• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel War: Ιταλία vs Ισπανία

Travel War: Ιταλία vs Ισπανία

• Total voters
    158

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

panpan

Member
Η φύση,τα βράχια,το βουνό είναι καλά.Αλλά το χωριό σαν χωριό είναι άθλιο.Σαν εγκαταλελειμμένο κατσικοχωρι.Έχει τόσα ωραία χωριά η Ιταλία.Θα πρέπει να μας αρέσει αυτό;

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Έβαλες μια "εντυπωσιακή" φωτο κατά τη γνώμη σου.
Ναι μου φαίνεται εντυπωσιακή. Βλέπω ένα γραφικό χωριό σε 1000μ υψόμετρο. Επίσης οφτόπικ αλλά για μένα η Καλαμπάκα είναι μια αδιάφορη πόλη (μην πω άσχημη) σ'ένα φανταστικό τοπίο.

Η φύση,τα βράχια,το βουνό είναι καλά.Αλλά το χωριό σαν χωριό είναι άθλιο.Σαν εγκαταλελειμμένο κατσικοχωρι.Έχει τόσα ωραία χωριά η Ιταλία.Θα πρέπει να μας αρέσει αυτό;

Εννοείται πως όχι. Το μόνο που ρώτησα είναι αν έχει πάει κάποιος να γράψει αν γίνεται 2 λόγια για το αν αξίζει.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Εμένα δε μου φαίνεται άσχημο, απλά τέτοια η Ισπανία διαθέτει με την οκα.
Δεν είπα ότι είναι άσχημο, είπα ότι το βρίσκω πιο άσχημο από Μετέωρα.

Ναι μου φαίνεται εντυπωσιακή. Βλέπω ένα γραφικό χωριό σε 1000μ υψόμετρο. Επίσης οφτόπικ αλλά για μένα η Καλαμπάκα είναι μια αδιάφορη πόλη (μην πω άσχημη) σ'ένα φανταστικό τοπίο.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα:)

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Άνθρωποι: Ισπανία, κυρίως από τα γραπτά των @mikrh tsopana , @Nikos86 , @Yorgos +αλλά και γιατί μου φαίνονται πιο ανοιχτόμυαλοι, π.χ. σε θέματα όπως γάμος ομοφυλοφίλων.

Φύση: Ισπανία. Δεν έχω δει σχεδόν καθόλου την φύση των δύο χωρών αλλά θα πάω με Ισπανία γιατί είναι πιο αραιοκατοικημένη και με μεγαλύτερη ποικιλία σε τοπία από ότι είδα σε φωτογραφίες εδώ.

Ιστορία/Αρχαιολογία: Ιταλία μονοκούκι εδώ.

Τέχνη: Ιταλία πάλι γιατι την θεωρώ αξεπέραστη.

Αρχιτεκτονική: Ιταλία. Εδώ ταλαντέυτηκα λίγο έχοντας καλύτερη ιδία άποψη από Ιταλία (Ρώμη, Φλωρεντία, Μπολόνια), και έχοντας δει μόνο την Βαρκελώνη από Ισπανία (η Γοτθική γειτονία έχει ένα γοητευτικό ντεκαντάνς). Αν και οι Ισπανολάτρες βάλανε πολύ πειστικές φωτογραφίες, νομίζω ότι η Ιταλία κερδίζει και πάλι στο νήμα.

Φαγητό: Ισπανία. Εδώ είναι τελείως θέμα γούστου. Στην Μπολόνια εντυπωσιάστικα από πολλά αλλά περιέργως όχι από το φαγητό, άσε που σε πρήζουν οι εστιάτορες. Οι Βορειοιταλοί που ξέρω Γαλλοφέρνουν πολύ σε κουζίνα. Αντίθετα από Βαρκελώνη έφυγα χαρούμενος και χορτασμένος και όταν βλέπω Βάσκικο εστιατόριο δεν το σκέφτομαι δεύτερη φορά.

Ασφάλεια και κόστος αν και σημαντικά για να πάρεις απόφαση για να ταξιδέψεις κάπου τις θεωρώ δευτερεύουσες κατηγορίες και δεν τις μετράω εδώ. Την ποικιλία επίσης νομίζω θα την καταμετρήσω ως υποκατηγορία σε κάθε μία από τις παραπάνω κύριες κατηγορίες.

Αυτό που μένει για να αποφασίσω είναι η αυθεντικότητα-μοναδικότητα ή με λίγα λόγια το "αυτό το μέρος και τους ανθρώπους δεν πρέπει να το χάσω πριν πεθάνω". Επειδή δεν έχω δει τόσο από Ισπανία με δυσκολεύει πολύ αυτό. :(

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Λίγα για τα μέρη μου παρακαλώ. Και η Καλαμπάκα και η κολοκυθόπιτα, ωραίες είναι. Και η τρικαλινή κολοκυθόπιτα ακόμα καλύτερη. Την έχουμε και σε αλμυρή με φέτα, την έχουμε και σε γλυκιά, τύφλα να χει η μπουγάτσα. :p

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom