Giannisgreen
Member
Εχοντας ζησει και στις δυο θα πω οτι αν εισαι πάνω απο 25 δεν τίθεται καν θέμα συγκρισης. Στο μόνο που υπερέχει η Λαρισα ειναι η εστίαση και η νυχτερινή ζωή που και αυτο ειναι θέμα γουστου.
Τι απόδοση σας δίνουν στα ελεοτριβεία εκεί κάτω και στα πόσα κιλά σε βάζουν μόνο σου;Δεν το εχω αφησει απλά δεν εχω χρονο ενεκα οι ελιες..
Στην καλυτερη 3,5 στη χειροτερη 6.. τωρα ομως .. πριν κανα μηνα οσοι πηγαν για αγουρελαιο τους πηγε και 13.. μονο σου δεν ξερω συνηθως τους βαζουν με άλλους .. καπου 14 κλουβες νομιζω και πανω.. και το αξάϊ σε μικρες ποσοτητες ειναι μεγαλυτερο καποιες φορες 12% αντι 10..Τι απόδοση σας δίνουν στα ελεοτριβεία εκεί κάτω και στα πόσα κιλά σε βάζουν μόνο σου;
Τι εννοείς με το 3,5 και το 6; Στα 3,5 κιλά ελιάς θα πάρεις 1 λίτρο λάδι; Αν ναι, αυτή είναι πάρα πολύ καλή απόδοση! Εννοείται οτι παίζει μεγάλο ρόλο και τι ελιές πας και τι μίξη ελιάς θα σου κάνουν.Στην καλυτερη 3,5 στη χειροτερη 6.. τωρα ομως .. πριν κανα μηνα οσοι πηγαν για αγουρελαιο τους πηγε και 13..
Τι είναι οι κλούβες που λες; Μάλλον εννοείς τα μεγάλα καφάσια. Αυτά που ξέρω εγώ παίρνουν γύρω στα 350 κιλά ελιές. Υπάρχουν και πιο μεγάλα; Πολλά είναι 14 μεγάλα κασόνια, αλλά θα μου πεις τα ελαιοτριβεία εκεί κάτω πρέπει να είναι μεγαλύτερα, γιατί οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες! Ακόμα θυμάμαι τους ελαιώνες στην Άμφισσα....θάλασσα απο ελιές!!!! Στα μικρά ελαιοτριβεία για να σε βάλουν μόνο σου πρέπει να συμπληρώνεις τουλάχιστον τόνο.μονο σου δεν ξερω συνηθως τους βαζουν με άλλους .. καπου 14 κλουβες νομιζω και πανω..
Ρώτησα για το αξάι και μου έδωσαν 10%. Δεν συμφέρει πάντως, ανεβαίνει πολύ η τιμή του λίτρου έτσι.και το αξάϊ σε μικρες ποσοτητες ειναι μεγαλυτερο καποιες φορες 12% αντι 10..
Ναι .. η αναλογια 3,5 κιλα ελιες για 1 κιλο (οχι λιτρο) λάδι.. ναι ειναι πολυ καλη αποδοση.. εγω προχθες πηγα 1 προς 4,3.. η ποικιλια φυσικά και παιζει ρολο.. οι λαδοελιες που λεμε ειναι αυτες που δινουν την πιο καλή αναλογία.. για την μιξη ελιας εννοεις ποσην ωρα θα ειναι στον μαλακτηρα;; δεν κανει κανεις μιξη.. ολη η παστα της ελιας μαλακωνει στον μαλακτηρα για καμια ωρα και μετα γινεται ο διαχωρισμός και η εξαγωγη λαδιου..Τι εννοείς με το 3,5 και το 6; Στα 3,5 κιλά ελιάς θα πάρεις 1 λίτρο λάδι; Αν ναι, αυτή είναι πάρα πολύ καλή απόδοση! Εννοείται οτι παίζει μεγάλο ρόλο και τι ελιές πας και τι μίξη ελιάς θα σου κάνουν.
ναι τα καφασια που χωρανε περιπου 22-24 κιλα ελιες περιπου..οχι μπορεις και με λιγοτερα κιλά (300) να μπεις στο ελαιοτριβειο τουλαχιστον εδω στο Πηλιο..Τι είναι οι κλούβες που λες; Μάλλον εννοείς τα μεγάλα καφάσια. Αυτά που ξέρω εγώ παίρνουν γύρω στα 350 κιλά ελιές. Υπάρχουν και πιο μεγάλα; Πολλά είναι 14 μεγάλα κασόνια, αλλά θα μου πεις τα ελαιοτριβεία εκεί κάτω πρέπει να είναι μεγαλύτερα, γιατί οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες! Ακόμα θυμάμαι τους ελαιώνες στην Άμφισσα....θάλασσα απο ελιές!!!! Στα μικρά ελαιοτριβεία για να σε βάλουν μόνο σου πρέπει να συμπληρώνεις τουλάχιστον τόνο.
τι εννοεις δεν συμφερει... αμα θες μπορεις να το κρατησεις το δικαιωμα πληρωνοντας την αξια του ποσοστου.. εχουν πινακα ολα τα ελαιοτριβεια και σου λενε ποσο θα πληρωσεις.. καλά η τιμη του λαδιου ειδικα του εξτρα παρθενου (κατω δηλαδη απο 0,8 οξυτητα) εχει ξεφυγει πλέον..Ρώτησα για το αξάι και μου έδωσαν 10%. Δεν συμφέρει πάντως, ανεβαίνει πολύ η τιμή του λίτρου έτσι.
Όταν λέω μίξη εννοώ οτι δεν σε βάζουν μόνο σου, αλλά με άλλους και η απόδοση εξαρτάται και απο το τι ελιές έχει και ο άλλος/οι.για την μιξη ελιας εννοεις ποσην ωρα θα ειναι στον μαλακτηρα;; δεν κανει κανεις μιξη.. ολη η παστα της ελιας μαλακωνει στον μαλακτηρα για καμια ωρα και μετα γινεται ο διαχωρισμός και η εξαγωγη λαδιου..
Άλλο να δώσεις τις ελιές σου και να πάρεις το λάδι απο αυτές, ειδικά όταν έχεις καλές ελιές, και άλλο να δώσεις τις ελιές σου και να πάρεις ένα ποσοστό απο αυτές σε λάδι. Οι δικές σου ελιές μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη απόδοση! Το αξάι που λέτε εσείς είναι αυτό που ξέρω εγώ ως αντιπραγματισμό.τι εννοεις δεν συμφερει... αμα θες μπορεις να το κρατησεις το δικαιωμα πληρωνοντας την αξια του ποσοστου.. εχουν πινακα ολα τα ελαιοτριβεια και σου λενε ποσο θα πληρωσεις.. καλά η τιμη του λαδιου ειδικα του εξτρα παρθενου (κατω δηλαδη απο 0,8 οξυτητα) εχει ξεφυγει πλέον..