Sassenach77
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρός
Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο απο αυτό που λέει το θέμα του νήματος, διαδρομές τρένων!Αγαπητή @Sassenach77 δώσε μας διευκρινήσεις. Τι θέλει να πει το ποστ? οεο?
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαιΤα τρένα που φύγαν
αγάπες μου πήρανε.
Υπήρχε και το Hellas express.Acropolis Express...
Acropolis (train)
Την έχεις κάνει;Εννοείται οτι το πρώτο τρενάκι που θα αναφέρω βρίσκεται σε μία απο τις αγαπημένες μου χώρες και η διαδρομή που πραγματοποιεί περνάει απο τα εκπληκτικά Καρπάθια Όρη, στην μοναδική περιοχή του Εθνικού Πάρκου των Μαραμούρων της Ρουμανίας!
Mocanita! Το ατμοκίνητο τρένο των Μαραμούρων της Ρουμανίας
View attachment 405758
Φώτο απο ιντερνετ
Πρόκειται για το ατμοκίνητο τρένο που πραγματοποιεί τη διαδρομή που εκτείνεται κατα μήκος της κοιλάδας του ποταμού Vaser, από το Viseu de Sus μέχρι το Izvoru Boului.
View attachment 405759
H σιδηροδρομική γραμμή του ποταμού Vaser κατασκευάστηκε την δεκαετία του '30 για να αντικαταστήσει τις σχεδίες που χρησιμοποιούνταν ως τότε για τη μεταφορά ξυλείας στις Μαραμούρες μέσω του ποταμού.
View attachment 405762
Είναι απο τις λίγες γραμμές τρένων στο είδος της που εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα, και κατα μήκος της διαδρομής της χαρίζει πανέμορφες εικόνες απο τα δάση των Καρπαθίων!
Περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο ιστότοπο Mocanita Maramures – Plimbare cu Mocanita in Viseu de Sus
Όχι ακόμα, αλλά έχω σκοπό να το κάνω γιατί η διαδρομή που κάνει είναι εκπληκτική! Στο πρώτο ταξίδι στη Ρουμανία ταίριαζε στο πρόγραμμα αλλά δεν με έπαιρνε χρονικά να τη προσθέσω γιατί χρειάζεται μία ολόκληρη μέρα να αφιερώσεις και δεν μου έβγαιναν οι χρόνοι! Στο δεύτερο ταξίδι δεν ταίριαζε καν....Την έχεις κάνει;
Είναι εδώ και χρόνια στον μελλοντικό σχεδιασμό για ένα τρίτο οδικό στην Ρουμανία, αλλά δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα.