• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Άσχετο.
Σε λίγες μέρες κλείνουν 3 μήνες από την ημέρα που το πλοίο Μυτιλήνη βρίσκεται αραγμένο στο λιμάνι του Καρλοβάσου. Λόγω οικονομικών προβλημάτων η αξιολάτρευτη στη Σάμο Νελ Λάινς, δεν μπορεί πλέον να εκτελεί δρομολόγια και αποφάσισε να παρκάρει το καράβι στο λιμάνι μας.
Εδώ βέβαια άφηνε ανεκτέλεστα δρομολόγια ακόμα και όταν είχε την επιδότηση αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Κάποιες φορές βέβαια τα εκτελούσε "κανονικά", βάζοντας καύσιμα αφού είχε επιβιβαστεί ο κόσμος (!) με αποτέλεσμα πολύωρες καθυστερήσεις. Αλλά και αυτό είναι μία άλλη κουβέντα. Στο θέμα μας.

Καθημερινά πλέον αντικρίζουμε το Μυτιλήνη στο λιμάνι μας σε μια σουρεάλ κατάσταση. Οι εργαζόμενοι (όσοι ακόμη απομένουν) έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, κοιμούνται μέσα, δεν ξέρω τι τρώνε και με τι λεφτά, ο καπετάνιος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό, μήνες τώρα περιμένουν ένα ρυμουλκό αλλά αυτό θέλει χρήματα για να έρθει και γενικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε.

Τώρα βέβαια η Νελ αν ήθελε να μας τρολάρει θα μπορούσε να βγάλει την εξής ωραία ανακοίνωση: "Αγαπητοί Σαμιώτες. Δεν μας τα είχατε κάνει τσουρέκια ότι δεν έχετε καθημερινά καράβι στο παλιόνησό σας? Ορίστε κύριοι! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ βρίσκεται ένα από τα πλοία του ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΥ στόλου μας στο λιμάνι σας! Ένα συγνώμη δεν θα έβλαπτε!"

Πλέον το Μυτιλήνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πώς βλέπεις κάποια σταθερά σημεία της πόλης? Μια πλατεία, ένα κτίριο, ένα πάρκο? Ε έτσι και το Μυτιλήνη.

Υ.Γ. Αυτό με το φουλάρισμα του καραβιού μετά την επιβίβαση βέβαια πάει το σουρεάλ σε άλλο επίπεδο. Περιμένανε να μαζέψουνε λεφτά με τα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, για να φωνάξουνε μετά τον πετρελαιά μπας και ξεκινήσουν. Το καράβι βέβαια να βρωμάει πετρέλαιο, οι τουαλέτες να μην λειτουργούν, και το δρομολόγιο Θεσσ/νικη-Καρλόβασι να διαρκεί κανά 30ωρο. Μεγάλες στιγμές.

jimp

Member
Πςςςς με το Μυτιλήνη πριν καμιά 15-20 χρόνια είχα γυρίσει από Μυτιλήνη Θεσσαλονίκη, τότε ό,ως ήταν κομπλέ, ειδικά αν σκεφτείς πως είχα κάνει το Βόλος-Χίος με τον Άγιο Ραφαήλ!!

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πςςςς με το Μυτιλήνη πριν καμιά 15-20 χρόνια είχα γυρίσει από Μυτιλήνη Θεσσαλονίκη, τότε ό,ως ήταν κομπλέ, ειδικά αν σκεφτείς πως είχα κάνει το Βόλος-Χίος με τον Άγιο Ραφαήλ!!
Αυτό που όταν αναφέρω κάποιο από τα πλοία που μας εξυπηρετούν, πάντα κάποιος θα βρεθεί που θα νοσταλγήσει τύπου: "ααααχχχ τι μου θύμισες τώρα", "ποοο υπάρχει ακόμα αυτό το καράβι?", "το θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς!", ε αρχίζει και με ανησυχεί!

varioAthens

Member
Δες τι γίνεται όταν παραδίδεις τις βαλίτσες σου στο αεροδρόμιο

Kαλα οχι οτι περιμενα να φερονται στην βαλιτσουλα μου με αβροτητα, αλλα εδω μοιαζει λες και εχουν βαλει στοιχημα ποιος θα σακατεψει τις περισσοτερες:

http://www.athensmagazine.gr/portal/video/177853

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Δες τι γίνεται όταν παραδίδεις τις βαλίτσες σου στο αεροδρόμιο

Kαλα οχι οτι περιμενα να φερονται στην βαλιτσουλα μου με αβροτητα, αλλα εδω μοιαζει λες και εχουν βαλει στοιχημα ποιος θα σακατεψει τις περισσοτερες:

http://www.athensmagazine.gr/portal/video/177853
εγώ πάλι απ αυτό το βίντεο απορώ και ξαφνιάζομαι με την ανθεκτικότητα των βαλιτσών χιχι κανονικά όοολες θάπρεπε να βγαίνουν ..διαλυμένες,
συμπέρασμα και οι πιό φτηνιάρες βαλίτσες είναι κατασκευασμένες από υλικό που αντέχει:rolleyes:

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic