• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Ναι ρε, και αυτό που πάει σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα το λένε υπεραστικό!!! :D:bleh:
Να είσαι καλά βρε ΕΡΣΗ μου... με κάλυψες απόλυτα
Μα όλα πια εμείς θα σας τα μάθουμε? :bleh:

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Αυτό έχει λογική (δεν είναι σαν τη μπουγάτσα δηλαδή)
ΕΡΣΗ, εννοείς ότι η λέξη "μπουγάτσα" δεν έχει λογική με τον τρόπο που λέγεται στη Θεσσαλονίκη? Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι κάτι τέτοιο, καθώς μπουγάτσα (ή κατά το τουρκικό POĞAÇA) είναι το είδος του φύλλου. Και μάλιστα στην πρώτη μου επίσκεψη σε μπουγατσατζίδικο σε λαϊκή γειτονιά στην Πόλη (που δεν μιλούσαν γρι αγγλικά) η συνεννόηση έγινε ως ακολούθως.
- Iki pogaca (2 μπουγάτσες, εγώ)
- Peynirli? (Πεϊνιρλί άκουγα, πεϊνιρλί καταλάβαινα)
- Υοk, pogaca (Όχι να επιμένω, μπουγάτσα):shock:
- Evet. Peynirli? (Ναι να μου λέει και να επιμένει. Πεϊνιρλί? Πάει σκέφτομαι δεν θα συνεννοηθούμε. Μπουγάτσα ζητάω, πεϊνιρλί πάει να μου πασάρει) :D
Τότε του έκοψε του κυριούλη ότι έχει να κάνει με ηλίθ.. εεε με ξανθιά :haha: και αφού μου δείχνει τη βιτρίνα με τις μπουγάτσες μου λέει δείχνοντας το συγκεκριμένο είδος κάθε φορά
Kimali, Patatli, Peynirli... μετά δείχνει την τυρόπιτα ταψιού και ξαναλέει Peynirli borek.
Έτσι, αφενός έμαθα ότι το πεϊνιρλί σημαίνει "με τυρί" στα τούρκικα, αφετέρου επιβεβαιώθηκε ότι ο Βορειολλαδίτικος τρόπος χρήσης της λέξης "μπουγάτσα" είναι και ο ορθότερος! :clap:

varioAthens

Member
Η Άννα Βίσση στην Κένυα, στον ALPHA!!! Διαγράφω τη Βίσση από το οπτικοακουστικό μου πεδίο και επικεντρώνομαι στην Κένυα!

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Η Άννα Βίσση στην Κένυα, στον ALPHA!!! Διαγράφω τη Βίσση από το οπτικοακουστικό μου πεδίο και επικεντρώνομαι στην Κένυα!
Σημερα εκανα την εκπληξη και επιτελους βλεπω FAB 5 !!!! ΚΛΑΙΩΩΩΩΩ !!!!!:haha::haha::haha::haha::haha:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia