• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel War Βόλος vs Λάρισα

Βόλος vs Λάρισα

• Total voters
    33

Giannisgreen

Member
Εχοντας ζησει και στις δυο θα πω οτι αν εισαι πάνω απο 25 δεν τίθεται καν θέμα συγκρισης. Στο μόνο που υπερέχει η Λαρισα ειναι η εστίαση και η νυχτερινή ζωή που και αυτο ειναι θέμα γουστου.

Konstantinb

Member
Και οι δύο πόλεις έχουν αναπτυχθεί παρά πολύ και προσφέρουν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα. Εάν ο κόσμος της Λάρισας ζούσε στον Βόλο προσωπικά θα έβλεπα με τα κυάλια άλλο μέρος στην Ελλάδα στην ποιότητα ζωής. Όσο για τις εκδρομές, πια ζούμε στην εποχή που το κάθε σπίτι έχει πόσα αυτοκίνητα, και μια εκδρομή από Λάρισα σε Βόλο/Πήλιο, Πλαστήρα, Μετέωρα κτλ είτε το αντίστοιχο είναι όσο θέλουν στην Αθήνα να πάνε από την μια περιοχή στην άλλη. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι μη το πιάσουμε. Ένα γαλατικό χωριό μόνο του είναι ήταν και θα είναι. Που αλλού υπάρχει αυτό το εμπορικό κέντρο από τη μία; Που αλλού έχεις το λατρεμένο Πήλιο σε απόσταση αναπνοής από την άλλη; Και άλλα χίλια δυο. Συμπέρασμα, ο κόσμος στη Λάρισα να ζούσε στον Βόλο. Γίνεται; Δεν γίνεται. Πάμε παρακάτω. Μια χαρά είναι τα δύο μέρη, μια χαρά ζεις και μια χαρά όμορφα περνάς. Δουλειές να υπάρχουν και καλά τσίπουρα.

8avos

Member
Βόλος:με διαφορά δύο μηνών,σκάγανε σαν στρακαστρούκες οι βομπες έξω απ την μη αποψιλωμένη αγχιαλο με την φωτιά του 2023 και φωνάξανε τους πιλότους να πάρουν τα μαχητικά ,σαν να ξεπαρκαρανε αμάξια.Τα πήγαν Λάρισα.Ιουλιο αυτό.

Σεπτέμβριο πλυμμηρισε το Στεφανοβικειο και βρέθηκαν πόσα Απάτσι και Χιουι κάτω απ το νερό.

Έκλεισε,τα φέραν Λάρισα κ αυτά.

Οσο και να πεις,οργανωμένους δεν τους λες τους Βολιώτες.

chrisbd

Member
Τι απόδοση σας δίνουν στα ελεοτριβεία εκεί κάτω και στα πόσα κιλά σε βάζουν μόνο σου;
Στην καλυτερη 3,5 στη χειροτερη 6.. τωρα ομως .. πριν κανα μηνα οσοι πηγαν για αγουρελαιο τους πηγε και 13.. μονο σου δεν ξερω συνηθως τους βαζουν με άλλους .. καπου 14 κλουβες νομιζω και πανω.. και το αξάϊ σε μικρες ποσοτητες ειναι μεγαλυτερο καποιες φορες 12% αντι 10..

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στην καλυτερη 3,5 στη χειροτερη 6.. τωρα ομως .. πριν κανα μηνα οσοι πηγαν για αγουρελαιο τους πηγε και 13..
Τι εννοείς με το 3,5 και το 6; Στα 3,5 κιλά ελιάς θα πάρεις 1 λίτρο λάδι; Αν ναι, αυτή είναι πάρα πολύ καλή απόδοση! Εννοείται οτι παίζει μεγάλο ρόλο και τι ελιές πας και τι μίξη ελιάς θα σου κάνουν.

μονο σου δεν ξερω συνηθως τους βαζουν με άλλους .. καπου 14 κλουβες νομιζω και πανω..
Τι είναι οι κλούβες που λες; Μάλλον εννοείς τα μεγάλα καφάσια. Αυτά που ξέρω εγώ παίρνουν γύρω στα 350 κιλά ελιές. Υπάρχουν και πιο μεγάλα; Πολλά είναι 14 μεγάλα κασόνια, αλλά θα μου πεις τα ελαιοτριβεία εκεί κάτω πρέπει να είναι μεγαλύτερα, γιατί οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες! Ακόμα θυμάμαι τους ελαιώνες στην Άμφισσα....θάλασσα απο ελιές!!!! Στα μικρά ελαιοτριβεία για να σε βάλουν μόνο σου πρέπει να συμπληρώνεις τουλάχιστον τόνο.

και το αξάϊ σε μικρες ποσοτητες ειναι μεγαλυτερο καποιες φορες 12% αντι 10..
Ρώτησα για το αξάι και μου έδωσαν 10%. Δεν συμφέρει πάντως, ανεβαίνει πολύ η τιμή του λίτρου έτσι.

chrisbd

Member
Τι εννοείς με το 3,5 και το 6; Στα 3,5 κιλά ελιάς θα πάρεις 1 λίτρο λάδι; Αν ναι, αυτή είναι πάρα πολύ καλή απόδοση! Εννοείται οτι παίζει μεγάλο ρόλο και τι ελιές πας και τι μίξη ελιάς θα σου κάνουν.
Ναι .. η αναλογια 3,5 κιλα ελιες για 1 κιλο (οχι λιτρο) λάδι.. ναι ειναι πολυ καλη αποδοση.. εγω προχθες πηγα 1 προς 4,3.. η ποικιλια φυσικά και παιζει ρολο.. οι λαδοελιες που λεμε ειναι αυτες που δινουν την πιο καλή αναλογία.. για την μιξη ελιας εννοεις ποσην ωρα θα ειναι στον μαλακτηρα;; δεν κανει κανεις μιξη.. ολη η παστα της ελιας μαλακωνει στον μαλακτηρα για καμια ωρα και μετα γινεται ο διαχωρισμός και η εξαγωγη λαδιου..

Τι είναι οι κλούβες που λες; Μάλλον εννοείς τα μεγάλα καφάσια. Αυτά που ξέρω εγώ παίρνουν γύρω στα 350 κιλά ελιές. Υπάρχουν και πιο μεγάλα; Πολλά είναι 14 μεγάλα κασόνια, αλλά θα μου πεις τα ελαιοτριβεία εκεί κάτω πρέπει να είναι μεγαλύτερα, γιατί οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες! Ακόμα θυμάμαι τους ελαιώνες στην Άμφισσα....θάλασσα απο ελιές!!!! Στα μικρά ελαιοτριβεία για να σε βάλουν μόνο σου πρέπει να συμπληρώνεις τουλάχιστον τόνο.
ναι τα καφασια που χωρανε περιπου 22-24 κιλα ελιες περιπου..οχι μπορεις και με λιγοτερα κιλά (300) να μπεις στο ελαιοτριβειο τουλαχιστον εδω στο Πηλιο..

Ρώτησα για το αξάι και μου έδωσαν 10%. Δεν συμφέρει πάντως, ανεβαίνει πολύ η τιμή του λίτρου έτσι.
τι εννοεις δεν συμφερει... αμα θες μπορεις να το κρατησεις το δικαιωμα πληρωνοντας την αξια του ποσοστου.. εχουν πινακα ολα τα ελαιοτριβεια και σου λενε ποσο θα πληρωσεις.. καλά η τιμη του λαδιου ειδικα του εξτρα παρθενου (κατω δηλαδη απο 0,8 οξυτητα) εχει ξεφυγει πλέον..

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
για την μιξη ελιας εννοεις ποσην ωρα θα ειναι στον μαλακτηρα;; δεν κανει κανεις μιξη.. ολη η παστα της ελιας μαλακωνει στον μαλακτηρα για καμια ωρα και μετα γινεται ο διαχωρισμός και η εξαγωγη λαδιου..
Όταν λέω μίξη εννοώ οτι δεν σε βάζουν μόνο σου, αλλά με άλλους και η απόδοση εξαρτάται και απο το τι ελιές έχει και ο άλλος/οι.

τι εννοεις δεν συμφερει... αμα θες μπορεις να το κρατησεις το δικαιωμα πληρωνοντας την αξια του ποσοστου.. εχουν πινακα ολα τα ελαιοτριβεια και σου λενε ποσο θα πληρωσεις.. καλά η τιμη του λαδιου ειδικα του εξτρα παρθενου (κατω δηλαδη απο 0,8 οξυτητα) εχει ξεφυγει πλέον..
Άλλο να δώσεις τις ελιές σου και να πάρεις το λάδι απο αυτές, ειδικά όταν έχεις καλές ελιές, και άλλο να δώσεις τις ελιές σου και να πάρεις ένα ποσοστό απο αυτές σε λάδι. Οι δικές σου ελιές μπορεί να έχουν πολύ καλύτερη απόδοση! Το αξάι που λέτε εσείς είναι αυτό που ξέρω εγώ ως αντιπραγματισμό.

Καλή συνέχεια στη συγκομιδή!

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Χ στον Βόλο λόγω ανθρώπων ( οσο και αν λένε οτι η πολη του Βόλου ειναι μια μικρογραφία της Θεσσαλονίκης που λατρευω).
Λάρισα μόνο. Τα καλύτερα παιδιά (και το καλύτερο παζάρι κάθε Σεπτεμβρη!)

Last edited:

panpan

Member
Ένα war μεταξύ Λάρισας και Βόλου κα μάθαμε για αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, μαγειρική
και μαλάκωμα σιτεμένης προβατίνας και παζάρι τον Σεπτέμβριο.
Εχθές στην Γαλλία σε ένα φίλο το βράδι μου βγάζει ούζο 12. Ανατρίχιασα. Του βγάζω
Δεκαράκι Τυρνάβου. Ποιό κέρδισε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.623
Μέλη
39.360
Νεότερο μέλος
vasilis400

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα