• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

prepaid visa ποια η διαφορά?

south

Member
Καλησπέρα, τις προάλλες άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να κλείσεις εισητήρια για θέατρα ή άλλου είδους εισητήρια(τρένα κτπ) για το εξωτερικό και μόλις πας εκεί να σου ζητήσουν και την πιστωτική για να τσεκάρουν το όνομα που αναγράφεται πάνω.. ισχύει κάτι τέτοιο?? και αν κλείσω κάποια εισητήρια με την prepaid μου που δεν αναγράφει όνομα πάνω τι γίνεται δηλαδή?? κάτι ακόμα ... εγώ έχω prepaid visa η οποία δεν γράφει όνομα πάνω .. βέβαια εννοείται ότι είμαι κάτοχος της και αυτό είναι γραμμένο στα συστήματα (το όνομα μου δηλαδή).. όταν πάω να κλείσω εισητήρια απο την easy jet δεν εχει πουθενά επιλογή prepaid visa ... αλλά ένα σωρό άλλες vises (debit, credit, electro ... ) και απο κάτω λέει να συμπληρώσω όνομα κατόχου που αναγράφεται στην κάρτα ... αρα? εγώ με prepaid δεν μπορώ να αγοράσω εισητήρια απο την easy jet ασ πούμε ??? ευχαριστω

_antonis_

Member
Καλώς ήρθες.
Το ότι μπορεί να σου ζητήσουν τη πιστωτική που έκανες την αγορά εισιτηρίων ισχύει, μπορεί όμως και να μη στη ζητήσουν. Κανονικά όμως πρέπει να την κρατάς. Είναι το λεγόμενο will call (δεν ξέρω γιατί το λένε έτσι), δηλαδή κλείνεις τα εισιτήρια, αλλά τα παίρνεις απο το θέατρο/μουσείο κλπ με την επίδειξη της κάρτας.
Δεν είμαι βέβαιος, γιατί δεν κρατάω τώρα την prepaid μου μαζί, αλλά νομίζω η αγροτική τράπεζα βγάζει με ονοματεπώνυμο πάνω...Αν δε γράφει ονοματεπώνυμο όπως στην περίπτωσή σου, δεν ξέρω τι κάνεις για την αγορά αεροπορικού. Μήπως αν βάλεις electro visa μπορέσεις να κάνεις δουλειά (μήπως σ'αυτή την επιλογή δεν είναι υποχρεωτικό το ονομ/μο; ).

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Βάλε το όνομα σου όταν το ζητά η easy, άσχετα αν δεν το έχει πάνω της η κάρτα. φυσικά όπως το έδωσες και στην τράπεζα για να την βγάλεις

Libertine

Member
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona - Berlin
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μόλις λήξει η prepaid σου, θα η επόμενη που θα σου έρθει θα έχει πάνω και το όνομά σου (πάντα αν μιλάμε για την Κύπρου).

Ωστόσο αυτό ακριβώς που λες, με είχε απασχολήσει πριν 2 χρόνια στη Βαρκελώνη που είχα κλείσει μέσω prepaid εισιτήρια για αγώνα στο Camp Nou ( που αυτή τη φορά ακόμα δεν έχω καταφέρει να βρω :( ) και για να τα παραλάβω χρειαζόταν η κάρτα. Πήγα λοιπόν σε ένα κατάστημα της τράπεζας Κύπρου, και τους ζητησα μία βεβαίωση στα αγγλικά ότι είμαι κάτοχος της Prepaid. Αν και αν ειναι να πας μέχρι εκεί, ζήτα απλά να σου βγάλουν την καινούρια. Αν επείγεσαι όμως, αυτο που σου λέω είναι μία καλή λύση! Εμένα πάντως μου έδωσαν το έγγραφο ευχαρίστως, και μάλιστα σε 2-3 επικυρωμένα αντίγραφα :p

Photini1986

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Χθες εκλεισα εισιτηρια στην Easy μεσω της prepaid μου(την εχω στη Eurobank),η επιλογη ειναι visa electron που πρεπει να βαλεις.Το ονομα μου το εβαλα οπως το εχει η τραπεζα.

greg_thess

Member
Και εγώ prepaid έχω,χωρίς όνομα είναι και μου τη ζήτησαν από ξενοδοχείο αλλά φαντάζομαι μόνο για να επιβεβαιώσουν τον αριθμό της.Δεν μου είπαν κάτι επειδή δεν αναφέρεται ονοματεπώνυμο.

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Εμενα,γραφει κανονικα το ονομα μου,δε γραφει βεβαια prepaid αλλα λειτουργει σαν τετοια.Ειναι συνδεδεμενη με εναν λογαριασμο,που βαζω καμια 300 ευρω καθε μηνα (αποπληρωμη μικρου καταναλωτικου δανειου) και κανω ολες τις συναλλαγες,χωρις να μπλεξω με πιστωτικες κλπ.

greg_thess

Member
Μάλλον χρεωστική έχεις εσύ.Αυτές συνδέονται με λογαριασμούς.Και όντως αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο.

south

Member
Βάλε το όνομα σου όταν το ζητά η easy, άσχετα αν δεν το έχει πάνω της η κάρτα. φυσικά όπως το έδωσες και στην τράπεζα για να την βγάλεις
και ποια κατηγορία κάρτας θα επιλέξω? θα στηριχθώ στο γεγονός ότι απλά μπορεί να μην μου την ζητήσουν....
χμ sorry , δεν με καλύπτει αυτό ..

Ειχε γινει μια εκτενης συζητηση για τις προπληρωμενες καρτες εδω: http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...-%EC%E5-%F7%F1%E5%F9%F3%F4%E9%EA%DE-visa.html
ναι αλλά εγώ ρωτάω κάτι συγκεκριμένο δεν έχω ανοίξει συζήτηση για κάρτες γενικά.... :bleh:

εγω έχω prepaid visa της γενικής όπου λέγεται και e-shopping ... τρέχα γύρευε δηλαδή ... τι προτείνετε, να βγάλω καινούργια η οποία να αναγράφει όνομα πάνω απο άλλη τράπεζα ? κανένας που να το έχει ψάξει πολύ το θέμα ..... ???

south

Member
καλησπέρα και πάλι,

τελικά έκλεισα εισητήρια με την easyjet με την prepaid visa που είχα και απλά εκεί που μου ζητήσε έβαλα το όνομα μου και ασ μην αναγράφεται πάνω στην κάρτα όπως είχε πει και ο soudianos. Μου ήρθε κανονικά email "booking reference ...blah blah .." κανονικά με τον κωδικό και ότι έχω χρεωθεί το ποσό.
Την κράτηση την έκανα την Παρασκευή το πρωί και μπήκα σήμερα απο ebanking να τσεκάρω την κάρτα και είδα ότι δεν έχουν αφαιρεθεί...

περνάνε κάποιες μέρες για να αφαιρέσει τα χρήματα η easy jet ή λέτε να έχει παίξει κανένα θέμα με την κάρτα επειδή είναι prepaid?

ps: Πάντως όσον αφορά αυτό που λέγαμε με τον έλεγχο και την ταυτοποίηση της κάρτας απο την οποία έχει γίνει η κράτηση αν το σκεφτούμε λίγο δεν στέκει καθόλου γιατί εγώ μπορεί να έχω κάνει κράτηση με την πιστωτική κάρτα πχ του πατέρα μου. τι πάει να πει αυτό, θα μου ζητήσουν την πιστωτική του πατέρα μου για έλεγχο? είναι λίγο κουλό αυτο... ο έλεγχος γίνεται εσωτερικά απο τα συστήματα visa etc και απο την στιγμή που χρεώνεται κανονικά η κάρτα δεν θα έπρεπε να έχουν τέτοια κολλήματα. το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν είναι ταυτοποίηση στοιχείων με μία ταυτότητα/διαβατήριο.

Bahari

Member
τελικά έκλεισα εισητήρια με την easyjet με την prepaid visa που είχα και απλά εκεί που μου ζητήσε έβαλα το όνομα μου και ασ μην αναγράφεται πάνω στην κάρτα όπως είχε πει και ο soudianos. Μου ήρθε κανονικά email "booking reference ...blah blah .." κανονικά με τον κωδικό και ότι έχω χρεωθεί το ποσό.
Την κράτηση την έκανα την Παρασκευή το πρωί και μπήκα σήμερα απο ebanking να τσεκάρω την κάρτα και είδα ότι δεν έχουν αφαιρεθεί...

περνάνε κάποιες μέρες για να αφαιρέσει τα χρήματα η easy jet ή λέτε να έχει παίξει κανένα θέμα με την κάρτα επειδή είναι prepaid?
Εγώ έχω prepaid της τράπεζας Κύπρου. Η πρώτη κάρτα που έβγαλα δεν έγραφε όνομα, όταν όμως έκλεινα εισιτήρια έγραφα κανονικά το όνομά μου και ποτέ δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα. Όταν όμως μου την ανανέωσαν, μετά από δυο χρόνια, υπήρχε κανονικά το όνομά μου πάνω στην καινούρια κάρτα.

Ναι, περνάνε κάποιες μέρες μέχρι να αφαιρεθούν τα χρήματα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom