maria30
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ??????
Έχω πάει σπλά δεν ήταν και το καλυτερό μου..........οπότε
Τι θέλεις εσύ τώρα?Πως το ξέρεις, αφού δεν έχεις πάει στη Γαλλία (σύμφωνα με το χάρτη σου...)?
Ας μην ξεκινήσουμε βρε Stellanna το ποιος λανσαρε τη μόδα να απογυμνώνουν τις κατακτημένες χώρες από τους πολιτιστικούς τους θησαυρούς προκειμένου να στολίσουν τις επαύλεις τους με αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις πλατειες τους με οβελισκους. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν στο διάβα των αιώνων, αλλά τα περισσότερα απ' οσα διασώθηκαν βρίσκονται στα υπόγεια του Βατικανού. Είναι πονηροί οι Πάπες και σιγά μη δείξουν στο πλατύ κοινό τα κλεμμένα οπως κάνουν οι αγγλογαλλογερμανοί. Κάποια λίγα κλεμμενα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο αρχαιολογικό της Ρώμης.1.
3. Τι να τις κάνεις μον αμούρ τις γλώσσες, όταν έχεις τα χέρια... και μάλιστα σε όλο τους το μεγαλείο?
4. Εγώ προτιμώ τα γνήσια, τα πραγματικά μουσεία και τους ατόφιους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι τα κλειστά κουτιά, με τα κλεμμένα εκθέματα
Δεν είναι ότι ξέχασα να το δηλώσω απλά το έχω διαγράψει από την μνήμη μου σαν να μην έγινε............ποτέ αν και κάποια στιγμή το σκέφτομαι να ξαναπάωΤι θέλεις εσύ τώρα?
Το κορίτσι ξέχασε να το δηλώσει....
Α. μα πια....
Αααα Έρση..Ας μην ξεκινήσουμε βρε Stellanna το ποιος λανσαρε τη μόδα να απογυμνώνουν τις κατακτημένες χώρες από τους πολιτιστικούς τους θησαυρούς προκειμένου να στολίσουν τις επαύλεις τους με αρχαιοελληνικά αγάλματα και τις πλατειες τους με οβελισκους. Πολλά από αυτά καταστράφηκαν στο διάβα των αιώνων, αλλά τα περισσότερα απ' οσα διασώθηκαν βρίσκονται στα υπόγεια του Βατικανού. Είναι πονηροί οι Πάπες και σιγά μη δείξουν στο πλατύ κοινό τα κλεμμένα οπως κάνουν οι αγγλογαλλογερμανοί. Κάποια λίγα κλεμμενα μπορεί να θαυμάσει κανείς στο αρχαιολογικό της Ρώμης.
Τώρα για το υπ' αριθμόν τρία εμένα προσωπικά με τρελλαινει ο συνδυασμός χεριών και γλώσσας, αλλά σταματώ εδώ γιατί ίσως παρεξηγηθώ!
εκκλησίες:τα είπες μόνος σου. ασύγκριτες.Με συγχύσατε πάλι, αλλά ας συγκρίνουμε... Έτσι, όπως μου έρχονται, σίγουρα ξεχνάω τα μισά.
Η Ρώμη ναι, έχει καλύτερες
εκκλησίες
Μουσεία?
Ακόμα και από Ιταλική τέχνη (αναγέννηση), περισσότερα και σημαντικότερα έργα βρίσκονται στο Λούβρο μόνο παρά σε όλη τη Ρώμη και τη Φλωρεντία μαζί.
Αρχιτεκτονική? Συγκρίνεται η πόλη του Haussmann, με το χάος της Ρώμης? Συγκρίνονται οι όχθες του Τίβερη με αυτές του Σηκουάνα? To Ile St-Louis με οτιδήποτε στην κεντρική Ρώμη?
Συγκοινωνίες?
Φαγητό... Πλάκα κάνουμε τώρα? Καλή η Ιταλική κουζίνα, αλλά Γαλλική δεν είναι. Και για τις ξένες κουζίνες στην πόλη.... ούτε λόγος. Από γειτονιές με καφέ... Θα συγκρίνει κανείς λογικός άνθρωπος το Transtevere με το Rive Gauche (St-Germain de pres, Montparnasse, Place d' Italie κλπ) ?
Και οι 2 πόλεις έχουν μοναδικά αξιοθέατα. Κολοσσαίο, Πύργο Αίφελ, Φοντάνα ντι Τρέβι, Invalides, Piazza del popolo, Champs Elysees, Piazza Navona, Arc de triomphe, Pantheon (και στις 2), Villa Borghese, Bois de Boulogne, Chateau de Vincennes, St Denis, Chateau de Versailles, Montmartre, Marais, Quartier Latin...
Η μία είναι πόλη που για τα must-see θες το πολύ 3 μέρες, στην άλλη δε φτάνουν 13.
Το Παρίσι που επισκέπτονται οι τουρίστες είναι το Παρίσι των δύο και κάτι εκατομμυρίων κατοίκων και μεταξύ αυτού του intra muros κλασσικού Παρισιού με τα είκοσι arrondissements και της Ρώμης γίνεται η σύγκριση. Η μητροπολιτικη περιοχή του Παρισιού με τις εργατουπόλεις δορυφόρους που δημιουργήθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είναι φυσικά εκτός σύγκρισης. Οπότε συγκρίνουμε περίπου ισομεγέθεις πόλεις.μη συγκρινεις πόλη των 12 εκατ με μία που είναι το 1/3 και λες για συγκοινωνίες.
στο Παρίσι θέλεις 13 γιατί για να πας από το ένα σημείο στο άλλο θέλεις 1 μέρα. αχανής.
Αφού με υποχρεώνεις να επιλέξω .... γλώσσα και πάλι γλώσσα...Αααα Έρση..
Δεν μιλάμε για συνδυασμούς εδώ.
Ή το ένα, ή το άλλο
Εκδηλώθηκες!!!!!!!!Αφού με υποχρεώνεις να επιλέξω .... γλώσσα και πάλι γλώσσα...