• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel War: Ιταλία vs Ισπανία

Travel War: Ιταλία vs Ισπανία


  • Total voters
    158

tatooine

Member
Μηνύματα
2.000
Likes
7.943
Κατι σου διαφευγει. Καλη η μπουρδολογια αλλα τα νουμερα ειναι καλυτερα: 38.000 μακ εχει στον κοσμο. Δηλ οχι παντου.
μονο στην Κινα το 10% των εστιατοριων της εχει ιταλικη κουζινα (περιπου 100.000), το 10% της Γαλλιας (17.000), το 13% της Ινδιας (52.000), το 15% των ΗΠΑ (95000). Κ καποιες χιλιαδες σιγουρα στην Ισπανια, δεν υπαρχει στην ερευνα. (Deloitte 2018).
2η χωρα στον κοσμο στην εστιαση με το made in Italy μετα την Κινα κ πανω απο ΗΠΑ. Η Ισπανια αγνοειται μετα την 1η 50αδα..
Λυπαμαι που σε προσγειωνω στον πλανητη που ζεις κ που αγαπα κ προτιμα ιταλικη κουζινα.
Κλεινω με ενα ιταλικο πιατο που σιγουρα θα ξερεις πολυ καλα..
View attachment 453329
Βρε σαμιον που τις βρίσκεις αυτές τις φωτό. Αυτή η κοτολέτα λες και βγήκε από τα μακ είναι οι δε πατάτες και ο πουρές ασχολίαστα. Ε πως να μην μας δουλεύουν μετά. Να την δει ο κουμπαλιμπρε να μας πάρει με τα μακαρόνια πάλι.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.957
Likes
52.382
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Κατι σου διαφευγει. Καλη η μπουρδολογια αλλα τα νουμερα ειναι καλυτερα: 38.000 μακ εχει στον κοσμο. Δηλ οχι παντου.
μονο στην Κινα το 10% των εστιατοριων της εχει ιταλικη κουζινα (περιπου 100.000), το 10% της Γαλλιας (17.000), το 13% της Ινδιας (52.000), το 15% των ΗΠΑ (95000). Κ καποιες χιλιαδες σιγουρα στην Ισπανια, δεν υπαρχει στην ερευνα. (Deloitte 2018).
2η χωρα στον κοσμο στην εστιαση με το made in Italy μετα την Κινα κ πανω απο ΗΠΑ. Η Ισπανια αγνοειται μετα την 1η 50αδα..
Λυπαμαι που σε προσγειωνω στον πλανητη που ζεις κ που αγαπα κ προτιμα ιταλικη κουζινα.
Κλεινω με ενα ιταλικο πιατο που σιγουρα θα ξερεις πολυ καλα..
View attachment 453329
ΟΚ είναι επίσημο, η basura είναι περισσότερο σκουπίδι κι από τα Mac, κέρδισες.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.493
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Βρε σαμιον που τις βρίσκεις αυτές τις φωτό.
.
Ρε σαμιον. Η φωτογραφία παραπέμπει στην Δόμνα της δεκαετίας του 70.
Δαν το πιασατε. Η φωτο φυσικα δεν ειναι απο Ιταλια, ειναι η λατινοαμερικανικη εκδοχη της γνωστης κοτολεττας, απο Μπουενος Αιρες οπου θεωρειται εξαισιο πιατο οπως σε ολη τη λατινικη αμερικη. Οταν δεν εχεις κουζινα παιρνεις τα φωτα σου απο τους μαστερ, λογικο.
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.490
Likes
9.493
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εν τω μεταξύ πήγα για βρώμικο στην παλιά μου γειτονιά και η νοστιμιά ήταν απίστευτη.
Ε ναι και της μανας μου ειναι το νοστιμοτερο του κοσμου.
Ασε το ιταλικο στριτ φουντ σε αφηνει αναυδο.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.957
Likes
52.382
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δαν το πιασατε. Η φωτο φυσικα δεν ειναι απο Ιταλια, ειναι η λατινοαμερικανικη εκδοχη της γνωστης κοτολεττας, απο Μπουενος Αιρες οπου θεωρειται εξαισιο πιατο οπως σε ολη τη λατινικη αμερικη. Οταν δεν εχεις κουζινα παιρνεις τα φωτα σου απο τους μαστερ, λογικο.
Στο μεταξύ η Αργεντινή δεν είναι Λατινική Αμερική, παράρτημα της Ιταλίας είναι όπου πήγαν Ιταλοί, μαγειρεύουν σαπίλες και τις ονομάζουν φαγητό. Και οι σκουπιδοφαγοι τους χρησιμοποιούν ως παράδειγμα :clap:.

Πείτε κι άλλα!

Οι basureros έτοιμοι να σκοράρουν.
https://x.com/BillyM2k/status/1755483532368150774?t=pX3deoGv1_uo8h3vgAtm3Q&s=08
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.957
Likes
52.382
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταλαβαίνεις τι λέω. (ή μπορεί και όχι ;))
Καταλαβαινω ότι σε χώρα με κουζίνα της πλάκας έχουν αναγάγει το βράσιμο ζυμαρικών και σερβίρισμα με τυρί σε "κουζίνα". Εντάξει κόβουν τα ζυμαρικά με 22 διαφορετικούς τρόπους, τα ονομάζουν πένε, φαρφάλε, πουτσίνι, μουνίνι, σκατίνι, κομπίνι, απτεωνίνι και κάτι τρέχει στα Άνω Λιόσα, ζυμαρικά είναι. Κι όταν λες "εεεε, συγγνώμη, αυτό μακαρόνια με τυρί δεν είναι, γιατί το πληρώνω 26€;" η απάτη της παγκόσμιας "μαγειρικής" σου λέει "αγαπητέ, δεν κατανοείς την απλότητα;". Μιλάμε για τον Μαέβιους Παχατουρίδη της παγκόσμιας κουζίνας την ώρα που οι Ισπανοί (κι οι Περουβιανοί κι οι Βραζιλιάνοι κλπ κλπ) το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, από το fusion μέχρι τη μοριακή οι άνθρωποι είναι 50 χρόνια μπροστά κι άλλοι ακόμη τρίβουν τυριά και βάζουν σάλτσα τομάτας στα νιόκι. Αν μιλούσαμε για λογοτεχνία οι Ισπανοί θα ήταν ο Μάριος Βάργκας Λιόσα και οι Ιταλοί κάτι ανάμεσα στη Λένα Μαντά και τον Πάουλο Κοέλιο, που εμπορεύονται "την απλότητα". Καλή είναι η απλότητα, καλά είναι και τα τοστ, και οι φρυγανιές και μια φέτα ψωμί με δυο τρίμματα γραβιέρας πάνω, το Μόλτο κρουασάν και τα δρακουλίνια αλλά να πας σε εστιατόριο και να τα πληρώσεις το λες και "με πιάσαν Κώτσο".

Και μιας που στην κουζίνα δεν υπάρχει αντικείμενο αντιπαράθεσης (το τίποτα δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον οργασμό του ουρανίσκου) προτείνω να πάμε στη μουσική, τις τέχνες ή έστω την τηλεόραση για να γελάσουμε τρανταχτά με τους "απλούς". Η μήπως να μιλήσουμε για τη νυχτερινή ζωή στην Ιταλζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ...
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.503
Likes
8.263
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Τώρα που θα ξαναέρθεις ζήτα Orujo.
Comprar Aguardiente de Orujo Panizo al mejor precio - En Copa de Balón
Εχθές ήπιαμε αυτό
Orujo Blanco Gallego Artesano - Orujo Gallego en mercagrove.com
Πιο χαρντ κορ κατάσταση. Έπινες μια γουλιά και την αισθανόσουν να κατεβαίνει μέχρι
κάτω στα νύχια σου.
Φαίνεται ενδιαφέρον. Τσίπουρο, κανονικό, από στέμφυλα.
 

iAkis

Member
Μηνύματα
139
Likes
303
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καταλαβαινω ότι σε χώρα με κουζίνα της πλάκας έχουν αναγάγει το βράσιμο ζυμαρικών και σερβίρισμα με τυρί σε "κουζίνα". Εντάξει κόβουν τα ζυμαρικά με 22 διαφορετικούς τρόπους, τα ονομάζουν πένε, φαρφάλε, πουτσίνι, μουνίνι, σκατίνι, κομπίνι, απτεωνίνι και κάτι τρέχει στα Άνω Λιόσα, ζυμαρικά είναι. Κι όταν λες "εεεε, συγγνώμη, αυτό μακαρόνια με τυρί δεν είναι, γιατί το πληρώνω 26€;" η απάτη της παγκόσμιας "μαγειρικής" σου λέει "αγαπητέ, δεν κατανοείς την απλότητα;". Μιλάμε για τον Μαέβιους Παχατουρίδη της παγκόσμιας κουζίνας την ώρα που οι Ισπανοί (κι οι Περουβιανοί κι οι Βραζιλιάνοι κλπ κλπ) το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, από το fusion μέχρι τη μοριακή οι άνθρωποι είναι 50 χρόνια μπροστά κι άλλοι ακόμη τρίβουν τυριά και βάζουν σάλτσα τομάτας στα νιόκι. Αν μιλούσαμε για λογοτεχνία οι Ισπανοί θα ήταν ο Μάριος Βάργκας Λιόσα και οι Ιταλοί κάτι ανάμεσα στη Λένα Μαντά και τον Πάουλο Κοέλιο, που εμπορεύονται "την απλότητα". Καλή είναι η απλότητα, καλά είναι και τα τοστ, και οι φρυγανιές και μια φέτα ψωμί με δυο τρίμματα γραβιέρας πάνω, το Μόλτο κρουασάν και τα δρακουλίνια αλλά να πας σε εστιατόριο και να τα πληρώσεις το λες και "με πιάσαν Κώτσο".

Και μιας που στην κουζίνα δεν υπάρχει αντικείμενο αντιπαράθεσης (το τίποτα δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στον οργασμό του ουρανίσκου) προτείνω να πάμε στη μουσική, τις τέχνες ή έστω την τηλεόραση για να γελάσουμε τρανταχτά με τους "απλούς". Η μήπως να μιλήσουμε για τη νυχτερινή ζωή στην Ιταλζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζζ...
Sorry αλλά μιλάμε σε άλλο μήκος γιατί έχεις μπερδέψει την απλότητα με την προχειρότητα.

Απλότητα στην κουζίνα δεν είναι το Molto. Απλότητα είναι να μη χρειάζεσαι 197 υλικά για να βγάλεις πιάτο. Να σου δίνουν ένα φαγητό που περιέχει 5 υλικά και να είναι ένα μικρό θαύμα. Τα δρακουλίνια, που έχουν 300 υλικά και άλλα τόσα συντηρητικά για να μην καταλάβεις ότι ουσιαστικά τρως το τίποτα, δεν είναι απλά είναι πρόχειρα.

Αναφορικά με τις τιμές, 26 ευρώ η πίτσα έχει στην Κηφισιά. Στη Νάπολη, στην κορυφαία πιτσαρία του κόσμου (για τα γούστα μου) το μεγάλο μέγεθος η Μαργαρίτα σερβίρεται με 5 ευρώ και η τέσσερα τυριά με 6,5 ευρώ.

Επίσης μην περιορίζεσαι σε πίτσες και πάστα. Αυτά στην Ιταλία τα έχουν για primi. Μετά ξεκινάει η ιστορία. Τα λασπωμένα ζυμαρικά και τις πίτσες με κατεψυγμένες ζύμες που σερβίρουν τα πανάκριβα ""ιταλικά"" στην Ελλάδα, δεν είναι ιταλική κουζίνα.. Υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία δυστυχώς δουλεύει έτσι. Το ίδιο ισχύει για τα κινέζικα, τα ινδικά, τα γιαπωνέζικα και πάει λέγοντας.

Κλείνοντας, για να μη βγουν λάθος συμπεράσματα, λατρεύω την Ισπανία και την κουζίνα της. Δε θα μπω στη διαδικασία ποτέ να τη μειώσω επειδή το καθαρά υποκειμενικό μου γούστο με κάνει να προτιμώ περισσότερο την ιταλική κουζίνα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μηνύματα
905.140
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom