mikrh tsopana
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
- Ταξίδι-Όνειρο
- θα το αποφασίσω αύριο
Της Ισπανίας, το λες και μόνος σου.Η Εξτρεμαδούρα ή η Μαδρίτη δεν έχουν δική τους γλώσσα. Μιλάμε Καστεγιάνο. Δεν ζητά αυτονομία η La Mancha ούτε η Ανδαλουσία. Οι περιοχές αυτές έχουν ισπανική κουλτούρα. Το ότι υπερασπίζεσαι την καταστολή των λαών της Ισπανίας είναι δικό σου πρόβλημα.
Άρα από Ελλάδα να βγάλουμε έξω Κρήτη, γιατί μιλάνε κρητικά, Ρόδο που μιλάνε ροδίτικα, αρκετές ορεινές περιοχές που μιλάνε βλάχικα και φυσικά τα Πομακοχώρια που μιλάνε πομάκικα, κι εγώ δε ξέρω πόσες άλλες περιοχές, σωστά; Μη μιλήσω για τη Θεσσαλονίκη, που μέχρι το 1912 ήταν οθωμανική.
Υπάρχουν άπειροι καταλανοί και βάσκοι που δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία. Τις πολιτικές μου απόψεις δεν τις ξέρεις και δε ξέρεις τι υπερασπίζομαι και τι όχι. Τη σήμερον ημέρα, οι περιοχές αυτές ανήκουν στην Ισπανία, καλώς ή κακώς. Είπες μια μπαρούφα πριν, ότι η Ιταλία είναι αυθεντική. Πώς ορίζεις την αυθεντικότητα; Οι ιταλοί έχουν 100% ιταλικό DNA; Είναι αυτοδημιούργητοι σαν πολιτισμός; Πιο πολύ για απολυτότητα σε στυλ Άρεια Φυλή μου πάει, έτσι όπως το έθεσες.