• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel-wars: Παρίσι vs Ρώμη

Τravel-Wars: Παρίσι vs Ρώμη

• Total voters
    369

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πραγματικα πολυ δυσκολη επιλογη:

Ρωμη:
-Η ανοιξη και το φθινοπωρο στη Ρωμη ειναι θεσπεσια!
-Πολυ ομορφες βολτες - η αρχαια αγορα ειναι απαικτη και οι δασωμενοι λοφοι της μαγεια!
-Εξαιρετικα εργα τεχνης μεχρι την περιοδο του μπαροκ κυριως.
-Καφες φαντασμαγορικος.
-Χαρουμενοι ανθρωποι (και πως να μην εισαι χαρουμενος αμα μενεις στη Ρωμη;)
-Εκπληκτικη αγορα (τωρα αυτο τοσο καλο ενδεχομενως να μην ειναι, οταν ερχονται οι λογαριασμοι των καρτων στη διευθυνση της μονιμης κατοικιας μας...)
Φαγητο θεικο
-Υπεροχα μεγαλοπρεπη κτιρια
-Και μια υπεροχη αισθηση περασμενων μεγαλειων, χωρις ομως την μελαγχολια που συνηθως ακολουθει.

Παρισι

-Μια αριστουργηματικη πολη η οποια βασιζει την ομορφια της στην ανθρωπινη εμπνευση και οχι στα γεωφυσικα πλεονεκτηματα.
-Η βολτα στον Σηκουανα κατα την οποια θαυμαζει κανεις τα υπεροχα αρχιτεκτονηματα μαγευτικη. Καθολου αδικα δεν κηρυχθηκε προστατευομενη περιοχη απο την Unesco.
- Εκπληκτικα εργα τεχνης τα οποια φθανουν ως την συγχρονη εποχη και τα οποια εχουν βρει στεγη σε εξαιρετικα μουσεια με πολυ καλες υποδομες.
-Γιατι η μεγαλη σιτροεν του 60 ηταν τεχνολογικο επιτευγμα για την εποχη της και εσωσε τη ζωη του de Gaulle:Notorious cars | Car Features | 4car | channel4.com
-Γιατι μου ειναι υπεροχο να καθεσαι στο cafe de deux magots να πινεις ενα kir royal και να χαζευεις τον κοσμο να περνα.
-Γιατι λατρευω το foie gras με ενα ποτηρι γλυκο κρασι Sauternes, ως ορεκτικο, το maigret de canard ως κυριως και τις crepes suzettes ως επιδορπιο.
- Γιατι για πολλα χρονια ηταν το καταφυγιο των κατατρεγμενων και αυτο εχει ποτισει την πολη.
- Γιατι λατρευω τη γαλλικη γλωσσα.
Για ολους αυτους τους λογους θα ψηφισω Παρισι!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Άκου νησάκι η Τιβερίνα, ολόκληρη Ρωμαία!!!!:rolleyes:
Ο Σηκουάνας βρωμάει, το λένε και οι παριζιάνοι. Μέχρι πρότινος εκεί έπεφταν τα λήμματα.....
Γι' αυτό.... εφευρέθηκαν και τα αρώματα... για να καλύψουν τα... λήμματα του Παρισιού... :bleh::clap:
:haha::haha:πάντως το είπα από την αρχή ότι είναι δύσκολη(τουλάχιστον για μένα απόφαση),δηλαδή με μικρή διαφορά ψηφίζω υπέρ του Παρισιού,γι αυτό και δεν θα πώ τίποτε άλλο σαν σχόλιο στην απάντηση σου γιατί θάναι σαν να ...αδικώ τη Ρώμη και δε το θέλω να πάρει ευχή:(

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω θα παρω τον Traveller αγκαζε, θα μπουμε σε μια DS μαυρη του ΄60 και θα παμε να δουμε τις ιπποδρομιες στο Longchamps πινοντας Dom Perignon
Αγαπητε Traveller σου αφηνω το δικαιωμα επιλογης της χρονολογιας του καμπανιτου οινου!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακή, σούπερ ιδέα το travel-wars :D

Lefteris φορ πρεζιντεντ λέμε :bleh:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και μόνο στην ιδέα της σύγκρισης...

Θέλετε να συγκρίνουμε το Παρίσι με Ιταλική πόλη? ΟΚ, με τη μαγική Βενετία μπορεί να είχε αξία μια σύγκριση - η ομορφιά της την κάνει ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Ή ίσως και με το Μιλάνο να είχε νόημα, τη μόνη Ιταλική μεγάλη πόλη που ζει πραγματικά στο σήμερα.
Αλλά με τη Ρώμη, που ζει στον κόσμο του αρχαίου μύθου της, και που το μόνο που δημιουργεί εδώ και ένα αιώνα είναι τον Ιταλικό Φασισμό?

Σόρρυ, αλλά δε μπορώ να βάλω τη θρησκόληπτη πόλη του Πάπα στην ίδια ζυγαριά με την πόλη του διαφωτισμού και του φωτός.

Με συγχύσατε πάλι, αλλά ας συγκρίνουμε... Έτσι, όπως μου έρχονται, σίγουρα ξεχνάω τα μισά.
Η Ρώμη ναι, έχει καλύτερες εκκλησίες (Αγ. Πέτρος vs. Notre Damme), αν και το παρίσι έχει στην κατηγορία και κάποια outsiders που εξισορροπούν την κατάσταση (π.χ. Sainte-Chapelle, St Suplice, St Eustache κ.α.).
Μουσεία? Το Λούβρο ούτε που συγκρίνεται σε πλήθος και σε ποικιλία σημαντικών εκθεμάτων με τα μουσεία του Βατικανού. Και αν πάμε σε πιο σύγχρονη τέχνη, το Παρίσι κερδίζει με τα χέρια κατεβασμένα, με μουσεία όπως Orsay, Picasso, Rodin, Pompidou, κ.α.
Ακόμα και από Ιταλική τέχνη (αναγέννηση), περισσότερα και σημαντικότερα έργα βρίσκονται στο Λούβρο μόνο παρά σε όλη τη Ρώμη και τη Φλωρεντία μαζί.
Αρχιτεκτονική? Συγκρίνεται η πόλη του Haussmann, με το χάος της Ρώμης? Συγκρίνονται οι όχθες του Τίβερη με αυτές του Σηκουάνα? To Ile St-Louis με οτιδήποτε στην κεντρική Ρώμη?
Συγκοινωνίες? Συγκρίνεται το μετρό του Παρισιού, με τις 14 γραμμές και τους 300 σταθμούς (οι 245 στο Κέντρο, το πολύ 500 μέτρα από οποιοδήποτε σημείο στην πόλη), με το μετρό των 2 (ή μήπως 3?) γραμμών? Η οδική αγωγή των Παριζιάνων με τους δολοφόνους Ρωμαίους?
Φαγητό... Πλάκα κάνουμε τώρα? Καλή η Ιταλική κουζίνα, αλλά Γαλλική δεν είναι. Και για τις ξένες κουζίνες στην πόλη.... ούτε λόγος. Από γειτονιές με καφέ... Θα συγκρίνει κανείς λογικός άνθρωπος το Transtevere με το Rive Gauche (St-Germain de pres, Montparnasse, Place d' Italie κλπ) ?
Και οι 2 πόλεις έχουν μοναδικά αξιοθέατα. Κολοσσαίο, Πύργο Αίφελ, Φοντάνα ντι Τρέβι, Invalides, Piazza del popolo, Champs Elysees, Piazza Navona, Arc de triomphe, Pantheon (και στις 2), Villa Borghese, Bois de Boulogne, Chateau de Vincennes, St Denis, Chateau de Versailles, Montmartre, Marais, Quartier Latin...

Η μία είναι πόλη που για τα must-see θες το πολύ 3 μέρες, στην άλλη δε φτάνουν 13.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
πρέπει να έχω πάει ε???? αλλιώς δεν ψηφίζω!!!
καλά διαβάζω εσάς και θα ψηφίσω στο τέλος ..
λέτε εσείς με το μαλακό...
πολύ φορα δεν πήρατε με τους ψήφους και τις ψηφοφορίες?? εφιάλτες βλέπω!!:shock:
που ειναι ο sporos να βάλει τα πράγματα στην θέση τους..:cool:

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Παρισι,βεβαια!Και μονο που πηγα γαμηλιο στην πολη του Φωτος,μπηκε στην καρδια μου και δε βγαινει με τιποτα!!

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
1. Λάθος... με την Alitalia είναι καμιά δυό ώρες παραπάνω και χάνεις και τις βαλίτσες...
Έχετε ακούσει τίποτε για την AF και την Γαλλική φινέτσα??

2. Δηλαδή ο Μπερλουσκόνι μου μοιάζει? Προτιμώ Σαρκοζί, να παίρνω μάτι και την Κάρλα...

3. Βεβαιότατα γιατί δεν έχουν μυρουδιά από ξένες γλώσσες... Οι Παριζιάνοι απλά είναι υπέροχα σνομπ...

4. Εγώ προτιμώ τα κανονικά μουσεία κι εκεί η σύγκριση αποτελεί ύβρη...

5. Μα δεν πίνω καφέ καρντιά μου... Την βρίσκω με ένα ποτήρι Pinot Noir και οφθαλμόλουτρο στην αριστερή όχθη...

6.Το έξη το έφαγε η μαρμάγκα? Προφανώς γιατί απλά το Παρίσι δεν παίζεται...

7. Πίτσα??? Μπλιαχχχχχ... Τραβάτε μια βολτίτσα σε ένα μπιστρουδάκι στο Marrais να καταλάβετε τι σημαίνει καλό φαί...

8. Οι Ρωμαίοι χαμογελούν μόνο στις γκόμενες... διαλέγω φλογερές Παριζιάνες με θανατερά μίνι και κολάζομαι...

9. Τα είπαμε και παραπάνω... μην βρίζετε εδώ μέσα...

10. Δεν ξέρω τι είναι η Ρώμη ξέρω ότι απλά το Παρίσι είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο... ΤΕΛΟΣ...

Συμπέρασμα... δεν γεμίζετε ούτε taxi... Samion , Stellana άντε και καμιά άλλη ζαβή Ιταλόφιλη... μέχρι και η Sapienza το Μιλάνο προτιμάει...
1. Κάθε που ταξίδεψα με την AF, έχανα και τις βαλίτσες μου. Επομένως, ποτέ ξανά γαλλικά φτερά.
2. Εσύ καλά κάνεις και παίρνεις μάτι την Κάρλα. Εγώ προτιμώ τον Μπερλουσκόνι, αυτόν τον άντρα τον τρελό, τον πρόστυχο
3. Τι να τις κάνεις μον αμούρ τις γλώσσες, όταν έχεις τα χέρια... και μάλιστα σε όλο τους το μεγαλείο?
4. Εγώ προτιμώ τα γνήσια, τα πραγματικά μουσεία και τους ατόφιους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι τα κλειστά κουτιά, με τα κλεμμένα εκθέματα
5. Αντί να τα πίνω μόνη μου σε κάποιο μπιστρό, προτιμώ έναν διεγερτικό εσπρέσσο στην Πιάτσα Ναβόνε, φλερτάροντας με τον ρωμαίο απέναντί μου.
6. (Το ξέχασα, αλλά θα πω ότι είχα γράψει κάτι κακό για τους γάλλους, που δεν διαβάζεται στο σεπτό τούτο φόρουμ)
7. Σιγά να μην προτιμήσω το γαλλικό φαγητό με τις λιπαρές σάλτσες. Άσε που οι τύποι από την ανεπροκοπιά και την τσιγκουνιά τους, ανακάλυψαν τη νουβέλ κιουζίν και σου πασάρουν μια κουτσουλιά στη μέση της πιατέλας.
8. Εμ γι΄ αυτό πάω τη Ρώμη. Λες να με θέλγουν οι μινιφορούσες παριζιάνες???
9. Οι αναμνήσεις δεν λογοκρίνονται, ούτε κρίνονται. Εδώ είσαι φάουλ
10. Εμ, δεν είχες τίποτε άλλο να πεις για να με πείσεις και έγραψες Παρίσι, Τέλος...

Συμπέρασμα:
Προτιμώ να είμαι σε ταξί λατίνο, παρά σε ταξί παριζιέν, στίβα με κάτι γάλλους, που ανακάλυψαν το άρωμα για να καλύψουν τα άλλα....

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
:clap:
1. Κάθε που ταξίδεψα με την AF, έχανα και τις βαλίτσες μου. Επομένως, ποτέ ξανά γαλλικά φτερά.
2. Εσύ καλά κάνεις και παίρνεις μάτι την Κάρλα. Εγώ προτιμώ τον Μπερλουσκόνι, αυτόν τον άντρα τον τρελό, τον πρόστυχο
3. Τι να τις κάνεις μον αμούρ τις γλώσσες, όταν έχεις τα χέρια... και μάλιστα σε όλο τους το μεγαλείο?
4. Εγώ προτιμώ τα γνήσια, τα πραγματικά μουσεία και τους ατόφιους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους και όχι τα κλειστά κουτιά, με τα κλεμμένα εκθέματα
5. Αντί να τα πίνω μόνη μου σε κάποιο μπιστρό, προτιμώ έναν διεγερτικό εσπρέσσο στην Πιάτσα Ναβόνε, φλερτάροντας με τον ρωμαίο απέναντί μου.
6. (Το ξέχασα, αλλά θα πω ότι είχα γράψει κάτι κακό για τους γάλλους, που δεν διαβάζεται στο σεπτό τούτο φόρουμ)
7. Σιγά να μην προτιμήσω το γαλλικό φαγητό με τις λιπαρές σάλτσες. Άσε που οι τύποι από την ανεπροκοπιά και την τσιγκουνιά τους, ανακάλυψαν τη νουβέλ κιουζίν και σου πασάρουν μια κουτσουλιά στη μέση της πιατέλας.
8. Εμ γι΄ αυτό πάω τη Ρώμη. Λες να με θέλγουν οι μινιφορούσες παριζιάνες???
9. Οι αναμνήσεις δεν λογοκρίνονται, ούτε κρίνονται. Εδώ είσαι φάουλ
10. Εμ, δεν είχες τίποτε άλλο να πεις για να με πείσεις και έγραψες Παρίσι, Τέλος...

