Travel-Wars #2: Βιέννη vs Πράγα

TRAVEL-WAR #2: Βιέννη vs Πράγα

• Total voters
    151

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Λιοντάρια - Χριστιανοί: ? - ?

Έχω επισκεφτεί και τις 2 πολλές φορές, 6-7 τη Βιέννη, 15 και βάλε την Πράγα, σε διαφορετικές εποχές, προφανώς όχι μόνο σαν τουρίστας αλλά, κυρίως, για επαγγελματικούς λόγους. Ως εκ τούτου η γνώμη μου δεν είναι αποτέλεσμα τουριστικού εντυπωσιασμού αλλά και της καθημερινότητας, κάτι που δεν γίνεται πάντα αντιληπτό με μια επίσκεψη λίγων ημερών.

Μου αρέσουν και οι 2, η μιά υπερτερεί στο ένα, η άλλη στο άλλο. Όμως δεν ψήφισα καμμία για να μην αδικήσω την άλλη, κι αυτό γιατί πιστεύω ότι η σύγκριση δεν γίνεται στη σωστή βάση. Πιστεύω ότι τα δίδυμα που θα μπορούσαν να συγκριθούν είναι π.χ. Βιέννη - Βερολίνο και Πράγα - Βουδαπέστη. Όπως, επίσης πιστεύω ότι η σύγκριση Παρισιού με Ρώμη ήταν λάθος για τον ίδιο λόγο ενώ Παρίσι - Λονδίνο θα ήταν σωστή. Το γιατί νομίζω ότι γίνεται αμέσως αντιληπτό σε όσους γνωρίζουν λίγη ιστορία και τις συνθήκες του παρόντος.

Θά'θελα, όμως, να κάνω μιά παρατήρηση: Καλά κάνουν όσοι εκφράζουν την άποψή τους και την τεκμηριώνουν (έστω κι αν, αναπόφευκτα, όλες οι απόψεις εμπεριέχουν το υποκειμενικό στοιχείο). Θεωρώ ότι δεν θά'πρεπε να ψηφίζουν όσοι δεν τις έχουν επισκεφτεί. Στο φόρουμ αναζητούνται πληροφορίες από επισκέπτες ή μέλη κι αυτές μπορούν να αντληθούν (και) από τέτοιου είδους συζητήσεις και "αντιπαραθέσεις". Ευπρόσδεκτο και το χιούμορ και τα αστειάκια των "αντιπάλων". Όταν όμως η κατάσταση ξεφεύγει και εξελίσσεται σε "reality show" όπου τα 3/4 των μηνυμάτων προέρχονται από 3-4 άτομα που εκτοξεύουν πυρά, κακεντρεχή σχόλια ή ύβρεις προς αλλήλους, άλλοτε αμυνόμενοι κι άλλοτε επιτιθέμενοι, νομίζω ότι το νόημα χάνεται. Και οι αναγνώστες κουράζονται, βαριούνται, φεύγουν. Στο κάτω κάτω, αν κάποιος έχει πρόβλημα με κάποιον άλλο (ή με όλους), ας το λύσει με προσωπικό μήνυμα ή ας αποτανθεί αλλού. Εμείς τι χρωστάμε;

ΥΓ 1. Οίκοθεν νοείται ότι δεν πρόκειται να απαντήσω σε οποιαδήποτε "προσωπική επίθεση".
ΥΓ 2. Εκείνος ο χειμωνιάτικος αέρας της Βιέννης κυριολεκτικά δεν παίζεται: Σε σκοτώνει! Άσε τον σνομπισμό (αλλά) και το κόμπλεξ των κατοίκων της...

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
View attachment 3889

Για ψηφίστε τώρα. Για να δούμε τις ξενέρωτες τις Αυστριακες.

Όπως καταλάβατε μίκρυνα τη φώτο, γιατί αλλιώς θα είχαμε εγκεφαλικά.

Ας πάνε όσοι θέλουν στη Βιέννη και αν δουν τέτοια γυναίκα....

ΕΡΣΗ αυτα ειναι τα χαμενα εσωρουχα σου????βρε γυριστε της κοπελας τα πραγματα πισω!!!εχουμε οικονομικη κριση δεν ειναι καιρος για εξοδα.....:bleh:

XRISTOS71

Member
νομιζω με αυτη τη φωτο η Ερση κερδιζει στα σημεια....Ενα τσιπουρο απο μενα οταν ερθεις στο Βολο!!! :)

κράτα και καμιά πισινη με το κέρασμα γιατι μαζι την ερση θα έρθουν και τα νούμερα παρέα και σε βλέπω να ματώνει η τσέπη στο τέλος :haha::haha::haha:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
κράτα και καμιά πισινη με το κέρασμα γιατι μαζι την ερση θα έρθουν και τα νούμερα παρέα και σε βλέπω να ματώνει η τσέπη στο τέλος :haha::haha::haha:
βρε δε θα κερασω τσιπουρα με μεζε που εχουν 3,5 ευρω...θα κερασω σκετα με 1 ευρω!!!!:bleh: ωπ, τι βλεπω βολο και εσυ....κατσε γιατι γινατε πολλοι...μηπως να κεραστε εσεις για δωρεαν ξεναγηση????:D:D:D

XRISTOS71

Member
βρε δε θα κερασω τσιπουρα με μεζε που εχουν 3,5 ευρω...θα κερασω σκετα με 1 ευρω!!!!:bleh: ωπ, τι βλεπω βολο και εσυ....κατσε γιατι γινατε πολλοι...μηπως να κεραστε εσεις για δωρεαν ξεναγηση????:D:D:D
στο είπα !!!!!!!!!!!!! τσέκαρε καλά και θα δεις μια ντουζίνα νούμερα που ανεβαίνουν βόλο πολύ σύντομα .
αν δεν αντέχεις το κέρασμα δεν πειράζει κερνάμε εμείς :haha::haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
mfish, πήγαινέ μας εσύ στο σωστό μαγαζί και σου συμπαραστέκομαι στο ρεφενέ! (καλά ακόμη στα 3,5 ευρώ τά'χετε εσείς; Πιο φτηνά μας έρχεται νά'ρθουμε με το προαστειακό εκεί για Κυριακάτικη μεσημεριανή έξοδο - με το τραίνο γιατί με ΙΧ.... μετά την κατάνυξη...) :haha::haha::haha:

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Την Βιέννη ψήφισε :clap::clap: εχει και τέτοιο :Startseite
:shock::shock::shock:

Καλά εσείς λέγατε την Πράγα πόρνη, αλλά βλέπω ότι για την αριστοκρατική Βιέννη, προτείνεται διασκεδάσεις χαμηλοτατου επιπέδου.Ενώ στην Πράγα έχουμε επίπεδο.
Κορυφαία μοντελα
Παρτε και την Petra Nemcova
View attachment 3894

Nομίζω ότι δεν τίθεται καν σύγκριση

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
Καλά εσείς λέγατε την Πράγα πόρνη, αλλά βλέπω το επίπεδο της Βιέννης είναι τέτοιο.
Ενώ στην Πράγα έχουμε επίπεδο.
Κορυφαία μοντελα
View attachment 3894

μηπως να βαλουμε και το (Χ) πανω δεξια, να προσεχουν οι ανηλικοι??? το θέμα εξελίσσεται σε ακατάλληλο μου φαίνεται:haha:.

εχει δικιο ο babaduma, αποφασιζω κι εγω να μην ψηφισω καμια, για να μην αδικησω καμια. Η καθε μια εχει την χαρη της και μου άρεσαν διαφορετικά πράγματα σε καθε μια: στην Πραγα η ατμοσφαιρα παραμυθιού του κεντρου της, και στην βιεννη η κλασσατη φινετσα της. αλλη ανάλυση, δεν μπορω να κάνω, γιατι δεν εχω το ταλεντο και τις γνωσεις ιστοριας ;)

Last edited by a moderator:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Καλά εσείς λέγατε την Πράγα πόρνη, αλλά βλέπω το επίπεδο της Βιέννης είναι τέτοιο.
Ενώ στην Πράγα έχουμε επίπεδο.
Κορυφαία μοντελα
View attachment 3894

τέλειο!!!! σαν να με περιμένει εκεί στην ερημιά!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.391
Νεότερο μέλος
Kondy

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα