• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel-wars: Παρίσι vs Ρώμη

Τravel-Wars: Παρίσι vs Ρώμη

• Total voters
    369

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Προφανως για να μιλας για ενα απλο τοστ, δεν το εχεις φαει. Και η τιμη του συνηθως ειναι αρκετα χαμηλοτερη των 10€ εκτος κι αν προκειται για εστιατορια ή αν συνοδευεται υποχρεωτικα με ποτο ή/και γλυκο.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αυτό το Αμερικανικό προϊόν δεν επιτρέπεται να πωληθεί στην ΕΕ γιατί φέρει την ονομασία "Champagne" που παραβιάζει προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.
Ευχαριστω για την αχρηστη πληροφορια της ημερας. Και? Αλλαζει κατι σε οτι εγραψα? Δεν μπορει να την πιει καποιος δηλ?

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Που είναι το νέο αίμα να κάνει την ανατροπή; Αν πιστεύετε ότι το ιταλικό φαγητό είναι απλό εδώ είναι το περίφημο croque monsieur

Τοστ δηλαδή. Η τιμή του πάνω από 10ε στα περισσότερα φαγάδικα. Μάλλον πληρώνεις και την κούραση του μάγειρα για να το ετοιμάσει!
Ηταν αναγκη να βαζουμε αηδιες πρωι πρωι? Το ειδα τωρα κ αηδιασα... Ελεος δηλ. Παω για 3-4 κορνετι με φυστικι του Μπροντε να ηρεμησω.
pasticceria-agora.jpg

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Προφανως για να μιλας για ενα απλο τοστ, δεν το εχεις φαει. Και η τιμη του συνηθως ειναι αρκετα χαμηλοτερη των 10€ εκτος κι αν προκειται για εστιατορια ή αν συνοδευεται υποχρεωτικα με ποτο ή/και γλυκο.

Έχω φαει αλλα όχι στο Παρίσι. Στη Δουνκερκη σε μια εκδοχή με το χειρότερο σε μυρωδιά τυρί, ειδικα μαγειρεμενο, το maroilles. 12ε με ψευτοσαλατα και πατάτες τηγανιτές. Αν υπαρχει μέρος στο Παρίσι που να φτιάχνει αυτό το γκουρμέ σάντουιτς αρκετα κάτω από 10ε κιόλας ενδιαφέρομαι.

STKF

Member
Το μουσείο είναι ελαφρώς μάπα
Τώρα τι να πω? ότι αυτό που είδα και μου άρεσε δεν θα έπρεπε να μου αρέσει επειδή δεν συγκινεί κάποιους άλλους?

Αν εξαιρέσεις τη Cappella Sistina,
Δεν την εξαιρώ. Ψάχνω να βρω κάτι συγκρίσιμο μαζί της στο Παρίσι αλλά βρίσκω μόνο στην Ρώμη.

Ίσως να είμαι και επηρρεασμένος από την κλωτσοπατινάδα που πέφτει από την πολυκοσμία στο σχετικά περιορισμένο χώρο
Εγώ είμαι μάλλον επηρεασμένος από το Transfiguration του Ραφαήλ, την capella , την Rotonda, την αίθουσα των χαρτών, τα δωμάτια του Ραφαήλ.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Έχω φαει αλλα όχι στο Παρίσι. Στη Δουνκερκη σε μια εκδοχή με το χειρότερο σε μυρωδιά τυρί, ειδικα μαγειρεμενο, το maroilles. 12ε με ψευτοσαλατα και πατάτες τηγανιτές. Αν υπαρχει μέρος στο Παρίσι που να φτιάχνει αυτό το γκουρμέ σάντουιτς αρκετα κάτω από 10ε κιόλας ενδιαφέρομαι.
Το πρωι ημουν στο 12eme arr. με εναν φιλο και καθισαμε στο Le Penty. Για ενα τσαι (εχει εξαιρετικο τσαι μεντας), ενα καφε, ενα croque madame και 2 demi pression πληρωσαμε 11,5€. To croque madame εκανε 3,5 και νομιζω 3 εχει το croque monsieur.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δεν την εξαιρώ. Ψάχνω να βρω κάτι συγκρίσιμο μαζί της στο Παρίσι αλλά βρίσκω μόνο στην Ρώμη.
Φαινεται πως γενικοτερα δεν ξερεις να ψαχνεις. Αν και δεν κρινω την αξια μιας πολης απο ζωγραφιες και εκθεματα, δεν ειναι δυνατον να εθελοτυφλεις και να αγνοεις το πληθος των εργων τεχνης παγκοσμιου βεληνεκους που εκτιθονται στο Παρισι και ειναι πολλαπλασια απο της Ρωμης. Ακομη και καποιος που δεν εχει ερθει ποτε στο Παρισι το γνωριζει αυτο.

coco

Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Πραγματικα δεν υπαρχει συγκριση..Οσες φορες και να πας,παντα υπαρχει κατι ενδιαφερον να δεις..Εχει η Ρωμη Πομπιντου,Μαρμοτταν,Πικασσο...Εχει υπεροχους περιπατους οπως το Κουλε Βερ στη Βαστιλλη που πηγα τρεις φορες και ηθελα παλι..Αχ αυτο το μουσειο της παλιας Μονμαρτης με τον υπεροχο κηπο του Ρενουαρ και το ατελιε του,τις πρωτες αφισσες του Μουλεν Ρουζ και της Μαυρης Γατας..Οχι,δεν υπαρχει συγκριση..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πραγματικα δεν υπαρχει συγκριση. .Οχι,δεν υπαρχει συγκριση..
Συμφωνω. Η Ρωμη ειναι η ιδια αξιοθεατο. Βλεπεις χωρις να ξοδεψεις ουτε 1€ εργα δεκαδων αιωνων που χαραξαν την παγκοσμια ιστορια. Οχι εργα σε μουσεια αγορασμενα, κλεμμενα κλπ. Τετοια εχει κ στον Κολπο. Πιθανως στο απωτερο μελλον να εχει πιο πολυ ενδιαφερον για τα μουσεια στο Ντουμπαι παρα οπουδηποτε αλλου.
Εξάλλου ειμαι από τους πρωτους που υποστηριζω το Παρισι. Οχι οτι λεει τιποτε σε σχέση με τη Ρωμη βεβαια, αλλα εχει το τρομερο προσον να ειναι διπλα στη Eurodisney. Να τα λεμε αυτα.

noobtraveller

Member
Έχοντας πάει πρόσφατα στο Παρίσι ,μου άφησε την εντύπωση της υπερτιμημένης/υπερ-εκτιμημένης πρωτεύουσας . Όμορφη ,αλλά υπερτιμημένη ,πηγαίνοντας με τη σκέψη στο μυαλό μου ότι είναι η καλύτερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Δεν είναι συγκεκριμένα κριτήρια αξιοθέατων, φαγητού ,μουσείων ,αρχιτεκτονικής ,'που τα πέρασα καλύτερα' κλπ κλπ ,οι δύο πόλεις δεν υστερούν σε αυτά ,σε αποζημιώνουν με το παραπάνω ,δε θα μετανιώσεις την επιλογή.Αν είχα να επιλέξω α) 2ο ταξίδι στο Παρίσι ,β) 4ο ταξίδι στη Ρώμη ,θα επέλεγα το β .Από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχω πάει ,αλλά και μικρότερες πόλεις/ χωριά ,θα ήταν η τελευταία μου επιλογή να πάω επίσκεψη σε ίδιο προορισμό. Υποκειμενική άποψη ,αλλά η Ρώμη για μένα είναι ένα σκαλί παραπάνω,πόλη ανοιχτό μουσείο ,χαίρεσαι να την περπατάς .

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
,πηγαίνοντας με τη σκέψη στο μυαλό μου ότι είναι η καλύτερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Αυτην την αποψη την εχει μονο ο @taver και κανα δυο αλλοι. Υπαρχουν πολυ καλυτερες πρωτευουσες στην Ευρωπη, με το Λονδινο να υπερεχει ολων.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom