tripdreamer1975
Member
- Μηνύματα
- 826
- Likes
- 758
- Επόμενο Ταξίδι
- Κάπου μακριά
- Ταξίδι-Όνειρο
- Λος Ρόκες
Λάτρης και των δύο χωρών (και της κουζίνας τους) πραγματικά απολαμβάνω το thread. Να είστε καλά, μου φτιάχνετε τη διάθεση!
Στην πόλη σου πριν μερικά χρόνια φάγαμε πολύ κάλα ψάρια σε μια ανοιχτή αγορά (δεν θυμάμαι το όνομα της) διπλά στο θέατρο liceu (τι θαύμα θέατρο!!!).Φίλε μου.
Απαντάω σε σένα μεν αλλά δεν σε αφορά δε ,γιατί εσύ είσαι πολυταξιδευμένος.
Όταν ο Έλληνας αποφασίζει για πρώτη φορά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, το πιο λογικό
είναι να πάει με γκρουπ κάπου κοντά και αυτό είναι η Ιταλία. Τα πρακτορεία έχουν
συνήθως λογικές τιμές και αισθάνονται πιο ασφάλεια γιατί είναι δίπλα αλλά έχοντας
εμπειρία με τις δεκάδες μακαρονοπιτσαρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα το πρώτο που σκέφτεται
είναι ότι πηγαίνοντας Ιταλία δεν θα πεινάσει.
Η Ιταλία είναι σαν να κάνεις για πρώτη φορά σεξ. Είτε σου άρεσε, είτε όχι την έχεις πάντα
στο μυαλό σου για τα επόμενα χρόνια της ζωή σου γιατί ήταν η πρώτη.
Πόσοι από μας που ταξιδεύουμε θα πάμε να ψαχτούμε σε ένα προορισμό για να φάμε πραγματικά
καλά; Που συνήθως είναι ακριβά.
Το πιο πιθανό είναι να κινηθούμε γύρω από τα τουριστικά μέρη και να προτιμήσουμε γεύσεις
κοντά σ αυτές που ξέρουμε με το μπάτζετ που συνήθως είναι περιορισμένο.
Θα σου πω δυο περιπτώσεις.
Πριν μερικά χρόνια ήρθε ένας φίλος και ξέροντας ότι είναι κρεατοφάγος τον πηγαίνω
σε εστιατόριο με κρέας ξηράς ωρίμανσης.
Αφού έφαγε καναδυό μπουκιές μου λέει πάρτο από δω. Δοκιμάζω και ήταν λαρυγγικός
οργασμός. Την έβγαλε με πατάτες και όταν φύγαμε πήρε μια πίτσα στο χέρι και έφαγε.
Στην δεύτερη περίπτωση με μια συνεργάτιδα Γερμανοιταλίδα όταν της πρότεινα
Ιταλικό φαγητό μου αντιπρότεινε να πάμε για κρεατικά γιατί την προηγούμενη μέρα
είχε φάει θαλασσινά.
Πήγαμε στο ίδιο μαγαζί και παραγγείλαμε τα ίδια πράγματα. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη
που ήθελε να κάνει παιδί μαζί μου (Σχήμα λόγου).
Τι θέλω να πω στο δια ταύτα.
Ο μέσος Έλληνας ο μη ταξιδευμένος πολύ και για λόγους μπάτζετ αλλά και για λόγους ανασφάλειας
στο διαφορετικό τρώει γεύσεις κοντά σ αυτό που ξέρει και έχει την εντύπωση ότι έφαγε καλά
και η κουζίνα ήταν τέλεια. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε, ήταν καλά.
Δεν μιλάω για σένα που είσαι ψαγμένος και πολλές φορές για να γουστάρεις μπορεί να έχει
ματώσει η τσέπη σου, αλλά για τον μέσο Έλληνα.
Διαβάζω και στο άλλο θέμα με την Γερμανία και την κουζίνα της που λένε ότι η Γερμανία
είναι μόνο λουκάνικα και ξυνολάχανο. Τόσο ξέρουν τόσο λένε.
Τι να τους πεις για αγριογούρουνα, για ελάφια, για ζαρκάδια , για χήνες και πάπιες με δαμάσκινα,
βατόμουρα και φρούτα του δάσους.
Είναι η boqueria.σε μια ανοιχτή αγορά
plaza reial barcelona - Recherche Googleλίγο πιο κάτω από το θέατρο στα αριστερά κατεβαίνοντας προς την παράλια που δεν θυμάμαι πως λέγετε.
Στην πόλη σου πριν μερικά χρόνια φάγαμε πολύ κάλα ψάρια σε μια ανοιχτή αγορά (δεν θυμάμαι το όνομα της) διπλά στο θέατρο liceu (τι θαύμα θέατρο!!!).
Επίσης φάγαμε πολύ κάλα στο καφέ του θεάτρου δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα προσφέροντας φαγητό.
έχει πάρα πολλά μέρη για εξαιρετικό φαγητό.
Για μένα όμως το πιο όμορφο μέρος να απολαύσω μεσημεριανό η ποτό (όχι βραδινό) είναι σε μια πλατεία λίγο πιο κάτω από το θέατρο στα αριστερά κατεβαίνοντας προς την παράλια που δεν θυμάμαι πως λέγετε.
Επειδή όμως την Ιταλία την θεωρώ σχεδόν σαν πρώτη πατρίδα, θα πω πως η κουζίνα της είναι τεράστια και πολύπλοκη και πεντανόστιμη, μακράν καλύτερη όλων.
Η γερμάνια έχει εξαιρετική κουζίνα.
Κλασσική Ισπανία. Μια απλάδα με τα θαλασσινά πεταμένα με τα περισσότερα να είναι σκέτα όπως τα γέννησε η μάνα τους. Λες και είμαστε γάτες. Λεμόνι, ελαιόλαδο και ρίγανη πρέπει να ψάξουν στο λεξικό να δουν τι σημαίνουν. Η πρασινάδα πάνω στον αστακό είναι κολιανδρος; Πλάκα θα χει να χουν βάλει και σκόρδο!View attachment 453177
Προς τους φίλους τους Ιταλόφιλους.
Πόσο τυχεροί είστε που απολαμβάνετε τις μακαρονάδες σας και τις πίτσες και δεν είστε αναγκασμένοι να τρώτε τέτοια πράγματα. Από γαλιθιανό, σήμερα. Τους έψηνα να πάμε για σπαγγέτι σήμερα, αλλά δεν Μ άκουσαν.
Στον παγκόσμιο παραγωγό ελαιολάδου,αναρωτιέσαι για λάδι. Ημαρτον.ελαιόλαδο
με τα περισσότερα να είναι σκέτα
περισσότερα να είναι σκέτα
Μετα απο την αναλυτικοτατητη περιγραφη του πως διαμορφωνονται πολλες φορές αποψεις για μια κουζινα, να προσθεσω οτι οι βαθμολογιες διαμορφωνουν επισης καταστασεις. Και καπως έτσι το τουριστικο γινεται πιο τουριστικο...Φίλε μου.
Απαντάω σε σένα μεν αλλά δεν σε αφορά δε ,γιατί εσύ είσαι πολυταξιδευμένος.
Όταν ο Έλληνας αποφασίζει για πρώτη φορά να ταξιδέψει στο εξωτερικό, το πιο λογικό
είναι να πάει με γκρουπ κάπου κοντά και αυτό είναι η Ιταλία. Τα πρακτορεία έχουν
συνήθως λογικές τιμές και αισθάνονται πιο ασφάλεια γιατί είναι δίπλα αλλά έχοντας
εμπειρία με τις δεκάδες μακαρονοπιτσαρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα το πρώτο που σκέφτεται
είναι ότι πηγαίνοντας Ιταλία δεν θα πεινάσει.
Η Ιταλία είναι σαν να κάνεις για πρώτη φορά σεξ. Είτε σου άρεσε, είτε όχι την έχεις πάντα
στο μυαλό σου για τα επόμενα χρόνια της ζωή σου γιατί ήταν η πρώτη.
Πόσοι από μας που ταξιδεύουμε θα πάμε να ψαχτούμε σε ένα προορισμό για να φάμε πραγματικά
καλά; Που συνήθως είναι ακριβά.
Το πιο πιθανό είναι να κινηθούμε γύρω από τα τουριστικά μέρη και να προτιμήσουμε γεύσεις
κοντά σ αυτές που ξέρουμε με το μπάτζετ που συνήθως είναι περιορισμένο.
Θα σου πω δυο περιπτώσεις.
Πριν μερικά χρόνια ήρθε ένας φίλος και ξέροντας ότι είναι κρεατοφάγος τον πηγαίνω
σε εστιατόριο με κρέας ξηράς ωρίμανσης.
Αφού έφαγε καναδυό μπουκιές μου λέει πάρτο από δω. Δοκιμάζω και ήταν λαρυγγικός
οργασμός. Την έβγαλε με πατάτες και όταν φύγαμε πήρε μια πίτσα στο χέρι και έφαγε.
Στην δεύτερη περίπτωση με μια συνεργάτιδα Γερμανοιταλίδα όταν της πρότεινα
Ιταλικό φαγητό μου αντιπρότεινε να πάμε για κρεατικά γιατί την προηγούμενη μέρα
είχε φάει θαλασσινά.
Πήγαμε στο ίδιο μαγαζί και παραγγείλαμε τα ίδια πράγματα. Ήταν τόσο ενθουσιασμένη
που ήθελε να κάνει παιδί μαζί μου (Σχήμα λόγου).
Τι θέλω να πω στο δια ταύτα.
Ο μέσος Έλληνας ο μη ταξιδευμένος πολύ και για λόγους μπάτζετ αλλά και για λόγους ανασφάλειας
στο διαφορετικό τρώει γεύσεις κοντά σ αυτό που ξέρει και έχει την εντύπωση ότι έφαγε καλά
και η κουζίνα ήταν τέλεια. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε, ήταν καλά.
Δεν μιλάω για σένα που είσαι ψαγμένος και πολλές φορές για να γουστάρεις μπορεί να έχει
ματώσει η τσέπη σου, αλλά για τον μέσο Έλληνα.
Διαβάζω και στο άλλο θέμα με την Γερμανία και την κουζίνα της που λένε ότι η Γερμανία
είναι μόνο λουκάνικα και ξυνολάχανο. Τόσο ξέρουν τόσο λένε.
Τι να τους πεις για αγριογούρουνα, για ελάφια, για ζαρκάδια , για χήνες και πάπιες με δαμάσκινα,
βατόμουρα και φρούτα του δάσους.
Ε να φας κ καλο κ νοστιμο. Απο τα περατα της γης. Σωστα γιατι στην Ιταλια δεν πιανουν και δεν τρωνε ψαρια. Οπως το παιζουν ασχετοι: παστα πιτσα μαντολινο., ιταλική μακαρονάδα με ισπανικά θαλασσινά.
Μου αρέσει που συνδύασες αυτό το μήνυμα με φωτογραφία βραστου χταποδιού που το μόνο που έχει είναι κόκκινο πιπέριView attachment 453279
Έχεις φάει ποτέ Ισπανία η σου έχουν διηγηθεί; Δηλαδή πόσο ακόμα θα εκτεθεις;
Σκέφτηκες ότι μπορεί να είχε και άλλα λεμόνια που απλά δεν φαίνονται στην φωτογραφία, η απλά γράφεις για να γράφεις.Επίσης με τρελαίνει το 1/4 λεμονιού. Πόσες σταγόνες έβγαλε
Σκέφτηκες ότι μπορεί να είχε και άλλα λεμόνια που απλά δεν φαίνονται στην φωτογραφία, η απλά γράφεις για να γράφεις.