Συμπέρασμα:
Προτιμώ να είμαι σε ταξί λατίνο, παρά σε ταξί παριζιέν, στίβα με κάτι γάλλους, που ανακάλυψαν το άρωμα για να καλύψουν τα άλλα....
:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:Μαζί σου με χίλια άσε που δεν μπορω με τίποτα την Γαλλική γλώσσα και την κουζίνα τους μπλιαχ

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Maria30
ole!!!!
΄Ελα Μαράκι μου, να πάμε εμείς οι Ρωμαιοψηφίσαντες στη Ρώμη για ξεφάντωμα, κι ας αφήσουμε τους άλλους, τους αμπιγιέ να ψάχνουν ποια χρονιά είναι η καλλίτερη για τη Ντομ Περινιόν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1. Λάθος... με την Alitalia είναι καμιά δυό ώρες παραπάνω και χάνεις και τις βαλίτσες...
Έχετε ακούσει τίποτε για την AF και την Γαλλική φινέτσα??
2. Δηλαδή ο Μπερλουσκόνι μου μοιάζει? Προτιμώ Σαρκοζί, να παίρνω μάτι και την Κάρλα...
3. Βεβαιότατα γιατί δεν έχουν μυρουδιά από ξένες γλώσσες... Οι Παριζιάνοι απλά είναι υπέροχα σνομπ...
4. Εγώ προτιμώ τα κανονικά μουσεία κι εκεί η σύγκριση αποτελεί ύβρη...
5. Μα δεν πίνω καφέ καρντιά μου... Την βρίσκω με ένα ποτήρι Pinot Noir και οφθαλμόλουτρο στην αριστερή όχθη...
6.Το έξη το έφαγε η μαρμάγκα? Προφανώς γιατί απλά το Παρίσι δεν παίζεται...
7. Πίτσα??? Μπλιαχχχχχ... Τραβάτε μια βολτίτσα σε ένα μπιστρουδάκι στο Marrais να καταλάβετε τι σημαίνει καλό φαί...
8. Οι Ρωμαίοι χαμογελούν μόνο στις γκόμενες... διαλέγω φλογερές Παριζιάνες με θανατερά μίνι και κολάζομαι...
9. Τα είπαμε και παραπάνω... μην βρίζετε εδώ μέσα...
10. Δεν ξέρω τι είναι η Ρώμη ξέρω ότι απλά το Παρίσι είναι η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο... ΤΕΛΟΣ...

Συμπέρασμα... δεν γεμίζετε ούτε taxi... Samion , Stellana άντε και καμιά άλλη ζαβή Ιταλόφιλη... μέχρι και η Sapienza το Μιλάνο προτιμάει...
1. με την κλασσάτη ΑΖ είναι 1.10 η Ρώμη και χωρίς αναταράξεις.
2.πάλι ιταλιδα θα παίρνεις μάτι. δικαίως μια και είναι οι ωραιότερες του πλανήτη (εξαιρούνται οι ελληνίδες). κάτι ήξερε ο Σαρκοζύ και ο Κανσεν, αν τον λεω καλά, που πήραν τις ωραιότερες ιταλιδες.
3. απλά είναι το ίδιο άσχετοι με τις ξένες γλώσσες, ή μάλλον κομπλεξικοί με τους άγγλους.
4. Κολοσσαίο και όλα τα συναφή. μνημεία παγκόσμια όχι σωροί κλεψιμέικων.
5. τα καλύτερα οφθαλμόλουτρα της Ευρώπης είναι στις ρωμαικές πιάτσες μακράν.
7. για το φαγητο τα ειπε ο taver πριν. η ξενη κουζινα (δηλαδή η ιταλικη) θεωρειται προσον του Παρισιου!για την κουζίνα έχει μιλήσει ο υπόλοιπος πλανήτης. μια βόλτα στον κόσμο θα σε πείσει.
8. με μίνι Cavalli εννοείς. μήπως όμως πρόκειται για ιταλίδες τουρίστριες ή τη one and only Monica? εκει γυρνάει..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom