psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Προφανώς όσοι δεν είμαστε υγειονομικοί δε μπορούμε να γνωρίζουμε τι επικρατεί.Πάντα υπάρχουν δύο όψεις, ο οποιοσδήποτε στη θέση του υγειονομικού πιστεύω ότι δεν έχει ιδέα τι θα έκανε (έξω από τον χορό...).
Ωστόσο η μη τήρηση των προβλεπομένων από την επιστημονική κοινότητα, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.
Είναι ένα τρομερά δύσκολο επάγγελμα το οποίο καλείται κάποιος να φέρει εις πέρας μέσα σε δύσκολες συχνά συνθήκες στην Ελλάδα, συνθήκες που μέσα στη πανδημία γίναν δυσκολότερες.
Αποτελεί όμως παραλογισμό το γεγονός να αποφεύγει τον εμβολιασμό, είτε γιατί θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο όπως λες, είτε γιατί δείχνει ασέβεια (αδόκιμος ίσως ο όρος) προς τους ασθενείς-ευπαθείς ομάδες που καλείται να διαχειριστεί.
Κι εμένα, δε διαφωνώ στο γενικό κανόνα. Τώρα όμως είναι ειδική περίσταση.εμένα, προσωπικά, ενώ με φοβίζει η «εμπιστοσύνη» στο κράτος να επιβάλει κάτι που είναι για το καλό μου. Αφού είναι για το καλό μου, πρέπει απλά να με πείσει, αρκεί να παράσχει τα αντίστοιχα στοιχεία, και θα έχει εξασφαλισμένη την επιτυχία.
Το κράτος όπως λες δεν έκανε το παραμικρό να προστατέψει τον εαυτό του, δεν έκανε το βασικό στη περίπτωση που είχαν δημιουργηθεί υπόνοιες και ψευδεις ειδήσεις περί του εμβολιασμού, θα ασχοληθεί να παράσχει τα στοιχεία περί ωφέλειας όπως λες; Δε νομίζω.
Αυτό μόνο κάποιος του χώρου μπορεί να μας το απαντήσει κι ευτυχώς εδώ στο φόρουμ έχουμε αρκετούς. Τι προηγείται σε επίπεδο έρευνας, τι ωφελεί περισσότερο και γιατί. Έχω μια ιδέα για την απάντηση ωστόσο ως τέρμα άσχετος δε θα τοποθετηθώ.Η τρίτη παράμετρος: Κάνουν αγώνα δρόμου επτά εταιρείες για το εμβόλιο, και καμία για το φάρμακο. Αυτό από μόνο του είναι τραγικό.
Στα υπόλοιπα 100% μαζί σου, όλοι για τα κέρδη τους κόπτονται, αυτό είναι το σύστημα.
Ξαναλέω και δε θα βαρεθώ να το λέω, η κρίση είναι υγειονομική, οι αποφάσεις όμως πολιτικές και εντός συστήματος. Δε μπορούμε να ζητάμε διακαιοσύνη σε μια εξ' ορισμού άδικη κοινωνία και δε μπορούμε να βρούμε λογική σε παράλογες αποφάσεις.
Είναι τραγικό πραγματικά να έχουμε βρει τη λύση στο πρόβλημα (εμβολιασμός) και να καθυστερούμε για χίλιες δυο ηλιθιότηες...
Υ.Γ. Διαφωνώ στα περί τοξικότητας του νήματος, όπως και προηγούμενων νημάτων τα οποία κλειδώθηκαν. Μπορούμε να είμαστε ευγενικοί, μπορούμε να είμαστε και καυστικοί παράλληλα χωρίς ειρωνίες και χλευασμούς. Όλα τα μπορούμε αρκεί να μη ξεφεύγουμε, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, κρατώντας τα ωφέλιμα πάντα από τη κουβέντα.