• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel War #4 Η σύγκρουση των ηπείρων...

Travel Wars - Η σύγκρουση των ηπείρων

• Total voters
    74

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Σχεδόν μια βδομάδα μετά λοιπόν και απ’ ότι φαίνεται η Κωνσταντινούπολη δύσκολα ταράζεται από την πρώτη θέση προτιμήσεων! Με παραπάνω από τους διπλούς ψήφους, προηγείται της δεύτερης Αθήνας. Τώρα για το Κάιρο που συγκεντρώνει μόλις 3 ψήφους (έναντι 16 και 6 αντίστοιχα)... Μάλλον οι fans της Αιγύπτου πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω (<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]-->Φεϊγβολάν, γιγαντοαφίσες σε κεντρικές αρτηρίες, πλύση εγκεφάλου…;))

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Η απάντηση είναι έυκολη. Αθήνα.

gligli

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
Κιργιζία
Περί Κωνσταντινούπολης. Είχα πάει χειμώνα, έβγαινε από το Βόσπορο και το Γαλατά μια υγρασία και μια πάχνη που κάλυπτε τα τζαμιά εκτός από τους μιναρέδες, ήταν τόσο ρομαντικά, που σχεδόν μου ερχόταν να λιποθυμίσω. Είδα τραβεστί με μαντήλες, πανκ συναυλία στον 5ο όροφο παλιού κτιρίου, κυρίες κουκουλωμένες μέχρι να φαίνονται μόνο τα μάτια, τουρκαλάκια ίμο, παππούδες να κόβουν ξύλα με το τσεκούρι για τη σόμπα τους στη μέση του σοκακιού- το μέρος απλά ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ. Μία φορά δεν φτάνει.
Το Καϊρο είχε σε πολλά σημεία φοβερά κτίρια (καλυμμένα με πέντε δάχτυλα σκόνη βεβαίως βεβαίως), ίσως καλυτερα από της Πόλης, φοβερούς καφενέδες (έχω ψώνιο με τους καφενέδες) ήταν τίγκα στα σοκάκια, όπου χωνώμουν και έβγαινα αλλού για αλλού και ανακάλυπτα και άλλα μέρη, ήταν ένα "δημιουργικό σοκ" (χα)!
Αθήνα... μπαααα. Τα ωραία μέρη είναι δυστυχώς γεμάτα γκρίκ ταβέρνας και τουριστοπαγίδες. Τα μόνα μέρη που αξίζουν: Πειραιάς, Μετς και Άνω Πετράλωνα. Η πόλη αυτή είναι εκτός σύγκρισης.
Επομένως ψηφίζω 1η Κωνσταντινούπολη, 2ο Κάιρο και πολύ, μα πολύ πολύ πολύ πίσω Αθήνα.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω Καιρο δεν εχω παει αλλα επειδη χτες γυρισα απο Κωνσταντινουπολη θα την ψηφισω και εγω πρωτη.Για το Καιρο εχω διαβασει και δει σε φωτο και δεν με εχει ενθουσιασει.Για την Αθηνα ..αστο δεν θα το συζητησω.
Η Πολη δεν ειναι αντικειμενικα ωραια αλλα εχει μι ιδιαιτερη αυρα και σε γοητευει σιγα σιγα.
Ουσα Παρισοφιλη-Ρωμαιοφιλη-Γερμανοφιλη κλπ κλπ ,οταν πρωτοπηγα λεω..."καλα τι ειναι τουτο" ...δεν μου αρεσε καθολου αρχιτεκτονικα και αντικειμενικα στο ματι.
Ομως μερα με τη μερα η Πολη σε γοητευει,εχει χρωματα-μυρωδιες-εδεσματα-αυτη η ρομαντικη παχνη που προαναφερθηκε και οι μιναρεδες,οι στροβιλιζομενοι δερβισιδες,η φωνη του μουεζινη πανω απο το μιναρε, η Αγια Σοφια απεναντι απο το Μπλε Τζαμι, τα κρωξιματα των γλαρων ,οι ζεστοι και επικοινωνιακοι ανθρωποι ,τα παζαρια και το αλλαλουμ που γινεται μεσα σε αυτα..ολα ειναι ιδιαιτερα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μπράβο Κλεοπάτρα, την "είδες" σωστά την πόλη - με τις αισθήσεις σου. :)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Μ' αρέσει η Κωνσταντινούπολη, αλλά η Αθήνα μ' αρέσει περισσότερο.

Θα συμφωνήσω με τον taver.

Ωραία η Κωνσταντινούπολη. Για την ακρίβεια πολύ ωραία, αν είσαι τουρίστας. Δε λέω, η αύρα που έχει είναι διαφορετική, αλλά δε θα μου άρεσε με τίποτα να ζω εκεί, για διάφορους λόγους.

Η Αθήνα για τα γούστα μου είναι καλύτερη. Ακόμα και για τον τουρίστα.

Στο Κάιρο δεν έχω πάει και η ιδέα του να πάω δε με συγκινεί ιδιαίτερα. Μάλλον θα το κάνω κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι στις προτεραιότητές μου.

Γι'αυτό και η ψήφος μου πηγαίνει στην Αθήνα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Μιλάμε για χοντρό μαζοχισμό...

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Πάμε να τους φάμε, άλλοι δυο....

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Αθηνα κι εγω! Λιγο υποστηριξη στα μνημεια μας βρε παιδια! Νομιζω οτι υπερτερουμε!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom