• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

prepaid visa ποια η διαφορά?

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Καλησπέρα, τις προάλλες άκουσα ότι υπάρχει περίπτωση να κλείσεις εισητήρια για θέατρα ή άλλου είδους εισητήρια(τρένα κτπ) για το εξωτερικό και μόλις πας εκεί να σου ζητήσουν και την πιστωτική για να τσεκάρουν το όνομα που αναγράφεται πάνω.. ισχύει κάτι τέτοιο??
Υποθέτω ότι μιλάς για το Λονδίνο. Η απάντηση είναι ναι. Δεν έχει τόση σημασία το όνομα όσο ο αριθμός της κάρτας. Αυτόν χρησιμοποιούν για την ταυτοποίηση του παραλήπτη. Έτσι, μπορείς να κλείσεις εισιτήρια χρησιμοποιώντας την κάρτα κάποιου άλλου, εφόσον δεν έχεις δική σου, αλλά για να τα παραλάβεις πρέπει να την επιδείξεις στο ταμείο του θεάτρου.

ruckzuck

Member
καλησπέρα!
έχω μία prepaid στην Κύπρου. γνωρίζει κάποιος εάν μπορώ να κάνω κατάθεση μέσω ΑΤΜ τώρα που είναι κλειστή η τράπεζα, ή πρέπει να είναι ανοιχτή? κ εάν μπορώ σε πόση ώρα μπορώ να κάνω την κράτηση??
υγ.-α ρε malev σε τι περιπέτειες μας έχεις βάλει..

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
προς βοηθεια οσως τπυς ενδιαφερει. Πριν κατι μηνες τι εψαξα λιγο για τη Prepaid της Κυπρου. Λοιπον το θεμα εχει ως εξηες. Αν κανεις online ή τηλέφωνικως την αιτηση η καρτα σου βγαινει χωρις ονομα. Αν πας επιτοπου σε υποκαταστημα και γραψεις την αιτηση τοτε βγαινει με το ονομα σου χαραγμενο. Οποτε no problem.

ruckzuck

Member
Τα ΑΤΜ λειτουργουν ολες τις ωρες
ρε συ είπαμε! δεν είμαστε κ τελείως ντιπ για ντιπ. εννοείται ότι τα ΑΤΜ λειτουργούν όλες τις ώρες. απλά έχω την εντύπωση πως εάν κάνεις κατάθεση μέσω ΑΤΜ ,τότε έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κράτηση 2 ημέρες αργότερα, όχι σε μερικές ώρες(όπως συμβαίνει στην περίπτωση που κάνεις κατάθεση στο ταμείο) ....αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιαυτό ρωτάω -)

ANEL

Member
ρε συ είπαμε! δεν είμαστε κ τελείως ντιπ για ντιπ. εννοείται ότι τα ΑΤΜ λειτουργούν όλες τις ώρες. απλά έχω την εντύπωση πως εάν κάνεις κατάθεση μέσω ΑΤΜ ,τότε έχεις τη δυνατότητα να κάνεις κράτηση 2 ημέρες αργότερα, όχι σε μερικές ώρες(όπως συμβαίνει στην περίπτωση που κάνεις κατάθεση στο ταμείο) ....αλλά δεν είμαι σίγουρος, γιαυτό ρωτάω -)
αν κάνεις κατάθεση σε ΑΤΜ,θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον ως την επόμενη μέρα που θ΄ανοίξει η τράπεζα και θα καταμετρηθούν τα χρήματα της κατάθεσής σου.
Αρα,αν θέλεις να εμφανιστούν τα χρήματα στη κάρτα του το συντομότερο δυνατόν,πρέπει να κάνεις κατάθεση στο ταμείο..
τώρα αν αυτό θα γίνει σε 1 ή 2 μέρες ή σε μερικές ώρες εξαρτάται απ΄τη πολιτική της κάθε τράπεζας..

marquis

Member
Επειδή έχω debit της Κύπρου, αν κάνεις κατάθεση από τα ΑΤΜ που δέχονται κατάθεση απευθείας των χαρτονομισμάτων, χωρίς φάκελο δηλαδή, τότε τα χρήματα πιστώνονται αμέσως στο λογαριασμό σου. Τουλάχιστον σε μένα αυτό έχει συμβεί.

osfialgia

Member
εξαρταται αν το ΑΤΜ ειναι συνδεδεμενο με online Banking . Στην πειραιως αν κανεις ονλαιν καταθεση, τα χρηματα περνιουνται στο δευτερολεπτο. Μερικες τραπεζες εχουν μονο ονλαιν καταθεση. Γενικα αν κανεις καταθεση με φακελο, δεν ειναι online πρεπει να περιμενεις την επομενη εργασιμη μερα να μετρηθουν τα χρηματα και να περαστουν.
Η εθνικη νομιζω εχει μονο Ονλαιν καταθεση

ruckzuck

Member
ευχαριστώ για τις πολύτιμες διευκρινίσεις.
η prepaid που έχω είναι στην Κύπρου. κ δεν ξέρω τι παίζει με τη συγκeκριμένη τράπεζα!
εντωμεταξυ έκανα σήμερα κατάθεση στο ταμείο αλλά είμαι τόόόσο ''τυχερός'' που αυξήθηκαν τα εισιτήρια! κ σκέφτηκα μήπως μπορώ να προσθέσω τα υπόλοιπα στο ΑΤΜ να γίνει η δουλειά..(αρε ryanair τι μας κάνεις.....και φυσικά πίσω απόλη την ταλαιπωρία βρίσκεται η κυρία malev)

Bahari

Member
προς βοηθεια οσως τπυς ενδιαφερει. Πριν κατι μηνες τι εψαξα λιγο για τη Prepaid της Κυπρου. Λοιπον το θεμα εχει ως εξηες. Αν κανεις online ή τηλέφωνικως την αιτηση η καρτα σου βγαινει χωρις ονομα. Αν πας επιτοπου σε υποκαταστημα και γραψεις την αιτηση τοτε βγαινει με το ονομα σου χαραγμενο. Οποτε no problem.
Όχι, κάνεις λάθος. Εγώ έχω δυο prepaid της Τράπεζας Κύπρου και οι δυο χωρίς όνομα. Και λογικά να το σκεφτείς αυτό που λες δε γίνεται: Πας στην τράπεζα, κάνεις αίτηση για prepaid και την παίρνεις την ίδια στιγμή. Πώς είναι δυνατόν να είναι χαραγμένο το όνομά σου επάνω; Όταν όμως η κάρτα σου λήξει, η επόμενη που παίρνεις (σαν ανανέωση της παλιάς), ναι, έχει χαραγμένο το όνομά σου επάνω.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Είναι όπως τα λέει η Bahari και εδώ και στο ποστ #12.
Όσον αφορά στη φόρτιση της κάρτας μέσω ΑΤΜ (βράδυ - με ή χωρίς φάκελο) τα λεφτά μπαίνουν την επόμενη μέρα (το απόγευμα είναι διαθέσιμα).

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Όχι, κάνεις λάθος. Εγώ έχω δυο prepaid της Τράπεζας Κύπρου και οι δυο χωρίς όνομα. Και λογικά να το σκεφτείς αυτό που λες δε γίνεται: Πας στην τράπεζα, κάνεις αίτηση για prepaid και την παίρνεις την ίδια στιγμή. Πώς είναι δυνατόν να είναι χαραγμένο το όνομά σου επάνω; Όταν όμως η κάρτα σου λήξει, η επόμενη που παίρνεις (σαν ανανέωση της παλιάς), ναι, έχει χαραγμένο το όνομά σου επάνω.
Αυτη που εχει χαραγμενο το ονομα σου ΔΕΝ την παιρνεις αμεσα (σε μερικες ημερες), σε αντιθεση με εκεινη χωρις ονομα που οντως την παιρνεις με το που συμπληρωνεις την αιτηση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom