• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Travel war Βερολίνο vs Ρώμη

Βερολίνο vs Ρώμη

• Total voters
    144

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Μην πάει ένας άνθρωπος σαββατιάτικο σούπερ μάρκετ, με τη μία να φτάσουν 4 οι σελίδες στο war! Δουλειές δεν έχετε βρε που θα βάλετε σε war τη Ρώμη με την οποιαδήποτε γερμανική πόλη; Και είναι και αδικία για το Βερολίνο...

Ρώμη τελεία και παύλα!
Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ έκανα αναγκαστικά ένα σύντομο διάλειμμα απ' το war για να φτιάξω τσάκα τσάκα μια σαν αματριτσιάνα (λέω σαν γιατί αλλιώς θα με κόψει το εσουρου -βλ. @Samion) να μην μείνει η οικογένεια νηστική κι επανήλθα.
Εσύ, χρυσέ μου, τι ψώνισες; Προσούτο, γκοργκοντζόλα και μοτσαρέλα μπουφαλα (ναι, αυτήν την κουφάλα) πήρες;

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Κατ' αρχήν κατά την ταπεινή μου άποψη η επιλογή των δύο πόλεων για σύγκριση είναι άκυρη. Είναι προφανές και γνωστό πως στο φόρουμ το Ιταλικό ντελίριο υπερνικά τα πάντα. Έχουμε λοιπόν ένα άνευ ουσίας war, για να ζήσουμε και πάλι την φιλοιταλική έξαρση των κατά τ' άλλα αγαπητών συμφορουμητών!

Θα συμφωνήσω πως η Ρώμη μπορεί να συγκριθεί μόνο με κάποια άλλη ιταλική πόλη.
Προσωπικά η Ρώμη είναι το μοναδικό ταξίδι μου που πέρασε και δεν ακούμπησε. Δεν μου άφησε τίποτα. Παράξενο.Τα περί τέχνης, αναγέννησης, ανοιχτού μουσείου, ομορφιάς, γλώσσας κτλ. δεν είναι αρκετά για να σε κερδίσει μια πόλη. Η Ιταλική γλώσσα είναι η αγαπημένη μου όπως και η ιταλική κουζίνα. Και?
Άσε που όλο αυτό το ανοιχτό μουσείο μου φάνηκε φορτωμένο για τα δικά μου γούστα και συγνώμη αλλά θα συμφωνήσω πως η Ρώμη μου έβγαλε πως απευθύνεται σε ηλικιωμένους ή σε ζευγαράκια. Κανένας παλμός καμία εξέλιξη καμία ζωή. Το πρωί βουλιάζει από τουρίστες και με το που βραδιάσει όλοι είναι εξαφανισμένοι!Πως γίνεται αυτό?

Εγώ λοιπόν εκτός από την ομορφιά τις βόλτες μου σαν τουρίστας, και τι μουσεία υπάρχουν, κοιτάω και που θα μπορούσα να ζήσω. Τι επιλογές έχω σε όλους τους τομείς, τι μου προσφέρει η κάθε πόλη και τι μου ταιριάζει. Προτιμώ λοιπόν το πολυπολιτισμικό Βερολίνο το open-minded το εναλλακτικό, το σκοτεινό, το ψυχρό κι ας μην είναι όμορφο!

jimp

Member
Σε καταλαβαίνω. Κι εγώ έκανα αναγκαστικά ένα σύντομο διάλειμμα απ' το war για να φτιάξω τσάκα τσάκα μια σαν αματριτσιάνα (λέω σαν γιατί αλλιώς θα με κόψει το εσουρου -βλ. @Samion) να μην μείνει η οικογένεια νηστική κι επανήλθα.
Εσύ, χρυσέ μου, τι ψώνισες; Προσούτο, γκοργκοντζόλα και μοτσαρέλα μπουφαλα (ναι, αυτήν την κουφάλα) πήρες;
Εγώ είμαι support your local food market, κεφαλοτύρι Αβραμούλης, πένες Μέλισσα με δίκκοκο σιτάρι και μπρόκολο και λίγο καπνιστή πανσέτα για να κάνω ένα σουφλέ!

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Εγώ είμαι support your local food market, κεφαλοτύρι Αβραμούλης, πένες Μέλισσα με δίκκοκο σιτάρι και μπρόκολο και λίγο καπνιστή πανσέτα για να κάνω ένα σουφλέ!
Ναι ρε φίλε, και πολύ καλά κάνεις, αλλά είσαι οφ τόπικ... :bleh:

Είναι προφανές και γνωστό πως στο φόρουμ το Ιταλικό ντελίριο υπερνικά τα πάντα. Έχουμε λοιπόν ένα άνευ ουσίας war, για να ζήσουμε και πάλι την φιλοιταλική έξαρση των κατά τ' άλλα αγαπητών συμφορουμητών!
Κάτι τέτοιο ήθελα να γράψω, απλά σκέφτομαι κάποια πόλη σ' αυτό τον έρμο πλανήτη που να τη βάλω σε travel war και να υπερκεράσει μια ιταλική.. Έλεγα για Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Κρακοβία, Λισαβόνα, αλλά που να μείνει ψήφος.. Από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί κάποιος ιταλόφιλος να ψηφίσει ένα χωριό της Ιταλίας αντί για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική μαζί :clap:

Borealis

Member
Κάτι τέτοιο ήθελα να γράψω, απλά σκέφτομαι κάποια πόλη σ' αυτό τον έρμο πλανήτη που να τη βάλω σε travel war και να υπερκεράσει μια ιταλική.. Έλεγα για Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Κρακοβία, Λισαβόνα, αλλά που να μείνει ψήφος.. Από κεκτημένη ταχύτητα μπορεί κάποιος ιταλόφιλος να ψηφίσει ένα χωριό της Ιταλίας αντί για ολόκληρη τη Λατινική Αμερική μαζί :clap:
Δοκιμάστε Λισαβόνα vs Παβία και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
:D:D
Πλάκα κάνεις! Εδώ μιλάμε για ΤΗΝ πόλη. Την αιώνια. Όλες θα τις σνομπάρουν από τη στιγμή που μπαίνουν σε σύγκριση με το απόλυτο είδωλο. Ποια Μόσχα και ποια Λισαβόνα. Άλλωστε εκεί δεν μιλούν την ιταλική και ως γνωστόν ακόμα κι εκεί να βρεθείς πάλι για ιταλικό φαγητό θα ψάχνεις:p

alma

Member
Λοιπόν αυτή την ξινίλα και την υπεροψία προς όσους δεν μιλούν γερμανικά δεν ξέρω αν πρέπει να την πιστώσουμε μόνο στο Βερολίνο,καθώς μου έχει τύχει και σε άλλα μέρη της Γερμανίας. Αντίθετα με τους γλυκομίλητους και ευγενέστατους Ιταλούς.

Όσο για το Βερολίνο πάντα χάνει στα war με διαφορά, γιατί το βάζετε με πόλεις πολύ ανώτερες του. Με Λονδίνο λογικό που έχασε. Με Ρώμη λογικό που χάνει. Ίσως αν το έβαζαν με καμία άλλη γερμανική πόλη σε war να κέρδιζε και έτσι να χαίρονταν και οι φαν του.

alma

Member

Βάλε αν θες το Βερολίνο σε war με Λισαβώνα,Μόσχα κτλ. Αλλά μάλλον πάλι θα χάσει ε; Αν το έβαζες σε war με τις Βρυξέλλες θα είχε ελπίδες.

Δοκιμάστε Λισαβόνα vs Παβία και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά...
Εγώ δεν είμαι καθόλου σίγουρος :D. Και βασικά, όπως είπα και πιο πριν, η Φλωρεντία μου άρεσε πιο πολύ από τη Ρώμη.
Αντίθετα με τους γλυκομίλητους και ευγενέστατους Ιταλούς.
Δε σε αμφισβητώ, αλλά η πρσωπική μου εμπειρία από τη Ρώμη, από το μουσείο στο Βατικανό και από την Πίζα, λέει ότι κάθε άλλο παρά γλυκομίλητοι ήταν οι κύριοι σε όποιον δε μιλούσε Ιταλικά. Καθείς με αυτά που έχει ζήσει, τι να κάνουμε.
Ίσως αν το έβαζαν με καμία άλλη γερμανική πόλη σε war να κέρδιζε και έτσι να χαίρονταν και οι φαν του.
Δε νομίζω να υπάρχουν fans συγκεκριμένα του Βερολίνου εδώ μέσα, προσωπικά δεν είμαι πάντως. :)Απλά γουστάρω Βερολίνο πιο πολύ από τη Ρώμη, με καλές πιθανότητες να αλλάξει αυτό σε κάμποσες δεκαετίες, που έχω κατά νου να γνωρίζω πιο πολύ σε βάθος τον ευρωπαϊκό "πολιτισμό".

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom