• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

TGV- ισως το ταχυτερο επιγειο μεσο που θα ανεβουμε

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όλα είναι κάτω από την ίδια ''ομπρέλα''.

tgv-europe
Από τη σελίδα που εσύ έδωσες, πατάς Artesia, και πάνω πάνω, στην τρίτη γραμμή σου γράφει φάτσα κάρτα: "By day, choose the speed and comfort of the TGV to Turin and Milan.". Αν πατήσεις Thalys ή eurostar, η μόνη αναφορά της λέξης TGV είναι όταν δίνει την ταχυδρομική διέυθυνση της ιστοσελίδας (tgv-europe), εκεί που εξηγεί τι θα κάνετε αν κλείσετε από το web site αυτό (έναν από τους πολλούς τρόπους έκδοσης των εισητηρίων).
O ένας λέει TGV, ο άλλος τίποτα.
Αν δεις και τις περιγραφές π.χ. της πρώτης θέσης (με διαφορετικό όνομα κάθε φορά) στα 3 τρένα, θα δείς ότι πρόκειται για 3 τελείως διαφορετικά σιδηροδρομικά προϊόντα, αλλά της Artesia είναι ταυτόσημο με το Γαλλικό TGV (αυτό το τελευταίο δεν το γράφει - θεωρεί προφανώς περιττή την αναφορά, αλλά αν το πάρεις μια φορά θα το διαπιστώσεις).
Η σελίδα που έχεις δώσει πολύ απλά αναφέρει όλους τους σιδηροδρομικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η SNCF, ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου booking site. Μέχρι και το Railteam, τον οργανισμό που συντονίζει τα διεθνή δρομολόγια στη δυτική ευρώπη έχει εκεί. Μήπως το Βιέννη - Φρανκφούρτη είναι κι αυτό TGV?

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ξαναδιάβασε τη Βικιπαίδεια και τα παραπάνω γραφόμενά σου!!!!
Μην οδηγήσαι σε αλαζονική συμπεριφορά,ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ....
Απελπισία είσαι ρε άνθρωπε...
Ξαναδιάβασέ τα εσύ (στα Αγγλικά κατά προτίμηση). Η σελίδα που αντιγράφεις και ξανα-αντιγράφεις μιλάει για τη σιδηροδρομική τεχνολογία και μόνο, εγώ παραπάνω για το εμπορικό προϊόν. Με πόσους τρόπους πρέπει να στο πούνε για να το καταλάβεις?
Και η συζήτηση θυμίζω παρεκτράπηκε όταν πέταξες μια τιμή από άλλο εμπορικό προϊόν: Αν όμως συζητάμε για κάθε είδους γρήγορο τρένο, τότε να βάλουμε στη συζήτηση και τις τιμές των AVE και ICE.

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το καλο με τους καυγαδες ειναι οτι σκιζομαστε ολοι να παραθεσουμε ενα καρο πληροφοριες για να αντικρουσουμε τους αλλους κι αυτο ειναι υπερ του φιλοακουουντος(!) κοινου. :D
Ετσι εμαθα πως δεν εχω κανει μονο την ταχυτερη διαδρομη της Ευρωπης
αλλα (στη δεδομενη χρονικη στιγμη) και του κοσμου ολου.:clap:

babisp

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Γαλλία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Η ταχύτητα του TGV με... αποδείξεις (GPS). Δικό μου βίντεο στην διαδρομή Paris-Τours το περασμένο καλοκαίρι

Last edited by a moderator:

amsterdam

Member
Μάλλον είναι το μεγαλύτερο κείμενο,εξαιρουμένως ενός πμ,που έχω γράψει στο travelstories.Γενικώς και στη ζωή μου προτιμώ το ''Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.''

1.
Ξαναδιάβασέ τα εσύ (στα Αγγλικά κατά προτίμηση). Η σελίδα που αντιγράφεις και ξανα-αντιγράφεις μιλάει για τη σιδηροδρομική τεχνολογία και μόνο, εγώ παραπάνω για το εμπορικό προϊόν.Με πόσους τρόπους πρέπει να στο πούνε για να το καταλάβεις?
Αντιγράφω από την πηγή,αν έχω καταλάβει σωστά (wikipedia),στην οποία με παραπέμπεις:
Following the inaugural TGV service between Paris and Lyon in 1981, the TGV network, centered on Paris, has expanded to connect cities across France and in adjacent countries.:roll:
Εγώ το καταλαβαίνω,ευελπιστώ και σύ.
Αντιγράφω ΚΑΙ ξανα-αντιγράφω,παραθέτω και παραπέμπω καθότι πηγή των πληροφοριών μου είναι το διαδίκτυο αποφεύγοντας έτσι πλατειασμούς και αναλήθειες,αν έχεις κάποια άλλη πηγή ευχαρίστως να μας την αναφέρεις.
Μην είσαι τόσο ταπεινός,δεν γράφεις μόνο για το εμπορικό προϊόν,για όλα έχεις γνώμη,τίποτα δεν αφήνεις να πέσει κάτω.

2.
Και η συζήτηση θυμίζω παρεκτράπηκε όταν πέταξες μια τιμή από άλλο εμπορικό προϊόν:...
Διάβασε την ερώτηση-παράθεση στο #10.

3.
Η σελίδα που έχεις δώσει πολύ απλά αναφέρει όλους τους σιδηροδρομικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται η SNCF, ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου booking site. Μέχρι και το Railteam, τον οργανισμό που συντονίζει τα διεθνή δρομολόγια στη δυτική ευρώπη έχει εκεί. Μήπως το Βιέννη - Φρανκφούρτη είναι κι αυτό TGV?
Επίσημη ιστοσελίδα TGV.

4.
...αλλά της Artesia είναι ταυτόσημο με το Γαλλικό TGV (αυτό το τελευταίο δεν το γράφει - θεωρεί προφανώς περιττή την αναφορά, αλλά αν το πάρεις μια φορά θα το διαπιστώσεις).
Εφόσον το γράφεις εσύ,σίγουρα είναι προφανές.Θεωρίες και ικασίες....

5.
Αν όμως συζητάμε για κάθε είδους γρήγορο τρένο, τότε να βάλουμε στη συζήτηση και τις τιμές των AVE και ICE.
Για ότι θες συζητάμε,δεν έχω πρόβλημα,και για το Nagorno-Karabakh.:shock:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και πάλι άρες μάρες κουκουνάρες... Παραιτούμαι της προσπάθειας...
Το tgv-europe.com δεν είναι επίσημη ιστοσελίδα, είναι απλώς ένα από τα Booking websites του SNCF, αυτό που απευθύνεται σε επιβάτες εκτός Γαλλίας (και το μόνο μη αποκλειστικά γαλλόφωνο). Τίποτα παραπάνω. Δεν ξέρω πόσα εισητήρια έχεις κλείσει από κει, εμένα μου έχει σπάσει τα νεύρα ουκ ολίγες φορές, 2-3 φορές απελπίστηκα και πήγα κι έβγαλα τα εισητήριά μου από το σταθμό μερικές ώρες πριν.

spor_os

Administrator
Αγαπητέ taver μη συγχύζεσαι.
Η κάθε χώρα που εξυπηρετεί η TGV έχει τη δικιά της ιστοσελίδα με tgv-europe.**
Οπότε το tgv-europe.com είναι για τις χώρες που δεν έχει δίκτυο η TGV (εντός της Ευρώπης).
Όμοιο παρακλάδι και το raileurope-world.com, και raileurope.**

Πάντως στις τελευταίες 2 εκδρομές μου, για μετακίνηση σε Γαλλία-Γερμανία το tgv-europe.com ήταν πολύ εξυπηρετικό και μου έστειλε φυσικά τα εισιτήρια και στο σπίτι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η κάθε χώρα που εξυπηρετεί η TGV έχει τη δικιά της ιστοσελίδα με tgv-europe.**
Οπότε το tgv-europe.com είναι για τις χώρες που δεν έχει δίκτυο η TGV (εντός της Ευρώπης).
Όμοιο παρακλάδι και το raileurope-world.com, και raileurope.**

Πάντως στις τελευταίες 2 εκδρομές μου, για μετακίνηση σε Γαλλία-Γερμανία το tgv-europe.com ήταν πολύ εξυπηρετικό και μου έστειλε φυσικά τα εισιτήρια και στο σπίτι.
Τα tgv-europe.* είναι όλα το ίδιο site. Για τους επιβάτες εκτός Γαλλίας.
Οι γάλλοι κλείνουν από το R?servez votre voyage : billets de train et d'avion, s?jour, h?tel avec voyages-sncf.com, παίρνουν πληροφορίες από το SNCF : Voyage, Transports et Logistique και το TGV - Plus de vie dans votre vie κλπ.
Σημειώστε ότι από το www.tgv-europe.* κλείνεις εισητήρια και για οποιοδήποτε άλλο τρένο στη Γαλλία (αργό ή γρήγορο), για διεθνή δρομολόγια που εκτελούνται από ξένα τρένα (π.χ. Παρίσι - Φρανκφούρτη), ή για δρομολόγια thalys, eurostar κλπ.

Αν έχεις μπει σε ένα βαγόνι thalys και σε ένα βαγόνι TGV, η διαφορά τους είναι προφανής.

muya

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Ενω εσεις διαφωνειτε να παω τη συζητηση προς τον ισπανικο AVE.
Η ταχυτητα που μπορει να πιασουν καποια τρενα ειναι 330 χλμ (Talgo Bombardier) και 350 χλμ (Siemens) αλλα η ταχυτητα για τα επιβατικα τρενα μεγαλης αποστασης θα ειναι εως 300 χλμ (ενταξει εχω δει και 301 και 302! ;))
Να αναφερω επισης για οσους ενδιαφερονται οτι το εισιτηριο (μετα την τελευταια αυξηση που εγινε) για τη διαδρομη Madrid-Barcelona κυμαινεται απο 113 μεχρι 134 ευρω (το απευθειας) για μια αποσταση 626 χλμ. που την κανει σε 2 ωρες και 40 λεπτα (μεχρι 3 ωρες αν εχει και στασεις) Εχει ενα σωρο προσφορες αναλογα με το ποσο νωρις θα βγαλεις το εισιτηριο με την καλυτερη προσφορα να φτανει τα 46 ευρω. Ολα αυτα ειναι για απλο εισιτηριο αν και καμια φορα βρισκεις προσφορες πρωτης θεσης στην τιμη του απλου!
Προς το παρον υπαρχουν γραμμες (εκτος απο τις βασικες που προανεφερα) για Sevilla, Malaga, Zaragoza, Lerida, Huesca, Toledo, Taragona, Segovia, Valladolid και συντομα φτιαχνονται καινουργιες γραμμες για να εξυπηρετουν ολη τη χωρα.
Αν θελετε κι αλλες πληροφοριες www.renfe.com

thimios8663

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία
Θεωρεις ασφαλη τον τροπο αυτο,αποστολη στο σπιτι?(για Ελλαδα μιλαμε παντα ετσι..)γιατι θελω να κανω μια κρατηση μεχρι σημερα το βραδυ..Η προτιμοτερο να τα παραλαβω απο το σταθμο?Το δρομολογιο ειναι μεσα Μαρτιου..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom