• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel War Βόλος vs Λάρισα

Βόλος vs Λάρισα

• Total voters
    26

tatooine

Member
Μια χαρά τρώγετε. Το έχεις ξαναπεί ότι δεν τρώγετε. Έχουμε φάει κοπάδια.
Εγώ προσθέτω λάδι για πιο γρήγορα. Εδώ σπάνια βρίσκεις αρνί γάλακτος και αν το βρεις
έχει πάνω από 23 ευρώ. Στην καλή περίπτωση να βρεις κανένα ζυγούρι. Δεν είναι ανάγκη να
είναι η προβατίνα 5-6 ετών . Μετά την πρώτη γέννα αν δεν είναι αποδοτική ή καλή μάνα
πάει μαχαίρι. Και σου μιλάω έχοντας καλή γνώση. Ναι τα τρίκαλά έχουν καλά κοψίδια.
Το war όμως είναι μεταξύ Λάρισας και Βόλου.
Τις κρατάνε όσο πιο πολύ μπορούν και μετά πάνε στο σφαγείο. Σου μιλάω από πείρα. Δεν τρώγετε είναι λάστιχο το κορίτσι.
Και σίγουρα ο κρεοπώλης δεν θα σου πει πόσων χρόνων ήταν γιατί ούτε αυτος ξέρει. Μακριά από μεγάλα ζώα. Αστα μην τα ψάχνεις έχω ντοκτορά στο θέμα. Πάνε ρώτησε κάνα τίμιο κτηνοτρόφο πρώτα και μετά τα ξαναλέμε.
Έχω διαβάσει πολλά ευτράπελα όταν άκουσα για προβατίνες και την ανακάλυψη του τόσου νόστιμου κρέατος.
Τα ζγούρια είναι μια χαρά, πάνε και σούβλα το Πάσχα.

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αν και το war αφορά την Λάρισα και τον Βόλο το έχετε μετατρέψει σε war προβατίνα ή όχι.
Για να ψηφίσω και στα 2 δηλώνω Λάρισα για το φαγητό της, το κόστος ζωής και την φιλικότητα των κατοίκων της και φυσικά ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ το νοστιμότερο κρέας που υπάρχει. Κι όσο αφορά την σκληράδα του ε τι να πω; Διαλέξτε άλλο μαγαζί που να ξέρουν να την μαγειρεύουν.

tatooine

Member
Αν και το war αφορά την Λάρισα και τον Βόλο το έχετε μετατρέψει σε war προβατίνα ή όχι.
Για να ψηφίσω και στα 2 δηλώνω Λάρισα για το φαγητό της, το κόστος ζωής και την φιλικότητα των κατοίκων της και φυσικά ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ το νοστιμότερο κρέας που υπάρχει. Κι όσο αφορά την σκληράδα του ε τι να πω; Διαλέξτε άλλο μαγαζί που να ξέρουν να την μαγειρεύουν.
Καλό είναι να ξέρετε τι τρώτε πριν σας το πλασάρουν για χαβιάρι αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Κλείνει ότι οφτοπικ

Danae174

New Member
Ο Βόλος είναι όμορφος για βόλτα στο κέντρο και την παραλία, και τον σώζουν πολυ οι φοιτητές από άποψη κόσμου. Η Λάρισα έχει φοιτητές αλλά πιο διασκορπισμένους καθώς δεν είναι κέντρο οι σχολές . Πλέον έχει πεζοδρομηθεί και σχεδόν όλο το κέντρο, και αν δε πρέπει να παρκάρεις εκεί, χαίρεσαι να το περπατάς .
Υπέροχο το Πήλιο , αλλά η Λάρισα έχει επίσης υπέροχα παραδοσιακά χωριά στα γύρω βουνά που δεν είναι και τουριστικά. Κίσσαβος- Όλυμπος- Μαυροβούνι .
Φαγητό πιστεύω Λάρισα αν ξέρεις που να φας τρως πολύ καλύτερα από Βόλο .(Γενική παρατήρηση, για οποιοδήποτε φαγητό). Οι παραλίες του Πηλίου πολύ ανώτερες για εμένα γιατί έχουν μεγάλη ποικιλία , αλλά με πολύ δυσκολότερη πρόσβαση από ότι τα 45 λεπτά για Αγιόκαμπο/Πλαταμώνα.
Δε μπορώ να μη ψηφίσω Λάρισα συναισθηματικά, πριν 10 χρόνια ίσως θα έλεγα Βόλο, αλλά πλέον είμαι εκεί!

panpan

Member
050326_173631.jpg

Πάνε ρώτησε κάνα τίμιο κτηνοτρόφο πρώτα και μετά τα ξαναλέμε
Πάνω από είκοσι χρόνια πριν, είχα μια μονάδα με χιωτικα τα έκανα συγχρονισμό με σφουγγάρι και έκανα τεχνητή γονιμοποίηση. Πουλούσα τα ζυγουρια. Επίσης έκανα εισαγωγή από Γαλλία ράτσα Λακόν. Πιστεύω να σε κάλυψα ότι δεν χρειάζεται να ρωτήσω κάποιον κτηνοτρόφο.
050206_153254.jpg

Η αφεντιά μου. Στην πάνω φωτογραφία η κόρη μου.

tatooine

Member
View attachment 478487

Πάνω από είκοσι χρόνια πριν, είχα μια μονάδα με χιωτικα τα έκανα συγχρονισμό με σφουγγάρι και έκανα τεχνητή γονιμοποίηση. Πουλούσα τα ζυγουρια. Επίσης έκανα εισαγωγή από Γαλλία ράτσα Λακόν. Πιστεύω να σε κάλυψα ότι δεν χρειάζεται να ρωτήσω κάποιον κτηνοτρόφο. View attachment 478488
Η αφεντιά μου. Στην πάνω φωτογραφία η κόρη μου.
Να την Χαίρεσαι την κόρη σου και το βίος σου αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για την προβατίνα που είναι από πολύ αξιόπιστη πηγή την πιο αξιόπιστη θα έλεγα. Προσπαθώ να διαφωτίσω το κοινό ότι πρέπει να αποφεύγει δια ροπάλου τέτοιο κρέας. Αλλά ας το κλείσουμε εδώ γιατί θα χάσεις και γιατί θα μπω σε λεπτομέρειες που δεν επιθυμώ.
Να φανταστώ το κατσίκι της φωτό πήγε στη γάστρα. 😍

Thanos92

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη & Ανδόρα
Να την Χαίρεσαι την κόρη σου και το βίος σου αλλά αυτό δεν αλλάζει τη γνώμη μου για την προβατίνα που είναι από πολύ αξιόπιστη πηγή την πιο αξιόπιστη θα έλεγα. Προσπαθώ να διαφωτίσω το κοινό ότι πρέπει να αποφεύγει δια ροπάλου τέτοιο κρέας. Αλλά ας το κλείσουμε εδώ γιατί θα χάσεις και γιατί θα μπω σε λεπτομέρειες που δεν επιθυμώ.
Άδικα θα προσπαθήσεις...Παϊδάκι πρόβατο μέχρι να φράξουν όλες οι αρτηρίες....

panpan

Member
Εννοείς αρνί μάλλον.
050320_101320.jpg

Αυτό είναι κατσίκι στην αγκαλιά μου.
Και για να μπούμε εντός θέματος. Η Λάρισα είχε καλή αγροτική έκθεση. Για τον Βόλο δεν θυμάμαι. (Το έσωσα; )

jimp

Member
Προσπαθώ να διαφωτίσω το κοινό ότι πρέπει να αποφεύγει δια ροπάλου τέτοιο κρέας.
Αν και τώρα δεν θα βρεις πρόβειο παιδάκι, όταν θα βρεις θα κάνεις το εξής, αναλόγως πόσα κιλά θα έχεις, αφού πρώτα τα αλατοπιπερωσεις και μαζί με λίγη ρίγανη τα ανακατέψεις, θα κόψεις κρεμμύδια σε μεγάλες ροδελες και πράσινη πιπεριά, μια στρώση από αυτά, μια στρώση παϊδάκια, μια στρώση από αυτά μια στρώση παϊδάκια και ούτω καθεξής.
Τα αφήνεις το βράδυ στο ψυγείο σε μια λεκάνη, γάστρα, κάτι τέτοιο τέλος πάντων και τα βγάζεις την άλλη μέρα για ψήσιμο.

Καλύτερη συνταγή από αυτή δεν θα βρεις και προκαλώ τον οποιοδήποτε να κάνει αυτό που λέω να μου πει αν θα έχει φάει καλύτερο.

Όταν εννοείς αξιόπιστη πηγή τι εννοείς;
Είναι αξιόπιστος ένας κτηνοτρόφος; Ή ένας κτηνίατρος;

tatooine

Member
Εννοείς αρνί μάλλον. View attachment 478492
Αυτό είναι κατσίκι στην αγκαλιά μου.
Και για να μπούμε εντός θέματος. Η Λάρισα είχε καλή αγροτική έκθεση. Για τον Βόλο δεν θυμάμαι. (Το έσωσα; )
Ναι έχει δίκαιο μπερδεύτηκα. Το κοίταξα επιπόλαια λόγω χρώματος.
Πάντως αν και ψήφισα Λάρισα δεν θα έμενα με τίποτε στο καλοκαιρινό εκείνο καμίνι. Κάπου έξω ίσως πιο δροσερά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.605
Μέλη
39.354
Νεότερο μέλος
apostolis papadia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα