μικρά παιδιά!!:shock:
ειναι αναιδείς,γλώσα του πεζοδρομίου και τέτοια πράγματα...

δείξετε ανωτερότητα και χώστε τα εκεί που πρέπει!!
ψίτ !!!πες τε για τις σοκολάτες...(άκουσα οτι είναι αίσχος και άγλυκες):D

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Ζαχερ Τορτε,εκεινο το μπαγιατικο πραγμα!Χαχα!,Εντουτοις,πρεπει να παω Βιεννη καλοκαιρι,για να ειμαι πιο αντικειμενικος!Προς το παρον,ομως η ψηφος στην Πραγα!
ζαχερ τορτε....οντως χαλια!τοση διαφημιση για το τιποτα,εκτος του οτι πρεπει να περιμενεις στην σειρα για να καθησεις στην πολυφημισμενη καφετερια που το σερβιρουν!
η δικη μου γνωμη ειναι Πραγα!!!!πηγα πριν 2 χρονια μου αρεσε παρα πολυ η γραφικοτητα της που σε παραπεμπει σε ενα αλλο αιωνα!
η Βιεννη οντως ειναι πιο αναπτυγμενη αλλα....την εχει φαει ο πολιτισμος , το φαγητο της πολυ ανωτερα απο της Πραγας σιγουρα!!!ειχα παει πριν 3 χρονια και μπορω να πω οτι ολα ηταν πανακριβα σε σχεση με την Πραγα.και οι δυο εχουν τα καλα και τα κακα τους......

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
συμφωνώ dk 007
άκου έκφραση!!! ανατρίχιασα!! διαβάζουν και μικρά παιδιά!!:shock:
ειναι αναιδείς,γλώσα του πεζοδρομίου και τέτοια πράγματα...

δείξετε ανωτερότητα και χώστε τα εκεί που πρέπει!!
ψίτ !!!πες τε για τις σοκολάτες...(άκουσα οτι είναι αίσχος και άγλυκες):D
renata
κάτι μου λέει πως κυκλοφορείς σε θερμόαιμες περιοχές και με την Πυροσβεστική από δίπλα!! Τι να πούμε δηλαδή; Όποιος πιστεύει πως "ουκ εν τω πολλώ το ευ" ψηφίζει Πράγα. Όποιος δεν το ασπάζεται, ψηφίζει Βιέννη.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
ζαχερ τορτε....οντως χαλια!τοση διαφημιση για το τιποτα,εκτος του οτι πρεπει να περιμενεις στην σειρα για να καθησεις στην πολυφημισμενη καφετερια που το σερβιρουν!
Νομίζω ότι δεν είσαι καλά διαβασμένη...

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καμιά αντίρηση... εσύ είσαι τουρίστας κι εγώ ταξιδευτής... απλά μην αδικείς και τους υπόλοιπους συμφορμίτες...
Το αν είμαι τουρίστας ή ταξιδευτής και αν πηγαίνω στις φτωχογειτονιές των διάφορων πόλεων που επισκέπτομαι το ξέρω μόνο εγώ. Απλά στην αξιολόγηση μου ως ταξιδιωτικό προορισμό δεν παίζει κυρίαρχο ρόλο. Οπότε μην παραποιείς τα λεγόμενα μου

Αμεσότατη σχέση... η συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων της Πράγας είναι σοσιαλιστικού ρεαλισμού... και ασφαλώς δεν μιλάω μόνο για φτωχογειτονιές... τα κτίρια που ανέφερες είναι από τις λαμπερές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα... αυτά και καμιά δεκαριά ακόμα τετράγωνα... από εκεί και μετά το χάος... η αρχιτεκτονική σύγκριση με την αυτοκρατορική Βιέννη αποτελεί ύβρη... αν δεν το βλέπεις τι άλλο να κάνω...
Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα κτίρια ή εκκλησίες ή τη γέφυρα του Καρόλου. Το γεγονός ότι προτιμάς μια πόλη δε σε δικαιολογεί να ισοπεδώνεις μια άλλη κατά γενική ομολογία όμορφη πόλη.

