• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel-wars: Παρίσι vs Ρώμη

Τravel-Wars: Παρίσι vs Ρώμη

• Total voters
    369

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Έχω πάει σπλά δεν ήταν και το καλυτερό μου..........οπότε

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Πως το ξέρεις, αφού δεν έχεις πάει στη Γαλλία (σύμφωνα με το χάρτη σου...)?
Τι θέλεις εσύ τώρα?
Το κορίτσι ξέχασε να το δηλώσει....
Α. μα πια....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
1.
3. Τι να τις κάνεις μον αμούρ τις γλώσσες, όταν έχεις τα χέρια... και μάλιστα σε όλο τους το μεγαλείο?
4. Εγώ προτιμώ τα γνήσια, τα πραγματικά μουσεία και τους ατόφιους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι τα κλειστά κουτιά, με τα κλεμμένα εκθέματα
Ας μην ξεκινήσουμε βρε Stellanna το ποιος λανσαρε τη μόδα να απογυμνώνουν τις κατακτημένες χώρες από τους πολιτιστικούς τους θησαυρούς προκειμένου να στολίσουν τις επαύλεις τους με αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις πλατειες τους με οβελισκους. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν στο διάβα των αιώνων, αλλά τα περισσότερα απ' οσα διασώθηκαν βρίσκονται στα υπόγεια του Βατικανού. Είναι πονηροί οι Πάπες και σιγά μη δείξουν στο πλατύ κοινό τα κλεμμένα οπως κάνουν οι αγγλογαλλογερμανοί. Κάποια λίγα κλεμμενα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο αρχαιολογικό της Ρώμης.
Τώρα για το υπ' αριθμόν τρία εμένα προσωπικά με τρελλαινει ο συνδυασμός χεριών και γλώσσας, αλλά σταματώ εδώ γιατί ίσως παρεξηγηθώ! :haha:

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Τι θέλεις εσύ τώρα?
Το κορίτσι ξέχασε να το δηλώσει....
Α. μα πια....
Δεν είναι ότι ξέχασα να το δηλώσω απλά το έχω διαγράψει από την μνήμη μου σαν να μην έγινε............ποτέ αν και κάποια στιγμή το σκέφτομαι να ξαναπάω

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Ας μην ξεκινήσουμε βρε Stellanna το ποιος λανσαρε τη μόδα να απογυμνώνουν τις κατακτημένες χώρες από τους πολιτιστικούς τους θησαυρούς προκειμένου να στολίσουν τις επαύλεις τους με αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις πλατειες τους με οβελισκους. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν στο διάβα των αιώνων, αλλά τα περισσότερα απ' οσα διασώθηκαν βρίσκονται στα υπόγεια του Βατικανού. Είναι πονηροί οι Πάπες και σιγά μη δείξουν στο πλατύ κοινό τα κλεμμένα οπως κάνουν οι αγγλογαλλογερμανοί. Κάποια λίγα κλεμμενα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο αρχαιολογικό της Ρώμης.
Τώρα για το υπ' αριθμόν τρία εμένα προσωπικά με τρελλαινει ο συνδυασμός χεριών και γλώσσας, αλλά σταματώ εδώ γιατί ίσως παρεξηγηθώ! :haha:
Αααα Έρση..
Δεν μιλάμε για συνδυασμούς εδώ.
Ή το ένα, ή το άλλο

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Με συγχύσατε πάλι, αλλά ας συγκρίνουμε... Έτσι, όπως μου έρχονται, σίγουρα ξεχνάω τα μισά.
Η Ρώμη ναι, έχει καλύτερες
εκκλησίες
Μουσεία?
Ακόμα και από Ιταλική τέχνη (αναγέννηση), περισσότερα και σημαντικότερα έργα βρίσκονται στο Λούβρο μόνο παρά σε όλη τη Ρώμη και τη Φλωρεντία μαζί.
Αρχιτεκτονική? Συγκρίνεται η πόλη του Haussmann, με το χάος της Ρώμης? Συγκρίνονται οι όχθες του Τίβερη με αυτές του Σηκουάνα? To Ile St-Louis με οτιδήποτε στην κεντρική Ρώμη?
Συγκοινωνίες?
Φαγητό... Πλάκα κάνουμε τώρα? Καλή η Ιταλική κουζίνα, αλλά Γαλλική δεν είναι. Και για τις ξένες κουζίνες στην πόλη.... ούτε λόγος. Από γειτονιές με καφέ... Θα συγκρίνει κανείς λογικός άνθρωπος το Transtevere με το Rive Gauche (St-Germain de pres, Montparnasse, Place d' Italie κλπ) ?
Και οι 2 πόλεις έχουν μοναδικά αξιοθέατα. Κολοσσαίο, Πύργο Αίφελ, Φοντάνα ντι Τρέβι, Invalides, Piazza del popolo, Champs Elysees, Piazza Navona, Arc de triomphe, Pantheon (και στις 2), Villa Borghese, Bois de Boulogne, Chateau de Vincennes, St Denis, Chateau de Versailles, Montmartre, Marais, Quartier Latin...
Η μία είναι πόλη που για τα must-see θες το πολύ 3 μέρες, στην άλλη δε φτάνουν 13.
εκκλησίες:τα είπες μόνος σου. ασύγκριτες.
Μουσεία: καποιο λάθος κάνεις. η Ρώμη δεν έχει μουσεία απλά. ΕΙΝΑΙ μουσείο.
μη συγκρινεις πόλη των 12 εκατ με μία που είναι το 1/3 και λες για συγκοινωνίες.
Φαγητό: έχει μιλήσει όλος ο πλανήτης. έτσι και βρεις γαλλικά εστιατόρια εκτός Γαλλίας γράψε μου τα. χωράνε σε 1 σελίδα Α4. καφε? εδώ γελάμε..ρωμαικές πιάτσες όλο το χρόνο βέβαια.
ε όχι και τον Αιφελ με το Κολοσσαίο! μη βλαστημάς!
στο Παρίσι θέλεις 13 γιατί για να πας από το ένα σημείο στο άλλο θέλεις 1 μέρα. αχανής.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Επειδή λές και ξαναλές για Ιταλικά εστιατόρια, να διευκρινήσουμε ότι το γεγονός ότι η Pizza έχει γίνει το Νο.1 junk food στον Κόσμο, δε λέει και πολλά για τη σύγκριση με τη Γαλλική κουζίνα!

Το να έχει μια πόλη μεγαλοπρεπείς εκκλησίες μάλλον αρνητικό είναι παρά θετικό για την πόλη...

Συγκοινωνίες: Να συγκρίνω τότε με την Αθήνα? Σοβαρά τώρα, από τις πόλεις της ΕΕ στο μέγεθος της η Ρώμη είναι μάλλον η χειρότερη συγκοινωνιακά (και το Παρίσι μάλλον το καλύτερο, για το δικό του μέγεθος - ίσως μαζί με το Λονδίνο).

Σε όλα τα υπόλοιπα που έγραψα βλέπω δε βρήκες σχόλιο να κάνεις....

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
μη συγκρινεις πόλη των 12 εκατ με μία που είναι το 1/3 και λες για συγκοινωνίες.
στο Παρίσι θέλεις 13 γιατί για να πας από το ένα σημείο στο άλλο θέλεις 1 μέρα. αχανής.
Το Παρίσι που επισκέπτονται οι τουρίστες είναι το Παρίσι των δύο και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων και μεταξύ αυτού του intra muros κλασσικού Παρισιού με τα είκοσι arrondissements και της Ρώμης γίνεται η σύγκριση. Η μητροπολιτικη περιοχή του Παρισιού με τις εργατουπόλεις δορυφόρους που δημιουργήθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι φυσικά εκτός σύγκρισης. Οπότε συγκρίνουμε περίπου ισομεγέθεις πόλεις.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
1. Όταν χτιζόταν η Ρώμη στο Παρίσι τρίβανε τα φύλλα δέντρων μπας και φτιάξουν κανένα άρωμα και δε μυρίζουν μασχαλίλα. Κοινώς η Ρώμη έχει ιστορία, το Παρίσι είναι χθεσινό, στην αρχαιολογία (το βασικό λόγο ταξιδιού για μένα) δεν υπάρχει σύγκριση.

2. Στη Ρώμη κάνει ήλιο, στο Παρίσι η ατμόσφαιρα είναι...αγγλίλα και βελγίλα. Καθαρή νίκη και στον καιρό η Ρώμη, 2-0 μέχρι στιγμής.

3. Στις τιμές και οι δύο χάλια είναι, αλλά στα σημεία ας πούμε πως κερδίζει η Ρώμη. 3-0

4. Στις γυναίκες...η Ρώμη έχει, και πολύ ωραίες μάλιστα. Το Παρίσι έχει κάτι πράγματα με παλτά που απλώς δεν είναι άντρες. 4-0 για τη Ρώμη.

5. Στο φαγητό ψηφίζω Παρίσι, κουζίνες από παντού και τσάμπα μάλιστα. 4-1, δε χάνουν με παρθενιά η Γάλλοι τουλάχιστον, πήραν κι ένα πόντο και ξεκάθαρο μάλιστα.

6. Στην κουλτούρα ισοπαλία, καθένας στο στιλάκι του, αλλά αν μη τι άλλο αξιοσέβαστοι και οι δύο.

7. Στη ρυμοτομία/αρχιτεκτονική ψηφίζω Ρώμη, μου τη δίνουν οι μεγάλοι δρόμοι του Παρισιού. Πόλη χωρίς κυκλοφοριακό χάος είναι στριπτιζέζ χωρίς σουτιέν...άμα στα δίνουν όλα στο πιάτο είναι βαρετό το πράγμα. Γουσταρώ Ιταλούς οδηγούς, να έχει και λίγη αλητεία το πράγμα. 5-1...ούτε ο Ολυμπιακός στις επικές βραδιές ευρωπαϊκού γέλιου στο CL τέτοια πανωλεθρία...

8. Ασφάλεια... Μμμμ, ασφαλείς είναι κι οι δύο, αλλά κάτι RER μεταμεσονύχτια ήταν λίγο ύποπτα. Πιο ύποπτα κι από τα φασιστάκια της Ρώμης. Πόντος για τη Ρώμη 6-1.

9. Ψυχαγωγία: Ισοπαλία...ο καθένας στο στιλάκι του πάλι.

10. Δυνατότητα εκδρομών στα εκτός... Ε, καλά τι να συγκρίνω την Ιταλία με τη Γαλλία; Ιεροσυλία. 7-1.

11. Τουριστικότητα: Και οι δύο παραείναι εμπορικές, έχουν περισσότερους τουρίστες απ' όσους αντέχουν, αλλά στο Παρίσι είναι περισσότεροι και πιο ενοχλητικοί (όταν προσπαθούν να μιλήσουν και γαλλικά τα γιαπωνεζοαμερικανάκια μας σπάνε τα νεύρα...άσ' τα να πάνε). Πόντος για τη Ρώμη. 8-1.

12. Επικοινωνία: Πόντος στους Γάλλους, σαφώς πιο πολύγλωσσοι από τους γλωσσικά αναλφάβητους Ιταλούς, πιο φινετσάτοι, πολιτικά εύστροφοι, καμία σύγκριση με τους μάλλον χαζοχαρούμενους συμπαθείς γείτονες. 8-2

13. Συναισθηματικό δέσιμο: Ε, στο Παρίσι έχω περάσει μέχρι και 2 μήνες σερί, στη Ρώμη πάντα επισκέπτης ήμουν. Πόντος στο Παρίσι στην πιο υποκειμενική κατηγορία. 8-3

Καθαρή νίκη στη Ρώμη για μένα, παρότι εγώ δεν τη βάζω ούτε στο τοπ-10 των ευρωπαϊκών πόλεων. Να προτείνω το επόμενο war; Βαρκελώνη - Βιέννη...
Χαμός θα γίνει.

Μπράβο για την ιδέα.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Έλεος...πάλι βρήκαν αφορμή να ρίξουν δηλητήριο κάποιοι! Μιλήστε θετικά για την πόλη που υποστηρίζετε παρά αρνητικά για την πόλη που υποστηρίζουν οι άλλοι! Αμάν πια...ξινίλα! :harakiri:

Εγώ ψήφισα Ρώμη...αν και δεν το γνωρίζω καλά το Παρίσι μια και το επισκέφτηκα μικρός, εμένα προσωπικά με μάγεψε περισσότερο η Ρώμη! Με κέρδισε ...πως να το πω; Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μου άρεσε και το Παρίσι, ε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom