• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Πριν διαβασω τη δευτερη προταση νομιζα πως συμμετεχεις σε καποια ερευνα που εχει να κανει με την αγορα της τσιχλας...

:lol: Αν με πληρώνανε, να είσαι σίγουρος..

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μέσα σε 8 ώρες πρέπει να έχω καταναλώσει τουλάχιστον δυο πακέτα τσίχλες. Άτιμο τσιγάρο τι τραβάω να σε κόψω :bash:
Εγώ πάντως το έκοψα πίνοντας νερό. Ήθελα να καπνίσω? Εγώ έπινα νερό. Και δώστου πάλι μετά από λίγο... Η μέθοδος δεν ενδίκνειται για όσους δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε τουαλέτα, για προφανείς λόγους....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ το έκοψα χωρίς αντικατάσταση.Με μόνο οδηγό να επιβληθώ στον εθισμό μου.

Και μετά από δύο χρόνια άκαπνος το έριξα στα Cubans.Αλλά αυτό είναι άλλου παπά......

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αυτό με το νερό, ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί. Πίνω έτσι κι αλλιώς αρκετό νερό όλη τη μέρα- κοντά στα 2 λίτρα- φαντάσου να το κάνω όποτε θέλω και τσιγάρο. Θα του δώσω ωστόσο μια ευκαιρία.

Ρε maltakia χωρίς αντικατάσταση ε; Μπράβο! Το μεγαλύτερο πρόβλημα βασικά το έχω στη δουλειά. Τις υπόλοιπες ώρες τη παλεύω..Ως στιγμής τουλάχιστον.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Α,είναι πολύ απλό.Αρκεί να επιβληθείς πλήρως στον εαυτό σου.Ότι δηλαδή αν δεν το κόψεις και μαζί του όλη αυτή την ανάγκη που νοιώθεις να το ανάψεις,τότε είσαι ο απόλυτος loser.Χαμένο κορμί και άλλα τέτοια όμορφα.....

Όταν με το καλό φτάσεις στη δεύτερη φάση -την ψυχολογική απεξάρτηση- τα ξαναλέμε.Αυτή κρατάει πιο πολύ καιρό,η σωματική είναι κανένας μήνας.

GTS

Member
Ρε maltakia χωρίς αντικατάσταση ε; Μπράβο! Το μεγαλύτερο πρόβλημα βασικά το έχω στη δουλειά. Τις υπόλοιπες ώρες τη παλεύω..Ως στιγμής τουλάχιστον.
Εγώ το έκοψα με αυτοκόλλητο στον ώμο και πολύ θέληση. Στα υπέρ μου εκείνη την εποχή ήταν ότι δε δούλευα, ήμουν μεταξύ δουλειών και το έκοψα στο ενδιάμεσο. Κουράγιο Twinkie, είναι στην αρχή δύσκολο, αλλά μετά την 1η εβδομάδα γίνεται πιο εύκολο. Σημαντικό στη δική μου περίπτωση ήταν ότι έκοψα τον καφέ για κάποιους μήνες, όπως επίσης και τις εξόδους για καφέ, μέχρι να έρθω λίγο στα ίσια μου. Σώθηκα όμως, το έκοψα νωρίς και πραγματικά σώθηκα.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Ευχαριστώ ρε maltakia, θα το έχω στα υπόψη όταν τολμήσω και το ανάψω να βλέπω σε συννεφάκια το όνομά σου να με φωνάζει loser :D

GTS, ευχαριστώ για τα κουράγια - το θέμα είναι πως από το τσιγάρο μπορώ να απεξαρτηθώ πιο εύκολα από τον καφέ. Δεν το έχω απαραιτήτως συνδυασμένο. Άλλωστε, δυστυχώς, ξεκίνησα μεγάλη το κάπνισμα (στα 23) ενώ τον καφέ πολύ πολύ νωρίτερα.

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό θα με σώσει, όπως στην Ελβετία που 5 μέρες δεν το βαλα στο στόμα μου λόγω συνθηκών και με το που πάτησα στο Ελ. Βεν έγινα η παλιά καλή Μάγια.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η σύνδεση που κάνει το μυαλό του χρόνιου καπνιστή με την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ (αν τα απολαμβάνει,που συνήθως έτσι είναι,ειδικά τον πρώτο,αφού η νικοτίνη αδυνατίζει τις γευστικές αισθήσεις κι έτσι σιγά-σιγά ο οργανισμός εκτιμά τις πιο έντονες γεύσεις) είναι κατά την άποψή μου η πιο δύσκολη να ξεπεραστεί.

Έκανα πάνω από έξι μήνες να ξεπεράσω αυτά,ακόμα κι όταν είχα πλήρως απεξαρτηθεί από την σωματική ανάγκη.Και βέβαια,εξίσου δύσκολη,η δύναμη της συνήθειας.Αυτά τα μηχανικά τσιγάρα που έκανα σωρηδόν κάθε μέρα.

Αλλά αν κάτι είναι πιο δύσκολο απ'όλα είναι το πρωϊνό τσιγάρο.Όταν πάψει να σου λείπει έχεις κάνει το πρώτο σοβαρό βήμα για να το κόψεις εντελώς.

GTS

Member
Κι εγώ μεγάλος το ξεκίνησα, στην ηλικία που το ξεκίνησες κι εσύ και το έκοψα στα 29. Πρώτη προσπάθεια και μαχαίρι. Από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ ξεκίνησα στα 19 και σταμάτησα στα 28.Αλλά δεν ήταν η πρώτη μου προσπάθεια διακοπής.Είχα δυο-τρείς αποτυχημένες.Ποτέ όμως με την προσέγγιση loser-χαμένου κορμιού,η οποία και θριάμβευσε.

Έχεις δίκιο πάντως,Μάγια,ένα ταξίδι βοηθάει αφάνταστα στην διάρκεια των πρώτων ημερών διακοπής.Εγώ ήμουν στην Βαρκελώνη τότε.

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αλλά αν κάτι είναι πιο δύσκολο απ'όλα είναι το πρωϊνό τσιγάρο.Όταν πάψει να σου λείπει έχεις κάνει το πρώτο σοβαρό βήμα για να το κόψεις εντελώς.
Μάλλον είμαι ανάποδο πλάσμα. Το πρωί θα καπνίσω μετά από 3-4 ώρες που ξύπνησα και αν μου κάνει κέφι. Μετά το φαγητό και με το ποτό είναι τα καλύτερα μου τσιγάρα.

Κι εγώ μεγάλος το ξεκίνησα, στην ηλικία που το ξεκίνησες κι εσύ και το έκοψα στα 29. Πρώτη προσπάθεια και μαχαίρι. Από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου.
Σημάδι, σημάδι. Στα 29 κι εγώ τώρα αν και όχι στην πρώτη προσπάθεια. Άντε να δούμε...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.359
Νεότερο μέλος
sithonia