• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ αν ήμουν ο Ρωμανός, για να στρέψω την κοινή γνώμη στα σοβαρά ζητήματα, θα γκρίνιαζα κυρίως για το κακό photoshop.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Όταν είσαι ισοπεδωτικός, θα φας ισοπεδωτική σφαλιάρα και θα πρέπει να πεις και ευχαριστώ, ως σωστός αγωνιστής, που δικαιώνεσαι.

Εγώ λέω να τον αφήσουν να σπουδάσει (αν θέλει το παιδί) και μετά, μόλις βγει να του κάνουν μια πρόταση για θεσούλα στο δημόσιο/πολυεθνική με 2000ευρώ τον μήνα και να πάει κι αυτός εκεί που πήγαν όλοι οι άλλοι αγωνιστές των δρόμων (είχαμε αρκετούς τέτοιους στο Μαθηματικό).
Γιατί εμείς του καναπέ που πασχίζουμε έμπρακτα για τα δικαιώματα των άλλων είμαστε για να μας φτύνουν. Εάν δεν κατέβεις στον δρόμο να σπάσεις, να φτύσεις, να γίνεις όμοιος με τους διεφθαρμένους μπάτσους και το σύστημα, δεν είσαι άξιος.

Στα τσακίδια λοιπόν κι απο εμένα, όπως με στέλνεις στα τσακίδια κι εσύ Νίκο.
Εγώ θα συνεχίσω να παλεύω το σύστημα εκ των έσω, χωρίς να τα σπάω. Θα παλεύω για τα δικαιώματα των υπαλλήλων μου χωρίς να τους υποκινώ σε απεργία.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Οσα δεν φταν' η αλεπου τα κανει κρεμασταρια...

paefstra

Member
Η αλήθεια είναι ότι προκαλεί μια σχετική αμηχανία η στάση του Ρωμανού τύπου"αρνούμαι όλους τους θεσμούς αλλά ζητώ να τηρηθεί ο νόμος και να σπουδάσω".
Παρόλα αυτά, πρέπει να σπουδάσει. Αν το σύστημα είναι όντως "σωφρονιστικό" και δεν έχει σκοπό να μετατρέψει σε πραγματικό τρομοκράτη έναν 20χρονο με έλλειμα εμπιστοσύνης στους θεσμούς (δίκαια με όσα του έτυχαν), πρέπει να σπουδάσει.
Στο τέλος τέλος, αρχίζεις να αναρωτιέσαι μήπως θέλουν όντως να τον μετατρέψουν σε πραγματικό τρομοκράτη, αν δεν τον αφήσουν να σπουδάσει και μήπως το σύστημα αντί για "σωφρονιστικό" είναι τυφλά τιμωρητικό.....

Last edited:

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Το σύστημα είναι είναι τιμωρητικο κατασταλτικό και όχι σωφρονιστικό.

Εγώ τόσα χρόνια αλεπού το έχω πιάσει από τα 15 μου. Ο ορκισμένος εχθρός του δεν γνωρίζει ; Πώς πας σε μετωπική επίθεση χωρίς intelligence?

galat

Member
Επόμενο Ταξίδι
...
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Επιγραμματικά οι σκέψεις μου για την υπόθεση Ρωμανού :

1. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται πάντα και για όλους και όχι κατά περίπτωση. Άρα και στην περίπτωση Ρωμανού και τις σπουδές του – ανεξαρτήτως των λόγων που οδηγούν τον Ρωμανό να αιτείται σπουδαστικής αδείας - πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

2. Όπως σε κάθε κρατούμενο που παίρνει άδεια από την φυλακή πρέπει να λαμβάνονται μέτρα αποτροπής έκνομων ενεργειών στην διάρκεια της αδείας. Τα ηλεκτρονικά βραχιολάκια απ’ ότι θυμάμαι έχουν ψηφιστεί. Μήπως έφτασε η ώρα να εφαρμοστούν;

3. Η σύνδεση του Ρωμανού με την υπόθεση Γρηγορόπουλου αποτελεί ένα σοβαρό ερέθισμα για προβληματισμούς. Για όλη την κοινωνία για να σκεφτεί τις προφανείς σχέσεις αιτίας-αιτιατού που υπάρχουν ανάμεσα στον αυταρχισμό και την νεανική εξέγερση, που μερικές φορές καταλήγει να ακολουθεί επικίνδυνα και εν τέλει αναποτελεσματικά μονοπάτια. Απαιτείται πνεύμα κατανόησης, επιείκιας και προβληματισμού, που όμως κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν δικαιολογείται να καταλήγει σε συμπάθεια και αποδοχή έκνομων και αντικοινωνικών ενεργειών.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
...Εγώ λέω να τον αφήσουν να σπουδάσει (αν θέλει το παιδί) και μετά, μόλις βγει να του κάνουν μια πρόταση για θεσούλα στο δημόσιο/πολυεθνική με 2000 ευρώ τον μήνα και να πάει κι αυτός εκεί που πήγαν όλοι οι άλλοι αγωνιστές των δρόμων (είχαμε αρκετούς τέτοιους στο Μαθηματικό)....
Ά, γειά σου! Είδες τι καλά που κατάλαβες εσύ; Αυτό ακριβώς προβληματίζομαι/πονηρεύομαι/φοβάμαι ότι θα γίνει στο τέλος... Και για τον μεν "ήρωα" αυτομουτρίως, με γειά του με χαρά του, το παιχνίδι του έκανε. Οι άλλοι, όμως, που τον έχρισαν "ήρωά" τους, οποία απογοήτευσις;

Μακάρι - ειλικρινά - να κάνω λάθος (το γενικεύω εδώ - για να καταλάβουν όσοι δεν καταλαβαίνουν) και όλοι αυτοί οι προβεβλημένοι "ήρωες" να αξίζουν την προσοχή και υπο-στήριξη (και ημών των υποψιασμένων - έστω και εκ των υστέρων) όλων αυτών που δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για έναν καλύτερο τόπο και μια καλύτερη κοινωνία. Τα έργα τους θα τα χειροκροτήσουμε και ημείς: Η γηραιά συντήρησις - εκ του καναπέως μας, of course.

echo2011

Member
Αυτο να μου πεις. Κριμα να χαλασει η εικονα της κοινωνιας που δινει καθημερινα παραδειγματα ηθικης.

Μοιαζεις να εισαι εκτος τοπου και χρονου.
tripakia, μου είσαι ιδιαίτερα συμπαθής από την εικόνα που έχω μέσα από το φόρουμ όλο αυτό το καιρό, και δεν θέλω να μπούμε σε μια διαδικασία όπου θα βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα από τα λεγόμενά μου και θα καταλήγουμε σε μια αντιπαράθεση όπου καθένας μιλάει μόνος του. Δεν είπα ούτε υπονόησα ότι ζούμε στην τέλεια κοινωνία όπου ο Ρωμανός είναι η μόνη παραφωνία. Άρα το "εκτός τόπου και χρόνου" που κολλάει; Ότι είπα είναι 100% εντός θέματος άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς..

Όποιος κάνει ένοπλη ληστεία πρέπει να δέχεται τις συνέπειες και να μη περιμένει πως θα βγαίνει όποτε θέλει εκμεταλλευόμενος νόμους που ούτε καν αποδέχεται για να κάνει υποτιθέμενες σπουδές (αναρχικός είναι δυνατόν να θέλει να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων;; Πιστεύεις ακόμα ότι τα λεγόμενά του ήταν αλληγορικά; )
Εξάλλου για να πάρει άδειες, σύμφωνα με το νόμο, έπρεπε να γνωμοδοτήσει σχετικά ο ειδικός ανακριτής που ζήτησε την προφυλάκιση του. Ο ανακριτής έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος απόδρασης και γι αυτό δε του παραχωρήθηκαν άδειες. Αν τον αφήσουν να "σπουδάσει" και τελικά αποδράσει τι θα λέτε;

Επίσης είτε το θέλουμε είτε όχι η φυλάκιση πρέπει να αποτελεί και αντικίνητρο για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Αν ανήκω σε αυτές τις επικίνδυνες ομάδες και ξέρω πως μπαίνοντας σε τράπεζα με καλάσνικοφ το πολύ πολύ να φάω 15 χρόνια (που εύκολα με καλή διαγωγή μειώνονται κατά πολύ) και παράλληλα μπορώ να μπαινοβγαίνω τακτικά και να συνεχίζω τη δράση μου, και να ηρωοποιούμαι κιόλας από κάποιους δε βλέπω λόγο να μη το ρισκάρω..

emouli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Και στον Ηρακλή Κωστάρη που πληρούσε τους όρους των αδειών γιατί σταμάτησαν να του τις χορηγούν χωρίς καμία εξήγηση;

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_264.html

Φαίνεται πως η κοινωνία τελικά αντέχει ακόμα έναν νέο άνθρωπο νεκρό...

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Last edited:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
επίσης το σπάσιμο διώκεται από τον νόμο από "παλιά":

αλλά μερικοί εξακολουθούν και παρανομουν εξώφθαλμα:

και στο εξωτερικό (by the who):