Ξαναρωτάω... είναι μορφή τέχνης το Μαύρο θέατρο? όσο ίσως και ο γνήσια λαικός Καραγκιόζης... για τα πανηγύρια ίσως...
Αν για σένα το Θέατρο δεν είναι τέχνη τι να πω;;;
Μαύρο Θέατρο λοιπόν:
Η καταγωγή του εντοπίζεται στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας και στην τεχνική του "μαύρου δωματίου" ή "μαύρου κουτιού" που είχε αναπτυχθεί εκεί όπου σε μια μικροσκοπική σκηνή επενδυμένη με ύφασμα, αθέατοι μαριονετίστες ντυμένοι στα μαύρα κινούνταν σαν αντικείμενα που φωτίζονταν από κεριά. Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το 1961 ο Jiri Srnec ίδρυσε το Μαύρο Θέατρο της Πράγας όταν, με αφορμή τη διατριβή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Κρατικού Κονσερβατουάρ και της Ακαδημίας Θεάτρου της Πράγας, άρχισε να πειραματίζεται με το black light και τις εφαρμογές του στη θεατρική σκηνή.
Η τεχνική του Μαύρου Θεάτρου στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι καλλιτέχνες και οι χειριστές διάφορων αντικειμένων ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα από την κορυφή ως τα νύχια, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές, είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα σα να έχουν δική τους ανεξάρτητη βούληση και ζωή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που "αφηγούνται" στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας. Πήγή www.in.gr
Όπως βλέπεις ο ιδρυτής του έχει σπουδάσει στην Ανώτατη Σχολη Καλών Τεχνών.
Εσύ όμως μάλλον θεωρείς τέχνη μόνο την όπερα και την κλασική μουσική, με την οποία επαναλαμβάνω ότι ξυπνάς κάθε πρωι. Για τις επτά τέχνες έχεις ακούσει τίποτα; Μήπως σε αυτές συμπεριλαμβάνεται τόσο το θέατρο όσο και ο χορός που στοιχεία του έχει το μαύρο θέατρο. Το σχόλιο σου για τον καραγκιόζη είναι τουλάχιστον ατυχές! Έχεις ακούσει για τις μορφές λαικής τέχνης;

οι Τσέχες είναι άνετα στο Ευρωπαικό top five... δεν με παρακολουθεις μου φαίνεται...
Πάλι καλά γιατί είχα αρχίσει να ανησυχώ

Βεβαίως και έχω πάει 7 φορές στην Πράγα... και στη Σαλαμίνα 100 και στη Λάρισα 50... αυτό σημαίνει ότι ότι είμαι ερωτευμένος με αυτές τις πόλεις... οι πιθανότητες να έχω πάει για δουλειές , ιατρικούς λόγους , γκόμενα, stop over βρίσκονται μάλλον στη σφαίρα του παράλογου ε?
Μα ένας traveller να πηγαίνει για δουλειές στη ξεπεσμένη Τσεχία, πόσσο μάλλον να κουράρεται απο Τσέχους ιατρούς. Ούτε που θέλω να το φανταστώ. Η πραγματικότητα είναι ότι όποιο τόπικ και αν ανοίξουμε για την Πράγα υπάρχουν τα πιο φρέσκα tips για ξενοδοχεία και εστιατόρια από εσένα.

Ειλικρινά τον Χρήστο Μυστιλιάδη όπως και τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες Miroslava Hajek και Αngelo Ripellino δεν τους γνωρίζω οπότε η πιθανότητα να είναι άσχετοι δεν μου φαίνεται και παράλογη... ο Γκαίτε πάλι έχει αποδημήσει αιώνες τώρα και δεν νομίζω ότι έχει αποψη για το σημερινό της χάλι... ο νομπελίστας Cendars αποχαιρέτησε το 1960 τον μάταιο αυτό κόσμο γιαυτό και δεν μου λέει πολλά και η δικιά του άποψη... όσο για τους New York Times δεν νομίζω να χρειάζεται να το σχολιάσω...

υ.γ. Ποιοί διάολο είναι αυτοί οι Μiroslava Hajek και Angelo Ripellino??
Καταρχήν από την ταραχή σου με μπέρδεψες με την φίλη μας την apodrasi.
Oι Μiroslava Hajek και Angelo Ripellino είναι διεθνούς φήμης συγγραφείς, αλλά βέβαια όχι τόσο γνωστοί όσο ο Μοτσαρτ.
Για τους άλλους δύο μάλλον θα τρίζουν τα κοκκαλα τους με αυτά που γράφεις για την Πράγα.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τι να πω για το Σάχερ Τόρτε; Ενα μετριότατο και άγλυκο γλυκό είναι.
Ας έρθουν να φάνε σοκολάτες στην Ελλάδα οι κρύοι οιΑυστριακοί να δουν τη γλύκα.
Μη λέμε και ό, τι θέλουμε.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
σάχερ τόρτε δεν σερβίρουν μόνο στην πολυδιαφημισμένη καφετέρια...
Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω με αυτό που γράφεις... Τί να πω. Μπορεί να κάνω και λάθος. Οι υπόλοιποι τί καταλαβαίνετε;

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Νομίζω ότι δεν είσαι καλά διαβασμένη...
Α πολύ επιεικής η παρατήρηση. Πώς τολμάς eva kas να χαλαρώνεις και να συσχετίζεις γλυκά με θρύλους;! Πώς τόλμησες να γράψεις αδιάβαστη στο φόρουμ;! Κι αν δεν ήξερες, δε ρώταγες; Εδώ δε θα πρέπει να σου διαφεύγει τίποτα. Εδώ είσαι για να διδαχθείς και για να δώσεις την πεμπτουσία της ύπαρξής σου! Ξέχνα το άνετο στυλάκι. Σε βουλευτικές εκλογές είσαι που δε μετράνε ακόμα IQ, για να έχουν ψηφοφόρους; Για να ψηφίζεις από δω και στο εξής, παρακαλώ να μελετήσεις το φωτεινό παντογνώστη, να βρεις τρόπο να αποκτήσεις και τη δέουσα -κατά παραγγελίαν- κρίση και μετά να ξαναπεράσεις από εδώ. Ορίστε μας! Πού νομίζεις ότι πας, στο σχολείο ή στο Πολυτεχνείο; Τσ τσ τς...

Traveller

Member
Θα μπορούσα να αναφέρω άλλα τόσα κτίρια ή εκκλησίες ή τη γέφυρα του Καρόλου. Το γεγονός ότι προτιμάς μια πόλη δε σε δικαιολογεί να ισοπεδώνεις μια άλλη κατά γενική ομολογία όμορφη πόλη.
Εδώ έχω την εντύπωση συγκρίνουμε την Βιέννη με την Πράγα... το θέμα μας δεν είναι αν η Πράγα έχει ένα όμορφο ιστορικό κέντρο... έχει ε και? 10-15 τετράγωνα συν το κάστρο... 2-3 μέρες και τέλος...

Αν για σένα το Θέατρο δεν είναι τέχνη τι να πω;;;
Να μην πεις τίποτε τα είπες όλα... απλά να με ακούσεις και την άλλη φορά που θα πας στην Πράγα να πας να δεις Laterna Magica... εκεί θα δεις συνδιασμό χορού, μουσικής και κινηματογράφου... πραγματικά πρωτοποριακούς αυτοσχεδισμούς σε βασικές μορφές τέχνης... το Μαυρο θέατρο και απλοικό και βαρετό είναι... σαν την Πράγα... για μια φορά μια χαρά είναι... μετά βλάπτει στην υγεία...

Μα ένας traveller να πηγαίνει για δουλειές στη ξεπεσμένη Τσεχία, πόσσο μάλλον να κουράρεται απο Τσέχους ιατρούς. Ούτε που θέλω να το φανταστώ.
Ξεπεσμένη είναι η Πράγα όχι η Τσεχία...

Oι Μiroslava Hajek και Angelo Ripellino είναι διεθνούς φήμης συγγραφείς, αλλά βέβαια όχι τόσο γνωστοί όσο ο Μοτσαρτ.
Εγώ πάλι θα επιμείνω... σε παρακαλώ δώσε μας πληροφορείες για αυτούς τους διεθνούς φήμης συγγραφείς... βιογραφικό, έργα, περγαμηνές... να ξεστραβωθώ ο φουκαράς...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Α πολύ επιεικής η παρατήρηση. Πώς τολμάς eva kas να χαλαρώνεις και να συσχετίζεις γλυκά με θρύλους;! Πώς τόλμησες να γράψεις αδιάβαστη στο φόρουμ;! Κι αν δεν ήξερες, δε ρώταγες; Εδώ δε θα πρέπει να σου διαφεύγει τίποτα. Εδώ είσαι για να διδαχθείς και για να δώσεις την πεμπτουσία της ύπαρξής σου! Ξέχνα το άνετο στυλάκι. Σε βουλευτικές εκλογές είσαι που δε μετράνε ακόμα IQ, για να έχουν ψηφοφόρους; Για να ψηφίζεις από δω και στο εξής, παρακαλώ να μελετήσεις το φωτεινό παντογνώστη, να βρεις τρόπο να αποκτήσεις και τη δέουσα -κατά παραγγελίαν- κρίση και μετά να ξαναπεράσεις από εδώ. Ορίστε μας! Πού νομίζεις ότι πας, στο σχολείο ή στο Πολυτεχνείο; Τσ τσ τς...
Τουλάχιστον κάποιοι γράφουν μόνο όταν ξέρουν.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.387
Νεότερο μέλος
DaisyAkrita

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom