Traveller
Member
- Μηνύματα
- 3.938
- Likes
- 3.932
Tώρα τι σχέση έχει η Γαλλική κουζίνα με τα εστιατόρια που σερβίρουν προμαγειρεμένο φαγητό στο Παρίσι μόνο ένας ογκόλιθος της Γαλλικής γαστρονομίας σαν τον tripakias ξέρει... ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα βασικά... άλλο η εθνική κουζίνα μιας χώρας και άλλο τα εστιατόρια που την υπηρετούν... άλλο λοιπόν τα χάλια εστιατόρια που αναμφισβήτητα υπάρχουν στο Παρίσι και άλλο πράγμα να λιβελογραφείς για την εθνική κουζίνα μιας χώρας...
Πάμε τώρα παρακάτω... στο βαρυσήμαντο πόνημα του περί σκανδάλων στην Παριζιάνικη εστίαση ο μέγιστος tripakias αναφέρει...
Tripakias αγόρι μου, δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύεσαι σε θέματα που δεν ξέρεις... το ότι πήγες, μένεις ή ζεις στο Παρίσι, δεν σε κάνει ειδικό περί της Γαλλικής κουζίνας... καλώς ή κακώς έχεις μάθει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο φαγητού και προφανώς δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις το Γαλλικό φαγητό... το ότι διάβασες πως ο Τριανταφυλλόπουλος της Γαλλίας έκανε ένα ρεπορτάζ για τα "κακά" εστιατόρια του Παρισιού εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτε... επί της ουσίας λοιπόν, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχεις πάει σε "καλά" γαλλικά εστιατόρια για να έχεις την δική σου άποψη, αλλά μεταξύ μας και να πήγες, την γνώμη σου για το φαγητό δεν την έχω σε καμιά υπόληψη... το έχω ξαναγράψει... το ότι κάποιος μένει σε ένα τόπο δεν τον κάνει ειδικό στα περί της εστίασης... υπάρχουν π.χ χιλιάδες κάτοικοι των Αθηνών που πλασάρουν σε γνωστούς και φίλους απερίγραπτα εστιατόρια για ψαγμένα στέκια καλού και φτηνού φαγητού... λυπάμαι λοιπόν, αλλά εμμένω σε αυτά που έγραφα πιο πάνω... στο Παρίσι, αν δεν έχεις την ατυχία να πέσεις σε tourist trap, θα φας εξαιρετικά...
Συνεπώς tripakias, περιορίσου στις ψαρόσουπες, ανέβασε τους μπούφους σου, μίλα για την Γαλλική μόδα των βορείων Παρισινών προαστίων, αλλά σε παρακαλώ άσε την Γαλλική κουζίνα στην ησυχία της...
Πάμε τώρα παρακάτω... στο βαρυσήμαντο πόνημα του περί σκανδάλων στην Παριζιάνικη εστίαση ο μέγιστος tripakias αναφέρει...
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω μακριά από ταχυφαγία και αλυσίδες εστιατορίων... οι αφελείς τουρίστες όπως και πολλοί ντόπιοι καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις κυρίως λόγω κόστους... δεν μου κάνει καμιά εντύπωση ότι σερβίρονται σαβούρες σε τέτοιου είδους εστιατόρια... αυτό εξάλλου συμβαίνει παντού σε όλο τον κόσμο... όταν βλέπεις all you can eat 10 € τι διάολο περιμένεις να φας...Τα μεγαλυτερα θυματα αυτου του σκανδαλου ειναι φυσικα οι τουριστες. Υπαρχουν περιστατικα οπως αυτο που μια απο τις μεγαλυτερες αλυσιδες εστιατοριων ραντιζε τα πιατα της με σπρευ με αρωμα τρουφας και τα μοσχοπουλουσε.
Tripakias αγόρι μου, δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύεσαι σε θέματα που δεν ξέρεις... το ότι πήγες, μένεις ή ζεις στο Παρίσι, δεν σε κάνει ειδικό περί της Γαλλικής κουζίνας... καλώς ή κακώς έχεις μάθει σε ένα συγκεκριμένο τρόπο φαγητού και προφανώς δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις το Γαλλικό φαγητό... το ότι διάβασες πως ο Τριανταφυλλόπουλος της Γαλλίας έκανε ένα ρεπορτάζ για τα "κακά" εστιατόρια του Παρισιού εμένα προσωπικά δεν μου λέει τίποτε... επί της ουσίας λοιπόν, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχεις πάει σε "καλά" γαλλικά εστιατόρια για να έχεις την δική σου άποψη, αλλά μεταξύ μας και να πήγες, την γνώμη σου για το φαγητό δεν την έχω σε καμιά υπόληψη... το έχω ξαναγράψει... το ότι κάποιος μένει σε ένα τόπο δεν τον κάνει ειδικό στα περί της εστίασης... υπάρχουν π.χ χιλιάδες κάτοικοι των Αθηνών που πλασάρουν σε γνωστούς και φίλους απερίγραπτα εστιατόρια για ψαγμένα στέκια καλού και φτηνού φαγητού... λυπάμαι λοιπόν, αλλά εμμένω σε αυτά που έγραφα πιο πάνω... στο Παρίσι, αν δεν έχεις την ατυχία να πέσεις σε tourist trap, θα φας εξαιρετικά...
Συνεπώς tripakias, περιορίσου στις ψαρόσουπες, ανέβασε τους μπούφους σου, μίλα για την Γαλλική μόδα των βορείων Παρισινών προαστίων, αλλά σε παρακαλώ άσε την Γαλλική κουζίνα στην ησυχία της...