• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τανζανία Tanzania? Hakuna Matata!!

varioAthens

Member
Κανατε ενα υπεροχο ταξιδι!
Εσυ τις εκδρομες τις ειχες κλεισει απο την Ελλαδα; Αν καταλαβα καλα τα beach boys τα βρισκεις στις παραλιες και σου πουλανε τις εκδρομες για την ιδια ημερα η για την επομενη της; Και μπορουσες να παρεις τον οποιονδηποτε; Πως ηξερες οτι θα εκανε καλη δουλεια;
Θυμασαι περιπου ποσο στοιχιζαν οι εκδρομες, ηταν ακριβες;
Αυτά τα beach boys πολύ περίεργα δεν ακούγονται??? :haha:

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Εσυ τις εκδρομες τις ειχες κλεισει απο την Ελλαδα; Αν καταλαβα καλα τα beach boys τα βρισκεις στις παραλιες και σου πουλανε τις εκδρομες για την ιδια ημερα η για την επομενη της; Και μπορουσες να παρεις τον οποιονδηποτε; Πως ηξερες οτι θα εκανε καλη δουλεια;
Θυμασαι περιπου ποσο στοιχιζαν οι εκδρομες, ηταν ακριβες;
Από Ελλάδα και μέσα στη συνολική τιμή ήταν μόνο η ξενάγηση στη Stone town. Τα beach boys σε βρίσκουν ενώ κάνεις τη βόλτα σου στην παραλία και σου εξηγούν τι εκδρομές έχουν. Το σνόρκελ στη Mnemba το κλείσαμε επιτόπου ενώ κάναμε την πρωινή μας βόλτα, πληρώσαμε φυσικά στο τέλος τον καπετάνιο. Ολους τους ρωτούσαμε αν έχουν άδεια κι έτσι ψαρώνανε λίγο. Οποτε θες κανονίζεις τις εκδρομές σου, με τον Φράνσις ήταν για την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι ρισκάρεις λίγο, αλλά "κόβεις" και με το μάτι ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τα λεφτά και δεν θα σε κοροϊδέψουν. Αλλωστε πληρώνεις στο τέλος το ποσό. Σε λίγο θα γράψω χρήσιμες συμβουλές για σαφάρι + Ζάνζι και θα αναφέρω ενδεικτικές τιμές, οι οποίες όμως μπορούν να πέσουν κι άλλο με σκληρά παζάρια και ανάλογα το νόμισμα που θα πληρώσεις.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip

varioAthens

Member
Οταν ήρθε ο Φράνσις και μας συστήθηκε είπε "Ι am Fransis and I am a beach boy!":haha: Το έχω ακόμα το τηλέφωνό του!

Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό εγώ και ο άντρας μου έχουμε διχαστεί μεταξύ Ινδίας και του ταξιδιού που κάνατε εσείς... μετά από αυτό, κάτι μου λέει ότι θα πάω Ινδία τελικά!!! :haha:

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Λοιπόν, τον τελευταίο καιρό εγώ και ο άντρας μου έχουμε διχαστεί μεταξύ Ινδίας και του ταξιδιού που κάνατε εσείς... μετά από αυτό, κάτι μου λέει ότι θα πάω Ινδία τελικά!!! :haha:
:haha::haha::haha: Πάει, εσύ θα με τρελάνεις!!!

Giristroula

Member
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Πάντως μιλάμε για άλλο πράγμα...άλλες εμπειρίες, εντελώς διαφορετικές και αρκετά περιεκτικές!Να είστε καλά και με το καλό και στο επόμενο!Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

giannoula

Member
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Τα διάβασα και ξαναταξίδεψα μαζί σου.. Τι να κάνω, καθημερινή, δουλειά, διαβάσματα καταλαβαίνεις. Εγώ έμεινα στο Νungwi στο Amaan Bungalows (έχω και φωτο στο άλμπουμ μου) το οποίο είναι το πιο τουριστικό χωριό του νησιού. Εχει δηλαδή 3 μπαρ και ειδικά το beach bar Cholos είναι ο ορισμός του μπαρ κάτω από φοίνικες μέσα στην άμμο σχεδιασμένο σαν βάρκα.. Εχει αρκετά restaurant στα οποία τρως πάνω στην άμμο όπως Ταυλάνδη ή αυτά που είναι σε ξενοδοχεία, που όταν έχει παλλίροια είσαι ουσιαστικά μέσα στη θάλασσα... Αυτά!!!! Ελπίζω να βοήθησα!!!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Χρήσιμες πληροφορίες

Θα σας γράψω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για να διευκολύνω όσους θελήσουν μελλοντικά να πάνε Τανζανία!
Ξεκινώ με το κομμάτι του σαφάρι:
1) Η αλήθεια είναι ότι μας είχαν πανικοβάλλει όσον αφορά τα κουνούπια. Μας λέγανε να αγοράσουμε DEET, να το βάζουμε ακόμα και στο πρόσωπο (!), να πάρουμε Permethrin για τα ρούχα κλπ κλπ. Στην περίοδο που πήγαμε, επειδή είχε βρέξει πρωτύτερα, ήταν και περίοδος κουνουπιών. Ε λοιπόν δεν είχαμε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα με τα βρωμοκούνουπα! Αγοράσαμε 2 σπρέι DEET και μας μείνανε! Ζήτημα είναι να βάλαμε 4 φορές στα χέρια μας μόνο! Απλά όταν σουρόυπωνε και όταν ξημέρωνε φοράγαμε φλις και παντελόνια και no problem! Στα ξενοδοχεία κάθε απόγευμα ψεκάζανε τα δωμάτια και τις κουνουπιέρες και δεν είδαμε ζωντανό κουνούπι μέσα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι μύγες τσε-τσε. Απλά δεν υποφέρονταν... Ηταν αδύνατον να τις σκοτώσεις, τσιμπάγανε πάνω από τα ρούχα, χώνωνταν κάτω από τα παντελόνια, ένα χάλι! Μόνο στο βρακί μας δεν μπήκανε! Και το τσίμπημά τους είναι πολύ ενοχλητικό... Ούτε το DEET τις σταματούσε δυστυχώς. Απλά υπομένεις και, αν γίνεται, φοράς το παντελόνι μέσα από τα παπούτσια και μακρυμάνικο πουκάμισο.
2) Θέμα ασφάλειας δεν τίθεται, εφόσον έχεις οδηγό από safari tour operator. Ο οδηγός θα σου πει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις και θα σε ξελασπώσει από τυχόν ενοχλητικούς που θα θελήσουν να σου πουλήσουν κάτι με τρόπο φορτικό. Απλά να μην κάνεις επίδειξη πλούτου, αυτό όμως είναι αυτονόητο για κάθε προορισμό.
3) Καλό είναι να έχεις διαβάσει 2 πράματα πριν ξεκινήσεις το ταξίδι, να ξέρεις περίπου τι θα ήθελες να κάνεις εκτός σαφάρι. Π.χ. εγώ με το που συναντηθήκαμε με τον Charles, του εξέφρασα επιθυμία να επισκεφτούμε ορφανοτροφείο και χωριό των Μασάι. Κάποιοι άλλοι δεν θέλουν κάτι τέτοιο.
4) Είναι δεδομένο ότι θα φας πολλή σκόνη κατά τη διάρκεια του σαφάρι! Το ίδιο και η φωτογραφική μηχανή! Σχολαστικός καθαρισμός με την επιστροφή στα Lodge κάθε απόγευμα, εμένα πάνω στην αλλαγή φακών μπήκε σκόνη στο αισθητήρα και φαινόταν στις φωτογραφίες! Λαχτάρησα να την αφαιρέσω! Επίσης απαραίτητο είναι κάποιο καλό ζουμ στη μηχανή.
5) Ενα σημαντικό θέμα είναι οι ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ. Εσείς οι άντρες δεν έχετε τέτοια προβλήματα, εμείς οι γυναίκες όμως? Τουαλέτες καθαρές υπήρχαν στις εισόδους των Πάρκων. Επίσης μπορούσες να βρεις αραιά και που σε μαγαζάκια με αναμνηστικα εκτός πάρκων. Μέσα στα Πάρκα υπήρχε η φύση και μερικά απομακρυσμένα κιόσκια με αξιοπρεπείς τουαλέτες. Αμα όμως επειγόσουν, ο οδηγός θα' πρεπε να κάνει στην άκρη και να πας πίσω από το τζιπ, έχοντας το φόβο των ζώων και, κυρίως, μην έρχεται άλλο τζιπ και σε δει σε ακατάλληλες στιγμές!:shock: Γι' αυτό δεν θα συνιστούσα με τίποτα σε μια γυναίκα να κάνει σαφάρι όταν είναι στις "δύσκολες" μέρες του μήνα. Αποψή μου πάντα...
6) Στην Τανζανία υπολογίζουν πολύ στο φιλοδώρημα που θα τους δώσεις. Tip γι' αυτούς που κουβαλάνε τις βαλίτσες σου στο ξενοδοχείο, tip σε όποιον σε εξυπηρετεί ευχάριστα, τελικό tip και στον οδηγό, αν έχεις μείνει ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες του. Στους αχθοφόρους αρκεί 1 USD ή 1000 Shillings στον καθένα. Το φιλοδώρημα επίσης μπορεί να καταντήσει και αηδία. Με έκαναν πυρ και μανία στο αεροδρόμιο της Αρούσα, ενώ ήμασταν μέσα στο τζιπ και φορτωνόμασταν τις χειραποσκευές μας, είχαν ήδη έρθει οι porters του αεροδρομίου και είχαν πάρει τις βαλίτσες μας χωρίς να μας ρωτήσουν για 50 μέτρα απόσταση και απλώνανε χέρι για φιλοδώρημα! Ρε φίλε, φιλοδώρημα θα πάρεις μόνο άμα θέλω και όχι να μου απλώνεις το χέρι περιμένοντας! Δυστυχώς υπήρχαν και τέτοιοι, ελάχιστοι βέβαια αλλά αμαυρώνανε τη συνολική εικόνα που είχαμε σχηματίσει.
7) Είναι καλύτερο και συμφέρει να αλλάξεις από ευρώ σε Shillings και όχι USD. Τα Shillings είναι ένα υποτιμημένο νόμισμα, 1 ευρώ = περίπου 1800 Shillings. Για ποσότητα 100 ευρώ θα σου δώσουν ένα χοντρό πακέτο χαρτονοσμίσματα, στην αρχή δυσκολεύεσαι να τα χειριστείς και θες οπωσδήποτε κομπιουτεράκι. Ομως, σε συμφέρει να δώσεις 1000 Shillings φιλοδώρημα, παρά 1 δολάριο! Και σε πολλά μαγαζιά, όταν τους ρωτούσες πόσο κάνει ένα σουβενίρ σου απαντούσαν: 5 ευρώ ή 5 δολάρια ή 5000 Shillings! Ετσι απλά! Δεν είχε καμία σημασία που η τιμή τους άλλαζε αρκετά, αναλόγως του νομίσματος! Στα αεροδρόμια δεν σύμφερε να αλλάξεις χρήματα, η καλύτερη ισοτιμία βρίσκονταν στα ανταλλακτήρια της Αρούσα.
8) Για να φωτογραφίσεις κάποιον Μασάι συνήθως θα' πρεπε να δώσεις και κάτι. Τα 12 χρονα παιδιά που μας πλησίασαν κρατώντας λόγχες, όταν έσκασε το λάστιχο και ο Charles πάλευε να το αλλάξει, δεν θέλανε να τα βγάλω φωτογραφίες. Μόλις τους έδωσα 1000 Shillings είπανε ένα "Asante - Ευχαριστώ" και ποζάρανε! Στο τέλος το ένα μου έκανε νόημα ότι πείναγε και τους δώσαμε το κουτί με το μεσημεριανό που είχε περισσέψει, δλδ φρούτα, ξηροί καρποί, χυμοί, μπισκότα. Το κοιτάξανε καλά καλά, χαμογελάσανε, ευχαριστήσανε και το κρύψανε κάτω από την κόκκινη "κουβέρτα" που φοράγανε. Κάποιοι ίσως θεωρήσουν ότι έτσι τα καλομαθαίνουμε δίνοντας ένα ευτελές, για εμάς, ποσό (0,60 λεπτά του ευρώ) για να τα βγάλουμε φωτογραφία. Στην πραγματικότητα ακόμα και τα 1000 Shillings είναι μια σημαντική βοήθεια, γιατί αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε και διψάνε. Πρέπει να το δεις για να το καταλάβεις δυστυχώς...

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Ζανζιβάρη!
1) Το νησί δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και τα πάντα κινούνται με γεννήτριες. Συνέπεια αυτού είναι τα ακριβά καύσιμα και οι ακριβές υπηρεσίες. Οι εκδρομές, σε σχέση με άλλα μέρη που έχω πάει, ήταν πολύ ακριβές. Για το σνόρκελ δώσαμε 50USD/άτομο, μετά από παζάρια. Για το Safari Blue 120 ευρώ και οι 2 μαζί. Πάντα παζαρεύοντας. Στο ξενοδοχείο τις είχανε λίγο πιο ακριβά. Οι υποδομές και οι δρόμοι του νησιού δεν είναι ότι καλύτερο. Γενικά οι τουρίστες ήταν ελάχιστοι. Στην Stone Town είναι ζήτημα να είδαμε καμιά 10αριά λευκούς ακόμα.
2) Παλαιότερα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με την ελονοσία. Τώρα πλέον γίνονται ψεκασμοί και τα κουνουπάκια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί! Και πάλι όμως, καλύτερα να είσαι σίγουρος και να παίρνεις τα Malarone προληπτικά.
3) Επειδή οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είναι μόνο οι κεντρικοί και οι αποστάσεις είναι μεγάλες, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ταξί για να πας σε άλλη παραλία. Τα ταξί στοιχίζουν επίσης αρκετά ακριβά.
4) Επίσης όλοι οι οδηγοί προτείνουν να αγοράσεις μπουκάλια νερό από την Stone Town, για να μην αναγκαστείς να τα πληρώσεις μια περιουσία στα ξενοδοχεία. Αυτό ισχύει και για το σαφάρι, αγοράσαμε 12 μπουκάλια νερό από Αρούσα και δεν τα χρυσοπληρώσαμε στα lodge.
5) Εχω ταξιδέψει σε διάφορα εξωτικά μέρη, πρώτη φορά όμως στις 08.30 το πρωί ο ήλιος καίει λες και είναι μεσημέρι! Συμπέρασμα? Αντιηλιακό και καπέλο απαραίτητα!
6) Στο αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης, στην αίθουσα όπου βρίσκονται τα DUTY FREE, υπάρχουν 2 μαγαζάκια με αναμνηστικά. Στο δεξί θα δεις στο ταμείο έναν ωραίο τύπο περασμένης ηλικίας, ο οποίος μιλάει άψογα ελληνικά! Προσπαθούσαμε να δούμε πόσα Shillings έκανε ένα σετ μπαχαρικών και μας απαντά: "Δύο χιλιάδες πεντακόσια"! Μας έστειλε αδιάβαστους! Μας είπε ότι αγαπάει πολύ τους Ελληνες, ένας κολλητός του είναι ελληνας και τον έχει καλέσει Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να έρθει γιατί θα τον παίρνει κάθε μέρα η μανούλα του και θα του κλαίγεται που έφυγε μακριά της! Και όλα αυτά σε άπταιστα ελληνικά! Στο τέλος μας χάρισε και καραμέλες! :haha:

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εισαι τρομερη!!!:clap::clap::clap::clap:
Αυτο παει να πει πληροφορηση!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη