• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Και την φαντα την λέτε πορτοκαλίτα δηλαδη ;

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μια τυροπιτα με ενταμ
Μια τυροπιτα με γκουντα.κλπ

ΤΡΙΠΑΚΙΑ το εφαγες ολο σου το εμενταλ?
Η μαμα σου σε εδερνε αν δεν ετρωγες το μπρι σου?
χαχααχχαχα ακομα δεν το παραδεχεστε ετσι??
φταιει το σαλονικιωτικο ξερο κεφαλι σας!!!!:haha::haha:
βρε δεν θα σας πετυχω πουθενα...........

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
χαχααχχαχα ακομα δεν το παραδεχεστε ετσι??
φταιει το σαλονικιωτικο ξερο κεφαλι σας!!!!:haha::haha:
βρε δεν θα σας πετυχω πουθενα...........
Περιμενε μεχρι την επομενη τραβελστορικη:D

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αφου ικανοποιησα και την καψα μου για τις λεμοναδες-λεμονιτες ...αφου εισπραξα κ τα κοπλιμεντα μου απο τον ΚΡΟΚ:bleh:..μπορω να κοιμηθω ησυχη .Καληνυχτα σας

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Όσον αφορά αυτά που έγραψε το ΑΕΡΙΚΟ είναι και πολλά έχω να σχολιάσω τα εξής:
Όσον αφορά το 16. Οι Θεσσαλονικιές οι οποίες δεν έχουν ποντιακή καταγωγή, δεν ξέρω αν είναι ωραιότερες από τις αθηναίες, αλλά είναι σαφώς ψηλότερες: υπάρχουν διάφορες βόρειες προσμίξεις οι οποίες έχουν δώσει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα, κυρίως δίμετρα.
Όσον αφορά το 31. Τα φυστίκια άρχισαν να καλλιεργούνται στην Αίγινα μετά την έλευση των προσφύγων λόγω μικρασιατικής καταστροφής. Δηλαδή μετά το 1922. Την καλλιέργεια των φυστικών την εισήγαγαν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες από την ανατολή. Οι προσφυγες λοιπόν το αποκαλούσαν με την τουρκική του ονομασία "σανφιστίκ". Αυτή η ιστορική ονομασία έχει παραμείνει στη Θεσσαλονίκη: οι Θεσσαλονικείς άλλωστε είχαν απευθείας εισαγωγή από την Τουρκία, από την περιοχή του Gaziatep, πιο γνωστό ως Αντέπι, από όπου ερχόταν η καλύτερη ποιότητα του καρπού αυτού. Η παραγωγή της Αίγινας άλλωστε στις ημέρες μας δε φθάνει ούτε για ζήτω, μια και στο νησί αυτό πλέον φύονται οι μεζονέτες και όχι οι φυστικές.
Όσον αφορά το 41. Βούζα δεν έχω ακούσει να έχει κάνει κανείς. Λάθος η πληροφόρηση. Σκεμπέ συνήθως κάνουν αυτοί που τρώνε πολύ.
Όσον αφορά το 42 άμα σπάσει το τζάμι είτε φωνάξεις τον τζαμτζή, είτε τον τζαμά εξίσου κακόηχο είναι.
Όσον αφορά το 48: Στη Θεσσαλονίκη τα ταξί είναι χρώματος μπλε. Παλαιότερα και τα οχήματα της αστυνομίας είχαν το ίδιο χρώμα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος