• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
και εγώ το έκοψα πριν δύο μήνες....χωρίς τίποτα (χμ...μάλλον καμία σοκολάτα παραπάνω :bleh:), αλλά πιστεύω ότι εντελώς γιατρευτηκα αφού πήγα μετά από λίγο διακοπές και ξεγελάστηκα... Όποτε ξέρεις τι είναι να κάνεις...:D

Εμένα η επικυνδινη περίοδος ήταν πρώτες δέκα μέρες, πρώτες τρείς παρατρίχα να έχουμε πόλεμο, μετά κολυμπούσα όλη την ημέρα και πέρασε με εξαίρεση στις ταβέρνες που πάντα είχα παρέα που καπνίζει και εκεί "δουλεύει" ο ψυχολογικός εθισμός....

Μετά στις διακοπές διακοπές είχε και πολύ περπάτημα οπότε ούτε το ήθελα...μ ερχοταν (και ερχεται) η σκέψη μόνο τα βράδια στην παρέα...αλλά γρήγορα περνάει.

Είναι θέμα απόφασης, πάρ την! Και αν είσαι και τέτοιος χαρακτήρας, βάλε διαγωνισμό με τον εαυτό σου...

υ.γ. τώρα ούτε θα ήθελα να καπνίσω ποτέ, αλλά να έχεις υπόψην ότι και μετά από αρκετό καιρό θα πρέπει να είσαι συνεπής...είχα κόψει πριν από 5 χρόνια επίσης, δεν κάπνιζα 2, και μετά από 2 ξανάρχισα από βλακία μου...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Η λαϊκή θυμοσοφία λέει ότι αν δεν ανάβεις τσιγάρο μέσα στην πρώτη ώρα αφού ξυπνήσεις,δεν είσαι αληθινός καπνιστής.

Πιο πολύ για ψυχοεξαρτώμενη σε κόβω,θα το κόψεις εύκολα αν το βάλεις αληθινό στόχο.Και δώσε κι ένα βραβειάκι στο εαυτό σου αν τα καταφέρεις ή για να τα καταφέρεις.Σκέψου ότι αν καπνίζεις ένα πακέτο την ημέρα τότε σε ένα χρόνο θα εξοικονομήσεις περίπου 1500?,ποσό που θα σου εξασφαλίσει τα αεροπορικά και την διαμονή σου στο επόμενο ταξιδάκι που θα κάνεις ως άκαπνη.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Από προσωπική εμπειρία (δική μου και του συζύγου) σίγουρα η καλύτερη λύση είναι μια κι έξω. Δε θέλει ημίμετρα. Επίσης, όλα είναι στο μυαλό και πώς θα μπορέσεις να το φέρεις βόλτα.

Αν μάλιστα έχεις και την ατυχία να πέσεις και σε πολύ κοντινή σου δύσκολη κατάσταση ασθένειας, η απόφαση έρχεται ακόμα πιο εύκολα. Αν κάθε φορά που θέλεις να καπνίσεις σκέφτεσαι αυτές τις εικόνες, είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλεις να το ξαναακουμπήσεις.

Εγώ (αν και δεν ήμουν φανατική καπνίστρια) το έκοψα εύκολα πριν αρκετά χρόνια. Ο άντρας μου έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια (το έκοψε για τρία χρονια και το ξαναάρχισε) και τώρα το έχει ξανακόψει (ελπίζω για πάντα γιατί είμαστε στα 3 χρόνια πάλι).

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Η λαϊκή θυμοσοφία λέει ότι αν δεν ανάβεις τσιγάρο μέσα στην πρώτη ώρα αφού ξυπνήσεις,δεν είσαι αληθινός καπνιστής.
Αυτό μου το λένε φίλοι μου καπνιστές...

Πιο πολύ για ψυχοεξαρτώμενη σε κόβω,θα το κόψεις εύκολα αν το βάλεις αληθινό στόχο.Και δώσε κι ένα βραβειάκι στο εαυτό σου αν τα καταφέρεις ή για να τα καταφέρεις.Σκέψου ότι αν καπνίζεις ένα πακέτο την ημέρα τότε σε ένα χρόνο θα εξοικονομήσεις περίπου 1500?,ποσό που θα σου εξασφαλίσεις τα αεροπορικά και την διαμονή σου στο επόμενο ταξιδάκι που θα κάνεις ως άκαπνη.
Με καπνό, φτάνω τα 12-13 την ημέρα αναλόγως και αν βγω ή όχι. Αυτό με το 1500αράκι και το ταξίδι με έφτιαξε τώρα! :cool:

Ivana, ως πιο πρόσφατη επιτυχούσα σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις..

Θα τα βλέπουν οι άκαπνοι αυτά τώρα και θα λένε με τι ασχολούμαστε.

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
σωστό και αυτό.... εγώ έβαλα ένα βαζάκι και κάθε μέρα έβαζα μέσα αυτά τα λεφτουδάκια που θα'δινα για τσιγάρα....και δεν ήταν λίγα αφού έφτανα και 2 πακέτα.....

...και πως τα χαιρόμουνααααααααααααααααα :D:D:D:D

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
Αν μάλιστα έχεις και την ατυχία να πέσεις και σε πολύ κοντινή σου δύσκολη κατάσταση ασθένειας, η απόφαση έρχεται ακόμα πιο εύκολα. Αν κάθε φορά που θέλεις να καπνίσεις σκέφτεσαι αυτές τις εικόνες, είμαι σίγουρη ότι δεν θα θέλεις να το ξαναακουμπήσεις.
Έχει παίξει κι αυτό το ρόλο του φυσικά..

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
twinkie goog luck με το κοψιμο...εγω εδω και χρονια ελεγα για πλακα οτι θα το κοψω στα 30 γενεθλια μου.....τωρα το σκεφτομαι σοβαρα ομως. προς το παρον το ελαττωσα στα 5-6 τσιγαρα την ημερα. Τις αλλες ωρες δεν εχω προβλημα αλλα με το ρημαδι το αλκοολ μου λειπει......

Ivana

Member
Ταξίδι-Όνειρο
οχ.....όλος ο κόσμος
Ivana, ως πιο πρόσφατη επιτυχούσα σε ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις..
να είσαι καλά και να αντισταθείς, δεν είναι τίποτα....πράγματι....αρκεί να πίσεις τον εαυτό σου ότι θέλεις, αλλά όχι να το σκέφτεσαι κάθε μέρα....μια και καλά θέλει...

ένας άλλος λόγος που πρέπει να σκεφτείς είναι να πιστέψεις ότι τσιγάρα προκαλούν σοβαρες πατήσεις (πραγματικά), κατί που γελάμε και ούτε μας νοιάζει...μέχρι να το πάθει κάποιος δικός μας και να το πιστέψουμε....αλλά μετά είναι αργά.....

μνη το αγνοείς, τυχαίνει σε όλους!!!!

επεξεργασία:
όλο και βλέπω τα μηνύματα μετά , και καταλαβαίνω πως και οι άλλοι σου έχουν πει τα ίδια.....οπότε έχεις και πολλαπλά παραδείγματα....good luck!!!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το αρχίζετε...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι αγοράζουν Mac,αλλά έτσι είναι η ζωή,όλο ανεξήγητες και ανόητες αποφάσεις!

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αυτό μπορώ να στο εξηγήσω... Μόλις τελείωσει όμως το mad men που βλέπω...

Sent from my iPad using Tapatalk

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.621
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος