tripakias
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λατινική Αμερική
- Ταξίδι-Όνειρο
- Εκεί
Αν ψηφισεις Ισπανια θα ψηφισω ΗΒΆνθρωποι: Ισπανία, κυρίως από τα γραπτά των @mikrh tsopana , @Nikos86 , @Yorgos +αλλά και γιατί μου φαίνονται πιο ανοιχτόμυαλοι, π.χ. σε θέματα όπως γάμος ομοφυλοφίλων.
Φύση: Ισπανία. Δεν έχω δει σχεδόν καθόλου την φύση των δύο χωρών αλλά θα πάω με Ισπανία γιατί είναι πιο αραιοκατοικημένη και με μεγαλύτερη ποικιλία σε τοπία από ότι είδα σε φωτογραφίες εδώ.
Ιστορία/Αρχαιολογία: Ιταλία μονοκούκι εδώ.
Τέχνη: Ιταλία πάλι γιατι την θεωρώ αξεπέραστη.
Αρχιτεκτονική: Ιταλία. Εδώ ταλαντέυτηκα λίγο έχοντας καλύτερη ιδία άποψη από Ιταλία (Ρώμη, Φλωρεντία, Μπολόνια), και έχοντας δει μόνο την Βαρκελώνη από Ισπανία (η Γοτθική γειτονία έχει ένα γοητευτικό ντεκαντάνς). Αν και οι Ισπανολάτρες βάλανε πολύ πειστικές φωτογραφίες, νομίζω ότι η Ιταλία κερδίζει και πάλι στο νήμα.
Φαγητό: Ισπανία. Εδώ είναι τελείως θέμα γούστου. Στην Μπολόνια εντυπωσιάστικα από πολλά αλλά περιέργως όχι από το φαγητό, άσε που σε πρήζουν οι εστιάτορες. Οι Βορειοιταλοί που ξέρω Γαλλοφέρνουν πολύ σε κουζίνα. Αντίθετα από Βαρκελώνη έφυγα χαρούμενος και χορτασμένος και όταν βλέπω Βάσκικο εστιατόριο δεν το σκέφτομαι δεύτερη φορά.
Ασφάλεια και κόστος αν και σημαντικά για να πάρεις απόφαση για να ταξιδέψεις κάπου τις θεωρώ δευτερεύουσες κατηγορίες και δεν τις μετράω εδώ. Την ποικιλία επίσης νομίζω θα την καταμετρήσω ως υποκατηγορία σε κάθε μία από τις παραπάνω κύριες κατηγορίες.
Αυτό που μένει για να αποφασίσω είναι η αυθεντικότητα-μοναδικότητα ή με λίγα λόγια το "αυτό το μέρος και τους ανθρώπους δεν πρέπει να το χάσω πριν πεθάνω". Επειδή δεν έχω δει τόσο από Ισπανία με δυσκολεύει πολύ αυτό.