• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Regensburg. Αναμνήσεις από Εράσμους

GKCAPO

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
αχ να μπορούσα να γυρίσω στα φοιτητικά μου χρόνια στην Ιταλία!!!!!!!!!!!!
σ' ευχαριστώ πάντως

varioAthens

Member
Αxinos χτύπησες ευαίσθητο σημείο με το erasmus! Όταν ήμουν φοιτήτρια κόλωσα να πάω και από τότε μου έχει μείνει απωθημένο...όχι τόσο για τις σπουδές (ναι ναι το παραδέχομαι) αλλά για τη συναναστροφή με παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου...σνίφ! Περιμένω, με πολύ ενδιαφέρον, τη συνέχεια!!! :)

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Τα γενεθλια.
Παντα περναω χαλια τα γενεθλια μου, γιατι δεν μου αρεσει καθολου η σκεψη οτι μεγαλωνω και δεν καταλαβαινω το λογο, γιατι πρεπει να το γιορταζουμε και απο πανω (λες και δεν μας φτανει ο πονος μας!). Ωστοσο εκεινη τη χρονια ειχα ιδιατερο κεφι και αποφασισα να μαγειρεψω για τους αλλοδαπους και μη φιλους μου. Το μενου ηταν κατι σαν το "κατι ψηνεται" του Alpha. Για ορεκτικο εφτιαξα 2 σαλατες, μια γερμανικη πατατοσαλατα και μια ελληνικη χωριατικη, για κυριως παστιτσιο και για επιδορπιο, οπου θα εσβηνα και τα κερακια, Apfelstrudel (ετοιμο εννοειται, εγω απλα το εψησα!).
Ολοι μου οι φιλοι εδωσαν το παρον. Εκτος απο τους συγκατοικους (εχω ακομα τα δωρακια τους, εναν καθρεφτη και μια μπιζουτιερα) και τους υπολοιπους 2 ερασμιτες απο τη σχολη (οι αλλοι 2 την ειχαν κοπανησει για να προλαβουν την εξεταστικη στην Ελλαδα, ηταν βλεπετε Φεβρουαριος) ειχαν ερθει διαφοροι ξενοι και αλλοι ελληνες που σπουδαζαν εκει.
Η βραδια κυλησε θαυμα. Φαγαμε, βγαλαμε φωτογραφιες (οπου ο Ιαπωνας καθε φορα που εβλεπε μηχανη προσπαθουσε να προλαβει να βγαλει τα γυαλια του), ο γκομενος της παρεας, ο Ισπανος Ricard (πρωην πυροσβεστης που "αναβε φωτιες" και ειχε πολλες κατακτησεις στο ενεργητικο του), τα ηπιε λιγο παραπανω και στο τελος ολοι γραψανε στο αλμπουμ με τις φωτογραφιες (εχω μανια να φτιαχνω αλμπουμ που κολλαω διαφορα πραγματα μεσα, απο εισιτηρια μουσειων και τρενων, τηλεκαρτες και ο,τι μπορει να φανταστει κανεις για να κραταω ζωντανες τις αναμνησεις).
Παραθετω τα πιο αστεια απο τα σχολια:

Ungefaehr vor 20 Jahren
kam ein Baby angefahren
ohne Strumpf und ohne Schuh
liebe Despina, das warst du!

Wir drei sind aus Bayern,
und sind hier zum Feiern,
doch wir muessen denken,
um ein Gedicht dir zu schenken.
Doch ein Gedicht kann nicht sagen,
wie wir dich magen!

Το καλυτερο βεβαια ηταν του Ιαπωνα, που γεμισε μια ολοκληρη σελιδα με τα υπεροχα καλλιγραφικα τους γραμματα για να πει δυο κουβεντες.
Unter der griechischen Sonne bluehe aus, die Blume. Herzliche Glueckwuensche zum Geburtstag!

Υγ. Για αποριες και μεταφρασεις σας παραπεμπω στην ενοτητα "Απλα μαθηματα γερμανικων!" :D

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Εκδρομουλες τριγυρω.

Το Ρεγκενσμπουργκ βρισκεται στην καρδια της Βαυαριας και προσφερεται για πολλες εκδρομες τριγυρω (συν το γεγονος οτι υπηρχαν προσφορες για τους ερασμιακους φοιτητες σε εξευτελιστικες τιμες).

Πρωτη εκδρομουλα λοιπον: Βαυαρικο δασος.
Ονομαζεται και πρασινη σκεπη της Ευρωπης και βρισκεται αναμεσα στο Δουναβη και την Τσεχια. Ειναι το πρωτο εθνικο παρκο της Γερμανιας, εκτεινεται σε μια εκταση 6000 τετραγωνικων μετρων και εχει ανωτατο υψομετρο στα 1543 μετρα. Πραγματικα αξιζει μια επισκεψη, καθως ειναι καταπρασινο και πανεμορφο. Επισκεφτηκαμε ενα τεχνητο χωριο, οπου μπορει κανεις να δει πως ζουσαν παλια οι κατοικοι της περιοχης, τις ασχολιες και τα σπιτια τους, και το μουσειο γυαλιου, οπου εφτιαξαν μπροστα στα ματια μας αριστουργηματα απο φυσητο γυαλι. Φαγαμε ενα σνιτσελ που ξεχειλιζε απο το πιατο και γυρισαμε πισω με γεματη οχι μονο την κοιλια μας, αλλα και την καρδια μας!
Αν βρεθειτε ποτε σε αυτα τα μερη, καντε μια παρακαμψη για να το επισκεφτειτε. Αξιζει τον κοπο.
Urlaub in Bayern - Bayerischer Wald - Wandern Skifahren Wellness - Erholung pur

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Τι τέλεια! Μπράβο axinoula που μοιράζεσαι τις αξέχαστες στιγμές του Erasmus μαζί μας!

getxowoman

Member
Αχινε,κανε και καμια μτφ,μη τα βαζεις μισα και μετα μας παραπεμπεις αλλου για να βγαλουμε ακρη τι εγραψε ο πυροσβεστης Ισπανος και ο Ιαπωνας...

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Το πρωτο ποιηματακι σημαινει:
Περιπου πριν 20 χρονια
ηρθε ενα μωρο στον κοσμο
χωρις καλτσα και χωρις παπουτσι
αγαπητη Δεσποινα, αυτη ησουν εσυ.
(Μου θυμιζει κατι μεταφρασεις που εκανε παλια η Μποκοτα στα τραγουδια της Γιουροβιζιον και παντα ελεγα "τι χαλι στιχος"!). Αυτο μου το εγραψε μια ελληνιδα φιλη.

Το αλλο ποιηματακι το εγραψαν 3 βαυαροι φιλοι:
Εμεις οι 3 ειμαστε απο τη Βαυαρια (ειπαμε, οι βαυαροι δεν ειναι γερμανοι!)
και ειμαστε εδω για να γιορτασουμε,
ομως πρεπει να σκεφτουμε,
ενα ποιημα να σου χαρισουμε,
αλλα ενα ποιημα δεν μπορει να πει,
ποσο σε συμπαθουμε!

Του Ιαπωνα ειναι λιγο ασυνταχτο (το εγραψα οπως ηταν):
Κατω απο τον ελληνικο ηλιο ανθισε, το ανθος! Εγκαρδιες ευχες για τα γενεθλια!

getxowoman

Member
Οκ και ο Ισπανος που τα ειχε πιει και λιγο παραπανω τι σου ευχηθηκε;

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Σου γραφω πρωτα τα ισπανικα να τα μεταφρασεις εσυ και μετα θα γραψω και τα γερμανικα!
Ala you un des
Mahoma un progeta
i tu la noia mes bonita
del planeta.

Ελπιζω να το εγραψα σωστα, γιατι τα γραμματα του δεν ηταν ο,τι καλυτερο.

getxowoman

Member
Σου γραφω πρωτα τα ισπανικα να τα μεταφρασεις εσυ και μετα θα γραψω και τα γερμανικα!
Ala you un des
Mahoma un progeta
i tu la noia mas bonita
del planeta.

Ελπιζω να το εγραψα σωστα, γιατι τα γραμματα του δεν ηταν ο,τι καλυτερο.

Ισπανικα ειναι αυτα; Αυτα ειναι γαλικιανα 'η πορτογαλικα! Μα το Θεο δε βγαζω νοημα!!! Και δε φταιει οτι εδω και λιγες μερες βρισκομαι Αθενς,δε ξεχναω εγω... λοιπον ο τελευταιος στιχος λεει και εσυ εισαι το πιο ομορφο κοριτσι του πλανητη! Α ρε Αχινε και ισπανικες κατακτησεις!!!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Η πολη του ειναι η Guardiola de B., αυτη τη διευθυνση μας εδωσε τουλαχιστον και δεν ξερω που ειναι στην Ισπανια. Δυστυχως χαθηκαμε μετα το ερασμους και τωρα που τον εψαξα στο Facebook δεν τον βρηκα. Οσο για τι κοπλιμεντο, μαλλον φταιει το κρασι!

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Βρηκα ενα τελειο βιντεακι για το πανεπιστημιο στο Regensburg. Δειτε τι κανουν οι φοιτητες οταν σφιγγουν οι ζεστες! (FKK=Freikörperkultur, κοινως Γυμνιστες!)

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills