• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel-wars: Παρίσι vs Ρώμη

Τravel-Wars: Παρίσι vs Ρώμη

• Total voters
    369

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
1. Τωρα εχει...
2. Εστιατορια εγραψες. Αλλο εστιατοριο, αλλο τρατορια. Μια κ κατεχεις το θεμα να ακριβολογεις κιολας.
3. Εγραψα Ιούλιο τον κατεξοχη μηνα για συναυλιες. Μετα βρες μια πορτογαλικη πολη με αναλογου μεγεθους καλλιτεχνες. Αν κ ποσες συναυλιες γινονται ειναι επουσιωδες θεμα κατ εμε.
Το Βατικανο τουριστ τραπ. Καποιος πινει φτηνη σαμπανια. Πιειτε κανα κρασι απο τα castelli. Γιατι η Ρωμη κανει δικα της κρασια κατι χιλιαδες χρονια, δεν ειναι χτεσινη σαν την γαλλικη πολιχνη.

Δε ξέρω που θα μπορούσα να βρω αντίστοιχη λίστα για Πορτογαλία. H Λισαβόνα το καλοκαίρι έχει 3 φεστιβαλ με τα μεγαλυτερα ονομάτα της παγκοσμιας μουσικής Rock in Rio, NOS Alive, Super Bock Super Rock. Ολα σε κοντινες ημερομηνίες. Για μεμονωμένες συναυλίες απλά ψάξε τυχαίες ημερομηνίες για Λισαβόνα και Πόρτο και κάνε τη σύγκριση με Ρώμη. Η μέρα με τη νύχτα!

Μη με κάνεις να επιχειρηματολογώ κατά της! Ο σκοπός είναι εκθρονίσουμε το Παρίσι! Ας μιλήσουμε για το ταρταρ και για το πως αφού έχουν τόσο ωραία κουζίνα όλες οι πόλεις είναι γεμάτες αμερικάνικες αλυσίδες φαστ φουντ και κάνουν χρυσές δουλειές με τους ντόπιους!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Είχαμε ατονήσει κάπως, ε;; Άντε να πάρουμε τα πάνω μας!
View attachment 253462
Ε να σε βαλω κ σενα στο παιχνιδι..
Μην αντιγραφεις εικονες. Εχει ξαναμπει η ιδια 10+ φορες. Να εισαι οριτζιναλ, οχι οπως αλλοι που πινουν φτηνες σαμπανιες απο overseas..

Ε να σε βαλω κ σενα στο παιχνιδι..
Μην αντιγραφεις εικονες. Εχει ξαναμπει η ιδια 10+ φορες. Να εισαι οριτζιναλ, οχι οπως αλλοι που πινουν φτηνες σαμπανιες απο overseas..
Πιστεύεις ότι θυμάμαι τόσο καλά, ή ότι θα γυρίσω έστω και μία σελίδα πίσω να δω τι λεγόταν σε τέτοιο post; Είμαστε και κλασικοί τύποι έτσι κι αλλιώς, άσε που δεν έβρισκα gif με πεταμένα τσόφλια ηλιόσπορου.
Edit: Βλέπω ότι έχω ψηφίσει κιόλας, Ρώμη. Δεν έχει σημασία που δεν έχω πάει Παρίσι, απλά αναρωτιέμαι πότε έριξα αυτή την ψήφο.

Οι δυο αγαπημένες μου πόλεις, οι μόνες που έχω επισκεφτεί δις και θέλω να τις επισκέπτομαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όσο μπορώ και τα γούστα μου παραμένουνε ίδια.

Το Παρίσι, πρώτο μου ταξίδι, πρώτος έρωτας, η ατμόσφαιρά της, που δεν αποτυπώνεται σε φωτογραφίες, η φινέτσα, η γλώσσα, η μουντίλα, ο Σηκουάνας (κανένα άλλο ποτάμι δεν μου έχει φανεί τόσο στενά συνδεδεμένο με την πόλη από την οποία διέρχεται), κάθε πόλη που επισκέπτομαι αναμετράται -έστω και υποσυνείδητα- μαζί της, καμία δεν έχει καταφέρει να την εκθρονίσει. Κι έπειτα έρωτας ξανά, στην ταξιδιωτική μου εφηβεία, η επιτυχία της επαναλαμβάνεται, άρα δεν πρόκειται για απλή νοσταλγία. "Θέλω να έρθω να ζήσω εδώ πέρα", είπα τότε. Είπα, ξείπα, αν και ποτέ δεν ξέρεις.

Η Ρώμη, ίσως η πιο φωτογενής και όμορφη πόλη, ανοιχτό μουσείο, με τις αναρίθμητες πλατείες, το μεσογειακό κλίμα, την πληθώρα πραγμάτων να δεις και να κάνεις, μα και με τους τουρίστες σε κάθε γωνιά (πολύ πιο τουριστική για το μέγεθός της). "Αν ζούσα εδώ, όλη μέρα θα ήμουν έξω", είπα. Να τη γευτώ όσο μπορώ.

Αν το ερώτημα ήταν Ιταλία ή Γαλλία, οι δυο χώρες που έχω επισκεφτεί περισσότερο και θεωρώ ανεξάντλητες από ταξιδιωτική σκοπιά, θα διάλεγα Ιταλία, αν και όχι με μεγάλη διαφορά. Μα στις πόλεις ψηφίζω το Παρίσι, έστω και στο νήμα, φοβάμαι ότι το Παρίσι πάντα θα κερδίζει σε οποιαδήποτε σύγκριση (αν κι ελπίζω κάποτε να διαψευστώ).

Last edited:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ειδες που δεν εχεις ιδεα απο σαμπανιες. Αυτο ειναι fake αμερικανια. Καμια σχεση με την αυθεντικη σαμπανια.
Κουνια που σε κουναγε... Σαμπανια κανουν παντου, φετα το ιδιο κ μακεδονιες εχει πολλες.

STKF

Member
Ε ναι, το Βατικανο ας πουμε δεν ειναι καθολου καταναλωτικη παγιδα
Ένα από τα ισχυρότερα κέντρα εξουσίας που γνώρισε πότε η Ευρώπη, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς χριστιανικούς ναούς του κόσμου και ένα άπαιχτο παλάτι-μουσείο, είναι καταναλωτική παγίδα?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κουνια που σε κουναγε... Σαμπανια κανουν παντου, φετα το ιδιο κ μακεδονιες εχει πολλες.
Καλα κρασια τοτε και συνοδευσε τα με φετα Δανιας.

Ένα από τα ισχυρότερα κέντρα εξουσίας που γνώρισε πότε η Ευρώπη, ένας από τους πιο εντυπωσιακούς χριστιανικούς ναούς του κόσμου και ένα άπαιχτο παλάτι-μουσείο, είναι καταναλωτική παγίδα?
Προσωπικα δεν απολαμβανω να ξοδευω χρηματα σε μουσεια θεοκρατικων χωρων που η σταση και οι αποφασεις τους επηρεαζουν τις ζωες εκατομμυριων ανθρωπων. Δεν εχω καμια διαθεση να σπονσοραρω τη μισαλλοδοξία των ηγετων τους.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
και ένα άπαιχτο παλάτι-μουσείο, είναι καταναλωτική παγίδα?
Ε, ναι. Το μουσείο είναι ελαφρώς μάπα (σε σχέση με αυτό που προβάλλεται πάντα - σε σχέση με κάτι μουσεία π.χ. στην Πράγα είναι κορυφή). Ατάκτως ερριμένες κλασσικούρες χωρίς ιδιαίτερη παρουσίαση, και χωρίς τα σούπερ αριστουργήματα. Αν εξαιρέσεις τη Cappella Sistina, τα αξιόλογα εκθέματα είναι ελάχιστα, αν το μουσείο με αυτά ήταν στο Παρίσι δε θα έμπαινε ούτε στην πρώτη δεκάδα - ακόμα και το Musée Guimet είναι πιο ενδιαφέρον. Ίσως να είμαι και επηρρεασμένος από την κλωτσοπατινάδα που πέφτει από την πολυκοσμία στο σχετικά περιορισμένο χώρο - και τις δυο φορές που έχω πάει, όλο το μουσείο είχε στριμωξίδι επιπέδου Mona Lisa.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Που είναι το νέο αίμα να κάνει την ανατροπή; Αν πιστεύετε ότι το ιταλικό φαγητό είναι απλό εδώ είναι το περίφημο croque monsieur

Τοστ δηλαδή. Η τιμή του πάνω από 10ε στα περισσότερα φαγάδικα. Μάλλον πληρώνεις και την κούραση του μάγειρα για να το ετοιμάσει!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom