• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αν κάποιος έχει στολίσει και θέλει ας ανεβάσει καμιά φώτο να μπούμε στο κλίμα και στο φόρουμ..
στόλισα ενα μικρουλι, αλλά για κακιά μου τυχη του εριξα λίπασμα που μου εδωσε η Κάνελ και ιδού:

(οταν τα καταφερω με την διαδικασια, θα ποστάρω το πραγματικό δενδρο).
Επίσης στόλισα και μια πόρτα αντίκα του 1927 και ηταν καταπληκτική. Θα την παρω φωτο και θα προσπαθησω να την ανεβάζω.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Σχετικά με τον Κωστάρη τώρα που επικαλειται το γεγονός ότι δεν εχει παραβιάσει τους όρους των αδειών που του έχουν δοθεί να πούμε ότι ούτε ο Ξηρός τους είχε παραβιάσει πριν την 7η άδεια στην οποία τελικά απέδρασε.. Αφού κρίθηκε πως υπάρχει κίνδυνος απόδρασης λογικό είναι να μη του δίνουν πια άδεια.
Και λοιπόν; Με τη δική σου λογική τότε να μην ξαναδώσουν άδειες σε κανέναν, άσε που από τη στιγμή που κατάφερε ο Παλαιοκώστας να αποδράσει με ελικόπτερο τότε θα έπρεπε οι φυλακές να γίνουν υπόγειες και να μην βλέπουν οι κρατούμενοι ούτε το φως της ημέρας. Καταλαβαίνεις πως άπαξ και ξεκινήσεις να τιμωρείς με βάση τη συλλογική ευθύνη δεν υπάρχει τέλος, έτσι;

Κι όσο για τον πατέρα του Ρωμανού δεν άκουσα να λέει κάτι παράλογο. Ακόμα και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει το γιο του, ανθρώπινο είναι. Εδώ εσύ δικαιολογείς ολόκληρο κράτος που παρανομεί και εκδικείται.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
tripakia, μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής από την εικόνα που έχω μέσα από το φόρουμ όλο αυτό το καιρό, και δεν θέλω να μπούμε σε μια διαδικασία όπου θα βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα από τα λεγόμενά μου και θα καταλήγουμε σε μια αντιπαράθεση όπου καθένας μιλάει μόνος του.
Αμοιβαια τα αισθηματα αλλα δεν σημαινει πως πρεπει να συμφωνουμε. Αλλωστε η εγνοια μου δεν ειναι να γινω αρεστος σ' ενα forum αλλα να γραψω αυτα που πιστευω.

Δεν είπα ούτε υπονόησα ότι ζούμε στην τέλεια κοινωνία όπου ο Ρωμανός είναι η μόνη παραφωνία. Άρα το "εκτός τόπου και χρόνου" που κολλάει; Ότι είπα είναι 100% εντός θέματος άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς..
Δεν ειπα "εκτος τοπικ"..."εκτος τοπου" ειπα.

(αναρχικός είναι δυνατόν να θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων;; Πιστεύεις ακόμα ότι τα λεγόμενά του ήταν αλληγορικά; )
Επειδη ρωτας. Ναι και ναι. Αλλα δεν ειναι ερωτημα που την πραγματικη απαντηση μπορει να τη δωσει μονο ο ιδιος.

Επίσης είτε το θέλουμε είτε όχι η φυλάκιση πρέπει να αποτελεί και αντικίνητρο για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Αν ανήκω σε αυτές τις επικίνδυνες ομάδες και ξέρω πως μπαίνοντας σε τράπεζα με καλάσνικοφ το πολύ πολύ να φάω 15 χρόνια (που εύκολα με καλή διαγωγή μειώνονται κατά πολύ) και παράλληλα μπορώ να μπαινοβγαίνω τακτικά και να συνεχίζω τη δράση μου, και να ηρωοποιούμαι κιόλας από κάποιους δε βλέπω λόγο να μη το ρισκάρω..
Υπαρχουν καποιες αξιες στη ζωη που λεγονται: σεβασμος, τιμιοτητα, αξιοπρεπεια. Αν δεν τις πιστευω θα το κανω με οποια ποινη. Οι ποινες δεν εχουν τιμωρητικο χαρακτηρα αλλα σωφρονιστικο. Αν ηταν ετσι θα σκοτωναμε ολους τους εγκληματιες και θα κλειναμε για ισοβια ολους τους απατεωνες για να ξεμπερδευουμε.

Επίσης, δεν δέχομαι εμάς τα φλωράκια που δεν σπάμε, να μας κατατάσουν κάποιοι "στους ψευτο-επαναστάτες του καναπέ" και να μας την λέει ο τριπάκιας οτι δεν φτάνουμε τις ρόγες του μέγα αντιστασιακού Ρωμανού που με πρώτη ευκαιρία θα γίνει κι αυτός γλυφτο-γιακάς (ενδεχομένως).
Ασχετως αν διαφωνουμε με ενεργειες του (κι εγω διαφωνω με τη ληστεια) πρεπει να του αναγνωρισουμε πως εχει τ'αρχιδια και κανει οσα πιστευει. Ηρωας δεν ειναι αλλα τον κανανε γιατι ερχεται σε ρηξη με το καθεστως. Φαντασου τωρα ποσο το μισει ο κοσμος για να φτασει να ηρωποιει εναν ληστη. Αυτο ειναι το σαξες στορι του σαχλαμαρα.

Ας μιλήσουμε τωρα για Χριστουγεννιατικα δενδρυλια. Στολίσατε?
Ασε τωρα γιατι μου θυμισες τις Σκουριες...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σχετικά με τον Κωστάρη τώρα που επικαλειται το γεγονός ότι δεν εχει παραβιάσει τους όρους των αδειών που του έχουν δοθεί να πούμε ότι ούτε ο Ξηρός τους είχε παραβιάσει πριν την 7η άδεια στην οποία τελικά απέδρασε.. Αφού κρίθηκε πως υπάρχει κίνδυνος απόδρασης λογικό είναι να μη του δίνουν πια άδεια.
Ειπαμε η λυση ειναι θανατος σε ολους. Αυτη η παραγραφος με τρομαζει...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Ασχετως αν διαφωνουμε με ενεργειες του (κι εγω διαφωνω με τη ληστεια) πρεπει να του αναγνωρισουμε πως εχει τ'αρχιδια και κανει οσα πιστευει. Ηρωας δεν ειναι αλλα τον κανανε γιατι ερχεται σε ρηξη με το καθεστως.
Ο Tσε είχε πει ότι ο πραγματικός επαναστάτης καθοδηγείται από συναισθήματα αγάπης. Όταν κλέβεις και απαγάγεις δεν υποκινείσαι από αγάπη.

jimp

Member
Τα σοβαρά επιχειρήματα τα κρατάω για σοβαρές συζητήσεις.

Αλλά ναι, συμφωνώ, αν δεχτώ να κάνω ποτέ σοβαρή συζήτηση για Φύσσες και Ρωμανούς, έχω πιο σοβαρά επιχειρήματα.
Έλα μην υποβιβάζεις την συζήτησή μας. Παρέθεσε τα σοβαρά σου επιχειρήματα γι΄αυτό το ασήμαντο θέμα.

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το σημερινό άρθρο του Μπογιόπουλου:

Έχει ιστορικά αποδειχτεί ότι όλες σχεδόν οι απαλλοτριώσεις δικαιωμάτων ξεκινούν από απαγορεύσεις που επιβάλλονται εναντίον εκείνου που είναι ή φαντάζει σαν εξόφθαλμο. Και επιλέγεται να γίνει η αρχή από το εξόφθαλμο, επειδή η κοινή γνώμη είναι ευκολότερο να κάνει αποδεκτή την απαγόρευση που στρέφεται ενάντια στο εξόφθαλμο ή σε εκείνο που η εκάστοτε εξουσία θα επιλέξει να βαφτίσει σαν «εξόφθαλμα κακό».
Αλλά: Αν στο όνομα της αντιμετώπισης του – πραγματικά ή κατασκευασμένα - «εξόφθαλμου» δεχτείς ως «νομιμότητα» την τακτική της εξόντωσης, τότε αρχίζεις ανεπαισθήτως να αποδέχεσαι το ξήλωμα της κάλτσας όλων των δικαιωμάτων, μη εξαιρουμένου του δικαιώματος της ανθρώπινης ζωής. Και τότε έχεις ανοίξει την κερκόπορτα για όλες τις υπόλοιπες εξοντώσεις που θα έρθουν.
Τι είδους
εξοντώσεις θα είναι αυτές και ποιους θα αφορούν; Θα το καθορίσει ο εκάστοτε ισχυρός.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/281408,Gia_thn_ypo8esh_Rwmanoy_____.html

paefstra

Member
Όποιος κάνει ένοπλη ληστεία πρέπει να δέχεται τις συνέπειες και να μη περιμένει πως θα βγαίνει όποτε θέλει εκμεταλλευόμενος νόμους που ούτε καν αποδέχεται για να κάνει υποτιθέμενες σπουδές (αναρχικός είναι δυνατόν να θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων;; Πιστεύεις ακόμα ότι τα λεγόμενά του ήταν αλληγορικά; )
Εξάλλου για να πάρει άδειες, σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να γνωμοδοτήσει σχετικά ο ειδικός ανακριτής που ζήτησε την προφυλάκιση του. Ο ανακριτής έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος απόδρασης και γι αυτό δε του παραχωρήθηκαν άδειες. Αν τον αφήσουν να "σπουδάσει" και τελικά αποδράσει τι θα λέτε;
Ο Λαυρεντιάδης που έκανε άοπλη ληστεία 700.000.000 ευρω πάντως κρίθηκε ακίνδυνος για την κοινωνία από τον Εισαγγελεα και είναι έξω (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε για απόφαση του ίδιου εισαγγελέα με την υπόθεση του Ρωμανού...).

Last edited:

echo2011

Member
Και λοιπόν; Με τη δική σου λογική τότε να μην ξαναδώσουν άδειες σε κανέναν,
Yπάρχουν πολύ πιο αρμόδια άτομα από μένα και από σένα που θα κρίνουν ποιος είναι επικίνδυνος για απόδραση και ποιος όχι. "Η δική μου λογική" ποτέ δεν είπε να μη ξαναδωσουν άδεια σε κανένα.
Κι όσο για τον πατέρα του Ρωμανού δεν άκουσα να λέει κάτι παράλογο. Ακόμα και αν προσπαθεί να δικαιολογήσει το γιο του, ανθρώπινο είναι.
Η συνέντευξη είναι ένας παραλογισμός, και οι "δημοσιογράφοι" ούτε στο ελάχιστο αντικειμενικοί! Ανθρώπινο μπορεί να είναι, μάθημα ήθους και πολιτικής δεν είναι σίγουρα!
Εδώ εσύ δικαιολογείς ολόκληρο κράτος που παρανομεί και εκδικείται.
Δικαιολόγησα εγώ το κράτος όταν παρανομεί και εκδικείται; Απλά θεωρώ πως στην συγκεκριμένη περίπτωση δε το κάνει και έγραψα και γιατί. Το να γενικεύεις και να το πηγαίνεις στο άλλο άκρο είναι αθέμιτο.
Δεν ειπα "εκτος τοπικ"..."εκτος τοπου" ειπα.
Το κατάλαβα βρε τριπάκια, αλλά το "εκτός τόπου" υπονοεί πως εγώ υποστήριξα ότι το κράτος μας είναι ιδανικό. Ισχύουν αυτά που είπα και στην emouli. Μη βγάζετε συμπεράσματα για τον άλλο επειδή δε συμφωνείτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
Επειδη ρωτας. Ναι και ναι. Αλλα δεν ειναι ερωτημα που την πραγματικη απαντηση μπορει να τη δωσει μονο ο ιδιος.
Συμφωνώ. Και επειδή στο γράμμα του δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στις σπουδες και στην πρόθεση του να μορφωθεί βγαίνει το ξεκάθαρο συμπέρασμα πως δε τον ενδιαφέρει. Αν τον ενδιέφερε θα ήταν το κύριο επιχείρημά του.
Υπαρχουν καποιες αξιες στη ζωη που λεγονται: σεβασμος, τιμιοτητα, αξιοπρεπεια. Αν δεν τις πιστευω θα το κανω με οποια ποινη.
Εσύ και όσοι έχουν αυτές τις αξίες δε θα το κάνουν. Αναφερόμουν σε άτομα που ανήκουν σε επικίνδυνες ομάδες και δεν έχουν τέτοιες αξίες.
Ειπαμε η λυση ειναι θανατος σε ολους. Αυτη η παραγραφος με τρομαζει...
Ξανά αυθαίρετα συμπεράσματα που το πάνε στο άλλο ακρο..

jimp

Member
Ο Λαυρεντιάδης που έκανε άοπλη ληστεία 700.000.000 ευρω πάντως κρίθηκε ακίνδυνος για την κοινωνία από τον Εισαγγελεα και είναι έξω (ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε για απόφαση του ίδιου εισαγγελέα με την υπόθεση με τον Ρωμανό...).
Σσσσσσσσσσ, μας διαβάζουν και θα παρεξηγηθεί κανένας οικονομικός τρομοκράτης της ελεύθερης δεξιάς οικονομίας. Αλλά ξέχασα αυτοί δεν αναγνωρίζονται...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic