North66
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γροιλανδία
Δεν είναι τόσο ακριβά, ψάξτο.Έλεγα κι εγώ για κάτι παραπλήσιο, αλλά οι τιμές έχουν ανέβει...
Δεν είναι τόσο ακριβά, ψάξτο.Έλεγα κι εγώ για κάτι παραπλήσιο, αλλά οι τιμές έχουν ανέβει...
Για τοτε που το θελουμε νομίζω είναιΔεν είναι τόσο ακριβά, ψάξτο.
380 είναι πολλά? μες στις γιορτές? μήπως να σας πληρώσουν κιόλας να πάτε?Για τοτε που το θελουμε νομίζω είναι
Κάποιος κύριος κρυωνει380 είναι πολλά? μες στις γιορτές? μήπως να σας πληρώσουν κιόλας να πάτε?
Η συζήτηση περί δεοντολογίας αφορά άλλο περιστατικό.Greece Arrests the Messenger - NYTimes.com
Greece’s slow and cumbersome justice system moved with stunning swiftness over the weekend to arrest and charge a respected investigative journalist who published a list of prominent people with Swiss bank accounts.
Μα καλά, δεοντολογία δεν έχουν ούτε οι ΝΥ?
Που ακούστηκε να μπορεί το κάθε τσουτσέκι με μικρόφωνο να λέει ότι του καπνίσει στο γυαλί, χωρίς συνέπειες από τον εργοδότη του? Γιατί, αν αυτή η πράξη δημοσιογράφου δεν τιμωρηθεί διοικητικά, ποιά πρέπει να τιμωρηθεί? Προσοχή, δε μιλάμε για συνέπειες από το νόμο που ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν, μιλάμε για συνέπειες από τον εργοδότη.Η περιπτωση Βαξεβανη εχει μακρινη συγγενεια με το περιστατικο στην κρατικη τηλεοραση, αφου δειχνει περιτρανα τον σφιχτο εναγκαλισμο εξουσιας-δημοσιογραφιας εν Ελλαδι και το πως αντιλαμβανεται το κρατος την ενημερωση, που ειναι δημοσιο αγαθο και οχι προιον μιας ΑΕ, οπως οι σερβιετες και οι οδοντογλυφιδες.
Λάθος εντύπωση έχεις. Είναι, μαζί με κάτι Βερύκιους, Κανελλάκηδες, Τριανταφυλόπουλους κλπ, κατεξοχήν εκπρόσωπος της κατακίτρινης, τάχα-αποκολυπτικής δημοσιογραφίας α-λα-Ελληνικά. 9 στα 10 γραφόμενά του είναι συνδυασμός αβάσιμων υποθέσεων, αστήρικτων γενικεύσεων και αναπαραγωγών θεωριών συνωμοσίας. Από κει και πέρα, το ότι δημοσίευσε τη λίστα, είναι θέμα δεοντολογίας, αν έχει το μέσο του τέτοια, και του καθενός αναγνώστη να το κρίνει. Δεν θα πρέπει να είναι θέμα νόμου (ποινικής δίωξης κλπ).Τον Βαξεβανη δεν τον παρακολουθω, ελλειψη χρονου και διαθεσης ενασχολησης με ολα αυτα τα θλιβερα, αλλα δε νομιζω να ανηκει στην "κιτρινη" μεριδα του Τυπου, αντιθετως εχω την εντυπωση οτι ειναι απο τους ελαχιστους που κοσμει το χωρο, τοσο με τα ρεπορταζ του στο γυαλι οσο και με τα γραπτα του. Μπορει να κανω και λαθος, δεν ειμαι αγιογραφος παρα μονο του Γκαλη, αλλα αν εχεις καποια στοιχεια που να τεκμηριωνουν τη θεση σου...
Σε ενοχλεί που κάποιος( Βαξεβάνης και κάθε άλλος στην θέση του ) έβγαλε την λίστα στην δημοσιότητα και όχι η ξεφτίλα του Ελληνικού κράτους και των πολιτικών πως τάχα δεν ξέρουν ποιος που ποτε έδωσε το cd ? το stick ? και ψάχνει ο εισαγγελέας να δεί τι του έδωσε ο Βενιζέλος γιατί δεν την έδωσε ο παπακωνσταντίνου και πάει λέγονταςΟ Βαξεβάνης για μένα είναι ένας δημοσιογράφος που εκμεταλλεύεται την αντιμνημονιακή υστερία των τελευταίων χρόνων για να αναρριχηθεί επαγγελματικά, επιχειρηματικά, οικονομικά και φυσικά πολιτικά. Είναι ένας στρατευμένος πολιτικά δημοσιογράφος με τρομερές εμμονές και βλέπει γύρω του συνεχώς θεωρίες συνωμοσίας.
Πέρα απ' όλα αυτά η τελευταία του πράξη να δημοσιεύσει ονόματα καταθετών σε ξένη τράπεζα σε μια λίστα που έχει ήδη στοχοποιηθεί στο ελληνικό κοινό ως η λίστα αυτών που έκλεψαν και κλέβουν την Ελλάδα είναι δεοντολογικά το λιγότερο απαράδεκτη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι υπάρχει τραπεζικό απόρρητο ενώ αρκετοί που εμφανίζονται στη λίστα έχουν απολύτως νόμιμα αυτούς τους λογαριασμούς και έχουν αποκτήσει απολύτως νόμιμα τα ποσά των καταθέσεών τους.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Βαξεβάνη. Η δόξα του δημοσιογράφου που τα βάζει με το κατεστημένο, η πολιτική ανταμοιβή που οσονούπω έρχεται, τα χρήματα που κερδίζει από τις πωλήσεις του περιοδικού του (καλά κάνει, επιχειρηματίας είναι, αλλά κάντο ρε φίλε με δεοντολογία και μη μου το παίζεις και επαναστάτης που τον κυνηγάνε όλοι) υπερισχύουν της σοβαρότητας και της δεοντολογίας.