• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Regensburg. Αναμνήσεις από Εράσμους

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εβδομαδα ελληνικου κινηματογραφου και οχι μονο.

Τι κανει ενα Ελληνας στην ξενιτια, οταν ειναι μηνες μακρια απο το σπιτι και την καθημερινοτητα της Ελλαδας? Διασκεδαζει! Και στο Ρεγκενσμπουργκ υπαρχουν χιλιοι δυο τροποι να διασκεδασει κανεις:
Συναυλιες. Στις εστιες, στο πανεπιστημιο αλλα και στο δρομο οργανωνονται διαφορες συναυλιες απο επαγγελματιες και μη μουσικους με δωρεαν τις περισσοτερες φορες εισοδο. Στην παλια πολη σχεδον παντα ακουει κανεις μουσικη, ειτε απο τουριστες που προσπαθουν να μαζεψουν κανενα φραγκο για να συνεχισουν το ταξιδι, ειτε απο ολοκληρες ορχηστρες! Εχω χορεψει βαλς στο δρομο και ηταν απλα τελεια! Βεβαια για τις στιγμες που αναπολει κανεις την πατριδα, καλο θα ειναι να εχει και κανενα cd μαζι του. Εγω ειχα τοτε 4 κασετες, Πρωτοψαλτη, Περιδη, Yanni και ενα mix ελληνικου εντεχνου. Βεβαια ακουγα για τους Zilertaler, ενα βαυαρικο συγκροτημα παραδοσιακης μουσικης για να μπω καλυτερα στο κλιμα!
Κιν/φος. Η χαρα του σινεφιλ. Παντου υπαρχουν αιθουσες, απο μουλτιπλεξ (που προσωπικα σιχαινομαι) μεχρι μικρες αιθουσες με σχεδον τζαμπα εισιτηριο που παιζουν παλιες αγαπημενες ταινιες και πιο προσφατες, οι περισσοτερες αυθεντικες, χωρις μεταγλωττιση δηλαδη. Και το καλυτερο! Πετυχα εβδομαδα ελληνικου κινηματογραφου! Τη διοργανωνε ο συλλογος ελληνοφιλων (πως λεμε γερμανοφιλων), οχι Ελληνες, αλλα Γερμανοι που αγαπουν ιδιαιτερα την Ελλαδα και μαθαινουν χορους, τη γλωσσα (ο ενας μιλουσε τοσο καλα που νομισα οτι ηταν Ελληνας!), μαγειρευουν και γενικα προσπαθουν να ειναι κοντα στην κουλτουρα μας. Ειδα το "Τελος εποχης", το "Σταγονα στον ωκεανο" και το "Verspielte Nachte", μια ελληνογερμανικη παραγωγη με πρωταγωνιστρια τη Βικυ Βολιωτη.
Ψαξτε και εσεις μια πολη ρωτωντας ντοπιους, κοιτωντας τις αφισες στις κολονες και παιρνοντας τα φυλλαδια που μοιραζουν διαφοροι στο δρομο. Τις περισσοτερες φορες τα καλυτερα δεν ειναι σε κανεναν ταξιδιωτικο οδηγο!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εστιατορια.
Φτασαμε στο αγαπημενο μου κεφαλαιο, το φαγητο. Ειμαι λιχουδα, τι να κανω? Και η Γερμανια με τους μεταναστες και τα απειρα παραδοσιακα και ξενα εστιατορια προσφερεται για τους κοιλιοδουλους. Απο που να αρχισω? Απο τους φουρνους που μπαινεις μεσα και δεν ξερεις τι να διαλεξεις? Αγαπημενες γευσεις η τουρτα (ναι, τις πουλανε και στους φουρνους!) με σοκολατα, μπανανα και ζελε μπανανας, τα ραβδακια με κασερι και φυσικα τα Apfelstrudel! Μεγαλη αδυναμια εχω και στα πασης φυσεως λουκανικα και αλλαντικα, οχι τοσο να καταναλωνω ποσοτητες, οσο να δοκιμαζψ καινουριες γευσεις. Μιαμ μιαμ!
Απο ξενα εστιατορια πηγα σε κινεζικα, ιαπωνικα και φυσικα ιταλικα. Το καλο στη Γερμανια ειναι οτι το μεσημερι πολλα εστιατορια προσφερουν στανταρ γευματα σε πολυ φτηνες τιμες, συνηθως ενα πιατο (με συνοδεια σαλατας) και ενα ποτο. Το καλυτερο εστιατοριο στο Ρεγκενσμπουργκ ειναι ενα ιταλικο, το Da Tino. (Ristorante Pizzeria DA TINO Regensburg Herzlich Willkommen). Συνηθιζαμε να παιρνουμε το πιατο (εκατον)τεσσερα τυρια, που ηταν τοσο μεγαλο, που δεν μπορουσες να το φας μονος. Και στο τελος ενα τιραμισου ζουμερο, τρυφερο, γιαμι!:bleh:
Οσο για τα ελληνικα εστιατορια, ειναι μακραν τα χειροτερα που εχω φαει. Οχι γιατι δεν ηταν νοστιμα, αλλα γιατι δεν ηταν ελληνικα! Βρισκεις πιατα οπως καλαμαρακια με γυρο στην ιδια μεριδα (Greek Mix ενα πραγμα) και τα κρεατα εχουν διαφορες σαλτσες απο πανω. Αρα ο μονος τροπος να φας κατι αυθεντικα ελληνικο ειναι απλα να το μαγειρεψεις!

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Καλά, τα ψωμιά της Γερμανίας είναι απλά καταπληκτικά!
Αλλά τα γλυκά τους είναι λίγο άγλυκα ή εμένα μου φαίνονται έτσι?

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Αχινούλα, μονορούφι τη διάβασα την ιστορία σου...

Τι απολαυστική αφήγηση! Μπράβο :clap:

Περιμένω τη συνέχεια...

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εργασια και χαρα!

Τι κανει ενας ερασμιακος φοιτητης για να βγαλει τα εξοδα του (αφου η υποτροφια ουτε για τσιχλες δεν φτανει) και να κανει και κανενα ταξιδακι? Δουλευει! Ε αυτο εκανα και εγω! Πηρα τηλεφωνο λοιπον σε μια εταιρια που εβρισκε δουλεια σε φοιτητες, εδωσα τα στοιχεια μου και αυτο ηταν ολο. Μου ειπαν να ξαναπαρω τη μερα που θα ηθελα να δουλεψω, οπως και εγινε. Εμεις διαλεγαμε και τις μερες και τις ωρες που θα δουλευαμε, αφου συνηθως καλυπταμε εκτακτες αναγκες απο ρεπο μονιμων υπαλληλων. Η δουλεια ηταν σε ενα χωριο κοντα στο Ρεγκενσμπουργκ, οπου εχει εδρα ενα εργοστασιο-τυπογραφειο που τυπωνει καταλογους οπως ο Otto και ο Neckermann (γνωστοι στους γερμανομαθεις). Δουλευαμε κατα καιρους σε διαφορα ποστα, αλλα πιο ευκολα και αλλα πιο δυσκολα. Το καλυτερο ηταν μια μερα που ειχαν υπολογισει λαθος τους υπαλληλους που χρειαζονται και σχεδον περισσευα. Εσι περασα τουλαχιστον 2-3 ωρες ξεφυλλιζοντας περιοδικα και περιμενοντας τον υπευθυνο να με τοποθετησει! Και το μεροκαματο? 120 μαρκα, περιπου 20000 ελληνικες δραχμες τοτε (60000 κοστιζε το δωματιο μου στην εστια!). Καλο, ε?

getxowoman

Member
Αχινε επειδη σε 2 μερες την κανεις παλι για Γερμανια,καλα να περασεις και να γυρισεις με φρεσκοτατο υλικο...

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Ευχαριστω, ευχαριστω! Το μονο κακο ειναι οτι στραμπουληξα το ποδι μου και δυσκολευομαι να βαλω κλειστα παπουτσια και εκει, οπως ειδα στο ιντερνετ, ολο βρεχει...

getxowoman

Member
Ευχαριστω, ευχαριστω! Το μονο κακο ειναι οτι στραμπουληξα το ποδι μου και δυσκολευομαι να βαλω κλειστα παπουτσια και εκει, οπως ειδα στο ιντερνετ, ολο βρεχει...

Μμμ μουρλια καιρος!!! Μη μου στεναχωριεσαι,υιοθετησε το γερμανικο στυλ,ανοικτο παπουτσι και καλτσα!!!:haha:
Επισης το καλο της υποθεσης ειναι οτι θα φτιαξεις και επιδερμιδα με τοση βροχη....

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Επιδερμιδα ναι, αλλα και μαλλι μπουκλα αφανα-το μονιμο προβλημα στη Γερμανια με τοση υγρασια! Απο Δευτερα βλεπω παντως οτι στρωνει!

SARAH

Member
Αχινουλι φανταζομαι πως εισαι ακομη Γερμανια?Να'σαι καλα με την ιστορια σου μου θυμισες κατι απο το δικο μου Τeacher's Course που έκανα στο Κεντ της Βρετανιας...αντε με το καλο να ερθεις...και να διαβασουμε τη συνεχεια...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα